icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
4. dec 2010

INÁČ DNES JE KRÁÁÁÁSNY DEŇ (aj napriek tomu ze som pribrala a ze mam uz dnes svoju dennu davku KJ za sebou),. A SOM ŠŤASTNÁÁÁÁÁÁÁ 😀 😀 😀 Boli sme na prechádzke, celá rodina a cítila som sa ako na dovolenke, vonku je krásne bielo, obloha modrá, slniečko svieti, a ja tu lietam jak holubička od šťastia 🙂

katkav
4. dec 2010

@yennn neboj, pojde to zase dole. Mne to zase ide dole iba mysacimi krocikmi, ale hovorim si, ze stale lepsie dole ako naspat hore 😉 Inak tiez mam niekedy pocit, ze niektore jedalnicky, co tu boli su primalo papania, to zavana akurat tak jojo efektom. Treba si asi vybrat to zdravsie s menej kaloriami a nizsim glykemickym indexom a k tomu kopec zeleninky a potom ma clovek pocit, ze zjedol polku svine 😀 a pritom sa nadzgal kopou vody 😉

chrisantheme
4. dec 2010

yenn dnes je nádherne aj u nás.Vytešujem sa, že je vštko biele a chytá ma vianočný ošiaľ 😀

katkav
4. dec 2010

aj u nas je krasne, v noci ma riadne mrznut vdaka oblohe bez oblacika. Musim zbehnut do obchodu, sestra so svagrom a nasim krstniatkom nam pridu gratulovat k meninam takto dodatocne, takze olovrant budem mat az pridu, aby som zbytocne nejedla kalorie navyse 😉 inak pred par dnami som posielala taku tabulku s hodnotami kalorii vselijakych potravin a zistila som, ze aj taky losos je dost kaloricky, ale vraj je zdravy, tak ho asi budem mat na Vianoce miesto vyprazaneho file 😉

debbie
4. dec 2010

Ahojteeeeeeeeeeeeee už som uložila malu aj ocinka a idem si prečítať čo píšete a urobiť čajííík biely 😀 ked už je vonku tak krááááásne všetko biele 😅 😅 😅

yennn
4. dec 2010

@debbie ahoj moja, ja som tiez ulozila maleho, aj tatinka a citam, takze som TU 🙂

@katkav asi mas pravdu, ja som myslela ze ten moj jedalnicek je oukej, lebo nemala som pocit hladu ani nejakeho extra obmedzenia a totalne ma zvozili, ze polievka na veceru to kde si pocula, ze iba ovocie na desiatu je blbost a podobne...

debbie
4. dec 2010

@yennn ahoj a kde si bola včera večer ? hýbala si nám tu.... 😀
Baby ja som si tiež sem tam dačo hodila do kalkulačky a to sa tak rýchlo naráta ,niekedy ani neviem ako.... 😲 😲 😲

yennn
4. dec 2010

@vejula ale snáď nechceš schudnúť 11 kíl. Veď už teraz máš BMI 20.9 🙂 - teda nieže by som závidela, ale keď schudneš na tých 50 čo si chcela, bude BMI 19.2 co je o 0.2 nad hranicou podvahy ..... 😒 toto je moja reakcia na tvoj starsi prispevok, som tu dlho nebola....

yennn
4. dec 2010

@debbie som sa flakala po obchodoch, a este som bola u mamy a vratila som sa az o pol jedenastej...

debbie
4. dec 2010

@yennn a ako by to malo byť daj jedalniček ,lebo mne to teraz vyhovuje takto .... ked som pridala nebol úbytok veľký skôr to bolo také že udržiavanie ..... nie chudnutie

debbie
4. dec 2010

@yennn Ja idem po obchodoch v pondelok , tatíka mame na dennej do večera ...juchúúú si to zase užijeme s Vaness 😀 😀 😀 ideme na darčeky ihihihi

yennn
4. dec 2010

@adky drzim ti palce, aby si v "nasom veku" 😉 nemusela chudnut, nech ti to vydrzi ! 😀 PS: neboj sa, nie je to take hrozne, ide to pekne aj po 30, ked sa chce 🙂

@debbie ROLÁČIKOVÁ FOTO JE NE-SKU-TO-ČNÁ !!!! 😀 😀 😀 Najviac ma fascinujú tie zmiznuté faldíky v páse 😀 Blahoželám 😀 😀

yennn
4. dec 2010

@debbie toto mi poradila super osôbka, ktora schudla 30 kil... Napisala som jedalnicek a pod tym mi v pomlckach napisala komentare...
R: celozrnny chlieb, flora light, platok kuracej sunky alebo 30% eidamu + paradajka, uhorka
- to je fajn, ale tej sunky pridat aj na 50g v pohodke

D: jogurt alebo ovocie
- ak jogurt pridaj aj vlocky, nejake semiacka, pripadne AJ ovocko.. Iba jogurt je malo, ovocko celkove neni dobre jest iba same, je to cukor, moze vyvolat hypoglykemiu a nie je to vyvazene jedlo

O: polievka + kuracie maso + trochu prilohy (neboj, nie hranolky) a zelenina, vacsinou dusena
- fajn, prilohy daj kludne aspon 100g, aj viac mozes

OL: dalsi celozrnny chlebik, ako ranajky (ak bola na ranajky sunka, dam teraz syr a opacne)
- skus dat aj cottage 100g, alebo ine veci, kde das viac bielkovin

