icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
1. feb 2011

@zivika ahoj....ja som tiez po cisarskom...zatial by som necvicila nic....ved aj prechadzka staci...a zasa...urcite si unavena tak aj starostlivost o domacnost je zatial dost vycerpavajuca..nie 😅 pre mna aspon bola...tiez som a citila hrozne...neboj nie si v tom sama....aj my mame strie.... ale ved oni casom vyblednu....a 90 kg zasa nie je tak vela kedze pred tehu si mala 86 kg...nie???ale je dobre ze si si vsimla nasu stranku...tu ti babule poradia 😉 😉 😉 su to sikulky....aj mna usmernili a teraz to uz ide🙂ale fakt by som necvila...ved to nemas este ani sestonedelie za sebou...ze???baby ti poradia so stravou.... 😉 neboj...a sa mi zda ze aj laktaciii sa tu rozumeju...tusim o tom pisali niektore...v horsom pripade budes kojit len v noci aby sa ti mlieko stihlo dotvorit a v najhorsom...aj umele mlieko existuje...ja som na nom odchovala dve dietky a su zdrave...tuk.tuk.tuk aby som nezariekla

nanika
1. feb 2011

@zivika ahoj zlatko, co si, taketo myslienky napadali kazdu z nas po porode, aj ta najvacsia lan si pripadala po porode ako vorvan, s odutym bruchom, tucnymi stehnami a otrasnou pokozkou. Ani tym cisarakom tu nie si jedina, ja mam za sebou uz dva, takze viem, ake to je narocne. Mliecko som nemala pri Olim, oplakala som to, isli sme dalej, je to krasny a sikovny chlapcek. U Emy to bolo uz ine, mliecko aj napriek cisaraku a pociatocnemu deficitu mlieka momentalne este stale kojim, ale kvoli zdravotnym problemom za chvilu uz aj dokojim. Ja viem, ze robis vsetko v tej najvacsej laske a svojom najlepsom svedomi, nemas sa preco obvinovat, ci nemat sa rada. Si krasna zena a na tie pocity, co teraz mas, ciastocne aj preto, ze si kratko po porode a este nemas hormony v poriadku, mas urcite narok. V prvom rade sa skus ukludnit, to je to najlepsie, co teraz mozes pre seba aj dieta urobit. Skus hodit chvilku vsetko za hlavu, popros muza, nech sa ti hodinku postara o babo a chod von na prechadzku, vyvetrat si hlavu.

Tu ti mozeme pomoct, ale prva vec, kedze si po cisaraku, ziadne cvicenie do konca 4 mesiaca po porode. Najlepsie su teraz prechadzky s kocikom, ziskas aspon nejaku kondiciu, od toho sa neskor odpichnes. Stravu mozes korigovat aj teraz. Ak mas chut, tak napis, co a kedy jedavas, pozrieme sa na to 🙂

A este raz, si krasna zena a na tie pocity, co teraz prezivas, mas narok 🙂

zivika
1. feb 2011

@macekovam aj som si myslela, ze je este skoro, ale ked ma to moje mlandrave telo tak vytaca 🙂 no, co uz budem to musiet vydrzat, asi je problem, ze som velmi nedockava...
a som rada, ze som vas tu nasla, mam lepsi pocit, ked viem, ze nie som sama...clovek potrebuje podporu...mozno aj ja casom niekomu pomozem...

jojina11
1. feb 2011

@groka vidím, že malému sa páči,je veľmi pekný

jojina11
1. feb 2011

@zivika vitaj medzi nami a gratulujem k bábätku, neboj s nami ti to pôjde, tá podpora psychická je na nezaplatenie, všetko má svoj čas ,tak len vydrž 🙂

macekovam
1. feb 2011

@zivika ale ako pise nanika tak so stravou uz mozes nieco robit...

