icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

jojina11
2. feb 2011

@nanika ja som tu a pozorne čítam

macekovam
2. feb 2011

@nanika mne nevadi ani keby si ma poucovala....ja to portebujem....dnes som to vyriesila tak ze som si dala ten perkelt...mam ho navareny....lebo keby som cakala kym sa mi spravi paprikas hribovy...to je dalsia hodina a narusilo by mi to moju pravidelnost 😉 tak som si dala a na zajtra si vecer uvarim ten paprikas.....a strukovinove polievky by si jedla len na obed??? minule som robila sosovicu ale namiesto smotany som tam dala mlieko...a jedla som to len na obed...

jojina11
2. feb 2011

no ja dnes na obed hríbikovú polievku a kuracie na panvici, zelenina a asi ryža, naši sú tiež veľmi na sladké tak dnes si nakázali obyčajné slíže s kakaom, na to si dajú kopec cukru, už ako keby so videla, ako budú mlaskať od radosti,dnes sa mi podarilo zacvičiť si 40 min, zumby , dokonca to so mnou aj malá vydržala, hrala sa na posteli, tak sa veeeeľmi teším

nanika
2. feb 2011

@macekovam podla mna na mozes aj na veceru, tusim strukovina obsahuje aj bielkovinu. Ale bez peciva 🙂 Ja by som mala skor s takou polievkou problem na obed, lebo by som jej musela zjest vela a aj pecivo, alebo malinko bez peciva a k tomu druhe. Ale kedze este dost kojim, ja radsej take polievky neriskujem 🙂

nanika
2. feb 2011

@jojina11 hmmm dobry obedik 🙂

yennn
2. feb 2011

@nanika @macekovam myslim si ze strukovina patri k (laicky povedane) silnym bielkovinam (šošovica a pod), u malych deti po 1 roku moze dennu davku masa nahradit len strukovina

macekovam
2. feb 2011

@nanika ja to jem na obed ale potom uz druhe si nedam....tu sosovicu...a mala som aj pol chlebika..

yennn
2. feb 2011

@macekovam ja som dala šošovicovu polievku (z červenej šošovice) normalne aj na večeru a pssst nikomu to nepovedzte, bola v nej aj kysla smotana a nič sa nedeje... (mozno mam prilis velku nadvahu)

nanika
2. feb 2011

@yennn fajn, ze som si to nevycucala, ale fakt to tak je 🙂

macekovam
2. feb 2011

@yennn aha...takze by si ju jedla aj na olovrant??? ale uz bez chleba?? 🙂

nanika
2. feb 2011

@yennn stale lepsie, ako ta slahackova 🙂

nanika
2. feb 2011

@macekovam ved na olovrant mozes este sacharid, nie?

macekovam
2. feb 2011

@yennn inak som rada ze ta tu vidim...som si myslela ze si len nocny typ...vcera som vas tu vecer videla....ale uz vtedy ja nemozem....

yennn
2. feb 2011

@nanika to mi je jasne, ze tie KJ su orientacne, ale je mozno zaujimave vediet ze ma nieco az 3000 kj (plus minus) a nie 1500 ako som si myslela 😀
S tou obruckou to mi hovoris z duse. Ja mam snubny prsten trosicku vacsi nez obrucku, a ten uz nosim dlhsie, ale dllllho predlho som nemohla, na nom mi viac zalezi ako na obrucke. A obrucka je mensia (sak chudneme do svadobnych siat, nie? 😀 ), ale uz mesiac nosim oba a hrozne sa tesim 🙂

macekovam
2. feb 2011

@nanika no mozem aj si ho davam ale ked mi to pride take prehnane,hriesne syte 😀

yennn
2. feb 2011

@macekovam som viac-menej nocny typ, ale da sa niekedy aj cez den, ked mam porobene a maly sa zrovna hra sam, alebo spinka (ako teraz - lenze spapala som len polievku, mala by som aj druhe a nejako namiesto toho tu vykecavam, idem si nabrat 😀 )

macekovam
2. feb 2011

@yennn ta dobru chut..ja tu len travim...za hodinku si pojdem zacvicit...brucho a po novom trup...mam aj svalovicu ale to ma len tesi🙂

yennn
2. feb 2011

@macekovam prepac nepostrehla som, to mas polievku alebo omacku? Kazdopadne - ja by som urcite to na olovrant nejedla, nesedelo by mi to. Ale na veceru preco nie.

macekovam
2. feb 2011

@yennn ake ste krasne vysmiate na tej foto...to bolo fotene uz ked bol tato doma??? ide z teba strasna pohoda a dobra energia...dakujem ti za nu takto na dialku🙂

nanika
2. feb 2011

@macekovam len treba zasa odhadnut, aby si toho nezjedla primalo 🙂

nanika
2. feb 2011

@macekovam to je z vianoc 🙂

yennn
2. feb 2011

@macekovam óóó dakujem 😉 To bolo na stedry vecer ked uz ku nam prisla sestra s rodinou

macekovam
2. feb 2011

@yennn to mam polievku teda mala som...sedela mi dobre...aj som chudla ale jedla som ju len na obed...teraz je uz zjedena asi dva dni ale som chcela vediet ci to jete aj inak ako na obed...na tej stranke o chudnuti som citala ze strukoviny su velmi potrebne tak som chcela vediet ako s nimi🙂

macekovam
2. feb 2011

@nanika no ..tu mam s tym problem...no za tanier som si dala+ chlieb a bolo akoze naobedovane🙂 a potom uz olovrant po starom a vecera polievka zeleninova🙂

nanika
2. feb 2011

No, uz asi koncim zasa je ramus na chodbe, keby ste poculi o nejakom linci v BA 5, tak to bolo tu, uz som sa nezdrzala a zlikvidovala som robotnikov

yennn
2. feb 2011

@macekovam neviem ci som to niekedy spominala, ale ja sa na veceru zivim prevazne polievkami - aku mam, taku zjem - kuraci vyvar, sosovicova, paradajkova, zeleninova, kelova.... pre mna je to jednoduche riesenie, moj zaludok pre pocit pohody ziada teple a za druhe mam ju navarenu a uz na vecer nemusim riesit co si pripravovat, aky salat a pod. Takto mi to schvalila aj vyzivova poradkyna svojho casu, a to ma velmi potesilo, jedna z tych lepsich sprav 😀

macekovam
2. feb 2011

@yennn ale teraz si na tom podobne nie?? 😉

yennn
2. feb 2011

@macekovam podobne s cim?

macekovam
2. feb 2011

@yennn to aj mne vyhovuje...tu sa zasa drzim teba...tymi polievkami🙂aj na ovocie som si zvykla na desiatu...to som skoro vobec nejedla...

macekovam
2. feb 2011

@yennn to aj mne vyhovuje...tu sa zasa drzim teba...tymi polievkami🙂aj na ovocie som si zvykla na desiatu...to som skoro vobec nejedla...

macekovam
2. feb 2011

@yennn s pohodickou a pozitivnym vyzarovanim..🙂a stastnym usmevom na tvari🙂