Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
My mame segedin z morcaciny a potulovala sa mi este kuracia noha po chladnicke, tak som tam supsla aj tu. Trocha oleja, to maso, koreniny, kapusta kysla a uz len biely jogurt, takze nemyslite si, ziadne orgie sa nekonaju. S chlebom, ci pecivom, kto co chce 🙂
@pandrholka ja neviem, pozriem, ako to vypada, takze, telacie ma 505 kj, o asi 170 kj viac, ako kuracie. Odporuca sa, vzhladom na vyzivnu hodnotu, takze kludne si pochutnaj 🙂
Ahojte dievčata takže obedik navareny kuracie masko na štave samozrejme zo zeleninkou a ktomu ryza 😝,upratane a už len čakam kym sa zobudia detičky napapame sa a vyražame vonka,počasie celkom ujde sem tam poletuje snežik ale naštastie neni vietor,tak pekny dnik a posluchajte 😀
Ahojte. Práve som dobaštila tie halušky, mňam 😵 Dala som na nich len cottage cheese a boli výborné. Som zvedavá na pondelkovú váhu. U nás hrozne fučí, boli sme von len chvíľku a skoro sme zamrzli.
Ozaj, a môžu sa na večeru strukoviny? Napr. fazuľová alebo šošovicová polievka - nezahustená so zeleninou.
@nanika no šak ja som si hodila dnešný svoj jedálnik na tej jednej www stránke čo tu hodila tuším, že ivana(dáke číslo ma za tým) a tam mi spolu aj s tým telacím vyšlo len cca okolo 4500kj , že dnes dostanem do seba tak to musím nejako pozmeniť to jedlo aby som sa dostala približne k tým 7180kj čo mi odporúča chudnutie-ako 😀
Cauko, tak ja zas nestiham. "Ráno" okolo desiatej som narychlo len zbodla banan a zaliala ho bielou kavou - aspon ma nebude zapekat 😝 😝 . A na obed zeleninkova polievka a makove sulance - tie z rozkov. 😝 😝 No dnes nic moc, ja viem... 😒
ahojte baby som zufala,vaha isla hore za posledne dva dni o 600g rano z coho?z atb?moze byt?tej prekliatej 89 sa neviem zbavit
poradte co mam robit este
Tak večer som všetko sušené ovocie povyberala a ovsené vločky som si nechala na raňajky 😀 Na večeru som mala 1/2 brokolice a jednu paradjku.
Mam ďalšiu otázku 🤐 Ako je to s kukuricou?
@pandrholka preto nejem nizkotucne potraviny, kedysi som sa stresovala, aby som vosla do cca 1000 na jedno jedlo, ale odkedy sa riadim tym percentualnym rozlozenim, co hodila Jennn, tak si dam syte ranajky, jasne ze sa neprejem, ale jem tolko, aby som bola spokojne najedena. Desiatu poskromnejsie, ale tiez ma to musi zasytit, obed mam malokedy polievku, takze z hlavneho jedla mam taku porciu, ze len fucim (rozumej, varim zdrava vyziva, tam moc kj okolo nej nechodilo), olovrant asi ako ranajky, ale zredukujem sacharid na polovicku, vecera, bud zelenina, alebo bielkovina, podla hladu. Nemam tusenie, ako to vychadza kj, ale odkedy to riesim takto, mam pocit, ze obcas aj trafim 7000, ale viac to asi nebude 🙂 Takze s nizkotucnym cimsi by som musela do seba stale nieco tlacit asi kazdu hodinu :(
@groka prepac, zabudla som, este kojis? ak ano, moze to byt preto :( Ak nie, ja neviem, co sa skusit rozhybat? Dalo by sa hybat s jedalnickom, ale dva tyzdne by som povedala, ze je este kratky cas. Zalezi na tom, ci si fakt vsetko dodrzovala, alebo si mala nejake prehresky, ci si fakt pravidelne a dostatocne jedla. Mozes mat spomaleny metabolizmus a potrebuje chvilku casu, aby sa to rozbehlo.
@jennn co myslis?
