icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

katkav
19. nov 2010

@yennn 😀 ja by som uz bola priesvitna, keby sa zo stresu chudlo..teraz som uz par dni na prasky, lebo maleho budu v pondelok ockovat a posledne ockovanie bolo hrozne, mal riadnu reakciu, horucku 39,3, nevedela som mu ju zrazit, chudacik bolo mu zle skoro tri dni...takze mam hruzu z pondelka....a este som pozerala jeden program o ockovani, ze cloveku nedaju ani precitat pribalovy letak, co je k injekcii a tam su pisane vedlajsie ucinky ako napriklad, ze babo moze dostat "vdaka" ockovaniu cukrovku, tak som hrozne nervozna 😖 neviem, co mi v pondelok povie vaha. 😒

maya30
19. nov 2010

@yennn to mi je velmi luto ze prezivas tazke casy, kazdy si tym musi cas od casu prejst, dolezite je ako sa s tym popasujes, dufam ze coskoro bude znovu dobre 🙂
velky dik za tie KJ, ja som pozerala v papu.xls od mira veseleho, ale on tam zabil ze paradajkovy pretlak 100g ma 414KJ, tak som myslela ze tu polievku ani nedojem, ved len tie paradajky by mali vyse 2000 kj + dalsie prisady, tak si ma ukludnila 🙂

maya30
19. nov 2010

@katkav to proti comu ho ockuju s takymi vedlajsimi ucinkami ? 😕

maya30
19. nov 2010

@lusia_99 tiez by som si zelala aby som niekedy nemala chut na jedlo, no este sa mi to nestalo 😉 Podla zasad zdraveho stravovania by sa vsak mala jest castejsie, lebo inak sa ti spomaluje metabolizmus, vsak staci aj nejaka mrkva alebo kalerab, len aby mal zaludok nejaku "robotu". Na tej nasej oblubenej stranke chudnutie-ako dokonca odporucaju po 3 hodinach zjest nejaku nizkokaloricku drobnost aj ked vobec nemas chut, prave kvoli nastartovaniu metabolizmu 🙂

katkav
19. nov 2010

@maya30 to som v tom programe nepostrehla, ze ktora z vakcin ma taketo vedlajsie ucinky, mam pocit, ze to ani nepovedali, iba tie mamicky spomenuli, ze lekar vam neda precitat si pribalovy letak a vedlajsie ucinky, ktore by vakcina mohla mat.
snazim sa byt v pohode, aj ked ukazkovy tento tyzden nie je...snad vam to v pondelok nepokazim 😖

maya30
19. nov 2010

u mna sa konecne po viac ako 40 dnoch dostavila mrcha, v pondelok som zacala s antikou, zatial som prijemne prekvapena, aj ked nechcem to zakriknut, vcera som hresila az strach a vaha napriek tomu dole 🙂 Dnes davam ocistnu kuru, odvar z ovsenych vlociek a lanovych semiacok + odstavene citrusy + veeela vody, tak dufam ze zajtra bude zas nieco dole 🙂 A hlavne motivacia aby som sa cez vikend neprezierala 😉

maya30
19. nov 2010

@katkav aha, ja som myslela ze to pondelkove ockovanie moze mat take vedlajsie ucinky...no ale taka vysoka horucka tiez nie je bohvieco 😒 Je vsak mozne ze tentokrat mu nic nebude, tiez som tak bola so starsim synom, po prvom ockovani horucka, a po druhom vobec nic, takze skoda tych stresov dopredu 🙂

katkav
19. nov 2010

@maya30 no vsak to, ved uz bol ockovany trikrat a az ten tretikrat bol najhorsi. Dufam, ze to bude v pohode. Len mi ho je luto...odkedy som mama som aj ja precitlivena ako moja mama, vzdy som sa jej smiala, ze preco place pri vsetkom a teraz ked vidim nejake chore dietatko alebo nieco dojimave, rumazgam aj ja. To ockovanie zvladneme, len nech mu nie je zle 😉 Ty si uz ostrielana maminka, druhe babo, plus ten starsi Ti urcite aj velmi pomaha 😉

