Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
jo a ešte som tam nezapočitala olej na ktorom som to maso robila... Ale tak to hadam nieje nejaka zavratna suma 😝 😅
baby ja si ešte aj počty pri tomto zopakujem 😀 😀
@marthuska 😀 😀 no mne by stačilo keby som sa pred jedenim postavila naha pred zrkadlo 😀 😀 😀 ale kto ma čas sa vyzliekať ked je hladny, že 😀 😀 😀 JA zas ked žerem si hovorim aka som hnusna že sa prepchavam a v Afrike umieraju podvyživeny černoškovia 😔 kedysi to zaberalo viac, v poslednej dobe na to chytam akusi imunitu, že by sa mi odrhavalo svedomie??? To snad nie 😖
caute bambule 🙂 Baba obezitka sa tu predo mnou vyvaluje a prosika, ze vidi hento, tamto, ze dajme si. Suma sumarum, zatial som si dala mimo plan len kusok maska a knedle, ked to tak od oka ratam, kedze na desiatu som mala len jogurt, ze je to zatial asi ok. Na stole bonbony, na sedacke nakusnuta mila a nehorazne zasoby v spajze, len som varovala mamu, ze sa snazim schudnut, nech ma nenacina...
Viete preco je fajn si aspon nejaky cas pocitat kalorie? Aby ste vedeli, kolko mozete jest. Lebo presne, ako pisete, nikdy by ste na to mnozstvo co spapate nepovedali, ze to je az tak vela. Dalsi extrem je, ze jete prilis malo, spomalite si metabolizmus. Vzdy je lepsie zacat na vyssom cisle, z ktoreho ked zastanete mozete spustit, ako zacat na 5000. Velmi dobra kalkulacka je na flora.cz, dokonca si to mozete ukladat a su tam nahodene skoro vsetky bezne potraviny. Dalej je prima si najst na nete tabulku kalorii a vytlacit a mat po ruke, ked dajme tomu varite, aby ste si to vedeli na mieste spocitat.
10 tis je ok pre nechudnuceho cloveka. Treba si cez BMI vo vlastnom zaujme prepocitat na svoj vek, vahu a kondiciu predpokladanu spotrebu, pri ktorej budete chudnut na chudnutie-ako.sk . Pri dojceni mozete 2000 pridat, ale pozor, len ak dojcite plne, ak prikrmujete, menej.
@sssimi http://www.chudnutie-ako.sk/bmi/ sem si zadaj svoje hodnoty a vyjde ti kolko by si mala zjest za den tak aby si chudla 🙂
pas sa meria 1cm nad pupkom
grahamovy rozok obsahuje dost tuku, preto je kalorickejsi
rozok ma cca 50g
cca je to jedno, priblizne su tie cisla rovnake, dolezite je, ze prava celozrnna potravina zasyti na dlhsi cas a obsahuje viac vlakniny a mineralov
@adky skusila som ten link, co si dala a bieda, napisali mi, ze som obezna a vidiet to na mne a mam zhodit skoro 20 kil. No, potesi ☹ . Ale, musim sa pochvalit, snazim sa krotit, aby som sa medzi vami nemusela hanbit, ze este priberiem, takze namiesto chipsov som vcera vyjedala varene zemiaky s kyslou smotanou. Ta asi nie je velmi dietna, ale urcite viac ako lupienky a hlavne, mala som to ako veceru aj povecerne dotlacenie, a balik tych malych betarov ostal cely. A celkom ma to zasytilo, poobede som dojedla tie zemiaky s paradajkou a zvyskom smotany, na objem toho nebolo vela, ale hlad nemam!!! Zapila som to doteraz uz skoro 3 litrami vody, sice kade chodim, tade zblunkam 😀 , ale nevadi.
ak maly v priebehu hodiny nezaspi, ideme uz domov, pa zatial 🙂
baby ja som dnes zlyhala, dala som kaštany, ☹ ☹ ☹ ☹
@nanika ked to znie tak hrozne, brr, nedalo sa to napisat nejako zaobalene, napr. nakopnite sa chudnut, uz len 20kilovy kusok a budete kocka 😀 😀 😀 ? Inak, sme skoro rovnako vysoke, prave som pozrela, ja mam 180. Chodiaca hora tuku 😠 , ale to sa zmeni!!! Akurat preratavam tie kalorie a jouly, no nic moc, ale za vcera to uz bolo lepsie, ale na tych 7000 som sa veru este nedostala. Vy mate kolko toho za den?
@mimini to hadam nie je zlyhanie, pokial nezosrotujes dve kila, nechces sa predsa utyrat k smrti nejedenim... ide o to, aby sa telo nastartovalo, schudlo, ale hlavne, aby si sa potom nevyjedla na este vyssiu vahu, ked zjes vsetko, co si si teraz odoprela, radsej si trosku zacvic, ak mas vycitky svedomia.
Neviem, kolko som dnes mala prijem, vdaka svieckovej. Ale ja si vacsinou mnozstva drzim v hlave, takze od oka sa podla mna drzim okolo tych 7000 kj. Ked si predstavim, ze som pred dvoma rokmi za prvy tyzden schudla 2 kg, to sa mi ani verit nechce. A teraz to vyzera tak nejak asi na pol kg, trocha deprimujuce. Ale dnes som mala celkom dobry den, aspon doposial som sa zasa celkom drzala, som na seba pysna, samozrejme aj na vas 🙂
Baby-dáme si? http://varecha.pravda.sk/recepty/tofu-ako-papri...
Vyzerá to chutne,musim to najblizsie vyskusat a je to zdraveeeee 😀 😝
@nanika Ja sa dnes tiez nejako drzim (chvaaaalabohu)....a zjedla som len 1 jogurt (som zvyknuta aj na 3 denne) 😀
Ani chleba som nejedla,len jeden grahamovy rozok.....sice na obed som zjedla spenat so smotanou,ale dokopy prijem nepresahuje 7 tisic 😀
Aaaaa od zajtra cvicenie-skor som nemohla zacat-menzes-je vtedy proste nemozem cvicit,nie to este brusaky 😀
Kocky-drziiime sa kraasne 😎

@vejula stacilo ti tie vcelke porcie rozdelit na mensie-jedla by si viac krat po menej-kazde 3 hodinky,asi by to bolo lepsie a mozno by si ani tolko nepojedla 😎