icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

katy30
9. feb 2011

ahojte.Uz uvarene tak mam trochu casu. Baby vazite sa kazde rano alebo iba raz do tyzdna? Dnes plus 0,3kg 😠 . A to som vcera zumbovala 😒
@nanika aj ja chcem aby na mne vyseli nohavice 😔

yennn
9. feb 2011

@akika722 noo, aj mne prides pekna 😉

nanika
9. feb 2011

@katy30 kazdy den, ale nie som na to hrda :( Skus si to pisat, ja som zistila, ze najlepsiu vahu mam v pondelok, potom utorok plus, streda plus, alebo stojim, stvrtok plus alebo stojim a od piatok to skacka dole. Nasla som v tom system, tak ma to netrapi. Ak by som mala na to nervy, tak sa vazim raz za tyzden a bola by som vzdy prijemne prekvapena, ale to by mi tu vahu musel asi muz schovat do auta :(

akika722
9. feb 2011

@yennn 😲 😲 😲 xi xi..no dakujem...keby nebolo tych 20lg navyše..no možno by som sa na seba vedela pozrieť 🙄

yennn
9. feb 2011

@katy30 podla spravnosti sa ma vazit iba raz za tyzden, maximalne dvakrat. Vazit sa denne je riziko velke, pretoze vaha v priebehu tyzdna kolise kvoli mnohym faktorom, a ak si neni pripravena to akceptovat, tak je riziko ze to cloveka odradi a vsetko vzda.
Napriklad ja sa vazim denne, lebo mi to pomaha sa sustredit na chudnutie. Ale uz stvrty den mi vaha ide hore, bez zjavnej priciny (teda dietnej chyby) - ale keby si si precitala ze riesime moju zacpu 😀 A aj napriek tomu ze ide vaha hore stvrty den, vzdy si poviem, nevadi, zajtra bude lepsie. Pred par rokmi by som sa na to vys..la a zacala by som jest po starom, sak naco sa namahat, ked to aj tak nema vyznam 😉
Takze bud opatrna, ked sa vazis denne. Podstatna je ta vaha, ktoru ti ukaze pondelok, ok?

yennn
9. feb 2011

@akika722 tak to vies dobre na foto zakryt ze mas 20 kil navyse - aj ja chcem dve deti, ktore si posadim na kolena, aby nebolo vidno ze mam nadvahu 😀 😀

katy30
9. feb 2011

@nanika no musim najst svoj system.

elen58
9. feb 2011

@nanika vyzera to skvele a z teba je už fakt super kočka gratuluuuujem 😀 😀

akika722
9. feb 2011

@yennn ty zakryješ aj jednym 😅

yennn
9. feb 2011

tak som sa nakoniec rozhodla pre kombinaciu lanove semiacka a hrozno 😉 uvidime, podam spravu 😀

nanika
9. feb 2011

Na margo spomenutej "cislovej temy", jezisi musim to napisat takto, kto dobrovolne hladuje?! Ved tam nie je stranka popisana, aby na nej nebol spomenuty hlad, niekto tam pise, ze mu nie je dobre (no pri takom stravovani sa netreba divit), och, clovek sa spamata a bude mat vsetko spat aj s urokmi, nielen na vahe, ale aj v zdravi :( Ale uz som ticho, ja mam brucho plne, mne je fajn 🙂 Mam v nom trocha bieleho jogaca, ovsakov, vlasskych orieskov a dve mandarinky male, puf, prasknem 🙂

yennn
9. feb 2011

@akika722 no to moje bubatko nie je take velke, aby zakrylo mojich 25 kil nadvahy 😉

akika722
9. feb 2011

@yennn ked pozriem na tvoju profilovku nevydim 25kg navyše 😲

nanika
9. feb 2011

@yennn Pozor, bez zrniek a supiek, nafukuje babo :(

yennn
9. feb 2011

@nanika to mi pripomina, ze som kedysi mavala "ovocne stredy" - a ked som v jednu taku stredu vecer, po celodennom pracovnom strese musela vystupit z elektricky a vygr... sa tak som pochopila, ze tudy cesta nevede 😀 Odvtedy uz ziadne ovocne, pôstne ci ine dni! 😉

yennn
9. feb 2011

@nanika ja uz to kaslem - tak naco budem jest hrozno bez zrniek a supiek, ved prave to ma ten vyprazdnovaci ucinok 😀 Vy ma tusim chcete presvedcit vsetky, aby som prestala kojit, co?

