icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

filipal
30. jan 2011

@yennn na tie vykyvy najdes odpoved v pribehu o vazeni....
ale o dojceni sa tam nezmienuje. a to sa tiez urcite odzrkadli, ale to budu len 200-300 g zalezitosti....

yennn
30. jan 2011

@filipal si zistila az teraz? Ja som vedela uz davno, ze moja nadvaha je cela emotivna 🙂))))))

yennn
30. jan 2011

@filipal vies ale 200-300g zalezitost ta tiez nasere, ked rano zistis ze vcera si mala 89.8 a dnes mas 90.1 (prestup magickej hranice smerom nahor uz tolerujem celkom zle 😀 😀 😀 )

filipal
30. jan 2011

@akika722 ano, najlepsie je vazit sa len raz do tyzdna...alebo maximalne 3x, ale nie kazdy den ako ja 😅
su aj taki experti, co sa vazia 5 x za den.... 😝 😅

oksu
30. jan 2011

ahojte, prosím o radu - pokiaľ mám chuť na niečo sladkké - väčšinou na prechádze s malým alebo večer - čo môžem spapať bay som mooooc ... A aké šaláty si zvyknete robiť na večeru, napr. uhorka, paprika, čínska kapusta, syr šalátový, biely jogurt a k tomu celozrnú kaiserku do chrumkava v rúre?! či radšej niečo miernejšie?! dakujem

yennn
30. jan 2011

@akika722 ale stale neviem co to znamena ze nic? Chudnes s nami uz mesiac, kolko si dala dolu?

filipal
30. jan 2011

@idris
@akika722
@yennn

Glykogén a vaša hmotnosť
Množstvo glykogénu v organizme môže kolísať v pomerne veľkom rozpätí, pretože vaša pečeň vie vytvoriť až 100 g glykogénu (+ 200 g vody) a každý kilogram vášho svalu môže obsahovať až 20 g glykogénu (+ 50 g vody). Ak teda v utorok večer spálite dvojhodinovým bicyklovaním napríklad 300 g glykogénu, stratíte súčasne asi 800 g vody a v stredu ráno máte na svojej váhe najmenej mínus 1,1 kg. Ak však počas stredy jete potraviny, ktoré pomôžu obnoviť váš glykogén (a verte mi, že ho budete zase potrebovať), vráti sa do vás aj voda a vy budete vo štvrtok ráno zdesení, že ste z ničoho nič pribrali zase kilo naspäť. Nie. A hlavne to nie je tuk! To bicyklovanie malo zmysel a ďalšie bude ešte lepšie

filipal
30. jan 2011

@oksu niekde som citala aka emocia to je chut na sladke.....idem to najst 🙂
a mozes si dat 2 kocky horkej kvaôitnej 70-80 % cokolady

yennn
30. jan 2011

@oksu ahoj, ak je to doobeda, kludne si daj cerealnu tycinku. Vecer uz ti sladke radit nebudem, lebo to skonci salonkovymi hodami, ako ja naposledy 🙂))
Salatik znie fajn, akurat tu zemlu uz by som na veceru nedavala, je to sacharid, tomu by som sa vyhla. Alebo napriklad paradajka, mozzarela light, oliv.olej a bazalka

filipal
30. jan 2011

@oksu
Potraviny a nálady
Ak máte chuť na.. Pravdepodobne cítite..
..tuhé potraviny (napr. mäso), tvrdé a chrumkavé potraviny Hnev
..cukor a sladkosti Depresívne stavy
..mäkké a sladké potraviny (napr. zmrzlina) Úzkosť
..slané potraviny Stres, preťaženie
..objemné jedlá (cestoviny, buchty, krekry) Samotu, sexuálnu frustráciu
..čokoľvek a všetko Žiarlivosť
Upravené podľa M. F. Roizen a M. C. Oz: You on a Diet, Free Press, 2006

filipal
30. jan 2011

@yennn
@oksu
cerealnu velmi nie, radsej proteinovu. maju v specializovanych predajniach. je draha, ale cez net sa daju objednat lacnejsie.

yennn
30. jan 2011

@filipal @oksu a ked si das 85% ani nebudes mat chut zjest jej viac, blee 😀 😀 😀

mia258
30. jan 2011

@oksu vypočítaj si, koľko máš do večera kJ a podľa toho večeraj 😉
Ja mám väčšinou už dosť vysoký príjem počas dňa, tak večer si dám len jednu paradajku, brokolicu, karfiol, uhorku. Všetko čerstvé, nedávam si k tomu žiadne pečivo ani jogurt, len pokvapkám pár kvapkami oleja 🙂
Na to sladké - vypi veľký pohár vody, skús jednu kocku kvalitnej čokolády, oriešky alebo napr. jablko. A keď je už najhoršie, tak musli tyčinku 😀

Malá mi zaspala, tak si idem pozrieť tie zumba videá. Priateľ odcestoval na 3 dni, tak som sama doma, môžem trapošiť 😀

yennn
30. jan 2011

@filipal ako ja toto moc neriesim, ked moj denny prijem je 6000 kj aj s cerealnou tycinkou tak nemam chut si ist kupovat specialne potraviny... aspon zatial 😉 Ale jasne, super rada 🙂

filipal
30. jan 2011

@yennn 😀 😀 😀
to je pravda! je hnusna, ale zarucene ta zbavi tuzby zjest viac 😀 😀 😀 😀

idris
30. jan 2011

@filipal tak ten posledný príspevok nemal chybu tak ja trpím depresijou od narodenia 😅 😅 😅 😅 ale nie je na tom niečo pravdy 😉 😉

ale tu sa mi naskytuje otázka keď mám chuť na sladké a nedám si to akože som potlačila tú depresiu ???