ahojte baby tak idem na seba nažalovať... ja neviem čo je to somnou. ale som jedno velke prasa... PRave som sa vratila od starkej a pojedla som štrudle lus som vyžierala plnku do kolačov... ale proste taku chuť som mala na sladke že sa nedalo odolať... viem to prirovnať tak ku chutiam počas tehu alebo tak... že proste musiš inak to ani nejde... Joj tak dufam že nie som tehu 😅 😀 a druha vec, v pondelok sa budem velmi hambiť za seba, to viem už teraz 😔 musim nahlasovať vahu???? 😅 nedalo by sa pre jeden krat prižmuriť očko že by som nahlasila až na druhy týžden??? 😝
ahojte, dnes som mala návštevný deň. najprv svokrovci a potom kmotrovci, asi sa dohodli, dokonca ma bol navštíviť Samko tak som hapy 🙂 ešte čakám Števkka a budem dnes v siedmom nebi, upiekla som im orechový závin, jasné , že som kúsok okoštovala, prečo by som aj klamala, ale zisťujem, že ten kúsok mi úplne stačil, tak som na seba hrdá.Váha mi stojí alebo ide hore tento týždeň, ale ja neklesám na duchu ani na odhodlaní, pretože určite chcem schudnúť, a aj schudnem s vašou podporou, aj keby to išlo neviem ako pomaly 🙂
@nanika keď spomínaš Janku tak píš @yennn/ nie jennn/ aby sa jej to dostalo 😉
@vejula a nie si tehu? či nechcela by si byť? možno je to len taký blbý deň , že chuť na sladké 😠
@naninka to musím ti povedať, že teda tá teľacinka mi dnes ulahodila na duši, konečne niečo iné okrem hydiny 😀
kočky boli sme dnes s mm a drobcom na nákupoch a absolútne som nemala ani pomyslenia dať do košíka niečo čo nie je zdravé...košík sa nám "prehýbal" od toho množstva zeliny čo som tam pohádzala 😀 ....kofola to bola moja slabosť a dnes hoci ju mali aj v akcii ja som si okolo nej prešla akoby nič 😎 som na seba pyšná...zatiaľ tu s vami síce chudnem len druhý týždeň, ale stále poslúcham a žiadne chúťky pomimo ani keď som teraz mala svoje dni 😉 ...verím, že mi to takto spolu s vašou podporou pôjde aj naďalej, hoci mám taký pocit, že váha ani nešla dole (nevážila som sa síce), ale to nevadí, neklesám na duchu a ide sa ďalej 😉 🙂
no ja dnes tak na zaciatok ficim na zeleninkovom salatiku, co sa mi ziadal uz dlhsie, ale sak furt bolo cosi ineho, co trebalo do brucha napchat :o))....a mnam....zgustol si aj syn, teda on dnes aj poriadne zabodoval....xixi, ze, citujem...:" mami, ty od kedy drzis tu dietu, tak si dost schudla......" xixixix som sa nasmiala, ze....chlapi, no co uz....xixixi
Vase receptiky este len lovim a mohla by som poprosit o tu stranku, kde vycitam tie KJauly?
ja nestiham ani pisat, vidim ze mame aj nove clenky, mne sa ten pitny velmi nedarilo tento tyzden, chodila som s ocinom na chemo tam som trpla na chodbe ci znova nevyjde lekarka ze skolaboval tak ma ani jest ani pit ani nic nenapadlo, do toho mali obidvaja chori, som zrela na prasky
babenky DVD Vam vsetkym prisli a idu?
idem vas daco docitat
ahojte kocky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
prisla som vas aspon pozdravit. nemam dobru naladu, tak ani nejdem diskutovat. ☹
teraz mam asi najvacsiu krizu v chudnuti, napriek tomu, ze som disciplinovana.....
moje telo nechce chudnut. nuz co, bude musiet..... 🙂
@jojina11 tak podla tejto stranky na chudnutie, by som mala mat prijem iba 6200 KJ a je tam trosku inak pisane rozlozenie jedal. Nakolko mi vaha nejde dole uz druhy tyzden, tak som sa rozhodla, ze asi skusim jest podla tejto stranky. Vlastne si tam mozem nahodit, coho som kolko jedla a ono ma to bude kontrolovat, takze budem mat sukromneho strazcu - vyrazaca jedal 😉
Ahojte 😒 som hotová z toho koľko vás tu je,,,,aj ja mám problém s váhou,,za posledný rok som pribrala 15 kil a som z toho na nervy,,90kíl,,,už druhý mesiac chodím do posilky 30minut na bežiacom páse a potom stroje,,a??? pribrala som 4 kilááá..Ja neviem čo robím zle ani veľa nejem vynechala som sladké a proste sa mi nedarí,už sa mi kvôli tomu ani cvičiť nechce.
ahojteeeeeeeeee 😀 😀 😀 ako sa vam darí babulky
@zana0077 vies co, na tuto stranku som nadabila dnes http://www.stobklub.cz/recepty/ a vlastne tam je vysvetlene ako sa zdravo stravovat, je to stranka robena obeziotologmi, takze lekarmi, co je super, mozes si tam vypocitat, kolko by si mala mat denny prijem, ake jedla sa maju kedy jest, plus si mozes zadavat kazdy den, co si zjedla a ono ti to vyhodnoti, ci dobre, alebo zle. Inak vacsinou sa tu riadime www.chudnutie-ako.sk. Ale ten stobklub je interaktivny, je to nieco nove, tak skusim chudnut podla lekarov 😉 je tam vysvetleny aj glykemicky index, recepty maju pribliznu kaloricku hodnotu. Mam nervy, dva tyzdne mi vaha nejde dole, tak som si povedala, ze to asi chce riadnu zmenu. Mozno budem v pondelok hrat mrtveho brouka a Janke nepoviem, kolko vazim hihi 😉 tabulku samozrejme spravim, ale inak sa budem hrat asi na neviditelnu 😀

ahojte dievčatá...pekné slnečné dopoludnie prajem...teda nám konečne vyšlo aj slniečko aj keď je teda riadne zubaté 😀 ...chcem sa spýtať mám doma teľaciu roštenku, včera kamarát doniesol, môžem si ju spraviť na obed miesto morčacieho?!?!...som ho už akosi aj spolu s kuracím prejedená 😒