Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
babulky idem aj ja, papa
@yennn uhm.. no kto vie ako to vlastne všetko je... ale take chvile ked s ačlovek nevie dojesť pridu aj ked človek stale papka dosť. tak neviem či to može byť tym že človek je malo... Ja som sa tento tyžden stravovala menej akodoteraz lebo maly chory ja chora, tak si myslim že ked mi už je lepšie sa to trocha zastavi. Však uvidime 😎
@vejula ja som sa napchávala väčšinou , keď som mala z niečoho nervy, ale fakt tá hypoglykémia takto funguje, ked som chodila do roboty, tam som nemala čas ani na wc odbehnúť, nieto ešte sa najesť, alebo piť, takže,keď som sa vrátila domov tak som sa nevedela dojesť, alebo druhý extrém, že som už nejedla vôbec
@adky Dobrý deň, neviem či už ste nejako uspela v tom chudnutí a pravdupovediac, nechce sa mi čítať všetky stránky tohto chatu, ale mala som priam rovnaký problém ako Vy...pred otehotnením som mala 58 kg a počas tehotenstva som priberala a priberala, po pôrode detto až som mala nakoniec 100 kg...bola som zúfalá, nakoľko som vedela, že zase nejem z válova, aby som váhové prírastky boli také enormné...bolo to časovo od začiatku tehu asi do roka a pol kojenia, kedy moja váha bola tých 100 kg a možno aj viac, ale už som mala depresie z toho, že sa mám postaviť na váhu, nemohla som si nič obliecť, oktrem vecí, ktoré majú gumu a nosila som obuv aj o číslo väčšiu, aby mi do nej vošla noha...pokiaľ sa mi podarilo zohnúť a obuť sa...podotýkam, že som toľko vážila pri výške 160 cm...teda som ledva chodila, len som posedávala, ležala, fučala som a potila sa...jasné, že môj muž mal hlavu v smútku z toho, ako vyzerám, ale je veľmi milý a taktný, tak mi to nedával nejak najavo, skôr sme sa o tom nebavili, lebo som sa sama za seba hanbila...viem ale, že jedného dňa sme sa fotili s rodinou na oslave a keď som videla fotky, tak mi bolo na vracanie, vyzerala som vo svojích 22. rokoch ako stará raketa, mastné vlasy, tepláky a spol. Viete si to predstaviť, keď sa človek opustí, ide to s ním dole vodou. Rozhodla som sa teda bezpodmienečne niečo robiť so svojou váhou. Išla som k praktickej lekárke, načo mi povedala, že prázdne vreco nestojí a že nemám toľko jesť...ako nech sa nikto nehnevá, koľko by som musela zjesť, aby som sa takto vykŕmila...mojou poslednou nádejou bolo a to som si sama našla na nete, pýtať sa k obezitologičke!!!S nevôľou ma tam poslala a musím napísať, že to bolo naozaj perfektné rozhodnutie. Pri tejto mojej obrovskej váhe sa nedá ani povedať, že človek potrebuje odhodiť zábrany, aby sa odhodlal ísť do ambulancie pre obéznych, lebo je tak zúfalý, že mu je to jedno...Prišla som, povedala, čo ma trápi a poprosila ju, aby sme s tým niečo skúsili urobiť...najskôr Vám vypočíta BMI, t.j., hmotnostný index, zoberie Vám miery a určí, koľko percent váhy potrebujete zredukovať. A teraz to najdôležitejšie: NEDÁ, NEDÁ, NEDÁ sa to pri toľkej nadváhe žiadnou "zaručenou diétou", ale zase výnimky potrvdzujú pravidlo. Určite je potrebná medikamentózna liečba ako doplnok striedmeho stravovania a pohybovej aktivity. Ale nie tabletky z lekárne na voľný predaj, tých som sa najedla a kupovala som si stále iné a akože účinnejšie. Pani doktorka mi vysvetlila, že mnoho žien, vďaka hormonálnym zmenám, ktoré sú spôsobené tehotenstvom, kojením atď. má celkom rozhádzaný metabolizmus a teda im váha stúpa, prípadne aj ak sa snažia, nedarí sa redukovať váhu...Dostala som lieky, bolo to pred troma rokmi a dostala som aj predpísanú diétu, ale ja si myslím, že každá žena vie, čo smie jesť a čo nie aj bez toho, aby to dostala naordinované...pravidelne som chodila na kontroly a zhruba po pol roku som vážila 55 kg, ani si neviete predstaviť, ako som sa potom cítila a ako sa cítim doteraz...teraz sa držím asi na 60 kg, nakoľko som mala hormonálnu liečbu, tak váha stúpla, ale viem, že zase sa to upraví. Po tom, ako som schudla som vlastne až doteraz nepribrala, stravujem sa pritom normálne, jem úplne všetko, samozrejme s rozumom...jediná nevýhoda liekov od obezitológa je, že sa celé plati,a ja som vtedy cvakala asi okolo 800,- teda cca 27 euro na mesiac...ale stálo to za to a radím maminkám, ktoré majú podobný problém, aby vyhľadali aj odbornú pomoc, lebo nie každý má to šťastie, že schudne len diétou a ak aj schudne, že sa mu to nevráti aj s úrokmi...myslím na váhe...Eva
