icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

betty21
26. jan 2011

@michaelapillarova ja som pri kojení obidvoch detí priberala, a neprejedala som sa. práve naopak, jedla som málo. ale piť som pila, ale nie vodu a asi preto sa to na mňa nalepilo.

nanika
26. jan 2011

Tak, musim sa pochvalit, dnes mam krasny stravy, same zelene a dve oranzove polia. A objavila som Ameriku, stale mi chyba tuk a kde je, no predsa v orieskoch, tak som si ich dala za hrst a super 🙂

usiko
26. jan 2011

Odporucania dietologov su take aby ste k nim chodili co najdlhsie, preto som napisala, ze si kazdy musi najst to co je pren najlepsie......proste mi rano jest nechuti, a basta...asi preto,ze vypijem 7 dcl teplej vody s melasou, medom a stavou z 2 citronov a tiez s propolisom.....takze toto kym mi stravi tak je aj 11 hodin...no a potom vyhladnem azacnem jest.....vpoho...kedze som aj vegetarian,chodim na krvny obraz a je to tip top...takze az tak nezdravo sa nestravujem....

usiko
26. jan 2011

@mirmaj no, skus pit viac vody...npariklad ja vypujem cca 2,5 litra vody a byl.. cajov denne...a ked mas na nieco chut tak si vypi par duskov..... 🙂

sonya16
26. jan 2011

awojky, tak mne tento týždeň asi nič neubudne, nakoľko ja som včera mala narodky, samozrejme sme pili, jedli 😝 a dnes boli dozvuky, to všetko bolo v práci. V piatok ma čaká party s kámoškami 😒 heh, že neviem či sa tešiť, či radovať 😵 a cez víkend urobia prepadovku naši, takže brutal 😀 no nič, hádam prežijem a aspoň nepriberiem

ivana82
26. jan 2011

@usiko doteraz som tvoj nazor brala, kedze kazdy mame na neho svoje pravo, ale toto si trochu prehnala, nezda sa ti??? 😒 kazdu zenu, ktora ma vacsiu hmotnosti ohodnotit ako vztahovacnu len podla toho, ze ti tu napisali takisto svoj nazor???

sonya16
26. jan 2011

@yennn ale ja som sa v tom grafe nenašla, či?

ivana82
26. jan 2011

@sonya16 tak oneskorene, ale predsa vsetko naj 🙂

ivana82
26. jan 2011

Dievcata, mam navrh - co keby sme si vytvorili sukromnu skupinu? Uvedomujem si, ze chceme pomoct viacerym mamickam s rovnakym osudom ako mame my, no zaroven aby nedochadzalo k takymto stretom ako teraz napr. s usiko (nic proti tebe alebo proti tvojim nazorom)...Davam to len na uvazenie...predsa len, ked sa zamyslite, tak tu davame dost osobne informacie a takisto aj tabulky a grafy, ktore su uzasne (vdaka @yennn a @katkav) 🙂 mame nejake svoje pravidla, ktorymi sa riadime a tak...

sonya16
26. jan 2011

@ivana82 ďakujem krásne 🙂))

usiko
26. jan 2011

@ivana82 nie, ospravedlnujem sa tym obeznym,ktore vztahovacne nie su...ale povacsine je to tak....aj ked sama mam naj kamosku, ktora ma cca 40 kilnadvahy a je v pohode, dokonca si zo svojej vahy robi srandu......takze aj take su.... 🙂 ...alenie, vazne...ja len chcem pomoct a uz som sa par krat predvedcila, na inych , ze jedna z veci, ktore funguju ako motivacia schudnut, je cloveka s nadvahou nastvat, a to prave kvoli hmotnosti.... aby jednoducho SKUTOCNE CHCEL schudnut a pustil sa do toho...reci typu nerob si z toho nic, nech ta ma rad taku aka si, ved to nic ze mas par kil navyse, tie nepomahaju,lebo clovek s nadvahou tomu uveri a ide si dat cokoladku, ved co, som aka som, povie si.....takze preto.....sorry ak som sa netrafila.... 😉

ivana82
26. jan 2011

@usiko tu pri tychto dievcatach si sa naozaj netrafila, snazime sa schudnut no zdravo, kazda mame svoju motivaciu, pre ktoru to robime...ak by si si precitala zopar stran z tych 400, ktore sme si uz tu popisali, tak by si zistila o co nam v skutocnosti ide...takto si len nahnevala par dievcat, ktore nemaju dokonalu postavu ako ty... 😒 a preto som ti napisala, ze si to prehnala..prajem pekny den 🙂

