Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@danabel urcite malu neodstavuj 😉 ved o tyzden zacinate so zeleninkou, budes si ju moct pridat do svojej stravy a uvidis, ze postupne pojdes s vahou dole aj vdaka kojeniu. 😉 Pijes vineu, marku? Papas pravidelne? vsetko toto moze mat vplyv na tvoje kila. Ja som tiez zacala chudnut az mal maly 14 mesiacov, v klude som mohla upravit jedalnicek ovela skor. No nevadi, uz som mudrejsia 😉
@katkav maličká už papá príkrmy,lebo my máme problémy s refluxom, tak sme začali od piateho mesiaca...Jem tak normálne, vineu som prestala, lebo sa mi zdalo, že prijímam zbytočne ďalšie cukry.Ako si si upravila jedálniček? Ja som pred svadbou bola na delenej strave a vyradila som chlieb, jedla som celozrnné krehké chlebíky a neviem či by som mohla aj pri kojení ísť na delenú stravu...
@danabel asi bude potom chyba v skladbe jedla, alebo v tom, ze mas velke rozdiely medzi jedlami, ma sa jest kazde 2-3 hodiny. Jes aj nejaku zeleninku? delenu stravu by som nerobila, mame tu jednu kocku, ktora sa jej velmi drzala a neslo jej to chudnut a pridala sa na zdrave papanie a uz dala skoro 2 kila dole a to je s nami tyzden 😉 pri chudnuti by sa mal znizit prijem sacharidov, takze v klude menej chlebika, ale nie ziadny, a mala by sa pridat zeleninka, v nej je vlaknina, vdaka ktorej sa cistia creva a mas pocit zasytenia. Nemas rada zeleninu? Boli malu z nej brusko? ci ako reaguje na zeleninove prikrmy?
Mam teraz taku od veci pripomienku: Ide jar, budete si niekto na balkone pestovat bylinky? Ak ano, ake mate skusenosti, kedy siat, v krytej logii, ci na slniecku, co sadite? Lebo prave nad tym velmi tuho uvazujem. Ikea ma fajn kochliky 🙂
@katkav ja mám veľmi rada zeleninu, akurát som ešte neskúšala jesť paradajky a papriku, ináč mám rada cuketu, uhorku, baklažán, brokolicu (tú jem často aj ako polievku aj zapekanú), karfiol...sa som skôr zeleninový typ, nemám až tak rada mäso...malá zatiaľ reaguje dobre...ale v delenej strave sú predsa všetky zdravé potraviny, ide len o správnu kombináciu, aby sa jedlo ľahšie trávilo...tak preto som roznýšľala, že by to malej nemuselo vadiť...že budem jesť všetko, ale správne kombinovať...
@nanika ja pestujem petržlen, vňať hladkú aj kučeravú, rozmarín, bazalku,medovku, minulý rok som mala aj cherry paradajky 🙂 tie zbožňujem. Minulý rok som mala aj šalviu, ale tak sa rozrástla, že som ju zasadila pred čínžák do skalky...Jaj a ešte mám pažítku, tú už som tento rok 2x strihala, takže už bola úroda 🙂
@danabel rozmyslam, pritom varim, a v jedalnicku nevidim nejaku zasadnu chybu, ale neviem tvoj presny kaloricky prijem. Mozes si jedalnicek pisat a potraviny vazit a zapisovat cez www.flora.cz alebo stobklub.cz . Mozno prides na chybu v zlozeni stravy, alebo ze podpriemerne jes a ak nahodu nejaky troska pridas, hned sa to na teba nacapi. Druha vec, ktora ma napadla, kolko merias, kolko vazis, kolko si vazila v tom tvojom chudom obdobi?
ahojte baby...vcera som sa tu chvastala aka som stastna ze chudnem....poctivo som odcvicila este sa mi aj malilo...a rano rana pod pas ze +1 kg....nechapem.....bye bye... a krasny slnecny den.... 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
Dobré ránko baby 😵
@tutulka12 len keď oni o deviatej zatvárajú, on je tam až do konca, a kým dôjde domov, je pol desiatej 😒 V tom čase už Mia spí, tak ešte niečo zje a ide sa spať. Ale zas keď mu poviem, aby zostal doma a venoval sa celý deň len nám, tak si to tak zariadi 🙂
@adky to možno preto je "úžasná", že ju poznám len pol roka 😅 😅
A ako sa správa tá tvoja s malej? Je to jej prvé vnúča?