nanika
1. feb 2011

@zivika ale nezabudni, dobry skutok nezostane nepotrestany loooooool

zivika
1. feb 2011

@nanika ahoj, velmi pekne dakujem za povzbudive slova, hned sa citim lepsie 🙂 najskor slubujem, ze cvicit nebudem 🙂 nerada by som si ublizila, ved v buducnosti cheme este dalsie dietatko...
prechadzku osamote som uz skusala, ale nepadla moc na urodnu podu, bo ked idem bez maleho, citim sa medzi ludmi velka, nemotorna a neupravena, lebo stare veci su mi tesne a tehu veci su mi zase velke, takze asi budem musiet zase nakupovat nieco medzi 🙂 ...radsej chodim na prechadzky s malym, lebo ked tlacim kocik, mam pocit, ze na toto neforemne telo mam narok 😅
neviem si pomoct, aj muz ma ubezpecuje, ze som krasna, ale sama ten pocit nemam...no verim, ze je to hormonmi a caso sa to upravi...

co sa tyka mojho jedalnicka, nemam sa cim chvalit...namyslim, ze je problem v zlozeni stravy, pretoze mastnemu, vyprazanemu ja neholdujem, takze co sa upravy tyka, vacsinou suroviny varim a dusim...maso jem iba chude...chyba bude asi v tom, ze ani priblizne nejem pravidelne a systematicky...ked sa mi podari uspat maleho, rychlo do seba volaco nahadzem a hotovo...aj to asi tak dva krat za den, mozno tri, ked sa podari...preto neviem z coho vlastne priberam...mam sice teraz slabost pre sladke, ale snazim sa ovladat 🙂

nanika
1. feb 2011

@zivika a hned mas aj odpoved, preco priberas. Jes neprimerane malo a neprimerane casto. Uz som to predtym pisala babam, ty musis, ano dobre citas, musis jest a musis jest casto. To, co ty zjes na dva krat za den, je velka slabota. Pises o probleme s kojenim. Z coho chces kojit, ked tvoje telo nema dost zivin ani pre teba, nieto este pre dieta? Pod 7000 kj nesmies klesnut, ohrozujes sa a babo potrebuje predsa zdravu maminku. Teraz mas telo v setriacom rezime, takze ak sa rozpapkas, ako treba, do dvoch tyzdnov sa to zacne hybat dole, uvidis.
Uloha prva: pitny rezim 2-3 litre voda
Uloha druha: ak nestihas, musis si chystat veci vtedy, ked mas cas. Dieta v tomto veku este dost spi, takze bud si budes chystat priebezne a jest, kazde 2-3 hodiny, alebo si to nachystas vecer, kym pojdes spat. Urobis si krabicky min. s 5 jedlami denne a pekne si ich aj spapkas, tak aby si jedla do hodiny po prebudeni a nejneskor hodinu predtym, ako pojdes spat.
Napis, co papavas a mas rada, spracujeme to tak, aby si to mohla papat a chudnut 🙂

nanika
1. feb 2011

@zivika neviem, ci sa sem este dnes dostanem, lebo chodim spavat o pol siedmej, ale snad sa tu niekto este zjavi a pomoze, keby daco, rano pocitam, priebezne tu byvam hlavne rano, naobed a potom uz len nakukam 🙂 Pa

kiki9
1. feb 2011

ahojte baby dnes som si zistila od kamaratky ze je taka masticka na vraj sluzi ako vypln po cisarskom reze ked mate strie tak to je vypln neviem este som si to nekupila ale stoji to 25 eur uvidim ked pojdem do mesta tak si to kupim a ci to pomoze teraz nemozem som chora a uz som nakazila aj maleho 😢 a cvicenie neni bo nevladzem vsetko ma boli ale strava je fajn aj ked mi velmi nechuti ale daco do seba davam 😒

akika722
1. feb 2011

@kiki9 ahoj,mysliš že to pomože? 😕 mne sa zda že ani spevnovacie mlieka nespevnia pokožku ako to slubuje,ja neviem 😒

