icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

missy97231
8. dec 2010

@yennn no,, mne asi stacilo sa vratit na povodnu vahu,,, aj ked sice som zrejme podvedome tuzila mat postavu ako "barbie" 😀 preto mam taky ciel, ako mam... a ok, poopravila si to - 😉

yennn
8. dec 2010

@missy97231 teraz neviem ako to mam chapat, ze s nami koncis? Mam ta vymazat z tabulky?

katkav
8. dec 2010

@yennn no ja budem mat taky specialny, bez zemiakov 😉 to bude iba zeleninka, biely jogurt, mozno jedna lyzicka majonezy pre chut 😉
vsak bez jedla urcite nebudem, ja som zla, ked nejem, to vie aj moj manzel, ja som tak naucena na pravidelne 3 hodinove intervaly, ze to je hruza...neviem ako on moze existovat tak, ze trebars 6 hodin v kuse neje, vsak by som vsetkych naokolo povrazdila 😉

yennn
8. dec 2010

@katusradus ľadovú vodu by si nemala do seba tlačiť ani keď ťa netrápi hrdlo. Teraz si daj vlažnú, ak nie teplú. Daj si čaj, kľudne si doň daj med, nech sa ti uzdraví hrdlo. Ale musíš si dať záväzok že to nebudú 3 tlsté lyžičky do 1 šálky, a tiež že s medom prestaneš hneď ako sa hrdlo dá do poriadku. Ak nebudeš piť vodu, tak telo začne aj to málo zadržiavať v sebe, priberieš na váhe, môžu ti opúchať nohy či ruky, môžeš sa cítiť byť taká nejaká nafúknutá...
A plus, ak si chorá, tak tým duplom musíš prijímať tekutiny, aby tvoje telo mohlo všetky neduhy z teba vyplaviť potením, cikaním a pod.
Takže odpoveď: áno, pitný režim je dôležitý veľmi veľmi 🙂 Ak nie 3, daj 2.5 😉 Alebo si pre seba a na túto príležitosť kúp nejaký strašne drahý a strašne fajnový čajík, ktorý ani netreba sladiť lebo by sa pokazila jeho výrazná chuť 🙂

tinika
8. dec 2010

@yennn tak ja sa pridavam, vianoce bez kolačika nie su vianoce hoci su o inom .)) a zumbu si vskačem ale cez sviatky ani ta nebude tak budem musiet improvizovat .)) minuly rok som nerobila nič a nepribrala som tak snad teraz tiez budem na tom takto, hoci uz mam zase kilo spat, musim este maknut kedze som minuly tyzden pod navalom emocii 😀 zvyšila svoj ciel o 2 kila takze mam teraz 3 kila do ciela tak som zvedava či sa mi to podari bo začinaju mi stresy a tym padom aj "zracia" nalada 🙂

tinika
8. dec 2010

@yennn ja si tiez tak ako kazdy rok prasiatko ozeliem, bo dnes som len 4 hodky nejedla a krče take ze som potom zozrala 4 rozky toto mi treba??? tak dik ja radsej po kus a často 🙂

missy97231
8. dec 2010

@yennn no, bude to tak lepsie, aby som nekazila priemer 😒

elen58
8. dec 2010

@yennn ja sa tiež pripajam a tiež si myslim vianoce bez kolačika a inych zvyklosti to ani nejde,akurat to budem riešit s mierou a uvidime čo sa bude diat ,ja ti vahu hlasit nebudem pretože 21.12 odchadzame k rodičom na SR a tam internet nemame,ale skusim sa ešte dohodnut s Jojkou že by hlasila aj moju.A keby sa stalo že dačo predsa len naberiem počas Vianoc tak budem mat večšiu motivaciu to znovu zhodit ked už vidim že sa to da!Tak všetkym babenkam držim palce,aby sa Vianočne sviatky prežili s najmenšimi ,alebo žiadnymi prirastkami na vahe🙂))))))