maya30
19. nov 2010

@katkav podla mna je jedno kolko deti mas, ja som aj pri druhom dost ustrachana, iste, nejake skusenosti uz mam, ale ziadna situacia sa neopakuje dvakrat, nic netreba podcenit 🙂 Moji dvaja synatori sa navzajom strasne lubia, je to uzasne divat sa na nich, starsi mi dost pomaha, to je pravda, ale podarilo sa mu uz nechtiac vyparatit aj take veci ze mi nebolo vsetko jedno...hlavne ze sa nic zle nestalo, no viem ze aj ked mi ho postrazi, musim mat stale oci na stopkach 😔

vejula
19. nov 2010

Ahojte dievčence, takže mam smutnu spravu. Dominiček ma zapal mechura, dnes sme boli na sono a musime uživať ATB ☹ chudatenko moje... teraz sa pytam či som ničo nezanedbala, či som ho zle neoblikala, alebo prečo to maly chytil. Najviac sa bojim že teraz už bude celkovo nachylnejši na tie močove cesty cely život. No ved uvidime 😔

maatkka
19. nov 2010

@yennn to je mi luto co tu citam ze prezivas zle obdobie ☹ dufam ze sa rychlo vsetko upravi...
inak ja som pri stresoch tiez chudla - ked sa mi predcasne narodila dcerka schudla som za dva mesiace co bola v nemocnici asi 10 kil... ale teda jasne ze nieco podobne uz nikdy nechcem zazit - to radsej nech mam aj tonu...
@katkav tu relaciu o rizikach ockovania som pozerala aj ja... cukrovku tam spominali v suvislosti s hexou... vy mate teraz 15 mesiacov tak predpokladam ze vam budu ockovat MMR (?) - na tuto vakcinu by som ti radila davat vacsi pozor lebo je to narozbiel od hexy tzv. "ziva" vakcina (to znamena ze sa neockuju rovno protilatky proti tym chorobam ale ich oslabene virusy) a preto byvaju na nu castejsie reakcie - ale vacsinou az tusim az okolo 7-10 dna po ckovani... (nie hned na druhy den alebo tak)... drzim palce nech ste bez reakcie!!! a je pravda ze dr. ti sama od seba letak z tej ockovacej latky precitat asi neda (aj ked by asi mala) ale ty si ho mozes pred ockovanim vypytat... alebo najst na nete...
inak ja so stravou celkom fajn... len sme tento tyzden necvicili - mame choru "trenerku" a samu doma ma to fakt nebavi - obdivujem vas baby co cvicite doma 🙂 aspon som bola 2x plavat...

maatkka
19. nov 2010

@lilithka26 drzim Natalke z celej sily palce... nam tiez chvilu hrozila operacia srdiecka takze si viem aspon trosku predstavit ako sa musis citit... moja Julinka bola "len" na operacii ociek a aj to bolo pre mna hooooooozneeeeee 😢 myslim na vas...

maatkka
19. nov 2010

@vejula to je mi luto 😔 😔 😔

baby ospravedlnujem sa ze som mimo temy - to som nemala v plane - ale neda mi to nereagovat ked citam ze mate taketo starosti (ved aj to ma urcite vplyv na chudnutie)... drzte sa!!!

vejula
19. nov 2010

@maatkka vdaka, si zlata... Inak napišem ti IP ohladom toho MMRka nech sa tu nerozpisujem priliš mimo temy

katkav
19. nov 2010

@maya30 urcite ich treba strazit, ved aj ked je starsi urcite trosku ziarli, ze uz nie je jediny v Tvojom svete 😉
@maatkka 7-10 dni no parada 😉 snad bude vsetko ok, lebo nebudeme moct ist pozriet Mikulasa 😉
no dufam, ze to bude ok, lebo clovek sa citi hrozne bezradny, ked sa snazi a nic nezabera....
uz som trosku kludnejsia, ked som sa postazovala, co ma strasi 😉 aspon nevyjem chladnicku 😀

