Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn nesmiem papriku,uhorkovu supku (duzinu mozem), hrasok,brokolicu,spenat,kapustu (hociaku),kel (ten je pre mna najzakazanejsi), cviklu,horcicu,cajove listky,zeleny caj, bylinky,zelene korenie,soju,nemala by som jest ani vela kuraceho masa....atd....no proste des 😀 Ale sak to sa neda dodrzavat cele,samozrejme ze porusujem,kapusta,kel,brokolica,spenat su pre mna najzakazanejsie,ale bez spenatu,brokolice a kapusty neviem zit-ved to sa neda....kel neznasam,chvalabohu.....soju milujem,kuracie maso tiez-ako vravim-to sa nedaaa dorzat,chvalabohu-kazdy mesiac chodim na vysetrenia krvy (ci nie je husta-aby sa mi nevytvorili zrazeniny) a zatial su vysledky, klop-klop, dobre 😀 a to jem aj soju,aj spenat,aj brokolicu,aj kapustu---ale lekarka mi aj vravela,ze su urciti ludia ktori jedia vsetko a aj tak maju vysledky OK....ze by patrim medzi ne? Samozrejme,neprehanam to so "zakazanim ovocim" ktore nemozem-dam si ho vynimocne,vacsinou odolavam,ale neda sa to vzdy 😠
caute, zatial mam tych 3600 kj. na veceru len zelenina s masom bude. este mi nejaku dobu potrva, kym si na to zvyknem, ziadne rozky na veceru ako doteraz 😀
kocky, poradte, co idete dobreho vecerat? ☹
caves babky tak konecne som nasla temu kde sme si vsetky rovne. ale aj tak sa hambim 😖 . ked som otehotnela tak som mala 70 kg- normalka bola som velka zena 😀 . a teraz po dvoch detoch ktore som mala kratko po sebe. tak okolo 100 🤐 . pri prvom tehotenstve som pribrala 20 kg schudla som po porode asi 5 kg a pri druhom tehu som pribrala asi dalsich 10 a ostatne som nabrala po porode a to kojim do dnes.
blizi sa nam dolezita oslava, chcem vizerat co najlepsie 😔 , dietovat a cvicit ja uz nemam silu, moje deti ma uplne vycerpaju 😀 . v telke som videla niake body co ma akoze stiahnu a nebude mi vidno faldy 😅 . neviete ci to funguje
@grenadinka ahoj, no ja mam sice len jedno dieta, ale vyzeram stale ako v siedmom mesiaci :( no ja som si kupila take stahujuce akokeby puncochy, ale fakt dobre stiahnu a nemam ani tie faldiky, je to sice kratkodobe, bo ked sa vyzleciem z nich... ale tak na oslavu ti to pomoze vyzerat dobre 🙂 drzim palce..
@sssimi 😀 😀 😀 😀 😀 tak tento prispevok (cecky rozbili hlavu) je 100-bodovy, davno som sa tak nezasmiala 😀
@kitchima - ano, poplietla si pismenka. Spravne, na schudnutie potrebujes aerobnu cinnost. Ale nedoslo mi to divne, myslela som ze kvoli kojeniu pises - tam sa aerobna nedoporucuje, lebo sa do mliecka vypustaju nejake toxiny a ci co...
@adky tak potom klobuk dolu, s takymi obmedzeniami (ani kuracinu, ani zeleninu) ze sa ti dari chudnut. Tak davaj na seba pozor, ok?
@grenadinka stahovacie body funguje. Ja som mala na svadbu take nohavicky velmi pevne a velmi vysoke - a bolo to fajn. Podla mna body ti moze spravit aj 1 konfekcne cislo, ak nie, minimalne zrovna "nezrovnalosti" 😀
Baby a co hovorite na veceru keby som dala paradajky s mozzarelou, oliv. olejom (len par kvapiek) a bazalkou???
Viem ze mozarella nie je najchudsi syr - ale tak hranolky to nie su, nie?
@ivca17 dakujem a nevies kde by som nieco take kupila lebo z telky stoji az 50 eur- a to je dost
@yennn susi ak by si mala niaky typ kde sa to da lacno na nete kupit tak mi daj vediet, lebo to co som videla ja v tv stoji az 50 eur 😲
@grenadinka no daju sa tie pancusky v takom pancuskovom, ja som z TT u nas je bepon.. alebo potom tie vyvysene nohavicky stahujuce v nejakom lepsom obchode so spodnym pradlom... 🙂
ahojte všetky idem dočítat dnešok a priebežne odpoviem ste riadne naklabosili teeeda 😅
@kitchima moooja ved si len mesiac po porode podla mojho nazoru by si ešte nemala riešiť chudnutie, potrebuješ teraz vela sily, tvoje babatko nepapa ešte nič ine len tvoje mliečko... My sme už všetky začali aj prikrmovať (ja sice len pred par dnami ale predsa) MAm taky pocit že to robiš kvoli chlapovi, ale podla mna by si mal uvedomiť že to nieje všetko take lahke starať sa sama o deti a ešte aj stihať cvičenie a podobne zaležitosti. Ja ta nechcem odradzať, len že mi to pripada fakt strašen skoro..
@debbie nemam dietu, proste som si povedala ze dam po nedeli detox a proste ho jest v pondelok nebudem (ten kolac). A najma - myslim si ze ked uz mam na nieco take v noci chut, je lepsie s tym pockat do rana. Som toho laickeho nazoru, ze snad doobeda mozes zjest cokolvek a neublizi (do vecera rozchodis 😀 ) ale po obede uz treba striktne vyhybat sa cukrom podla mna. Takze v pripade kolaca urcite plati RANO JE MUDREJSIE VECERA 😀
@grenadinka nefunguje niekde to stiahne a inde vytlačí takže ak si kupiš napr L.velkosť pri tvojich kg a body ako tielko a dole až po kolená vytlačí ti to na chrbte a pod pazuchou ,prsia stlačí a nebudeš sa cítiť vobec príjemne

@kitchima vôbes sa tým nestresuj. Ono to pôjde dole. Ty máš silnú motiváciu. Niekde som čítala, že telo by malo strácať Kg, takou rýchlosťou ako ich nabralo. Takže máš ešte 8 mesiacov na to aby si to dala dole.