icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

debbie
12. okt 2010

😀 @adky moja reč..... 😀 aj ked som si istá ked som sa do nich pchala isto som aj pár deka schudla

debbie
12. okt 2010

@adky počkaj poviem ti aj nazov
Linessa
vital&activ
Mozzarella
light 125g

yennn
12. okt 2010

@zuzuh oprava, nie vase pondelkove vazenie - ale NASE pondelkove vazenie 😀

yennn
12. okt 2010

@debbie @zuzuh
neodporucam kapustovy (ani iny) den pre vsetkych, ktori nabehli na racionalnu stravu - male porcie kazde 2-3 hodiny. Rozhadze sa organizmu rytmus a nebude chapat co po nom chces - furt daco ine.

yennn
12. okt 2010

baby dnes som bola rozlietana, hoci som stihala 5x papat (jupííí), nestihala som pit, vypila som len 1.9 litra ☹
A moj kraťoch ma oficialne potvrdenu laringitidu, som hotova, mam chut na nieco dobre ☹

debbie
12. okt 2010

@yennn mam problemy s trávením celkovo a s vyprazd. tiež mne ani cerealie ani vločky ani nič nepomahalo až na kapustičku pomaha mi prečistiť črevá ako niekto ked ma den o vode ... aj ked to celkom nechápem prečo... 😒

debbie
12. okt 2010

@yennn chudatko malé .... no ak maš chuť daj si jablčko ,

debbie
12. okt 2010

@yennn kolko piješ denne

zuzuh
12. okt 2010

@yennn Mas pravdu NASE vazenie 🙂
Na kapustovy den by som si momentalne netrufla - este kojim a ani by som to asi nezvladla.
Ja ked som hladna som strasne nervozna, takze mi zostava fakt len jest male davky a castejsie. Len keby bolo kedy.
A este odstranit tu nehoraznu chut na sladke - neviete o niecom co by pomohlo?

yennn
12. okt 2010

@debbie ak ti kapustny den pomaha zo zdravotnych dovodov, je to ine, ale ako detox ho odporucam len tym, ktori nenabehli na system pravidelneho stravovania...
🙂 Ty si dobra, ako keby si nevedela, ze ak ma niekto chut na nieco dobre, jablcko to nespravi 😀 Ale nebojte sa, nemozem si to dovolit - mam voci vam prilis velku zodpovednost
Pijem 3 l denne. Ked mam "zly" den, tak 2.5

debbie
12. okt 2010

@yennn páááni ja dam ledva 2L vody o.i. pijem čaj kavu ale tri litre by som nedostala do seba určite

debbie
12. okt 2010

@yennn ja som kapustový den neodporučala len som ho spomenula a na otazku aký,som odpovedala.... ☹

yennn
12. okt 2010

@zuzuh vidis, kojenie ma v suvislosti s kapustnym dnom ani nenapadlo - chuda to male, ved by prdákalo cely den 😝
No - chut na sladke vznika z mnohych dovodov. Teraz ale len teoria, nehovorim ze ani pre mna to nie je jednoduche:
1.) Zvyk - siahneme po sladkom kazdy den, obcas aj vo vacsich mnozstvach. Treba sa zapriet, za dva tyzdne si na sladke ani nespomenies. Ja ked som 3 tyzdne nejedla sladke (ani zuvacky, ani ovocie ani nic) tak mi to fakt po 2 tyzdnoch ani nedoslo...

2.) Niektore jedla aktivuju chut na sladke, neviem preco (koreniste, prilis slane ) napr. madarsky gulas - treba odsledovat co jes a ci nemas aj ty taketo konkretne jedla. U mna sa po nich chut na sladke dostavi prakticky okamzite po jedle .Pomaha mi zuvacka sladka - teda bez cukru, ale nie mentolova, ale ovocna (milujem melonovu)

3.) Niektore potraviny maju vysoky glykemicky index - neviem ci vies co to je... Takym sa treba vyhybat

Som ti moc nepomohla, co? 🙂

yennn
12. okt 2010

@debbie no mne sa praveze obcas stane, ze som este vecer smadna, ked uz mam svoje odpite, takze sa mi zadari niekedy aj o 2-3 dl cez tri litre. Ale to vynimocne...

debbie
12. okt 2010

@yennn 😲 čooooooooooooooooooooooooo , ja som teraz začala zase ale pridávam postupne, zajtra idem po čaje dake porad niečo dobré .... jemne perlivu vodu dam 2l, potom vo fitku asi do pol litra chodím piť k fontánke po duškoch stááále a na páse bež. dam také ´3dcl. . ale to nieje denne ale tak 2,5litra mam denne ale to už niekedy ked som smalou vonku nestíham , moc chodím na wc tak sa krotím , prechádzka tri hodky s plným mech. nič moc 😖

debbie
12. okt 2010

Tešim sa na to ked budem v tabulke, neviem kedy ale už sa tešííím na zapísanie a prvý úbytok 😀

vejula
12. okt 2010

baby nechcem poučovať ale detoxikacia počas kojenia nieje dobra... pretože sa toxiny pri ich vylučovani dostavaju aj do mliečka

sssimi
12. okt 2010

Ahojte.
Ja mám za sebou super deň. Strieskala som presne 7000kj a aj som si bola na hodinu zacvičiť 😀 Hneď mi je hej.