Dnes krásne svieti slniečko, akurát som dojedla raňajky, dočítala vás a Mia sa mi zobudila. Dnes je nejaká energická 😕 tak s ňou letím vonku na prechádzku.
@danabel delenu stravu neodsudzujem, ved tam je tiez kopa zeleninky, vela bab s nou schudlo, niektore tak jedia celozivotne, ja som vdaka nej tiez raz schudla za 3 mesiace 15 kil, v klude to mozes skusit, lenze ja som ju robila, ked som bola este slobodna, bezdetna, neviem, ci by som dokazala strazit delenie teraz pri malom 😉 drzim palce, inak su tu aj niekde kocky, ktore robia delenu stravu aj si radia jedalnicky a tak 😉
ja som si povedala, ze ked by som zase robila nejaku dietu, tak ju dlho nevydrzim robit, plus chcela som najst nieco take, co mozem robit dlhodobo celozivotne a pri tom si dat postavu do poriadku. Lebo diety su ako taky bludny kruh, ide ti to dole kym dietujes, ale akonahle sa vratis do starych kolaji, aj vaha sa snazi vratit spat, plus nejaky extra bonus k tomu. Ja som uz diet vyskusala hrozne vela, takze mne vyhovuje skor zdrave stravovanie, pretoze nemam pocit, ze dietujem, proste papam vselico a vaha ide vacsinou dole 😉 chystas sa dat dole len tych 6 kil za 3 mesiace? ci viac?
Ahojte babulky 🙂 Ako sa mate? Taka som rada ze som sa konecne sem dostala, uz ste mi velmi chybali 🙂 Chcela som povodne uz o deviatej, ale mali sme mensiu nehodu doma, tak som to musela riesit a az teraz na chvilku som prisla pozriet. Nieco nove?
Ahojte dievčata ako sa mame včera som sa sem vobec nedostala bola som u tej doktorky po roku na prehliadke a dostala som krasnu pochvalu vraj ako skvele vypadam a ako som krasne schudla vraj mi pristane byt mamičkou a vobec nevypadam stržena ako to u dvojčat byva tak som mala hned krajši den,a ešte som dostala v lekarni za recept poukaz na cvičenie je to cvičenie na 8 lavičkach a na každej sa precvičuje niečo ine a cviči sa po 8minutach som nato stršne zvedava ,ale musim dakoho zohnat kto si pojde zacvičit so mnou samej sa mi nechce do noveho prostredia.Dnes už som zacvičila zummbu a ešte poobede prechadzka s detmi tak pohybu až až 😀 😀 😀 Inak od včera je tu dako moooooooooooc popisane snad vas dočitam určite su tu dake nove baby že? Ja som varila kuraciu polievku a kura na prirodno s ryžou a kapustovy salat ktomu tak sa miuž slinky zbieraju.
😝
@katikatika ahoj, k tvojej starsej otazke (par dni som tu nebola ) - ze preco mam malemu varit so slahackou namiesto mlieka - no prave kvoli tym kaloriam, doktorka tvrdi ze moj maly potrebuje vela tuku
@mercedes111 musime sa podporovat. Ja som si este pred 10 dnami myslela, ze uz sa zabijem, ale ked som sem nahodou prisla, tak sa mi nejako zmenil zivot. Tieto baby su naozaj skvele. Inac zdravim vsetky!
