Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@elen58 ahoj ja som mala s behom len dobre skusenosti... 😒 😕 to asi nebude tym...ak ho mas rada tak sa ho nevzdavaj...aj ja sa chystam znova na jar zacat...teraz by som nemohla...ja mam zasa problem s nosom 😀 😀 hned by som ochorela...mne sa paci aj beh po schodoch....ale zasa..aj rychla chodza je dobra...
toto somnou suvisi...Podľa vplyvu Luny: na dnes... 😅
Vplyvom vzďaľovania sa Mesiaca od Zeme prúd energie a tekutín smeruje k hlave, váha tela sa zmenšuje, všetko sa rozširuje. Ovplyvnená je energia tekutín v celom tele. Narastá pasivita, vznikajú opuchy, nečistoty odchádzajú z tela. Aktivizuje sa kostra, koža a tráviaci systém. U chorých ľudí nastáva zhoršenie zdravotného stavu, bolesti, zápaly najmä v orgánoch v aktivite.
ps....neviem asi je tam chyba....vaha tela by sa mala zvacsovat...ked sa vsetko rozsiruje.... 😕 😕 😕 a vznikaju opuchy... 😕 😅 nie??
@macekovam este stale ma ma zaco chyttit,len si ma obchytkava teraz,lebo potom uz nebude mat za co,no je podareny
a na tie palacinky sa mi niekto kukne?prosiiiiim
idem kocky utret prach a asi ich zacat robit
na desiatu som mala par lyziciek malych to co maly na desiatu,bananik,jablcko,piskotka,pomackane 😀
@groka Palačinky s horkými višněmi (1 porce = 60 g polohrubé mouky, 125 ml mléka,1/2 vejce, 5 g cukru,sůl, 20 g oleje, 100 g višní, 10 g cukru, 5 g Solamylu) - 1porce energia - 2 528kJ
bielkoviny - 14,00g
sacharidy - 84,00g
tuky - 25,00g
...tak si vyber...iba tieto som nasla 🙂 nech ti chuti 🙂
Baby ak ste citali moj jedalnicek - kludne napiste vas nazor.
Nestiham tu vsetko citat ale som postrehla ze sa vam nevidi ta druha vecera. Pravdu povediac ani mne. Prve tyzdne som to dodrziavala ale teraz uz druhu veceru vobec nemam. Neviem ci je to dobre. V pondelok budem s tou poradkinou tak sa jej spytam.
Ak tu budete pisat ohladom jedalnicka napiste aj @ pred mojim menom aby mi tu nic neuslo.
Rada by som poznala vas nazor 🙂
@zuzuh http://www.flora.cz/ekalkulacka/e_index.htm
tam si pohladas...myslim, ze palacinky boli pri hotovych jedlach sladkych... 🙂
@nanika tiez sa tu moc casto nedostanem, maly jurko sa trapi s kolikou, tak som skoro stale pri nom a ukludnujem ho...a mam pocit, ze ziarli na pocitac, lebo hned ako ma pri nom vidi, zacne plakat 😅
v skratke: mam rada chude masko kuracie a hovadzie, trosku menej bravcove, cestoviny, vsetky druhy zeleninky, jogurty, mlieko, syry, tvaroh...vlastne ked tak teraz rozmyslam, spapam vsetko okrem vnutornosti, plesnivych syrov a morskych plodov...
co sa varenia tyka, mam trosku problem s kreativitou a nerada papam dookola to iste, takze keby si mala nejaky tip, kde by som nasla dobre recepty, alebo ak mas nejake vlastne chutovky 🙂 velmi ma potesis
a su aj nejake veci, ktore su pre mna tabu a nesmiem ich jest (teda okrem tych, co sa nemaju pocas kojenia)?
a da sa vyhnut pocitaniu kalorii?? na to som teraz trosku hnila 😀 mozno casom...
@groka hod sem potom recept, odvaz spolu palacinky, ked dopecies a orataj ich aj, potom to preratame. Na tvaroh by som sa vykaslala, nemas doma jogurt vanilkovy? To je bez roboty a chuti to podobne, ako tvaroh so zltkom a vanilkovym cukrom 🙂 A kedze sa to lahko rozotiera, das tam toho malo, aj to nema vela kj a je to dobre 🙂
@macekovam ja by som bola isto za kuraci perkelt... šlahačka podla mna nieje nič strašidelne, a ked je to na obed tak sa to strati. huby su podla mna velmi ťažke a ja huby nejem, bo podla mna je to dosť nezdrave, hlavne tie zberane, nabera to na seba toxiny, a teraz ked kojim vobec huby nejem... ale samozrejme každy ma ine kriteria, ja som kedysi huby jedla pokial som sa nedozvedela že to nieje nič moc(teda v tehotenstve ked som si viac študovala potraviny)

@groka no tak to je pekne...aj mne by to stacilo....a dobre sa pocuva ze ta nema za co chytit...co?? 🙂 🙂 🙂 🙂