Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn neboj, pojde to zase dole. Mne to zase ide dole iba mysacimi krocikmi, ale hovorim si, ze stale lepsie dole ako naspat hore 😉 Inak tiez mam niekedy pocit, ze niektore jedalnicky, co tu boli su primalo papania, to zavana akurat tak jojo efektom. Treba si asi vybrat to zdravsie s menej kaloriami a nizsim glykemickym indexom a k tomu kopec zeleninky a potom ma clovek pocit, ze zjedol polku svine 😀 a pritom sa nadzgal kopou vody 😉
yenn dnes je nádherne aj u nás.Vytešujem sa, že je vštko biele a chytá ma vianočný ošiaľ 😀
aj u nas je krasne, v noci ma riadne mrznut vdaka oblohe bez oblacika. Musim zbehnut do obchodu, sestra so svagrom a nasim krstniatkom nam pridu gratulovat k meninam takto dodatocne, takze olovrant budem mat az pridu, aby som zbytocne nejedla kalorie navyse 😉 inak pred par dnami som posielala taku tabulku s hodnotami kalorii vselijakych potravin a zistila som, ze aj taky losos je dost kaloricky, ale vraj je zdravy, tak ho asi budem mat na Vianoce miesto vyprazaneho file 😉
Ahojteeeeeeeeeeeeee už som uložila malu aj ocinka a idem si prečítať čo píšete a urobiť čajííík biely 😀 ked už je vonku tak krááááásne všetko biele 😅 😅 😅
@debbie ahoj moja, ja som tiez ulozila maleho, aj tatinka a citam, takze som TU 🙂
@katkav asi mas pravdu, ja som myslela ze ten moj jedalnicek je oukej, lebo nemala som pocit hladu ani nejakeho extra obmedzenia a totalne ma zvozili, ze polievka na veceru to kde si pocula, ze iba ovocie na desiatu je blbost a podobne...
@debbie toto mi poradila super osôbka, ktora schudla 30 kil... Napisala som jedalnicek a pod tym mi v pomlckach napisala komentare...
R: celozrnny chlieb, flora light, platok kuracej sunky alebo 30% eidamu + paradajka, uhorka
- to je fajn, ale tej sunky pridat aj na 50g v pohodke
D: jogurt alebo ovocie
- ak jogurt pridaj aj vlocky, nejake semiacka, pripadne AJ ovocko.. Iba jogurt je malo, ovocko celkove neni dobre jest iba same, je to cukor, moze vyvolat hypoglykemiu a nie je to vyvazene jedlo
O: polievka + kuracie maso + trochu prilohy (neboj, nie hranolky) a zelenina, vacsinou dusena
- fajn, prilohy daj kludne aspon 100g, aj viac mozes
OL: dalsi celozrnny chlebik, ako ranajky (ak bola na ranajky sunka, dam teraz syr a opacne)
- skus dat aj cottage 100g, alebo ine veci, kde das viac bielkovin
V: vacsinou uz len polievku, mne to takto vyhovuje
- toto je velmi slabe jedlo, nejake bielkoviny aspon by si mala pridat..
@yennn no ono asi ak chce clovek schudnut, tak v prvom rade nesmie hladovat 😉 taktiez nesmie robit nieco extremne, lebo pri tom dlho nevydrzi a po case sa vrati do starych kolaji a vsetka stratena vaha sa vrati aj s urokami. Ozaj si treba asi len najst potraviny, z ktorych ma clovek dlho pocit sytosti, zdrave potraviny.
Ta polievka na veceru nebola vhodna preco? Lebo v nej nebola ziadna bielkovina na utisenie hladu alebo preco? bielkoviny sa tusim dlhsie rozkladaju, tak preto zasytia na dlhsie...boze uz si nic nepamatam, snad si toto dobre pamatam. 😀
@yennn Dakujem tak vyzera to tak ako to je -5kg , myslela som že pôjde všetko okrem brucha prvé ako to je normálne no mne šlo brucho skoro celé dole a tie rifle čo tam mam som predtým nezapla skoro a tak boli faldíky a brucho ... a teraz som si ich dala a keby som chcela vytiahnem ich až pod pazuchu, padajú mi na páááse 😀
@adky je to perfektne, ze uz 200 stran sme popisali, ked sme zacinali, tak tu boli len 4 ktore ste popisali este s pôvodnou partiou - fuha ked to porovnam, dobre skoro to vtedy zakapalo, nie? Dufam ze tu vydrzime navzdy - aj ako udrziavacka, budeme tu furt hlasit svoju stagnaciu na tej spravnej vahe 😀
@yennn ja neviem ja polievku večer nejem už by sa mi to videlo veľa aj -aj , olovrant si davam olomoucé s knokenbrotom a cibulkou tam je tiež sacháč ...trochen , a včeru šalát + cottage + tuniak ako kedy na čo mam chuť ak by som dala polievku tak len zeleninovú bez oleja inak nie ,ale ja píšem za seba ako to mne vyhovuje a zatial mi toto funguje možno prídem aj ja do štádia kedy budem musieť pridať
@yennn ja si to robím tak ,skôr ako ideme von a idem chystať malu a čaj urobím si do dózy šalát a šup neochutený do chladničky , ked prídeme vyberiem je teplý kým malu dam von z kombinézy a šerblík, knižky a prezliecť ,nakrmim ju a potom si v pohodičke otvorim len teglik so syrom
A ty si aký lenivec teeeda 😀

INÁČ DNES JE KRÁÁÁÁSNY DEŇ (aj napriek tomu ze som pribrala a ze mam uz dnes svoju dennu davku KJ za sebou),. A SOM ŠŤASTNÁÁÁÁÁÁÁ 😀 😀 😀 Boli sme na prechádzke, celá rodina a cítila som sa ako na dovolenke, vonku je krásne bielo, obloha modrá, slniečko svieti, a ja tu lietam jak holubička od šťastia 🙂