V: vacsinou uz len polievku, mne to takto vyhovuje
- toto je velmi slabe jedlo, nejake bielkoviny aspon by si mala pridat..

katkav
4. dec 2010

@yennn no ono asi ak chce clovek schudnut, tak v prvom rade nesmie hladovat 😉 taktiez nesmie robit nieco extremne, lebo pri tom dlho nevydrzi a po case sa vrati do starych kolaji a vsetka stratena vaha sa vrati aj s urokami. Ozaj si treba asi len najst potraviny, z ktorych ma clovek dlho pocit sytosti, zdrave potraviny.
Ta polievka na veceru nebola vhodna preco? Lebo v nej nebola ziadna bielkovina na utisenie hladu alebo preco? bielkoviny sa tusim dlhsie rozkladaju, tak preto zasytia na dlhsie...boze uz si nic nepamatam, snad si toto dobre pamatam. 😀

debbie
4. dec 2010

@yennn Dakujem tak vyzera to tak ako to je -5kg , myslela som že pôjde všetko okrem brucha prvé ako to je normálne no mne šlo brucho skoro celé dole a tie rifle čo tam mam som predtým nezapla skoro a tak boli faldíky a brucho ... a teraz som si ich dala a keby som chcela vytiahnem ich až pod pazuchu, padajú mi na páááse 😀

katkav
4. dec 2010

@yennn to Ti napisali na chudnutie-ako.sk? ja som tam kedysi tiez bola prihlasena a ten vzorovy jedalnicek si pamatam aj sa podla neho stravujem. 😎

katkav
4. dec 2010

@debbie super, ze su Ti uz veci velke ako po starsom bratovi 😉 ja som si robila tiez uz fotku pred, ale v plavkach, neviem, ci to niekedy zverejnim 😀

yennn
4. dec 2010

@katkav toto nie je vzorovy jedalnicek, ja som tam napisala môj vzorový, a to pod ním (s pomlčkami) je naňho komentár

katkav
4. dec 2010

@yennn hej, pochopila som 😉 len, ze ked som tam citala jedalnicky inych ludi, vacsinou to komentovali rovnako 😉 aspon vies, co mas upravit a vaha pojde zase dole 😉

yennn
4. dec 2010

@adky je to perfektne, ze uz 200 stran sme popisali, ked sme zacinali, tak tu boli len 4 ktore ste popisali este s pôvodnou partiou - fuha ked to porovnam, dobre skoro to vtedy zakapalo, nie? Dufam ze tu vydrzime navzdy - aj ako udrziavacka, budeme tu furt hlasit svoju stagnaciu na tej spravnej vahe 😀

debbie
4. dec 2010

@yennn no ja mam zvačša obed sacharidy a potom olovrant a večera bielkoviny a posledné cottage ,olomoucké veľa bielkovín /kaseín/ ja polievku davam na obed ale veeeeeľa a zeleniny je v nej viac ako vody hihihi stojí lyžica v nej hihihi 😀

yennn
4. dec 2010

@katkav hej len mám totálny strach, nechce sa mi verit ze mam pridat viac do jedalnicka a potom budem viac chudnut. Ono to dava logiku, aj tomu verim. Ale nechce sa mi to skusat na sebe 😀 😀 😀

debbie
4. dec 2010

@katkav ved cvakni sa aj v roláčiku potom ťa to bude motivovať tam hned zbadaš kde čoho je menej ako v plavkach

yennn
4. dec 2010

@debbie ja mam este na olovrant sacharidy - vraj ma celozrnny chlebik chrani pred vecernymi žravkami. A večer, no pokojne dam syr k tej polievke, nebude vadit .. ale fakt nepriberiem?

debbie
4. dec 2010

@yennn ale ta polievka je na večeru malo no @adky ma dosť ta ma sačkou ta ma KJ habadej

yennn
4. dec 2010

@katkav odfoť sa v niečom čo ti je tesné, nech je riadne vidno faldíky (ako ja mám na tej fotke) a potom ako ti to začne byť dobré, bude super vidno rozdiel - a to sa dá aj uverejniť 🙂

yennn
4. dec 2010

@debbie ja davam taku ako vravis ty - zeleninovu ze mi v nej lyzica stoji. Ale tak nechce sa mi robit si zeleninovy salat alebo dusenu zeleninu alebo nic... vacsinou vtedy sa vraciam z prechadzky a vyhovuje mi len zohriat si polievku...

debbie
4. dec 2010

@yennn ja neviem ja polievku večer nejem už by sa mi to videlo veľa aj -aj , olovrant si davam olomoucé s knokenbrotom a cibulkou tam je tiež sacháč ...trochen , a včeru šalát + cottage + tuniak ako kedy na čo mam chuť ak by som dala polievku tak len zeleninovú bez oleja inak nie ,ale ja píšem za seba ako to mne vyhovuje a zatial mi toto funguje možno prídem aj ja do štádia kedy budem musieť pridať

katkav
4. dec 2010

@yennn vecera by mala byt nejaka bielkovina plus zeleninka 😉 takze kuraci salat alebo tuniakovy salat alebo syrovy salat v pohode 😉

debbie
4. dec 2010

@yennn ja si to robím tak ,skôr ako ideme von a idem chystať malu a čaj urobím si do dózy šalát a šup neochutený do chladničky , ked prídeme vyberiem je teplý kým malu dam von z kombinézy a šerblík, knižky a prezliecť ,nakrmim ju a potom si v pohodičke otvorim len teglik so syrom
A ty si aký lenivec teeeda 😀