icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

tinika
13. okt 2010

@yennn no je to pravda zrejme ale zase nikdy som nebola po porode a nikdy az taka "tučna" takze uz som sa s tym rozhodla naozaj bojovat 🙂

tinika
13. okt 2010

@zuzuh tu v prešove na budovatelsku a na zumbu tu sidlisku 3

zuzuh
13. okt 2010

@tinika a si spokojna - najme s tym plavanim ? Aj ja som tam chodila so starsim synom plavat ale nebola som spokojna, no bolo to uz pred dvoma rokmi, mozno sa to tam uz zlepsilo. Uvazujem zeby som tam zasla aj s mladsim.
Kedy ste zacali kurz?
A ta zumba sa kedy cvici? Ja by som potrebovala nejaku pohybovu aktivitu v piatok 🙂

yennn
13. okt 2010

@debbie drž sa dievča, ideš! Rajčinky namiesto milky, klobúk dolu! 😀 😀 😀

@zuzuh ist cvicit v pondelok a stredu je absolutna špica, máš dve detičky, takže stíhať 2x do týždňa cvičenie je paráda 😀 Lepšie než nič. Čo sa týka jedálnička, ja tiež ocením nejaké tipy. Ja najrýchlejší zdravý obed robím kuracie soté na zelenine. Mám to asi za 15 minút. Keď som nediétovala, dala som do toho ešte cestovinu.
Ináč mám výborný recept na takú taliansku paradajkovú polievku, je veľmi hustá a strááááášne dobrá.

smarti
13. okt 2010

@yennn no teraz si ma naštartovala, musím to zvládnuť. K tomu zajtrajšiemu jedálničku sa tiež môžem vyjadriť? Tak ja na ráno jogurt a cornflaky+káva, desiata jablko, obed polievka ( neviem ešte aká ) + tofu na zelenine ( myslím, že to tu minule niekto spomínal ) so syrom a zeleninový šalát, možno jeden zemiak k tomu, olovrant - mrkva, večera kefír s cereáliami. Pred spaním ešte pohár mlieka. Je toho veľa? Asi hej. Hlavne tá večera, ale ja keď si večer nedám také mliečne veci, tak sa mi to odráža na tvorbe mlieka. Ale zajtra sladké nedám, ani keby čo. Večer vám poviem, či som prežila.

yennn
13. okt 2010

@tinika to som strašne rada že si odhodlaná bojovať 🙂 🙂 🙂 🙂 Veď už si schudla kilo, takže treba vydržať, pôjde to.

marthuska
13. okt 2010

@yennn tipujem ze paradajkova polievka je s vela syra🙂 taka je moja naoblubenejsia

marthuska
13. okt 2010

@smarti myslim ze jes tak akurat. cornflaky su otazne, ale ak je ich primerane, tak super 🙂

marthuska
13. okt 2010

@debbie tomu sa hovori absolutne vymakany perfektny jedalnicek 😀

debbie
13. okt 2010

@smarti super jedalniček , sojove mesko som nejedla ešte to je to sušené, a ako to robíš: 😒

debbie
13. okt 2010

@marthuska dakujem snažím sa aj ked niekedy sa mi ani nechce jesť .....

marthuska
13. okt 2010

@yennn super super, akurat rozmyslam nad mozzarelou a grilovanymi prsiami, baby, a musim zacat pit kavu. nemam sa rano cim nastartovat. asi vsetky pijete kavu, ze?

tinika
13. okt 2010

@zuzuh ahoj ja som spokojna a prečo si ty nebola?kur sme začali začiatkom septembra. zumba sa cviči v utorok a vo stvrtok do pol 7 do pol 8

tinika
13. okt 2010

@yennn veru veru 🙂 dufam ze pojde dalej dole moja vaha .)

sssimi
13. okt 2010

@tinika my už máme vychodených 6 kurzov 😉 Sarah už skače sama do vody a pláva s opaskom 😉
@yennn vôbec to nie je ako cvičenie. Ja som len reagovala na tiniku, že aj my chodíme plávať.

marthuska
13. okt 2010

@yennn tak tvoje sado maso, to chce teda poriadnu vnutornu silu, ti poviem, klobuk dole. fuu pripravovat dobroty a neochutnaj a este pozerat, ako ostatni maju hody

sssimi
13. okt 2010

@marthuska ja kávu nepijem 😉 A asi ani najbližšík 10 rokov nebudem. Akonáhle si dám kávu som ako zajačik duracel a trieska mi srdcééééé, nervozita vo mne 😀 . Ako keby som si dala diabla do tela a chce ísť von 😀

marthuska
13. okt 2010

@diabolico no hlavne si to nesmies vycitat, musis zajtra zacat tam, kde si skoncila

marthuska
13. okt 2010

@sssimi kava je asi super, ked clovek cvici, je taky nabudeny, predsa len, kofein je kofein. a ja, rano chodim po byte a spekulujem, ze mi nieco chyba.