yennn
1. feb 2011

@akika722 @ivana82 @jojina11 @debbie @adky babulky dakujem za pochvalu, je to fotka este z vianoc, ale teraz mi ju poslala sestra, tak som sa tesila, lebo maju dost dobry fotak 🙂
Ale ja mam dobru spravu - moj muzicek uz je doma!!! 🙂 Dnes ho pustili, z operacie nic nebolo, lebo bohuzial este nema dobre vysledky, takze ju naplanovali na 1.3. - takze potom cely kolotoc odznova ☹
Tak som sa prisla na chvilku pochvalit, kym sa s malym po vyse tyzdni hraju 😀

akika722
1. feb 2011

@yennn tak jedna sprava je super,že ho mate pri sebe a ta druha ☹

yennn
1. feb 2011

@groka no dnes isto nestiham nic docitavat ale vsetci ti tu gratuluju, tak som si to musela najst. No gratulujeeem 🙂

Este niekto ma takuto dobru spravu?? 😀

yennn
1. feb 2011

@akika722 nevadi, mame mesiac, takze teraz to neriesim 😎

yennn
1. feb 2011

🙂 on ho tak krasne vie rozosmiat, ja take blbosti neviem robit... som taka stastna 🙂

akika722
1. feb 2011

@yennn vieš ocko je ocko 😀 ved s nami su každy deň,maly mm ešte len vidi a už sa rehoce 😀

debbie
1. feb 2011

ahojte babulky idem vyloviť toho delfinka mojho z vane dam flašku a som tu 😀

yennn
1. feb 2011

@akika722 takze nie som jedina, co dieta nerozosmeje az tak kvalitne, ako tatinko? Uf to mi odlahlo, uz som myslela ze som trapna mama 😎

yennn
1. feb 2011

@debbie 😀

akika722
1. feb 2011

@yennn 😀 😀 😀 😀 😀 mm len tlieskne s rukami a maly sa rehoce 10minut 😖 😀

adky
1. feb 2011

@yennn to som rada,ze ho mas uz doma,len ma mrzi ze o mesiac to budes prezivat opat 😔

yennn
1. feb 2011

@adky co narobim 😔 Len dufam ze dovtedy sa nic zase nepos.erie a ze uz nebudu ziadne bolesti a pod.
Ale nechajme tak, neprisla som to tu rozoberat. Len som sa prisla pochvalit, ze uz sa az tak netrapim 😉

Co nove?

debbie
1. feb 2011

😵 😵 😵 @yennn super že ste všetci už , si to uži v noci hihihi 😅 😅 😅

yennn
1. feb 2011

@debbie ze by som pochudla este viacej tento tyzden? Mrcha bola minuly tyzden 😉

debbie
1. feb 2011

@zivika ahoj vieš čo je dobré pozri si cindy ona ma videá aj po pôrode cvičenia , lahučké jemné precvičovanie aj na konkrétne obdobie a čas, všetko opisuje prečo a na čo sa čo cvičí a pod. fakt odporúúúčam a postupne pridáva až končíš s posledným dielom a to už aj ja mam čo robiť ... 😀

adky
1. feb 2011

@yennn tak verin tomu ze sa dovtedy uz neic nepo...erie 😎

Ja zatial nic nove,vsetko ide tak ako ma 😎

debbie
1. feb 2011

@yennn neblázni len jemnučko .... lebo ma švihne ak do konca tt nepojde zo mna voda dole ... budem sa citiť už trapne pri tebe ☹

yennn
1. feb 2011

@debbie po prve 1.) pôjde z teba voda dole a po druhe 2.) ty trapne pri mne??? Ved tebe to ide krasne, ved cvicis, budes mat ovela lepsie vysledky, nez ja, ja som sa k cviceniu este nedokopala. No a hlavne, nenechaj sa zmiast tym ze som schudla -1.7kg - nesmies zabudat ze som tyzden predtym pribrala +1.2 😠 takze teraz ber ze som to len schudla zase nazad a k tomu este -0.5 - co je to iste ako tvojich -0.4 😉