@debbie ja som nemala ani šajnu,že kolko sa dá schudnúť,preto som dala tak málo, a adky...to je náš borec,s nou ma neporovnávaj 😵
@yennn ja som tento tyzden pekne nahlasila miery, aj mi to bolo cudne, ze okrem mna ich tusim nahlasila este jedna baba, ze ci to uz nerobievame 😉 mne to dietovanie nejde, ale asi to bude ozaj tym, ze som uz tolko diet vyskusala za poslednych 7 rokov, ze organizmus sa uz ani nechce unuvat, mozno ozaj potrebujem aj ja odbornu pomoc. ☹
Dobrý večer, tak to je fajn, samozrejme, vždy sú aj cesty bez liekov, ja som to myslela len v zmysle, že ak niekto priberie väčšie množstvo, môže to byť aj hormonálnou poruchou spôsobenou napr. tehotenstvom ako u mňa a tá sa inak liečiť, resp. riešiť nedala...lebo si pamätám, ako si zo mňa za chrbtom uťahovali asi v zmysle teda tá vyzerá...asi musí jesť z kýbla...Eva
ahojte, my sme dnes neboli ani vonku, stále soplíme, už obidve, takže , preto mi bolo ráno tak zima,niečo už na mňa vyliezlo/ ale chlap to nie je 😀 /nalievam sa vodou , ale zabudla som písať, tak ani neviem koľko, ale veď nech určite to bude do troch litrov 🙂
aký ste dnes mali deň
@angelin84 Dobry vecer,mne to zhadzovanie nejde tazko,pretoze ja som 58 kg vazila nie pre porodom,ale pred 4 rokmi,pred porodom som mala 89-90 kg,den pred porodom 114 (ale to som nejedela za dvoch,ale za piatich,som si toho vedoma,ze som pribrala 24kg z ozierania sa) a ked som prisla domov z porodnice mala som krasnych 96, 2 tyzdne som bola doma a dostala som trobmozu s emboliou-musela som ist na 5 tyzdnou do nemocnice kde som sa nehybala len lezala na posteli,pretoze som mala jednu nohu taku ako teraz 2- Tromboza=brutalny opuch noh . Z toho nic nerobenia som pribrala na zhruba 105kg a za rok a pol co som uz doma som sa dopracovala na krasnu vahu 111 (leto 2010-to bolo moje maximum),ked som pred 2 mesiacmi zacala chudnut spolu s babami,mala som 110.2 kg ....teraz mam 95,5 .....zdravu vyvazenou stravou ide vsetko pekne dolu. Som rada ze ste aj vy nasla svoj sposob ako sa vymotat z tejto nezavidenia hodnej situacie a nasla ste v sebe odvahu zajst k odbornicke,ja by som ju asi takto nenasla 😅
@adky Tak to je super, blahoželám k pevnej vôli, lebo viem, že to je základ! 😉 ja som mala problém v tom, že nech som sa akokoľvek snažila, tak sa váha nehýbala, maximálne len smerom hore 🙂 ...tak ma napadlo, že taký veľký váhový prírastok môže byť aj chorobou a bolo to tak...vlastne z tých 100 som schudla na 58kg, potom 55 kg a najmenej bolo 53 kg, ale to už som bola až nepekná...viem aj podľa okolia, že je pre mňa optimum tých 58kg na mojích biednych 160 cm 😅...a ako som schudla, veci som pálila v kotolni, všetko, bundy, kabáty, nohavice...vôbec mi to nebolo ľúto. Muž mi aj hovoril, že čo ak znova priberiem, že čo budem potom nosiť. Na to som odpovedala, že taká alternatíva neexistuje 😎 i keď teraz po hormónoch som zase trocha vyššie, ale len minimum a sama badám, že sa po tomto druhu liečby chudne ťažšie, ale zase by som bola malicherná vzhľadom k popôrodnej váhe, aby som riešila týchto pár kíl 🙂a ako som schudla, zničila som všetky dôkazy o mojej veľkosti XXL 😀...fotky, zmenila som farbu vlasov z peroxidovej blond na čiernu a stal sa zo mňa celkom nový človek...naozaj ten rok, kedy som zhodila beriem spätne ako úplnú zmenu v mojom živote...