sssimi
13. okt 2010

@marthuska ja som si dala naposledy kávu asi pred mesiacom okolo 13tej hodiny. Do večera som upratala celý dom, navarila, napiekla štrudle, všetko upratala, bola vonku s malou a o 21 hodine prišli kamošky a išli sme na diskotéku. Ešte o polnoci mi bilo srdce ako besné. Prišla som domov 4:30 a nemohla som ešte asi hodinu zaspať.... Takže ja kavu niéééé 😀

mimini
13. okt 2010

baby keď ja nestíham vaše tempo v písaní 😅 takže v skratke, začala som cvičiť každý deň minimálne 30 minut a v piatok idem skúsiť spinning,
obmedzila som pečivo a sladkosti, ak ma pochytí neuveriteľná chuť tak namiesto celej čokolády mi stačí jeden pásik ( na to som totálne hrdá 😎 😀 😀 😀 )
a začala som dietnejšie variť, isto to prospeje aj zvyšku rodiny, dnes som robila zapekanú špargľu ( špargľa, šunka, syr) a včera napr. zemiakovo - mrkvovú polienku ( uvariť, rozmixovať a pridať lyžicu smotany )
no a dnes nás mm pozval do koliby na večeru a hádajte čo som si dala .............................................. zeleninový šalát, aj keď bryndzové pirohy voňali krajjšie 😀 😀 😀

debbie
13. okt 2010

@mimini tak ako klobuk dole, spinning by som ja nezmakla....úžasne len tak dalej 😀 a k tej kolibe ako ked nas muž niekam vezme dam si čo len chcem , akomyslím jedno jedlo lebo je to tak zriedkavo že to beriem ako nabudenie metabolizmu 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zuzuh
13. okt 2010

@yennn Co sa tyka zumbi velmi ma v tom podporuju rodicia - chodia k detom a zatial co ja cvicim oni ich okupu a pripravia na spanok. Asi vidia ze si musim aspon 2x do tyzdna odychnut od deti alebo sa uz nemozu na mna pozerat ako vyzeram 😎

Zajtra budu na obed asi francuzske zemiaky 😉

mimini
13. okt 2010

@debbie ďakujem , ja len idem skúsiť, sestra sa po prvom spinningu ledva postavila na nohy a riť si necítila 3 dni 😕

yennn
13. okt 2010

@smarti jedálniček vyzerá dobre (z môjho laického pohľadu), myslím že aj ranné cereálie sú v pohode (ale dávaj pozor, koľko - nie že dáš viac než 2 PL 🙂 ) Skôr tie večerné cereálie mi prídu z odtučňovacieho hľadiska nebezpečné...

@marthuska v recepte na tu paradajkovu polievku sa spomina mozarella, ale nemusi byt. Ja som si predtym nepotrpela moc na paradajkove polievky, vadili mi tie sladke ci kysle verzie. Tato je uzasna, s cesnakom a bazalkou 🙂 Uz to ci das alebo nedas vela syra - uz je na tvojom svedomi 😝
Aky to je recept tie prsia s mozzarellou? Normalne zapekane? Inac - vies ze to su dve bielkoviny zbytocne vsak?
Ja kavu nepijem.

WOWOWOWOWOW @mimini, no ty si hviezda dňa! Takze buduci tyzden bude isto dalsie kilo dolu, ak nie viac. Perfektné! Ja viem že to znie čudne alebo pateticky, keď niekomu koho nepoznám píšem také veci, ale SOM NA TEBA HRDÁ 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Super, len tak dalej. Takymto tempom budes mat urcite na silvestra aj menej nez 75 😀

zuzuh
13. okt 2010

@tinika Moj syn ktory sa nikdy nebal vody a nemal strach z nej sa po absolvovani 10 hodin plavania bal co i len vojst do vody.
Potom sme este absolvovali jeden kurz v Ružbachoch a tam sa to trocha zlepsilo - lektorka pouzivala uplne ine metodicke postupy ako ta v presove.

smarti
13. okt 2010

@yennn ranné v pohode, nemám ich veľa, ale čo si dať večer k tomu kefíru, polystyrénové chlebíky by bolo lepšie?

yennn
13. okt 2010

@zuzuh ides robit klasicke francuzske zemiaky alebo ich dietnejsiu sestru - s brokolicou, bez udeniny ? 😀 😀 😀 😀

zuzuh
13. okt 2010

@yennn Aj aj. Mne a mladsiemu synovi tie dietnejsie a manzelovi a strasiemu tie klasicke.

debbie
13. okt 2010

ok babenky idem ja spať sladké som zvladla tými rajčinkami a ked ostanem ešte hore neviem neviem 😀 , neručím za seba 😝 😝 😝 😝 . Dopijem si čajíky, ozaj kupila som si žihlavový je to ok, a idem spať. Držte sa a neklabóste veľa nech zajtra stihnem dočítať 😀 ...