Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@nanika 🙂 aspoň si neprídem jediná ... už som si myslela, že som neni normálna. Ja si fakt kúpim vec, až keď si vyslovene nemám čo obliecť, lebo ja sa proste neviem stotožniť s tým čo vidím, keď si tú novú vec oblečiem...
Ale máš pravdu, nebudeme to rozmazávať a ideme ďalej...nech si na leto môžem konečne kúpiť 38 🙂
@yennn tabulku som uz spravila predtym, uz nas asi opustili dve kocky, lebo sa vobec neozyvaju, tak som ich dala von, vcera som hutala nad tymi urovnami v grafe😉 lebo podla tvojho navodu som to bohuzial nevedela spravit, ale je to v pohode, vyzera skoro ako tvoj. Inak ja by som mala zjest dost vela bielkovin, vsak to nemam sancu do seba dostat, ked som pozerala, co mi radia. By som musela asi zjest celeho kralika alebo co 😉
môže sa na večeru aj samotná dusená zelenina? zistila som, že doma nemám nič, čo by som k tomu pridala 😠
@nanika tak aj dnes som si dala 2 decka bieleho, keďže jeden kolega mal meniny, viem že to má kalórie, ale ako počítam, pohybujem sa okolo hranice 5000 KJ, takže sa to dalo 🙂)) Viem, že keby som bola na seba prísnejšia, šlo by to rýchlejšie, ale ja som si povedala, že aj kilo na mesiac bude úspech, veď za rok je to 12 a to mi môže aj celkom stačiť, či? 😉
no akurat som si pozerala, ze kolko kalorii ma makky tvaroh nizkotucnyz tesca, ktory ma 0.5 % tuku. Tak by som ich musela za den zjest 10, aby som mala skoro 7000 Kj, a ten tvaroh ma 250 gramov, vsak to je 2,5 kila jedla 😉 a preto pisem o tvarohu, lebo o nom sa vravi, ze obsahuje vela bielkovin. Vsak to je nemyslitelne zjest. No asi budem musiet zit na steakoch 😉
zajtra to pozriem, pa
kocky, ked mate malo bielkovin, doporucujem proteinovy napoj aspon jedn. to mate pekne 80% bielkoviny. doporucuje sa po cviceni, alebo pred spanim 🙂
a tú tabuľku kde máte??? 😵
Kočky, môžem bryndzové halušky? Bez smotany a slaninky. Alebo namiesto bryndze dať cottage cheese? Alebo halušky radšej vôbec?
@sanym cottage je na chudnutie vyborny....a vies, ze si prave pozeram recepty z neho? dnes musim jeden spotrebovat....a ja ho teda velmi rada nemam....ale aspon vela nezjem, ze? 😅
nuz, bryndzove halusky velmi na chudnutie nie su.... ale ked si ich das na obed (nie na veceru) pridas do cesta aj celozrnnu muku a do bryndze pridas bilely jogurt, alebo ten cottage, tak sa daju prizmurit oci....🙂
(slaninku urcite nie, tak ako pises....) 😉
baby našla som zaujímavý článok o mlieku, prečo o ňom? všimla som si , že odkedy chudnem, pijem oveľa menej mlieka ako pred tým a ja netuším prečo , musím to napraviť, takže tu je link
http://wanda.atlas.sk/schudnite-len-z-mlieka/we...
@filipal dakujem, pozriem sa na nete. Inak jedla si uz halusky z celozrnnej muky? Robila si ich uz niekedy? Ja musim povedat, ze mne to teda nechutilo 😉 placky alebo chlieb z celozrnnej muky alebo aj kolacik s jablkami s touto mukou je v pohode, ale halusky su bleee....ale tak mozno niekomu budu chutit 😉 si myslim, ze ked clovek nezje pol kila, tak to az taky hriech nie je, treba ich zapijat acidkom a hned clovek zje polovicu, co by inak do seba dal 😉
@jojina11 ja som videla na Spektre zaujimavy dokument . 10 faktov o chudnuti. jeden z tych faktov, bolo prave pitie mlieka.tvrdili, ze s mliekom vylucuje nas organizmus viac tukov.
neviem, ci tomu mam verit, ja osobne sladke mlieko nepijem (az teraz v tych proteinovych drinkoch. iba tie co presli kvasom. inac mliecne vyrobky jem.

@sonya16 držím ti palce, pretože prísť na zabíjačku s vlastným obedárom je fakt sila (PS: ja som bratislaváčka, takže súdim len podľa predstavy ktorú mám o zabíjačke). No ale tá odvaha 😉 sa ti vráti, a máš pravdu, ONI POTOM UVIDIA 🙂
Hoci to nie je ta najspravnejsia motivacia, ale funguje kym najdes tu spravnu. Takze sup sup dnes nieco prichystat a zajtra obedarik pod pazuchu, a ficime na zabijacku 😀