yennn
30. jan 2011

@mia258 nechcem sa hadat, ale nie som si ista spravnostou tvojej rady, ze vecerat podla toho kolko KJ ti ostava. Lebo to by som si napriklad ja mohla niektore dni dat na veceru celu Tatianu-bombonieru. A verim ze to nie je dobry napad 😀

mia258
30. jan 2011

@yennn to som zas nemyslela až tak doslovne 😀
Ale napr. mne na večer už vychádza menej kJ, tak zjem surovú zeleninu, ktorá ma zasýti a nepresahujem limit 🙂

yennn
30. jan 2011

@filipal uf moja, ty tu strielas tie infosky z rukava? Toto nestihnem precitat, som tu zase len na chvilku ☹ Co keby si to hodila aj niekde do sukromky, ked uz to mas najdene, slo by to?

idris
30. jan 2011

@filipal to čo si hodila som si práve dočítala na AKV príbeh Vášho mozgu 😉 😉 😉

no už idem spať papapap babule

filipal
30. jan 2011

kocky, zahltila som vam tu stranku 😝 😀 😀 😀 😀

vrtam sa v tom uz druhy den, tak som tuzila sa s niekym podelit.... 🙂 🙂 🙂

@idris skor je to tak, ze trpis depresivnymi stavmi a preto mas chut na sladke. treba si ten pocit uspokojenia sposobit nejako inac ako jedlom....to je asi to najtazsie....

yennn
30. jan 2011

babulky, ja sa na dnes rozlucim. Zajtra pridem spravit tabulku, nezabudnite ze si prosim do IP, a @katkav tiez. Kati posli mi tabulku a graf tak ako minule, kludne nam to hodim do PDF, to uz nie je taka robota. PS: a cakame len do jednej 😉

Dobru nocku 🙂

oksu
30. jan 2011

@yennn hm, paradajka by som moooc rada, no ešte kojím a drobčekovi paradajky moc nesedia. hm, ked to bez tej zemličky (1/2 - takej vysusenej v rúre mimoc nejdeč, no pokúsim sa! ďakujem A to sladké, ... ani piškoty by sa nemali, však! Smiem prosit o radu, aké sú také "zásady" dobrej starvy - alebo ako to nazvať. Hm, niečo som sa aj dočítala, napr. doobedu vypiť ak je to možnú 2-3l vody, raňajky ovocie, jesť 5xdenne, večera bielkoviny a zelenina, pečivo minimálne a ak aj tak celozrnné, sladkosti výrazne obmedziť - resp. vylúčiť,... ak je možné trošku sa hýbať! a... poraď ešte niečo! ďakujem

oksu
30. jan 2011

@mia258 a akú zeleninku napr.?! broklicu a karfiol jedine uparený, nie?! ďakujem

akika722
30. jan 2011

@yennn 0,5kg...a teraz neviem kolko bude zajtra ☹

zana0077
30. jan 2011

No so mnou to dnes akosi nie je az take ruzove ako zaciatkom tyzdna, kedze nedela je moj najhriesnejsi den, dnes som moc neodolavala a zajtra sa to odzrkadli v tabulke na 100%...
Dufam, ze do obeda sa este stihnem vyprazdnit...:o))
@filipal, asi ja patrim k tym "drbkam" , co sa vazia aj 5 krat za den...xixixi a to sa aj povyzliekam a niekedy sa na vahe postavim tak, aby som tych par gramov ubrala...akoze...xixixi , ale to len ako take placebo efekt...xixixi
Ale to robim len ked mi uz dlhsiu dobu "hrabe" a ked som nutena sa nahodit niekam von...martinka z podhaja suvix...xixi

nanika
31. jan 2011

@idris ja keby som si cuchla ku korpusu, tak som ako votrelec, co mu z papule vypadavaju 4 chrupy a mozem byt pol metra od sladkeho a uz to je vo mne loooooooooooooool Si super 🙂

nanika
31. jan 2011

@idris z hladiska chudnutia je to suma fuk, ake vlocky si das na ranajky. Z hladiska vyzivy by som povedala, ze top by mali byt ovsaky s troskou bud cerstveho alebo suseneho ovocia, za druhe celozrnne cerealie bez pridaneho cukru. To ide len o to, ze tymi lepsimi vecami das telu veci, ktre ti precistia trakt a zasytia a dobiju dobrymi vecami bez toho, aby ti telo zatazili cukrom.

nanika
31. jan 2011

@idris som zabudla doplnit, ze je to fajn k ranajkam, lebo zaroven doplnas aj cukry aj bielkoviny aj troska tuku, takze telo skvelo nakopnes do noveho dna 🙂 Ak si to das na desiatu, je to tiez ok, ale poobede by som to jedla uz len vo forme, ze si pridas troska do jogurtu.

nanika
31. jan 2011

@oksu poslem ti info o ok stravovani, ktorym sa tu riadime na IP, ked mi mala teraz rano zaspi. Pa