debbie
8. dec 2010

ahojte babulky idem dočítať

yennn
8. dec 2010

@missy97231 oukej, vymazavam. Nech sa ti dari udrzat si vahu, ok? 🙂

yennn
8. dec 2010

@elen58 neviem ci je to vacsia motivacia, ked priberies 😒 obavam sa ze pri akomkolvek ochutnani hrozia žravky, tak aby clovek do toho nespadol stylom ze "kaslat na to"
Neviem ci ma vyznam aby ti @jojina11 nahlasovala tvoju vahu, ked sa nebudes vazit na tej istej vahe... podstatne je, aby mi vsetci povedali vopred ze mi nenahlasia, aby sme na nikoho zbytocne necakali. Ja isto nebudem sediet cely den za pocitacom tak ako to robievam kazdy pondelok 😎

missy97231
8. dec 2010

@yennn jasne,,, to zas nedovolim aby nejak extra moc vyskocila 😉

yennn
8. dec 2010

@tinika 4 rožky? 😲 no, to ti naozaj nebolo treba 😖

jojina11
8. dec 2010

@yennn máš pravdu, jedine , žeby si Ela na Slovensko priviezla tú svoju 😀

tinika
8. dec 2010

@yennn no mala som veeeelky hlad ale potom aj zly pocit .)

elen58
8. dec 2010

@yennn no ja sa budem važit na tej svojej vahu beriem zo sebou len internet nebudem mat tak som to myslela,ja by sa odvažila a ona by ti nahlasila od nej inak to nepojde a tiež nechcem pribrat ale stat sa može všetko,dufam že to uspešne prežijeme a zatial to mam pod kontrolov myslim sladkosti ma nelakaju ale ved uvidime ako to dopadne🙂

jojina11
8. dec 2010

@tinika a ako často ješ , každé tri hodiny?

yennn
8. dec 2010

@elen58 😲 😲 😲 to si fakt chces brat svoju vahu? Wooow, tak tomu sa hovori odhodlanie 😎

jojina11
8. dec 2010

@yennn neviem či si chce, ale mňa to tak napadlo, veď auto odnesie či nie??? 😀

yennn
8. dec 2010

@jojina11 20:34 napísala že chce 😉

tinika
8. dec 2010

@jojina11 nie ale ja mam nejake problemy s travenim či čo bo dakedy uz po 2h nan straaasne krče akoby som cely den nejedla

jojina11
8. dec 2010

@tinika no tak to nie je bohviečo,a už si s tým aj bola niekde?

tinika
8. dec 2010

@jojina11 vies mna to uz prestalo bavit, 4 roky som mala problemy kym zistile ze mam intoleranciu laktozy a teraz este toto vsetky mozne vysetrenia na gastre toto uz nechcem zazit

jojina11
8. dec 2010

@yennn aha to som nezaregistrovala, no chce schudnúť, pravdaže to berie vážne a hlavne, ke´D vidí, že sa to dá, to je fajn nie? 🙂

jojina11
8. dec 2010

@tinika nechcem strašiť, ale môže to byť nebezpečné

yennn
8. dec 2010

@tinika pridavam sa k jojke, nesmies to nechat podcenit, mohlo by to byt hocico. Ja som tiez uz gastro parkrat absolvovala, ale som si vravela ze je to pre moje dobro a musim vydrzat ☹

tinika
8. dec 2010

@yennn no len ked som to hovorila lekarovi v tehu ta mi dal magnezko a potom uz to neriesil velmi
sa chystam v novom roku na velku navstevu aj s močovymi cestami aj zubara tak sa pripavujem uz teraz 🙂

yennn
8. dec 2010

@debbie a ty čo toľko čítaš moja? 🙂

yennn
8. dec 2010

@tinika treba treba, ja som si po tehu dala vyoperovat zlcnikove kamene, ktore mi v tehu vznikli, zubara uz mam tesne za sebou, a este ma caka operacia natrhnuteho menisku co sa mi stalo pred 11 mesiacmi ☹ A teraz chudnem, takze zacinam sa pomalicky "davat dokopy" 🙂

tinika
8. dec 2010

@yennn zubara som az 2x riesila po tehu bo ma bolia zuby mam citlive ale kaz nemam tak ma odpinkal ze nemam jest čokoladu 😀 😀