yennn
19. nov 2010

@katkav ja viem ze ked mas negativnu skusenost s predchadzajucim ockovanim, tak nie je lahke byt v klude pred dalsim.... A mozno su toto len moje silne reci, a ked pride na lamanie chleba, budem na prasky tiez... Ale myslim si ze pre mna otazka stoji takto: Môžem alebo nemôžem túto vakcínu odmietnuť? Lebo ak mozem, tak je na mieste zacat si to studovat a citat si pribalove letaky.... aby mal clovek dostatocne vela informacii pred rozhodnutim. No ak je taketo ockovanie sucastou radu povinnych (zakonom stanovenych) ockovani, tak si len ublizujes ak sa nad tym vobec zamyslas.

yennn
19. nov 2010

@maya30 ano to by bolo celkom vtipne, keby paradajkova polievka mala 2000 kj. Je to pre mna prekvapenim, ze na tej stranke su aj taketo omyly ☹
A co sa tyka problemov, ano mas pravdu ze zalezi len na mne ako sa s tym popasujem. No bohuzial momentalne su v mojom zivote dva aspekty na ktore treba brat ohlad - poprve, ako sa mi podari dane problemy vyriesit a ako sa na ne budem divat, to je jedna veci. Druha vec je ako toto obdobie ovplyvni moju vahu, kedze netajim sa tym, ze zial patrim k tym, ktori problemy zajedaju. Nie vsetky, nie drobne stresy ktorych je za den vela, ale ked sa to na cloveka navala, ako ja hovorim "na posrateho aj hajzel spadne", a ja mam pocit ze na nas tie hajzle spadli hned 3 😠

katkav
19. nov 2010

@yennn mozno by som to nebrala tak hrozne, keby som nevidela ten program a ozaj sa do podrobneho studovania ockovani pustat nechcem, lebo by som asi bola stihana za to, ze by som ockovanie odmietla. Len som chcela napisat, ze ma to dost strasi, potrebovala som nejaku podporu, aby som sa nerozozrala 😉 a preto sem pisem, lebo sa urcite niekto ozve a podpori ma...vy baby ste zlate.. Lebo zatial som tento tyzden dala dole pol kila a nerada by som sa vracala spat na vahu z minuleho pondelka 😉

yennn
19. nov 2010

@maya30 tak drzim palce nech ti vydrzi odhodlanie na vikend, a tiez nech tieto ocistne kroky prinesu vysledky! 😀

@katkav to mi hovoris z duse, tiez odkedy som mama, tak som strasne citliva na vselico, najma ked vidim ako nejaka matka odhodila do kontajnera svoje novorodeniatko alebo ine krivdy pachane na malych detoch tak hned revem, no a samozrejme, ked pocujem ze nejake mimi je tazko chore ☹

@vejula to ma mrzi, tak drzim palce nech sa z toho co najskor dostanete. Nevycitaj si, nevies ako sa to mohlo stat a pokial nic take nenaznacil lekar, tak si nerob starosti, hlavne aby to co najskor preslo.

@maatkka absolutny suhlas, akekolvek problemy cloveka maju vplyv na chudnutie. Su obdobia kedy si clovek povie "co ma nezabije to ma posilni" ale su obdobia kedy ho to proste zlozi ...

maya30
19. nov 2010

@yennn ja mavam 2 druhy stresov - jeden je taky dost casto sa vyskytujuci stres, negativne veci ktore sa stavaju kazdemu a ten aj ja zajedam a potom ten druhy to je taky pruserovy mega stres, ked neviem spat ani jest, je mi spatne a len sa klepem, ale take boli nastastie za cely zivot mozno 2-3 😎 (preto vyzeram tak jak vyzeram 😀 )

yennn
19. nov 2010

@maya30 sranda, ja prave naopak, take tie bezne stresy denno-denneho charakteru ja uz som sa (myslim) naucila prestat zajedat. Potom ten pruserovy narazovy stres praveze zajedam. Ale ja by som to tipla na dalsi typ stresu - taky ten ULTRA PLUS pruser, ked sa klepes a je ti fyzicky spatne a nedostanes do seba ani hlt vody, nieto este jedlo....

yennn
19. nov 2010

@adky dnes trucuje 😀 😝 Vcera tu bola a nikto nikde, tak sa nastvala a dnes si povedala ze kasle na nas 😎 😝
Lenze ja, moja, potrebujem od teba poradit. Co myslis o tomto receptiku? Ak sa tam (samozrejme) neda slanina.... myslis ze treba vynechat aj tie zemiaky alebo da sa aj s nimi?