katkav
26. jan 2011

@michaelapillarova ja som si to raz kupila a su to take kvapky, no napinalo ma z nich po druhom dni, ma sa to nakvapkat na rohlik 😉 a k nim dostanes vlastne ten isty postup ako mas chudnut ako tu robime my, plus si mas davat pozor na kalorie, vtedy sa s nim chudne. Ono ma byt chudnutie len takym prijemnym vedlajsim ucinkom. Ale vsak je jasne, ze vaha pojde trosku dole, ak budes davat pozor, co jes. Hned som ho predala dalej 😉 inak vsak si pozri recenzie na nete, uvidis, kto z neho schudol a kto nie. Ak si chces ozaj precistit orgaznimus, odporucam kupit si vlakninu, ta zoberie vsetok bordel z criev a k tomu zihlavovy caj 😉 a mas to lepsie, lebo sice pisu o Emulipse, ze je cisto prirodny, ked som si citala zlozenie, ten pocit som nemala 😉 ale je to na tebe 😉 sama si sprav vlastny nazor.

katkav
26. jan 2011

@nanika super, dufam, ze aj moj bude dnes krasne zeleny 😉 hrozne ma to bavi, akoby som robila nejaku hru a nie chudla 😉

son1cka
26. jan 2011

Ahojte, tak dnes zas super den. od vcera ma boli hrdlo, kojim s maskou na tvari - vyzeram ako Jackson 😝 . Som slaba ako mucha, takze dnes som frcala na hriankach so syrom, pretoze na varenie som nemala chut ani sily. Manzel dojde vecer z roboty, aspon zemiakove placky mu musim spravit, aby mi neumrel od hladu 😖 😖 😖 Len sa modlim, aby to hrdlo nechytila aj mala odo mna...Ale pozitivum - nalievam sa litrami horuceho caju /nesladeneho 😀 /

katkav
26. jan 2011

@sonya16 aj ja sa pripajam vsetko naj, hoci pozadu 😉 narodky su raz za rok, netrap sa tym, ze si ich poriadne oslavila 😉

katkav
26. jan 2011

@son1cka rychlo sa uzdrav ty Jackson 😀

son1cka
26. jan 2011

@son1cka a este v sobotu mame krst a v nedelu oslavu, takze pondelnajsie vazenie bude asi cista katastrofa.

katkav
26. jan 2011

@ivana82 aj ja som nad tym uz premyslala, ze by to nebolo zle 😉 ale to by sme potom sem skoro nic nepisali a baby by sa nemohli pridavat, neviem 😉 vsak uvidime, co si bude mysliet vacsina. 😎

katkav
26. jan 2011

@son1cka vsak sa pokus vybrat to lepsie, zdravsie a pripadne sa predtym viac najedz, aby si nebola vyhladovana 😉

son1cka
26. jan 2011

@katkav no budu obligatne "šnicle", ale vydupala som si - resp. zahlasila som, ze nebudem robit majonezovy salat, ale zemiakove pyre. Tak ci tak, ja ani manzel ho nelubime, takze ostani sa budu musiet prisposobit - alebo si majonezak doniest z domu! A zakusky/tortu nebudem - max. kusticek, lebo sa vyhovaram, ze cokolada malej nerobi dobre na brusko - tak to ma nutit nebudu

pandrholka
26. jan 2011

@sonya16 aj odo mňa dodatočne všetko najlepšie 😉 🙂

ako baby, to čo tu bolo?!?!....verím, že sa dovtípite na čom myslím....
dnes som v schránke našla bonprix jar/leto a majú tam docela fajn kúsky, ešte tak mať aj tie euríky a kúsok menšiu konfekčnú veľkosť bolo by to eňo-ňuňo 😅 , ale 😅 aj k tomu sa dopracujem...inak prečo tam nedajú aj žienky v tých veciach napr. vo veľkosti 44,nech človek vidí, že či sa to ozaj hodí aj takej žene?!?!? 😒
inak ako sa máte?!?!?....sme sa boli dnes poobede s drobcom poprechádzať po tej krásne zasneženej krajine a aj som si trošku zamakala pri brodení sa snehom 😀

