icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
8. mar 2011

Tak, odpovedane, teraz Dobre ranko, som hore zasa od stvrtej :(
Ale dnes mam 78,1 kg, takze ked privriem aj kurie oci, tak som na poporodnej vahe, jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 🙂 A ano, tymto tyzdnom som sa prehupla do BMI normalnej vahy, aj ked zrkadlo tvrdi nieco ine 🙂

katkav
8. mar 2011

@katikatika ved aj tebe to islo krasne dole, 700 gramov dole je podla mna super 😉 tesim sa s tebou. Ved nemusis chudnut viac ako kilo tyzdenne, pol kila, kilo tyzdenne staci 😉 pomaly dalej zajdes. Aj ja by som sa chcela zbavit 40 kil, co som nabrala za 7 rokov za mesiac, ale tak to proste nejde, ak nechceme jojo efekt a je to aj nemozneee 😀 pekne pomalicky, nech sa tie kilecka uz nikdy nevratia spat.

@nanika gratulantov sme nemali, iba my sme mu blahozelali, upiekla som mu taky jablkovy kolac z celozrnnej muky, samozrejme, ze som ho jedla aj ja 😠 auticka dostal uz pred par dnami, co mal dostat k meninam....este pridu babky s dedkami a krstna sa ohlasila, ze mu pride blahozelat v nedelu.
huraaaa, tesim sa s tebou, ze uz si na poporodnej vahe 😉 a pred tehu je aka? prosim ta, zrkadlo mate asi pokazene, vsak na tvoju vysoku postavicku mas uz telicko vcelku v pohode 😉 inak ja som sa vcera vytesovala, ze som obliekla jedny rifle, co mi boli male uz dlhsie 😉

@michaelapillarova kocka na fotke 😉 tesim sa na tie toho 31.3., budeme moct jedna druhu vychvalit 😉

nanika
8. mar 2011

@katkav 76, takze uz len dve kg a som na predtehu vahe 🙂 Ja som obliekla rifle po pubertiakovi, ked bol o hlavu mensi 🙂 A mam v nich chutnejsi zadok, ako v mojich 🙂

jankasz
8. mar 2011

@nanika a aky knekenbrot, kupujes ty,velmi sa vtom nevyznam? ja zvyknem na ranajky dat si jednu kaiserku cerealnu alebo fit kocku a na veceru som si davala ten ryzovy polystyren...no a vcera som si kupila graham rozky,ale uz ich dojem a nebudem viac kupovat lebo Adky povedala,ze maju dost tuku... 😅

katkav
8. mar 2011

@nanika super, takze o tyzden uz budes mat pred tehu vahu 😉 no vidis, ani si rifle nemusis kupovat, mozes nosit po nom 😉 ked v nich este aj lepsie vyzeras, asi to bude lepsi strih, vsak? ja za mojich stihlych cias, som tiez nemala zadok a prsia boli takej velkosti no asi mensie mandarinky 😉 tiez mi kedysi ludia vraveli, ze nemam zadok. Mne teraz skor narastlo velmi brucho a prsia, no stehna tiez. Ale vsetko dame do poriadku, nie? inak cez vikend uz ma byt krasne, sa velmi tesim, ze jar, okolo 15 stupnov 😉

nanika
8. mar 2011

@jankasz
obsahuje: razny celozrnny srot, psenicna celozrnna muka, sezam, psenicne otruby, sol morska
vyzivova hodnota na 100g: 1098 kj, B 12g, T 8g, S 36g
-II- na jeden platok: 88 kj, B 1g, T 0,5g, S 3g

nanika
8. mar 2011

@katkav no, tak o tyzden nie, ale o dva, tri, teda plnim svoj ciel do konca marca, aspon dufam. No uvidime, co bude dnes u nasich :(

katkav
8. mar 2011

@nanika vsak si vravela, ze si k vasim zoberies vlastne jedlo, nie? no tebe sa tvoj ciel podari splnit, som pozerala vcera v tabulke 😉 ja nie som schopna splnit ani svoj silvestrovsky, inak aku si mala vahu, ked si bola este v jankinej tabulke?

nanika
8. mar 2011

@katkav neviem, tusim som zacinala so zeby 86? kg... Potom som schudla cosi nad tusim 82 kg, takze momentalne som uz uplne inde 🙂
Zoberiem 🙂 Nemam nic navarene, teraz idem sondovat, co budu mat oni. Prinajhorsom vezmem so sebou do vrecka celozrnne cestoviny a pomlety mak, med budu mat a obed je hotovy, raz za cas je dobre aj mak zjest. Oli zje co mu babka da... no uvidime, co mi babka odpise 🙂

katkav
8. mar 2011

@nanika dnes je pancake day, tak ja robim spenatove palacinky 😉 ma prist kamoska, ale aj ona chudne, tak jej dam stonkovy zeler a vodu hihi 😉

nanika
8. mar 2011

@katkav No nasi maju rizoto, tak to prezijem 🙂 Aj mama ze chce robit palacinky 🙂

yennn
8. mar 2011

@nanika dobre ranko, tak to som rada ze si sa už odfučala 😉

yennn
8. mar 2011

ahojte babulky, ja sa musim pochvalit, vcerajsi prvy den "detoxu" som zvladla bezproblemovo. Obed sice nebol idealny, ale nebolo to preto lebo by som to nezvladla, ale preto ze som bola v casovej tiesni a nemala som pre seba uvarene... a tak sa na seba nehnevam 🙂

yennn
8. mar 2011

@katkav vidim ze rozoberate splnenie cielov.... no ja som tento kvartal prepadla na plnej ciare. Verim ze za tieto dalsie tri tyzdne este cosi dobehnem - no isto to nebude celych 5 kil 😀 , ale tak nevadi, treba k tomu cielu stale smerovat, nevadi ze je to trochu dlhsia cesta, trebars aj kľukatá, ako sa hovorí, a nevadi, ked obcas spravime zopar krokov späť ... hlavne ze sa zase vratime na cestu vpred.

