Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ahojte. Ja sa držím, síce starší syn ochorel a u mňa sú stresy kritické. Tak som si rýchle umyla zuby a padám si zakopať na taebo. 😉 Držte sa žienky, mne už k môjmu marcovému cieľu chýba len 900 g, tak snáď sa to podarí. 🙂 😉
@sanym no krása, že 900g do splnenia cieľa...veľká gratulácia za tie zhodené kilá doteraz...úplne na parádu...WAU WAU WAU 🙂
ahojte, aj ja som dnes skusala veci 😉 neviem akym zazrakom som sa vtrepala aj do gati vel.42 (ako netvrdim ze by som v nich aj vysla medzi ludi, lebo boli zarezane kade tade, ale ZAPLA som ich 😝 )
Uz mame zaplatenu aj zalohu za dovolenku, mam uz len 4 mesiace aby som so sebou nieco spravila, kedze nas ide viacero, tak aby som sa nehanbila vyjst z apartmanu
no baby, vidim, ze si vsetky uvedomujeme, ze leto sa blizi, myslim, ze tento tyzden bude ubytok ako bol take dva tyzdne dozadu, vsak nas tu je cez 50, tak ked kazda dame dole pol kila, to bude cca 25 kil, co schudneme spolu, co vy na to? alebo dame tento tyzden este viac? 😀 😀 😀 plavky, plavky, plavky, sortky, sortky, kratke tricka, ziadne bundy, kabaty....blizi sa to 😉 takzeeeee posluchaaameee vsetky, prehresky sme si uzili, uz treba sekat latinu 😉
@maya30 aj ja, clovek je hned stastnejsi, ked trosku svieti slniecko. Aj mam pocit, ze sa mi do leta urcite podari schudnut viac ako sa mi podarilo teraz za zimu. Aspon si verim, ze sa mi to podari, vsak uvidime. Koncom aprila ideme na romanticky vikend s manzelikom aj s Tominkom 😀 a dufam, ze na fotkach bude aspon trosku vidno, ze som so sebou nieco od Vianoc spravila 😉
Veru,dnes som si akurat skusala veci,ktoré som nosila pred tehotenstvom,ale zo siestich nohavic som sa nevmestila ani do jedných,už je to sest týždnov a nejak tie kilecka nie a nie ist dolu....
Ahojte babule ako sa máme ??
tak ja som dnes mala dobrý deň, do obeda som varila a ako stále upratovala potom som si dala obendú siestu s malou, no a na koniec k mame takže žiadne prejedanie, kopec vody a na večeru zeleninový šalát, ešte si zacvičím a pekne pôjdem spinkať 😀 😀
@timkarena joooj moja ty ccheš 6 týždnov po pôrode obliecť pôvodné veci? ja som 7 mesiacov po pôrode a oblečiem minimum vecí z pred tehu, to minimum znamená asi tak jedny rifle a tepláky v pohode tie sa naťahujú😲
@sanym ty máš svoj cieľ splnený určite už v pondelok tak krásne ti to ide 😉 a skore uzdravenie synčekovi
@katkav ja neviem čo by mňa namotivovalo bola som si aspoň zacvičiť ale predtym som vypila pohár kofoly čo teda naozaj bežne nerobievam 😠
@mirmaj @timkarena ha ja som hneď len čo som prišla domov z porodky obliekla gate čo som nosila pred tehu 😀 a aj napriek tomu, že som potom po dvoch mesiaoch pribrala tak ich navlečiem...v skrini ma však čaká kopa nohavíc, na ktoré si musím ešte chvíľku počkať, ale v lete isto vytiahnem všetky svoje super vecičky, ktoré tam odpočívajú asi tak dva roky 😀
a vy všetky isto tiež, veď do leta z nás budú kočky 😎
@pandrholka tak ty aká si dobrá 😉 koľko si pribrala cez tehu? asi nie 19kga ako ja však? 😝
@pandrholka závidím 😵
Ja mám pocit, že som dnes zo stresu musela schudnúť aspoň 10 kíl, aj keď váha si myslí asi niečo iné 🙄
@mirmaj pribrala som 13kg a keď som sa vrátila z porodky dom som mala toľko čo pred tehu čiže 76 kg, ale tým že som vôbec ale vôbec nejedla pravidelne, bo malé bábo doma, zrovna keď sa štupeľ narodil mi začalo skúškové, tak stíhať baby, školu a popritom ešte jesť bolo pre mňa v tej dobe nereálne, takže nepravidelnou stravou som sa dostala na 86kg postupom času a teraz odkedy som tu s vami som išla dole 7kg, bodaj by to tak išlo ďalej
@mia258 nemáš čomu závidieť, keďže som potom znova pribrala ☹ ....malinkej je už lepšie?!?!?
@pandrholka veď aj ja, ešte mám(e) čo zhadzovať 😀
Trochu lepšie jej je, ale podľa výsledkov testov lekár zhodnotil, že má zníženú imunitu ☹
@mima88 neviem, ako u teby vapadalo dopoludnie, ale poobede by sa kludne este uzivila nejaka zelenina, dobre to chrumka a zaplni brusko, za predpokladu, ze si tak malo nejedla aj dopoludnia a na obed. Ides okolo tych 7000kj?
@timkarena to brucho chvilku potrva, kym sa stiahne, ja by som zazraky za par tyzdnov necakala. Sa hovori, ze telo sa dava do kopy tolko, kolko bolo tehotne, takze 9 mesiacov 🙂
@pandrholka ja som mala z porodky 2 kg navyse, nestihala som jest, tak som ich dala dala dole kratko potom a potom to bolo uz sadomaso a letela som opacnym smerom ako namydleny blesk. Ale uz aj ja sa blizim, este 4 kg a konecne tie vyzrate kg budu dole a som na predporodnej vahe a chvala bohu s menej vydutym bruchom, ako po porode, lebo kvoli nemu som nemala sancu obliect nic.