groka
26. jan 2011

Kocky dala som si jednu kaizerku teraz o 5:45 je to velmi zle?so syrom boryna ma 20 percent tusim

sanym
26. jan 2011

Ahojte. Celkom som nepochopila o čo dáme menom usiko išlo, ale nevadí. Práve kvôli takýmto osobám som všetkými desiatimi za súkromnú skupinu, aj keď ja ako nová mám do toho najmenej čo kecať.
Kočky, papáte tvrdý syr? Ja nikde neviem objaviť nízkotučný a dosť mi chýba - cottage a mozarella mi moc nechutia. Kde ho kupujete a aký? Inak, zatiaľ sa držím statočne, druhý týždeň chodím poctivo na taebo a cítim sa stále lepšie a lepšie - aj vďaka vám. 😉 Síce pri mojich dvoch čertoch nemám na MK veľa času, ale vždy keď mám chvíľku, snažím sa vás dočítať a ste pre mňa veľkou motiváciou a inšpiráciou. 🙂

katkav
26. jan 2011

@sanym ja som mala na veceru kusok tvrdeho eidamu 30% a kupujem ho v tescu 😉

katkav
26. jan 2011

@pandrholka aj ja od nich nakupujem, tiez uz mam doma katalog, tak sa idem inspirovat, nieco si vyberiem, ze bude mojou odmenou, az mi par kil ubudne 😉 ja som brodenie snehom absolvovala rano 😉 uz som po lymfodrenazi, takze budem kraaasnaaaa 😀
@groka tak berme to, ze ta kaiserka je olovrant a veceru budes mat neskoro, lebo budes dlllhoooo hore 😀 vsak ak z toho nespravis zvyk, ze budes vzdy na vecer jest chlebik alebo pecivo, tak je to ok si myslim.

sanym
26. jan 2011

@katkav mne sa zdalo 30% veľa 😀

groka
26. jan 2011

@usiko napisala si jednu velku sprost!doobeda nejest?ked uz tak ovocie?ved ranajky mas najdolezitejsie jedlo na zaciatku dna!
prestuduj si ,co sposobuju sacharidy,tuky,ked ich jes vecer to znamena pochopila som z tvojho pisania,ze vecer ma veceru normalnu len bez polievky,takze ak si na veceru doprajes vysmazany bravcovy rezen a opekane zemiaky?nevrav mi ze chudnes po takomto jedalnicku 😀
cokoladovy jogurt na olovrant?
to ako sa ty stravujes je akurat tak o udrziavani si vahy,ale aj tak,vecer ma odradza,kedze ju mas taku aku si pisala
tucne zeny si vztahovacne,ja beriem toto slovo TUCNA ako urazku
tvoja kamratka ma vobec nezaujima a to ze si robi este aj srandu zo svojej postavy,to mi je fuk,ale na druhej strane,lutujem ju,my tu robime nieco nie len kvolii tomu,aby sme dobre vyzerali a boli pekne,my uz sme pekne,ale robime to aj kvoli zdraviu,mame deti a je nasou povinnostou sa aj starat o nas,o nase zdravie,lebo nase deti nas potrebuju zdrave a plne elanu
daj vediet,kedy tvoju kamosku prestane bavit pozerat sa na seba,lebo v kutiku duse som si ista,ze trpi,tym ze ma takuuuu nadvahu,rady ju tu privitame a pomozeme jej schudnut a naucime ju hlavne ZDRAVO sa stravovat 🙂 🙂

som za sukromnu temu,sukromna tema moze mat nadpis nieco ako ZENY PO PORODE CHUDNU ZDRAVO
a kazda ktora bude potebovat schudnut a da si do vyhladavaca,tak sa jejj ukaze tema a pride medzi nas a my ju mozeme prijat

groka
26. jan 2011

@katkav a uz nebudem mat zajtra - na vahe?idem makat,um,yvat dlazku nieco robit nech aspon polovicu spalim

sanym
26. jan 2011

@groka 😉 pekne si to napísala. Ja si myslím, že nie som ani tučná, ani vzťahovačná. To môže napísať len niekto, kto si týmto kompenzuje nejaké komplexy. Najradšej mám "múdre" rady od žien, ktoré o danom probléme prd vedia. Bežím na taebo. Pekný večer všetkým. 😉