Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@lilithka26 octova dieta?? Brr, ako to funguje? Ze si pricuchnes k octu, napne ta a uz nic nedas do ust? Lebo u mna by to vyzeralo asi takto 😀 . Tak dnes som vykrocila spravnou cestou, nahodila som temto na 5,8 km prechadzke s malou+kocikom, cize dohromady som tiskala asi sto ton 😠 . Teraz som taka mrtva, ze nemam ani energiu zajst do kuchyne, len pijem vodu, co mam rovno pri gauci 😀
@adky, poprosim ta, vyhrad aj mne miesto v tej pripravovanej tabulke, miery ti napisem hned, ako ich odmeriam a predycham 😀 .
@adky pozeram, ze si od Presova, ja odtial pochadzam, ale nebyvam ☹ . Ale ked tam zavitam, mohli by sme spravit nejake stretko... pri kukuricnych chrumkach a cistej vode 😀 😀 😀 .
Inak, dakedy davno, ked som este vyzerala celkom v poho, na mna celkom zaberalo vynechavanie vecere, mam s tym sice problem, kedze som si jeden cas navykla na francuzsky sposob jedenia ☹ , ale malo to svoj efekt, vzdy som sa rano budila s tym, ze je brusko splasnutejsie. A k tomu vyjedaniu, ja sladke prilis nemusim, akurat tak gumene medvediky a hrozienka v cokolade, ale ked to nevidim, nepride mi na to ani chut. Co je horsie, to su chipsy, ja ich proste milujem, dokazala by som ich jest cely den a potom si este na noc otvorit dalsie vrecusko. Priznam sa, ze neviem odolat, aj ked drzim dietu, hladujem, cvicim, proste aspon obcas si musim dat. AK mate neiktora overeny sposob, ako s nimi skoncovat, sem s nim. Ale na take to ine výjedanie chladnicky som sa pripravila. Vzdy tam mam nieco varene, myslim tym kuraci vyvar a nejake lahsie maso v paci. Nech ma nelaka pchat do seba chlieb. Alebo tofu, ak ho oprazite na malej lyzicke oleja, je to zdravsie ako s maslom a velmi syte, staci k tomu trocha poru, cibule, ryzovych cestovin a mate obed na dva dni. A este som citala, ze netreba pit studene napoje, mali by mat tu znamu izbovu teplotu, lebo na zaludok to neposobi dobre a potrebuje sa "zohriat", cize ho ako bolestne niecim napcham. A odkedy mala zacala jest prikrmy, robievam vacsie mnozstvo a dam si aj ja, same zdrave veci, pridam tam trocha soli a kecupu, nech to ma chut a dusim aj ja. Fuuuha, ale som sa rozpisala, idem vas radsej docitat, najma ten recept na pizzu 😀
Som rada, že si to takto pochopila. Držím ti palce. 😉
@michele11 ahoj,napis @yennn -ona robi tu tabulky,cez IP jej posli vahu a miery 🙂
Hej,som rovno z PO-byvam tu od narodenia,budem rada ked nikedy prides a najdes si cas na stretko 😀
Ja som tiez niekedy vynechavala vecere,ved ako sa vravi, Ranajky si zjedz sam,s obedom sa podel a veceru daruj nepriatelovi-podla toho som sa riadila asii 2 mesiace a nejake 5 kila sa mi podarilo za ten cas zhodit,ale to uz bolo daaavno 😀 -teraz sa tej vecere nejako neviem vzdat 😀
Ty si presne taky pripad ako ja-sladke nemusim (len roksove lizatka 😀 ) ale chipsy by som zrala na kila....a pizzu tiez,ach jaj-zivot chudnuceho cloveka je tazky,ale vysledok urcite bude stat za to 😀
@adky pizza, mnaaaam, na tu som skoro zabudla, tak by som si dala... inak, nerobim sice celozrnnu, nejako ma neoslovila, ale celkom rada mam raku zdravsiu verziu, napr. z arabskeho chleba... a navrch davam hlavne tuniaka, paradajky, sunku, kukuricu, por, cibulu... a vela byliniek do paradajkoveho zakladu... podla mna to nie je zase az take kaloricke peklo. Inak, mam knizku o vareni bez tuku, niektore recepty su dost na hlavu, ale niektore su mnamkove a uz som ich aj robila. Kedze vacsina z vas frci na sladkom, hodim sem najeky recept na zdrave sladkosti, naozaj nebudete mat pocit, ze sa musite obmedzit. Pomeriam sa az zajtra, proste si nemozem pokazit celu noc, lebo nezaspim a budem nad tym dumat, ze kedy som sa tak vyzrala 😠 .
