icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

katkav
13. nov 2010

mam pocit, ze moja motivacia isla na dovolenku 😒 mne to vobec nejde 😠 asi uz ostanem tucna navzdy 😖 ale vam vsetkym to ide super, tesim sa s vami. 🙂

ivana82
13. nov 2010

@katkav aj ja mam obcas pocit, ze moja motivacia ma akosi obchadza na siroko na daleko 😉 vtedy sa kontrolujem sama a v takom pripade su tu baby, ktore ti ochotne pomozu....u mna su dokonca momenty, ze mi je jedno ako vyzeram a zjem vsetko, co predomna postavia, teda niekedy to tak bolo...uz poslednych 5 mesiacov nie...takze drzim ti palce a hladaj si motivaciu 😀

katkav
13. nov 2010

@ivana82 mam pred menzesom, tak som precitlivena 😉 plus svokor mal taku vaznejsiu operaciu, tak som akoby spadla z kona, ale snazim sa jest zdravsie a dostat sa spat do toho. dakujem za podporu. Najhorsie na tom je, ze sa mi vaha stale kolise na tom istom bode a mam z toho nervy. Hladovat nechcem, lebo viem, ze tade cesta nevedie, z toho sa iba pribera. Dufam, ze mi vaha do Silvestra klesne aspon trosku, nech ma to riadne nakopne 😉 v pondelok budem mat urcite super naladu, lebo si pojdem zacvicit a to ma nabije energiou teda riadne, to bude moj novy zaciatok zase 😀

dicinka1
13. nov 2010

@yennn ahoj,bud taka dobra..vyhod ma s tabulky..s tym chudnutim som to myslela vazne..ale nevychdza mi to casovo..manzel bol na operacii,aby mohol dostavat dialyzu a mala mala ist teraz s oblickami v pondelok na operaciu a ma zase zapal moč. ciest..takže mam toho dost ☹ prepáčte mi to prosím ..snád nabuduce..

prajem vam vsetkym aby ste schudli na taku vahu aku chcete..drzte sa tu..ja si vas obcas precitam..dobre? 😉 ste zlate 😉

yennn
13. nov 2010

Dobre ranko dievcence, tak ja mam dnes -0.7 kg a celkovo -6.4, do ciela mi uz teda zostava len 1 kilo, to by som hadam za 7 tyzdnov mala zmaknut, nie? @adky vidis nie si jedina, co v priebehu kvartalu menis ciel, bébé 😝

yennn
13. nov 2010

@dicinka1 fuha, tak to mate naozaj tazke, to mi je luto, tolko starosti naraz 😢 Tak sa drz, drzim ti palce, aby si v sebe nasla dostatok sily. 🙂 A obcas ked budes mat trosku viac casu na premyslanie, mysli na to, ze aj ked teraz nemas myslienky na chudnutie, riesit stresy papanim ti problemy este zhorsi, pretoze sa budes potom citit este horsie. Drz sa dievca!

yennn
13. nov 2010

@katkav a coze moja, mame depku? No, to poznam. Ja mavam take stavy dokonca aj ked sa mi v chudnuti dari, kazdy den je iny, kazdy den prinasa nove a nove problemy na riesenie a nie vzdy sa mi ich podari zvladnut k mojej spokojnosti. A ked mas pred menzesom, tak hormony naozaj ovplyvnuju naladu (PMS) 😠
Ale nerozpravaj, ze ostanes navzdy tucna. Tak cokeby sme na to isli pomalsie nez si si naplanovala, hm? Co keby si si dala zavazok ze najblizsi tyzden budes dodrzovat len jednu zo vsetkych zasad - zvol si tu najlahsiu (napriklad pitny rezim) ... aby ta motivovalo, ze si to dokazala. Viem ze nie vsetky dokazeme byt rovnako motivovane v tom istom case, to je nemozne. A tiez ti vravim ze aj ja prechadzam pocas tohto casu roznymi stavmi... ale su sposobene vonkajsimi faktormi. Takto nepremyslaj.... povedz si, ze ok, momentalne sa mi nedari, ale chcem saj tam dostat... aj keby to malo byt neskor nez som chcela, ale isto. Dnes je to 106 ale ak budes takto premyslat, tak to o dva tyzdne bude 108 ak nie viac. Pozri sa na to takto. Snaz sa vahu si udrzat, daj si ciel NEPRIBRAT. A uvidis ze ked sa ti take mensie plany zacnu darit, tak sa to rozbehne aj s tvojou motivaciou 🙂 🙂

adky
13. nov 2010

@yennn nooo,super,gratulujem k ubytku 😀 (ja som dnes mala 99,4 😀 😀 )

katkav
13. nov 2010

@yennn triedila som si v skrini veci a nadabila som na tu stihlu stranu, tak ma to trosku vzalo...neviem, ci sa mi podari tych 99 do konca roka, pevne dufam, ze hej. Stres z toho ako dopadne operacia je uz nastastie prec (ja by som sama v strese ani nebola, ale ked manzel aj svokra panikarili, ze ako to dopadne, tak sa ta davova psychoza preniesla aj na mna), aj ta depka uz odchadza. Zacinam odznova a tentokrat uz snad budem vidiet aj nejaku zmenu dufam. Nemozem to tu predsa kazit a nemozem tu byt jedina trojciferna, musim sa pridat do skupiny dvojcifernych kociek 😉 Urcite uz viac kil mat nechcem. Vsak vsetky tie pekne veci, co mam v skrini tam cakaju iba na to, ze ich budem zase nosit. A taktiez som motivovana aj kvoli Tomaskovi, ved cim bude starsi, tym ma bude viac vnimat, nechcem, aby si hovoril, moj mamina nie je stihla ako ostatne 😉

katkav
13. nov 2010

@adky parada 😉 sikulka si..vsak Ty kazdy vecer cvicis s priatelom? 😀 a preto Ti to tak ide dole.