yennn
9. feb 2011

@akika722 sak to, ja som sikovny manipulator s fotkami. Preco myslis ze mam fotku iba po prsia, a odstrihnute z ramien? 🙂

katy30
9. feb 2011

@yennn teraz nestim vsetko citat. od piatku zaciname prerat obyvacku+spalnu. Neboj zatial ma ta vaha neodradila. len si to budem zapisovat a uvidim kde robim chybu. Mozno zle kombinujem stravu.

akika722
9. feb 2011

@yennn 😀 😀 😀
ale musiš uznať,vyzeraš super 😉

nanika
9. feb 2011

@yennn mne to napadlo tiez, ze na co je hrozno bez zrniek a supiek, len som si spomenula, co nam na Antolskej v porodnici hovoril zeby primar to bol, dr. divinec?

elen58
9. feb 2011

A hojte baby prajem všetkym krasny dnik ja som už po svačine tak som si pochutnala mala som biely jogurt,mussli s orieškami a medom a ktomu maly pomaranč a poviem vam som uplne plna 😀 😀 😀 Inak obedik už takmer navareny kuracia polievka a kurac.masko na prirodno a ktomu zemiaky a dnes bude červena repa mnamka už slintam 😝 😝 😝

yennn
9. feb 2011

@akika722 uznávam 😉
😀 😀

akika722
9. feb 2011

@yennn 😉

yennn
9. feb 2011

@nanika hej, len chapes, uz zeleninu nejem, a mnohe ine veci, napriklad moj oblubeny Baileys 😀 😀
Uz som sa zmierila s tym, ze ked mi nieco je, nemozem dat uz dva roky ziadnu tabletku.
A ked mam zacpu a brucho jak v osmom mesiaci, tak to kvoli kojeniu nemozem poriesit? To je dost smutne.

elen58
9. feb 2011

A ktomu važeniu jak ste sa bavili ja som sa prestala už sa važim len pondelok a som tak spokojna takto vidim len jedno čislo a nemrzi ma tao ako predtym ked som mala v sterde tyždna aj o kilo menej a vysledok bolo + ,alebo stangacia stravujem sa zdravo a nahadzujem kj takže snad to bude ok 😀 😀 😀 😀

elen58
9. feb 2011

@yennn k tvojmu novemu učesu je skvely a sluši ti,skus to trošku nagelovat alebo navoskovat a trošku rozcuchat končeky ale sluuuuuši,tak sa tym netrap 🙂

nanika
9. feb 2011

@yennn pokial uz krmis 1:1 s mliekom, tak by som jedla uz vsetko. Inak su studie, ktore tvrdia, ze len stopove mnozstva, ktore naduvaju sa dostavaju do mlieka, jednoducho niektore deti maju koliku a maju ci piju len um, alebo su dojcene a matky jedia co chcu.

filipal
9. feb 2011

teda, pardon, ale to je dobry nezmysel aby kojace zeny nejedli zeleninu!

katy30
9. feb 2011

baby, ked prestanate kojit pozor co zjete 😉 kilecka pojdu hore ako mne 😒

nanika
9. feb 2011

@katy30 ja s tym ratam, preto sa drzim zatial s prijmom okolo 6500-7000kj, potom budem znizovat, ale len postupne a po troche, nebudum sice uz chudnut 1 kg tyzdenne, ale pojde to dalej dole, verim tomu 🙂 Ale aspon tychto dalsich 10 kg, ktore budem chudnut sa nechcem dostat s prijmom pod 6000 kj, nech mam este kde uberat, poslednych 5 kg 🙂