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11377

adky
19. nov 2010

@yennn pockaaaaat,nestiham,idem postupne citat 😀

adky
19. nov 2010

@yennn ten receptik-ja osm mala vcera na obed nieco podobne,len bez zemiakov a slaniny....na obed bol segedinsky gulas,tak som si odobrala predtym ako sa tam doliala smotana,cize de facto som mala to co je v tom recepte.....ale varinata pre teba: Ak to chces jest s pecivom-nedavaj zemiaky,ak to nechces jest s pecivom-kludne daj zemiaky a o slanine sa vyjadrovat nemusim,ze? To je zakazane ovocie 😀 😀 😀

adky
19. nov 2010

@yennn co si,nie je to demotivujuce,ved sa len pozri kolko som toho dokazala doteraz,to ze chudnem odrazu pmalicky ma neodradi,staci sa mi pozriet kolko toho mam za sebou za takukratku dobu 😀 A hlav 😝 na vec,ze chudnem-aj kedpomaly,ale CHUDNEM 😀 Momentalny dnesny stave je 98,8 😀

lilithka26
autor
19. nov 2010

@yennn dakujem, no snazim sa, ved v podstate vsetko robim v prvom rade pre nu. Aj toto chudnutie. Chcem aby mala zdravý vzor stravovania a pristupu k jedlu. Mrzí ma že tiež prežívaš náročné obdobie. Podla toho ako pises to bude asi skripat s partnerom, to dokaze zenu takto zlomit. Potrebujes ho aj kvoli malemu a tak sa citis na vsetko sama. NEchcem to z teba tahat, su to intimne problémy. Ak hadam spravne chcem aby si vedela ze toto prezivam ja uz 6 mesiacov, teraz to trochu utlmili problémy a malinkou, spojilo nas to ale nemyslim ze nadlho. Je to dost tazke, najma preto ze mame chrustikov a uz nie sme len same za seba. Ak mas chut tak nam o tom kludne napis a vyzaluj sa. To pomaha. Prajem vela sily 😎
Tesim sa na pondelok 😀

lilithka26
autor
19. nov 2010

@maya30
@yennn no ja stale hovorim ze ak dokazem stres zajest a zabera cokolada tak je dobre. Ale ked uz nedokazem jest ani ked chcem, tak je ozaj zle. Takto som po rozvode schudla 7kg za 2tyzdne, co som fungovala na kave, cigaretach a min. mnozstve jedla. Ale to mi bolo baby tak strasne zle, ze sami nechcelo ani zit, To by som si uz nechcela prezit.

lilithka26
autor
19. nov 2010

este mi neda sa nepochlit. Zajtra idem dat malu prvy krat na cely den k mame a idem s kamoskou na thajsku masaz celeho tela (to sa namaka 😅 ) Takze som si povedala ze ked nikto iny tak musim byt na seba ja dobra a trosku sa rozmaznavat. Fakt to uz potrebujem, lebo som na vsetko stale sama a uz mi to ide na psychiku. A ta je pri chudnuti dolezita.

katkav
19. nov 2010

@lilithka26 uzi si tu masaz, aj relaxovat treba a seba samu sem tam odmenit 😉

yennn
19. nov 2010

@adky nie, o slanine sa vyjadrovat naozaj nemusis 😉 A okrem toho, na slaninu som si ja (nastastie) nikdy moc nepotrpela. Myslela som ze aj zemiaky budu nepovolene, ale ak ano, tak to ma celkom tesi... ved ich napokon nie je az tak moc a su varene 🙂
98.8 je perfektne, fuha musim si švihnúť, aby som ti nedajboze nesla naproti 😎