Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@nanika ako mne odhodlanie začalo už v Septembri min rok ale nejako som sa nevedela zdať čokolády a pod. Ale od januára som nezjedla nič sladké a ani cukor nepoužívam a z času na čas med.Ale dnes som sa vrhla na oriešky už mám v sebe hrsť a je mi ťažko sú len pražené bez soli ja nemôžem jesť surové orechy ☹ z obedu len polievku a dorazila som 30g šunky čo som mala mať na raňajky a jeden rezník 😅 😅 ... ale aspoň raňajky boli OK
Ahojte, dnes som mala na vahe o pol kila menej - aj ked tej vahe uz moc neverim 😒 , ale potesilo. Chcem sa spytat, tie co kojite...ako je to s medom a orieskami - mozem, ci nemozem? Citala som, ze je to alergen, ale mne to tak chyba...Na cokoladu sa nepytam. Nejem ju a basta a tvarim sa, ze ju nejem preto, ze "kvoli malej". 😎
A aky mate nazor na oddelenu dietu, kedysi som ju drzala, aj sa mi podarilo schudnut, len nejako mi to nadsenie z nej nevydrzalo. 90 dnovu som tiez este pred otehotnenim skusala, ale dosla som po3 den a sekla som s tym. Mne len ovocie doobeda nejako nestacilo 😖 😖
@son1cka ahoj ja mam skusenost s delenou stryvou...ale mne nevyhovovalo obmedzovanie a dodrziavanie skupin pocas celeho dne...s 90-dnoukou tiez ..ta sa mi pacila ale nedrzalas om ju podla knihy ale nejaku inu som mala...teda aspon myslim...to bolo v pohode ale tiez som musla striedat dni a stale nieco ine evarit bud v malom mnozstve alebo zamrazovat....toto mi vyhovuje uplne....jem to co vsetci doma ..zatial aj biely chlieb....ale postupne sa ho snazim nahradit celozrnnym...aj kusok masla ale uz len polovicu co predtym zvysok som si nahradila rastlinnym a na ranajky si doprajem aj sladky caj ale potom uz cely den len vodu..na obed mam zeleninovu polievku a co je navarene...na vecru bielkovinu so zeleninkou a troskou peciva a vecer zasa polievku zeleninkovu a kusok rybky..a aj pomaly chudnem a tesi ma to🙂ale tiez cvicim kazdy den 30 minut..
@son1cka ak máš med domáci alebo 100% slovenský môžeš , a aj orechy aspoň mne to nič nerobilo keď som kojila a med som dávala malej od 3 m ale môj strýko je včelár tak mám domáci med . Kupované sa neodporučujú lebo sú miešané z rôznych krajín a včielky majú všade iné enzýmy a je to potom v mede a to môže nakoniec vyvolať alergiu
@son1cka Ja som jedla, samozrejme ze nie kg orechov a pohar medu, ale za lyzicku do caju kludne, pripadne za hrst orieskov ano, uvidis, ci sa ti mala ofliacikuje, po mede pochybujem, ale orechy to byt mozu. Ak sa da, skus radsej domace - cize lieskovce, mandle, vlasske, arasidy by som neriskovala, je to velmi silny alergen.
Pozri, viacere sme rokmi zistili, ze ziadna, naozaj ziadna dieta nefunguje. Lebo ziadnu nebudes drzat do konca zivota, skor ci neskor sa vratis k beznemu stravovaniu. Takze sa treba naucit jest tak, aby si bola zdrava a syta, to je cele kuzlo, tie kg, ktore pri tom schudnes su ako bonus. Pozitivna sprava je, ze tak mozes jest do konca zivota, casom zistis, ze aj nejaky ten prehresok sa obcas da, len sa treba naucit ako na to a ako nezjest vrecko chipsov alebo roladu na posedenie 🙂
@son1cka a delenú stravu tu som sa snažila dodržiavať keď som mala 17 r aj sa mi to darilo 2 roky ale nejako som sa zabudla a už som jedla všetko naraz , s 90 tkou hmmm nemám skúsenosť ale svokra schudla alenakoniec pribrala viac ako schudla takže nič noc a iné som neskúšala zdali sa mi príliš drastické 😅 😅 😅 😅
Ten med sa neodporuca ani detom do roka, nie kvoli enzimom. Kvoli pelom, ktore med obsahuje.
@son1cka ja som 90dnovku drzala, aj som schudla, ale musela som ju prerusit lebo som si privodila vazne zdravotne problemy...aj ked moj pripad je extremny a maloktora skonci tak ako ja, aj tak ju neodporucam, lebo nakoniec zhodene kila priberies spat....sama citis ze ti ta dieta nevyhovuje, mne 3 jedla denne absolutne nestacili (ak sa ovocne ranajky daju vobec ratat ako plnohodnotne jedlo), bola som hladna, nervozna a zuriva
http://chudnime-lacno.meu.zoznam.sk/vzorovy-jed..., čo poviete na tento
no hodila som sem ten link , bez prečítania, to je len ďalšia diéta, ale sú tam aspoň recepty na šaláty
ten prvy den je hrozny, jedine, co sa da pouzit je vecera. Kedze na desiatu je ovocie, ten jogurt tam treba presunut z ranajok tam, obed len salat?! treba kus kvalitnej bielkoviny, olovrant banan? Pri chudnuti absolutne nevhodny a nevhodny aj v popoludnajsich hodinach.
dakujem za nazory 😉 . S tym medom ste ma potesili, krstny otec je vcelar a kupujeme med od neho - a viem, ze tam nedava ziadne chemikalie. Sice po par dni je z tekuteho mediku zcukornatena hrca, ale inak je perfektny.. 😵
no myslim, je aj tvorkyna stranky by si mala par veci dostudovat, zeby som si nejaku vytvorila ja ha ha ha
absolutne nevhodne potraviny pri chudnuti, na jednej stranke sa tam propaguje zdrave stravovanie, na druhej tucne a karciogenne potraviny, nechapem :(
@son1cka med aj oreišky vyjedam jedna radosť a malý nemal žiadne problemy... aj citrusy jem.. jedine čomu sa vyhybam je soja... lebo obsahuje vela fytoestrogenov... inač jem všetko aj kysle uhorky strukoviny.. napr dnes na obed hrach... podla mna to nieje až take ako sa to všade piše... do mliečka sa dostane 1% takže... A navyše poznam baby ktore detičkam uplne maličkym strčia cumel do medu a daju do pusy.. to je už podla mna trocha chore, no ale neodsudzujem.. len nechapem 😒

Ja, sice neviem ako dlho...
@groka tie klbiky sa zmenili nejakou smernicou pre celu SR, s porodnicou to nic nema...
Tie ocka ma mrzia :(
Ja som momentalne uplne nabudena na schudnutie, nerozumiem preco, minuly rok to tak nebolo, flakala som to, teraz ani cukrik, nic, som na seba pysna a verim, ze k prvemu februaru budem mat minimalne o 6 kg menej, ako zaciatkom mesiaca (no, to uz pomaly bez pol kg splnam) a snazim sa nemysliet, ze mi treba este 20 kg, pojdem na to, ako to pride, ale ked dosiahnem 80 kg, kupim si nieco male na seba, aspon pekne tricko, nech sa namotivujem na dalsich 10 kg. Baby, leto je co nevidiet, idemeeeeeeee