@sanym ja som pozerala, ze ti to ide supis, ze uz len kusok do marcoveho ciela 🙂
No, u mna by sa mal stat zazrak, aby som svoj ciel splnila, teraz mi tie este 4 kg pripadaju velmi vzdialene a kedze uz nejdem tempom cca 1 kg za mesiac, ciel nesplnim. Ale nevadi, aj to, co som dala dole doteraz je zazrak a uz zacinam realne uvazovat o cieli do konca juna. Ale ten bude az ked zistim, kolko som momentalne schopna schudnut za mesiac, podla toho bude ciel na dalsi kvartal.
@katkav veru, je nas tu ako habesanov a schudneme nejakych 7 kg spolu za tyzden, no baby, poviem vam, ze riadna hanba to je! Troska to cislo ospravedlnuje to, ze par bab malo ms ale to bude vzdy. Takze tu, povedzme si to otvorene, niekto nemaka :( Co?
Ja som taka utahana, mala pol noci nespala, stale sa len prehadzovala a na prse visela, moje bradavky, auuuuuuu. Musim skusit, ci uz jej nejdu zuby, nevladzem uz. Dnes od stvrtej hore :(
Inak, neviem, ci ste stihli pozerat vcera damsky magazin, hovorili tam o liekoch pri chudnuti. Tak tie lieky, co sa stahovali z trhu, ovplyvnovali psychiku a ako vedlajsi ucinok boli depresivne stavy, az po samovrazedne sklony :( Uf, sila :( To na margo toho, co sa tu tusim minuly tyzden niekto na temu liekov zhovaral :(
@nanika Bre ranko, moja, tak ti prajem do celeho dna vela sily a energie, lebo byt hore od stvrtej je teda ufff, my sme hore od siestej a az teraz jem druhu polovicu rohlika. Rovno ti k tomu strednemu prispevku napisem, ze ja nemakam na 100%, ale vcera konecne po tyzdni a pol dosla mrcha, normalne som citila ako ide dole brucho 😀 😀 😀 vahovo sice trosku menej ako v pondelok, no nic moc, ale budem sa snazit... 🙂
@nanika fuha, od stvrtej hore. To ti uz Emka hadam spi aj druhe kolo, nie?
Ja sa dnes chystam nakupit si trosku zeleninky do tesca, este si chcem spravit aj nejaky jedalnicek, aby som nevarila len tak, co ma napadne, ale trosku viac dietne. No dufam, ze do konca tyzdna dam aspon to symbolicke pol kilo dole, lebo to bude hanba, ze tu robim prednasky, ze baby musime sa do toho pustit viac a nakoniec sa mi vaha nepohne. 😉
Dnes hovoril Bukovsky v telerane, ze kusocek sacharidov sa na veceru moze 😉
@ivana82 nikto po tebe nechce, aby si zarezavala na 100%, ja sa len nestiham cudovat ako je mozne schudnut 7 kg pri 50 babach, ak tu zopar bab schudlo kg - kg a pol za ten tyzden, zvysok len vyrovnal tie ms pribrate kg.
Mas pravdu, som mrtva, mala mala umrncanu noc, okolo desiatej sa aj Oli doteperil, tak toho som ulozila do postielky miesto malej a spal tam. Lebo este jemu sa uhynat a odstrkavat ho, aby nezapucil Emu, to som uz fakt nevladala. Boli ma cele telo, citim aj vodu zadrzanu, klby a taku unavu, ze by som najradsej zaliezla do postela a zostala tam do konca roka :(
A ranajky mi lezia v zaludku ako kamen, normalne ma obchadza nevolnost, neviem co to je, dufam, ze nie nejaka choroba.
Tak to je fajn, ze dorazila ms, to teraz z teba urcite ubudnu aj 2 kg, pokial sa budes ako tak drzat aj stravou 🙂
@nanika moja, ja sa snazim porozumiet tomu, pretoze kazda sme ina a inak naladene na chudnutie, viem, ze to chcem, len moja slaba vola ma skoro kazdy den zradi. Ved aj ja mam tyzdne, pozri si do tabulky, ked dam dole pol kilo, co som si stanovila ako maximum, aby sa to uz nevratilo, a predstav si, ono sa to vratilo a pritom som to nejak nezanedbavala...proste obcas tomu mojmu telu nerozumiem... 😒 😠
@katkav ahoj...citala som tvoj prispevok...a nemyslim si ze to,,symbolicke pol kilo,, to pol kilo je vysledok tvojho snazenia sa pocas tyzdna....ja ked mam pravdu povedat vzdy schudnem za tyzden max.800 g...a to sa stalo len asi raz...inak idem dole ,,len,,to pol kilecko...ale pravdu povediac stravu dodrziavam a cvicim pravidelne..max.4 krat do mesiaca vynecham....pijem ako mam a to pol kilo je premna vyborny vysledok...

@mirmaj musime ju asi pohladat 😉 ja som si vcera skusala 44 rifle a este kusok a budu nositelne, takze ja som sa uz trosku namotivovala. Zajtra si spravim asi este bojovejsi plan ako uz mam, nakupim zeleninku a do konca tyzdna musi ist kilo dole, lebo budem na seba zla 😀 mas pravdu, leto sa blizi, uz aj jar je taka trosku strasidelna, bez kabatov a bund, bude kilecka vidiet a my predsa nechceme, aby bolo vidno kilecka navyse, ale ubudnute kilecka, nie? 😀