@katkav ja som na tie miery totalne zabudla, a nedoslo mi to ani ked si nahlasila, niekto mi totizto hlasi kazdy tyzden, takze mi to nedoslo. No teraz musim to cez vikend pripomenut, aby uz sa nezabudlo.
@jojina11 kto chce, miery moze hlasit aj kazdy tyzden, kto nechce nemusi vobec. Ale dobre je raz za mesiac - vtedy to ma vyznam, z tyzdna na tyzden centimetre neubudaju az tak viditelne....
@katkav môže to byť všeličím... možno by stálo za to, keby si si presne zapisovala čo a kedy papáš, možno niekde objavíš malú chybu. Alebo si môžme každý večer skontrolovať jedálniček ak chceš. Ale zase 2 kilá nie sú málo, a možno máš pravdu aj v tom, že na organizmus treba zatlačiť a vytrvať, lebo už ti po tých XY pokusoch nemusí veriť že to myslíš vážne 🙂
@angelin84 to je fantasticke 😀 Mam malinku otazku- ako ste riesila ovisajucu kožu? Ja som schudla zatial len 15 kil,ale uz teraz zacinam vyzerat ako handra...koza na stehnach sa mi roluje a cela ovisa-o chvilu bude ovisat aj na bruchu,mam krem od dermacolu ale ze by nejako extra zaberal-to nemozem povedat ☹ Pytam sa,pretoze sta mala skoro taku vahu ako ja
Samozrejme, záleží všetko od konkrétnej osoby, ale ja som bola zúfalá, nešťastná...keď som videla svoje spolužiačky, aké sú to kočky...aj si človek povie: Máš zdravé dieťatko, tak iné nerieš, ale nedalo sa to...ja som našťastie nepociťovala vedľajšie účinky predpísaných liekov, akurát trocha sucho v ústach, to bolo všetko...viem, je to raz len chémia, ale stálo to za to...
@adky No tomu som sa aj ja čudovala, ale ja som sa doslova len scvrkla, doknca aj strie po pôrode sa scelili, ako samozrejme, že je ich vidno, ale len ak sa poriadne pozriete a tak isto aj koža na bruchu. Ale keš som schudla z tých 100 kg na 65 kg, tak som začala bicyklovať a skúsila som power jógu, čo som stiahla z netu, kozmetiku som nemala na toto žiadnu. Nechcem pripisovať všetok úspech liekom, ktoré som užívala, ale mala som pocit, akoby ten tuk rozpúštali z vnútra tela smerom von...nakoniec mi to obezitologička aj tak vysvetlila, že princíp spočíva v tom, že sa najskôr topí tuk, ktorý je najhlbšie, teda ak som to správne pochopila...teda možno je to tak aj pri klasickej diéte bez medikamentov, ale napr. moja kamoška schudla tiež väčšie množstvo kilečiek športom a stravou, ale koža jej ochabla a má rovnako ako ja 26 rokov...ono je to asi skôr dané geneticky, že ako sa koža správa, inak si to neviem vysvetliť...
PS: len aby si niekto nemyslel, že tu chcem preferovať lieky, to v žiadnom prípade, len som písala, že mne už iné nepomohlo, len sa liečiť, a isto je väčší úspech dokázať to svojpomocne a samostatne, len pevnou vôľou a striedmym režimom...
@adky s tou ovisnutou kozou, dobra otazka! Ja si neviem predstavit, ze zrazu schudnem na 70 kil... Priatelka ma dvojicky, ale to bol jej uz druhy porod, a seriozne uvazuje ze by si dala upravit to brucho... Myslis ze by sa ti ta koza neupravila? Inac vidis... aj pre toto je dolezite trosku spomalit s chudnutim, este mozes aj strie dostat ( tie clovek neziska len pribratim ale aj náhlym schudnutim) takze bacha na rychle chudnutie, nech si aj ta koza zvykne
Ahojte babulky
@adky no pekne sa ti to číta lebo je to tak a tých krásnych 15kg je úspech a prečo to nepovedať 😀
@yennn zlatko to nebolo tým že si mala krízu , to ako som to prečítala ....skrátka na každého platí iné ja si napr. môžem dať čukotku kocku a viac nie a pozerať sa na celú aj týžden a ak by som mala chuť skôr ju hodím do koša , stačí si chytiť faldík na boku .... a viem že takto to skrátka je, a ty musíš skrátka pokračovať no fakt dôsledne, žiadne teraz môžem zajtra už nie .... toto u teba nezaberá ..... tak nebudeme tu obkecávať čo sa stalo....stalo sa ide sa dalej, len si daj závazok aspom ten bicyklík po prehrešku nech sa to vyrovná trošku ..... 😉

@debbie už som sánky zháňala, ale stoja 70€ ☹ to sa mi zdalo na prvý obchod dosť...