@yennn tak potom je to super, ja len to, ze som malej varievala z plnotucneho mlieka, lebo slahacka je aj nam dospelym dost tazka... 🙂
Baby, zlyncujte ma! Ja som taka krava, pekne sa stravujem, pekne chodim zumbovat a vcera... Prisla som vecer zo zumby uplne zdochnuta, tak som si hned dala jeden nizkotucny jogurt, aby som neskor predisla vlciemu hladu. No a bola som dlho hore a okolo 23:00 mi zostalo nenormalne zle od zaludka- na odpadnutie, zalial ma pot a len ma nadrapovalo - jasne, ze som negrcala - nemala som co. Tak som z mrazaku vytiahla reznik - pekny, velky, kuraci a zohriala som ho a zozrala. 😠
@yennn sa ti stikutalo, cof?! 🙂
@katikatika Dorota. Rezen, na noc?! A z neho ti zle nebolo? Z jogurtu? No z bieleho aj mna napina 🙂 Druhy raz si supsni kusok tvrdeho syra, alebo daj pohar mliecka 🙂
@danabel tak to treba napravit a ist, mozno sa tu budes len trapit a problem je inde 🙂
@nanika strasne dobre mi bolo z toho rezna - v bruchu, ale na dusi zle - take vycitky svedomia som uz davno nemala.
@katika
@katikatika kuraci rezen..to neni az tak hrozne..ak bol bez prilohy..ja teraz drzim polievkovu dietu..lebo 2tyzdne som jedla len salaty..a salat uz nemozem ani vidiet..drzim ju od soboty a uz mam 1kilo dole..teiz mam niekedy strasny hlad hlavne vecer..a tiez nevydrzim a nieco zozerem a na druhy den si to vycitam..
My už sme z prechádzky doma, ale palacinky sa nekonajú. Kým som urobila papať malej, uspala ju a upratala, tak nemám už síl 😀 Len som rýchlo hodila na gril tofu a jeden zemiak a kým spí, musím si robiť prípravu do školy, predvčerom mi došlo učivo 😖
@danabel Ahoj, ak mozem, tak aj pridam svoju skusenost. kedysi ako 23 rocna som schudla neskutocne kila za pol roka z delenej. Pravda je, ze som fajcila, co zrychluje metabolizmus. Po dvoch porodoch som ako hrosica a tak som si dala novorocny zavazok, ze sa zase dam na tu delenu. No teraz uz mam 35 prec a nefajcim. Po skoro dvoch mesiacoch nic! Hole nic som neschudla. Potom som zavitala sem, tu ni @nanika a @katkav dali tipy ako sa spravne, zdravo stravovat a predstav si za prvy tyzden -1,9 kila. To je haluz, co? A to tlacim 6 krat denne, necitim sa hladna, dam si pekne masko s ryzou (aj dnes osm robila masovo-zeleninove rizoto) a citim sa super lahko, najedeno a spokojne. Delena strava je super, ale musi byt fakt dodrziavana presne, nesmu tam byt navaly (pred menzesom kilo cokolady) a hlavne musis byt odhodlana jest tak navzdy. Ja vtedy ked som tak schudla z delenej, tak som to potom pekne krasne nabrala spat, ani neviem ako. Ono je to tak ako pisala @katkav - treby jest tak, ako to dokazes robit cely zivot. Bez obmedzovani. Mne sa toto nenormalne paci, a len a len preto, ze konecne nie som hladna a aj napriek tomu ide vaha dolu. Sice pomaly, ale ide. No co si budeme hovorit, nie som uz 18 rocna stabajzna, ktora potrebuje mat holy pupok nad riflami. Ak schudnem tych 20 kil do vianoc - tak budem starsne stastna. Drzim palce aj tebe 🙂
Babulky, fajne s vami, no musim ist. Ked konecne dopisem tu blbu diplomovku, tak tu budem non-stop 🙂 .

@nanika aj to je niečo, poteší nie? gratulujem a už aj ja bežím