Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@elen58 ten pocet KJ je len orientacny, ty by si sa mala riadit svojou nadvahou a svojim BMI - ja napriklad musim prijat viac KJ aj ked chcem schudnut, ako niekto kto ma 60 kil a nepotrebuje schudnut. Toto najdes na www-chudnutie-ako.sk v casti BMI
Racionalna strava je (podla mojho laickeho nazoru) vsetko co je zdrave, zahrna celozrnne pecivo, (pokojne) smotanove jogurty, orechy, med, zemiaky, ryzu, cestoviny, syry, maso, sunky, veeeeela ovocia a zeleniny a mnohe dalsie veci - no znie to zdravo vsak? NEracionalna strava su rozne udeniny (slanina, klobasy a pod.), jedla typu knedlo-vepřo-zelo a pod.
Avsak ak potrebujes schudnut, mala by si nasadit redukcny rezim (cize ZREDUKOVAT prijem) - to znamena cca to iste papas ale mensie mnozstva, postrazis si prijem cukru a tukov (takze trebars poobede sa vyhnes ovociu), alebo si das nizkotucny syr namiesto 45% eidamu a pod. A tiez si nahod do kalkulacky co spravi ak si das 100g cestovin a aky je to rozdiel ak si das 200g
babulky ale tesim sa tym fotkam, lebo na profilovke nie vzdy riadne vidno tvar, a tak ked budem mat trochu casu tak si to popozeram, aby som vas lepsie spoznala 🙂
som tu idem dočítať
@yennn no ja som si nikdy nepočitala kalorie snažim sa jest zdravo , male porcie už som sa natu stranku divala tak som si dala nech mi vypočita BMI zaujimave ale pokaždym inak schvalne som skušala 3 krat po sebe a pokaždym mi vyšla aj inak optimalni vaha najnižšia bola 58,5kg čo by som uvitala ale neviem či sa tomu da verit? 😀
hej ja som si hladala dake recepty a tak som si to tam hodila a tak mi to vyšlo ale otvarala som aj ine stranky kde je racionalna stranka tak neviem presne na ktorej ale opravdu sa mi to stalo,vyskušaj som zvedava 😀
a vlastne nikto ta nenuti pocitat kalorie, ja som to robila len raz v zivote aj to zo zvedavosti. Podstatne je nastavit si nejako stravu a ak to nepojde dolu, upravovat dovtedy kym to pojde 🙂 Ja sa kludne priznam ze si dam kapustnicu s udenym masom a klobasou a ked na druhy den mam trosku vyssiu vahu tak viem ze to nebol dobry napad a nabuduce si ju nedam 😝
žienky ja som dnes strašne uťahaná, včera som si doma zacvičila pilates a ako cvičila som cviky na brucho ale citím svaly na chrbte 😅 😅 no nič dnes si dám cviky na stehna a zajtra to roztočíme na zumbe 😀 😀
dnes večer asi ničím neprispejem som unavená ako pes.takže všetkým pekný večer
@yennn no ja sa udeninam radšej vyhybam,nepoviem že by som si nedala ale ked zdravo tak zdravo,ale ty si vieš poradit ja stym ešte tak neviem aj teraz mi vaha už 2 dnom stupla o 0,5 kg a neviem prečo,čakam menzes ale tak za tyžden tak to asi tym nebude a inak prehrešky nemam,vodu pijem 3l ,dokonca aj ked som si vtedy dala tu milu tak mi šla mimochodom dolu a teraz toto no sranda uvidime čo bude v pondelok 😀 😀 😀 ozaj kde kupujete tu mozzarelu ja to nemožem u nas zohnat ešte skusim v meste robite mi snou velke chute ,aspon som si kupila daky syr nizkotučny tak som zvedava ako bude chutnat? 🙂
Poraďte, som hladnááá ☹ Naposledy som jedla o pol tretej obed, odvtedy nič. Teraz mi malá zaspala, mám čas na jedlo, ale je už neskoro. Čo si môžem dať? Jablko, oriešky, syr? Alebo radšej nič a len piť? 😒
@elen58 no naozaj, nemozes si sledovat vahu kazdy den - podstatne je ako sa pohybuje v rozmedzi tyzdna-dvoch = mala by klesat. Ale vramci tyzdna hore/dolu je v norme. To sme prave vcera rozoberali, moze zavisiet od vela veci, okrem ineho od vyprazdnovania a pod.
Mozarellu maju v kazdom obchode, aj light. Ak nie je mozarella, skus ci nemaju nahodou Zottarella - je trosku lacnejsia a je to jedno 😉 maju aj zotarella light . Co sa tyka syra, ja kupujem 30% eidam a je vyborny, dokonca sa aj topi pri zapekani co ma celkom prekvapilo
tak babenky ja idem si lahnut tak dobru noc všetkym 🙂
prave davali v telke nejaky dokument a robili tam zemiakove placky, mnaaaaaam, az v nose citim tu vonu a pod zubami tie chrumkave zemiakove struhanceky ... som hnusna ze? Esteze tu nikto nie je 😀
tak a uz je to tam zas - na čt1 - tradicne ceske bramborove placky (predtym to bola len ukazka)

@idris ok..tak o 18.45na rohu pri škole 😉 može byť?