adky
13. nov 2010

@katkav nieee,kzady vecer nie 😀

vejula
13. nov 2010

ahojte kočky... Ako?
Tak ja idem dnes s mm na obedik slavnostný niekde, bo mame zajtra prve vyročie svadby 😵 ale zajtra nam to už nejako nevychadza... tak držte prsty nech tam je na obedovom menu niečo dietne 😝 😀

@dicinka1 držkaj sa... maš to riadne ťažke. ja mam tiež podozrenie na tie močove cesty, ale vysledky moču boli hranične tak uvidime či to už je zapal alebo len plany poplach, ale modlim sa aby dalšie vysledky dopadli dobre 😔 Joj a ty do toho ešte aj choreho manžela, uplne chapme že chudnutie je teraz pre teba nepodstatne, samozrejme že su ovela dôležitejšie veci a väčšie starosti ako par kil navyše, tak držim palce nech všetko dobre dopadne a potom ked už bude všetko OK sa možno k nam opať pridaš 😉 Budem na vas myslieť

vejula
13. nov 2010

@adky počyvaj moja ty chudneš milovymi krokmi... ty aky maš taky denny stravovaci režim? ak sa smiem spytať, ked tak pekne chudneš 😅

dicinka1
13. nov 2010

@vejula dakujeem ,si zlata... 😉
@yennn ok...a myslite na mna občas 😵

adky
13. nov 2010

@vejula na strane 135 o 8:55 som to pisala 😀

adky
13. nov 2010

Hmmm,baby-kde dnes vsetky ste? Nebodaj vyjedate chladnicku 😀 😀 😀

katkav
13. nov 2010

@adky nie nie, my sme boli doteraz vonku 😉 kym neprsi, treba to vyuzit na dlhe prechadzky 😉

adky
13. nov 2010

@katkav jaaj-az som sa zlakla ked cely den tu skoro nikto nebol 😀 ,my este len pojdeme vonku. Vaneska mi spinkala 2 hodinky,hodinku som si pospala s nou 😀 a hodinku cvicila....vytiahla som z pivnice asi 20 rocny stacionarny bicykel a slapala 😀 aj na rotane,na dnes mam dost,este pojdeme na prechadzku kym este nie je tma 😎

ivana82
13. nov 2010

@adky nevyjedame chladnicky, vsetky posluchame, papame iba to, co mame, pekny vykon ze hodinu slapat na stacionari 😎 😎 😎 my ideme na navstevu k sestre, tak tu budem az vecer...drzte palce, aby som sa neprejedala 😝

adky
13. nov 2010

@ivana82 nie len stacionar-to by som nezvladla,ajj rotana na brucho a kus brusakov,ale to len 20-s mojim brusiskom viac nespravim-zavadzia mi 😀

adky
13. nov 2010

@ivana82 najedz sa zdraveho doma-aby ta potom u sestry nelakalo jest nezdrave veci 🙂

katkav
13. nov 2010

@adky ja som to vedela, ze Ti ide vaha tak krasne dole, lebo mas privela pohybu, uz som Ta odhalila 😉 ja sa idem pustit este do upratovania...Vianoce sa blizia 😉 ale okno sa bojim umyvat, ked som sama doma, byvame na 11.tom 😉 mna stacionarny bicykel nikdy nebavil, ja radsej hopsam alebo sa prejdem 😉

katkav
13. nov 2010

@adky vies co je velmi dobre na posilovanie brucha? lahnes si na brucho a potom sa podopries laktami a zdvihnes brucho, nohy vystrete, snad chapes, co myslim... a tak vydrz par sekund, boli to ako slak na zaciatku, ale urcite funguje.

yennn
13. nov 2010

Caute kocky tak dnes som bola po obchodoch a kupila som si krasnu bielu bundu v ktorej vyzeram veeeelice štíhlo, a tiez som si kupila 2 pekne nocne kosielky (jedna biela druha cierna) satenove 😉

katkav
13. nov 2010

@yennn takze budes beautiiifuuuul 😉 a este aj zvodna pre manzela...aj Ty chudnes vdaka vecernym cviceniam? 😀

yennn
13. nov 2010

@katkav 🙂

adky
13. nov 2010

@katkav heeej,ale ved ja som len teraz zacala cvicit-doteraz som necvicila,len raz som skusila zumbu a vydrzala 20 minut 😀

adky
13. nov 2010

@yennn sups sem s foto v bundicke 😉

adky
13. nov 2010

@katkav noo,to je super cvik,hned pojdem vyskusat a dam vediet ci som vydrzala 😀

yennn
13. nov 2010

@adky ok tak specialne pre teba 🙂 Je to zimna do kosy, a predtym som mala ciernu a cierne gate, a tmavomodru ciapku a rukavice a sal. Teraz som si kupila bledomodry set sal+rukavice+ciapka a tiez cyklamenovy set baretka+sal+rukavice.... uz mi chybala len biela bunda 😀 Predtym by som v takejto vyzerala na 150 kil 😎