A k tomu sladkému. Ja sa mu nebránim. Vždy ho jem okolo 16tej podľa toho ako mi sadne hodina jedenia. Dávam si ho z dôvodu, že to sme vždy vonku a toto je to najjednoduchšie. A aj malá je po obede, tak dostane dobrotku.No a samozrejme keby si nedám poobede, tak zháňam večer. Takto mi ani na um nezíde.

debbie
12. okt 2010

@vejula nekojíííím už 😀

yennn
12. okt 2010

@debbie s vodou si nerob starosti, ma sa pit 2-3 litre 🙂 V tabulke uz si zapisana, ale uvidis sa az v pondelok vecer, posielam len raz za tyzden, lebo je to kusok casu spravit z toho pdf plus vycapit to na internet a hodit sem linky. A nechcem zbytocne motat viacerymi verziami, tak bude len kazdy tyzden jedna verzia. Ibaze by som niekde urobila chybu, jasnacka ze opravim. Drzim palce na prvy ubytok - ten vie pekne nastartovat. Aj ja som zvedava, kolko zase dame tento tyzden. Minuly to bolo neuveritelnych 11.8 kg spolu, stale sa mi nechce verit 🙂

@vejula absolutny suhlas ohladne detoxu

@sssimi blahozelam, ze si sa drzala, super. 🙂 Co sa tyka sladkeho - kazdy si je vedomy co robi, a ked to mas tak vypocitane, ze to nezmari tvoje plany, tak do toho 🙂

debbie
12. okt 2010

@yennn ano ratala som to O,56kg na jednu babulku 🙂 super dufam že prispejem riadnym úbytkom a zvýši sa to na osobku

debbie
12. okt 2010

@yennn si úžasná že to robíš a stíhaš a takto parádne nás tým motivuješ,
klobúk dole . si šikulka 😅

debbie
12. okt 2010

Tak želám dobrú nocku a sladké sníčky 😔 idem ha ha ha

yennn
12. okt 2010

@debbie no my s tebou ratame. Ked ta tak pocuvam, ako stihas makat popri svojich maminkovskych radostiach , pridaj aj stravu a verim ze prispejes hodne! 😀 Ozaj, vravela si ze strava je tvoja slabina... tak ako sa ti dari? Podarilo sa nieco zmenit k lepsiemu?

debbie
12. okt 2010

@yennn ja sa stravujem podla planu zvačša bielkoviny a zelenina, kur.masko.lossos.cottage,tuniak,proteinový napoj, vajička,tvaroh,biely jogurt, nič napísané, predpísané ani stanovené no ale ani nič tučné, alebo sladké , ale tak som len človek , zhreším aj ja a ver mi že už sa zdá že denne si dam niečo čo by som nemala... 😝 ale tak nevadí neberiem to až tak aby so sa z toho stresovala , jeden den si dam niečo čo sa nema iný zase je viac dietnejší kompenzujem si to a hlavne ak je chuť treba ju zahnať a nie utlačiť inak by sme vyjedli o deviatej večer aj celú chladničku .. že 😀

debbie
12. okt 2010

bruuuuu nocku všetkým 😵

vejula
12. okt 2010

čafte baby, vy už ste všetky zalahli??? JA tiež už pojdem.. No len som sa chcela ešte poradiť, lebo teraz tyžden pijem čaj hanasaky, vraj jedobry na chudnutie a zaroven som našla v jeho učinkoch že aj zvyšuje tvorbu mlieka, aj počas tehu s aodporuča, ale aj tak si niesom ista či ho možem, kedže zrejme posobi aj detoxikačne. Ale potom nechapem prečo by pisali o zvyšovani laktacie a vhodnosti v tehotenstve 😒 joj som teraz v pomykove

nanika
13. okt 2010

Ranko prajem
@vejula neviem, nepoznam, ja pijem roibos, ten ma rovnake ucinky, ma plno vitaminov a mineralov, podporuje tvorbu mlieka a dokonca by mal obmedzovat pocit hladu, takze fajn na chudnutie, ale kojace maminy ho mozu pit 2 salky denne, lebo pri vacsich mnozstvach moze prebrat babo, aj ked neobsahuje tolko takych tych kofeinovych latok...
No, to mal byt olovrant to acidko, ibaze som ho mala akosi dost neskoro. Od nasich som priniesla kvargle, takze som sa o pol siedmej este utrhla z retaze a spraskala pol balicka a k tomu baranie rohy. Celkom dietna strava, keby neboli tie baranaky nakladane v oleji... no co uz, ale dobre padlo 🙂 Ale pecivo som k tomu nemala ha🙂

nanika
13. okt 2010

Co sa mozarellky tyka, ja by som kludne jedla aj tu tucnu, ak ma byt v takejto kombinacii len so zeleninou, kaloricky sa to zvlada, nie je dovod ju jest nizkotucnu...
Joj babenky moje, na mne uz zacina byt vidno, ze sa cosi s tym sadlom deje, jasne, ze na obleceni necitim, ale troska zrkadlo milosrdne prehanalo, tak som celkom rada 🙂 Pre mna by nebola ani odmena vazit urcite kg, ja by som bola strasne stastna, keby som mohla nosit obrucku, od svadby som ju nenatiahla :(

adky
13. okt 2010

@debbie jeeej,dakujem z nazov-si zlata.Hned jak tam pojdem tak si ju kupim 😎 😎