Overeny recept je mrkvova satocka bez cukru, len recept musim pohladat, ale je to mnamka, cukor tam vobec nedavam a mrkvicka a slivky to ochutia.... Ale pozriem tu knizku a dam sem to, co som uz vyskusala. snad vam bude chutit 😉
@elvera tak ako? zacala si dnes s 90dnovkou? ja som teda dnes normalne na moje pocudovanie mala bielkovinovy den az do vecera 🙂 podarilo sa 😀
@liana81 akurat si docitavam este len vcerajsok vecer 😉 aky je rozdiel medzi orbitrekom a tym elipticalom? podla fotiek sa mi zda to iste ... akurat mozno cena o dost vyssia 😀
@missy97231 ani ja sama neviem 😅 😅 😅 trošička sa líši ale princíp je asi ten istý, sestra má orbi a ja eli 😅 😅 😅
@liana81 orbitrek pouzivam aj ja 🙂 ale uz od soboty som necvicila... kedze ma zacalo boliet brucho.... po cs 😒 ale bola som na vysetreni v nemocke,,, vysetroval ma sam primar 😀 a sa ma pytal ze preco cvicim 😉 ja len ze sa chcem vratit na povodnu vahu spred tehu,, preto 😀 a on ze ci to este nie som? a ci sa chcem stratit?? no pekny kompliment, ale ja viem svoje 😉
čaute baby chcem sa aj ja pridať môžem 🙂 pred dvoma pôrodmi som mala 60kg teraz 85 😒 problémové miesto bruch!!!! 😠 😠 poviem pravdu nerobím nič preto,aby som schudla,ale chcem 🙂 takže uvidíme,len dnes som našla túto stránku a už ste ma naštartovali
@yennn ahoj miery doplním neskôr a moja nerest sú sladkosti 🤐 a prejedanie sa dve na tri hocikedy,žiadny režim nič ☹
@michele11 mňam, na mrkvové šatočky som zabudla, tiež som ich niekedy robila. To sú tie, čo idú do nich pomleté piškóty? Taký recept mám ja, keď máš iný, tak sem s ním. Ženy, ja slané nemusím, len tie sladkosti. No ale dnes sa mi podarilo namiesto 2 chlebov na ráno zjesť len jeden, a namiesto 5 sladkostí len 1 kokosové trubičky ( COOP má perfektné ). Od zajtra začínam raňajkovať jogurty s cornami, niekedy som to tak celé roky jedla a fungovalo to. Teraz som fičala na chlebe, tak asi začnem tými raňajkami. A musím pridať viac zeleniny. KeĎ dom začala kojiť, tak som sa veľa vecí zriekala kvôli malej, hlavne zeleniny, ale postupne som zaradila do jedálnička skoro všetko, ale len po troškách a ona s tým nemá problém, tak si asi začnem robiť zeleninové šaláty ako prílohu k večeri. S tým cvičením to je u mňa problém, lebo mám poškodenú chrupavku a meniskus v kolene, tak ho veľmi nemôžem zaťažovať - môžem iba plávanie, ale to teraz kým kojím nehrozí. Tak aspoň také naťahovacie cviky v obývačke začnem. Júúj odhodlanie mám, len to nevzdať.
Ahojte, ja zatial dodrziavam len to, ze nejem ziadne pecivo, na veceru sme mali masko a k tomu salat a zase mam neodolatelnu chut na sladke. Ja sa dokazem vzdat cukru v napojoch a ani slane somarinky nejem, len cokolade neviem odolat 😠 . Musim nejak obabrat telo aby si nepytalo sladkosti 😠
babyy tak som sa teraz na večer nažrala že sa za seba hanbim... 😖 Ja to asi nikdy nedokažem 😢 Ale aspon som pocvičila počas dna, tak aspon male bezvyznamne plus
Čaute baby. Až teraz som našla tieto príspevky. Ja síce nemám problém s váhou, ale po druhom pôrode mám ovisnuté brucho. Poradíte aj niečo iné ako cvičenie 😝 ? Inak, čo som čítala, že priberáte niektoré aj zo vzduchu - nemáte náhodou problém so štítnou žľazou? Moja mamina bola vždy chudá a zrazu začala priberať, skoro nič nejedla a priberala aj tak stále. Potom zistila, že má poruchu štítnej žľazy a keď sa začala liečiť a užívať lieky, tak sa to upravilo. 🙂
tak najprv som si povedala že si dam jogurt s takymi chlebikmi, no to som dojedla ale bola som hladna tak som tie chlebiky začala vyžierať so šunkou a syrom a ked som dojedla zistila som že mi strašne chyba sladke tak som to zaklincovala čokoladovymi cookieskami z lidla 😅
ahojte, mne dnes nešiel celý deň net, tak teraz apoň narýchlo zhrniem, ráno som začala s veľkým odhodlaním a skončila s chlebom vo vajíčku ☹ na obed som mala zeleninové rizoto s kuracím mäskom, na olovrant musli tyčinku a na večeru cestoviny s paradajkovým pestom, nič moc ale snaha bola 😒 a včera sa mi podarilo skoro celý diel ordinácie precvičiť, tak aspoň z toho sa teším
@missy97231 jeeej aj ja chcem nech ma takto iekto poteši 😅 joj to tak dobre padne, ale mne by to teraz nikto nepovedal, lebo tedaaaa ako mam čo zhadzovať 😒
baby a neviete o niečo na cvičenie posilnovanie, čo by som mohla robiť popri kukani na telku a nezaberalo by to vela miesta??? JA neviem niečo medzi nohy (ale nieeee to na čo teraz všetky myslite) myslim napr aby som musela niečo nohami stalčať alebo taku dajaku blbosť. Existuje niečo take?

@inanr ja mam z teba zimomriavky-z tvojho textu 😀
Prekrasne si to napisala....ten text si vytlacim a nacapim nad postel-kazde rano si ho precitam kao modlidbu. Takto som nad tym,nikdy nikdy nikdy nepremyslala. Ze to robim pre svoju dcerku. Ved chcem byt pekna mamina a so svojou dcerenkou chcem byt veeelmi velmi dlho. Nekojim,takze chudnut mozem....Ja som mala pred porodom 58,ano,ale 3 roky pred porodom 😀 Pred otehotnenim som mala uz bohuzial 90 😒
Uz teraz pocitujem zdravotne problemy,dychavicnost, rozbusenie srdca....a nohy,2 tyzdne po porode som mala trombozu a tak nohy dlho nevydrzia....presiel viac ako rok a este stale som sa neodhodlala k vytrvalemu chudnutiu,tak snad teraz uz so sebou nieco spravim 🙂