akika722
8. mar 2011

ahojte kočky 😎 len sa hlasim že žijem 😀 makam,čaka ma vybalovanie buduci tyždeň a umyvanie okien,....no vela toho tak sa nudiť nebudem...ale myslim na vas..ako sa mate??

elen58
8. mar 2011

Dobre ranko dievčata ako sa dnes mame? Ja som vas prišla pozdravit a popriat krasny dnik ,ja som po ranajkach už aj kavička bola a možem pomaly začat fungovat .Dnes bude na obed sojove masko uvidim čo ktomu ,inak deti su od rana ako utržene z retaze ešte že su dvaja a celkom si vystačia a ja možem ist chytro dačo porobit.pekny dnik vam prajem

ivana82
8. mar 2011

Prajem krasne rano 🙂 ranajky za nami, kava dopita, mozeme ist nieco poupratovat po tom neporiadku, co sme vcera narobili, ked sme malovali 🙂 drzte palce, nech uz dnes konecne spime v nasej spalni, lebo este jedna noc s malym v jednej posteli, tak ma sekne, este ze sa dnes idem vyskakat...teda ked ma adky a tutulka vezmu sebou 😀 😀 😀

debbie
8. mar 2011

dobré ranečko baby ranaječky za sebou už dvoje hihihi 😀 bielkovina aj dalšia bielkovina hihihi , a ide sa planovať dnešný dník, už svieti slniečko no fučíííí ach jaj ... takže pojdeme von až poobede , škôlka vybavená už len čakať či nas vezmú no pani riaditeľka nevyzerala nadšene kedže sme decembrové ☹

ivana82
8. mar 2011

@debbie aj my uz mame prihlasku podanu a maly je na zaciatku novembra a vyzerala, ze s tym nemala problem, ked som jej vysvetlila, co robim a ze by som mala nastupit v septembri, ked najdem pracu 🙂 🙂 🙂 a to je aj u nas problem so skolkami 😒

katkav
8. mar 2011

@yennn ja to tiez tak beriem, ze nevadi, ze ho nesplnim teraz, splnim ho neskor, ale doplazim sa k nemu urcite 😉
@akika722 ahoj, pisala si, ze sa budete stahovat a potom mesiac cakat na net, co mam spravit s tabulkou, chces tam otazniky, alebo rovnaku vahu? alebo nic?

yennn
8. mar 2011

****************************************************************************************************************************
Ozaaaj babulky, všetko najlepšie k MDŽ - nech sme zdravé, šťastné, krásne, usmiate, spokojné... a hlavne ŠTÍÍÍÍÍÍÍÍÍHLE! 😀 😀 😀
***************************************************************************************************************************
PS: ani som nevedela že je MDŽ, priznám sa... môj drahý odišiel o ôsmej do práce a pred chvíľkou sa vrátil s kyticou tulipánov. Skoro som dostala zrádnika, jak som sa zlakla, ale velmi príjemné prekvapenie 😀 😀 😀

akika722
8. mar 2011

@katkav moja som bez netu,len ten tyždeň je tu švagor a on ma orange net,maka v byte tak som na chvilku prišla pozrieť čo je nove...kludne daj otazniky lebo vazu mam niekde zahrabanu v krabici a nedostanem sa k nej...v utorok i tyždeň pridu robiť skrine/do vtedy by malo byť hotove ostatne/ tak potom sa k nej už možno dotanem ak ju najdem v tom "poriadku" 😅

macekovam
8. mar 2011

ahojde dievcence...vcerajsi prirastok sa do rana stal minulostou....takze sa tesiiiiim.... 🙂 🙂 🙂 🙂 ale zasa nie velmi nech nezarieknem 🤐

ivana82
8. mar 2011

@macekovam to je super, tesim sa s tebou 🙂 🙂 🙂

macekovam
8. mar 2011

@ivana82 tesim sa s vami na tu zumbu🙂 budem na vas mysliet..🙂 🙂 🙂 🙂

vejula
8. mar 2011

babyyy a ktože je tu tehotný???? ja nevieeeem, som to nejako prehliadla

ivana82
8. mar 2011

@vejula tinika 🙂

vejula
8. mar 2011

jeeej tak @tinika gratulujem... KRasne obdobie začina. kebyže nie som po cisarskom tak aj ja už chcem druheeeeee. ale takto ešte aspon pol roka počkať. Byvaniue už neriešim, nejako to zvladneme aj v našom jednoiizbačiku

tinika
8. mar 2011

@vejula dakujem, ja som po cisarskom, ale uz rok po porode a dnes sa to vraj uz nemusi dodrziavat, do roka uz mozes aj rodit 🙂 lebo sa robi iny rez

jojina11
8. mar 2011

ahojte, všetkým prajem pekný deň, ja mám dnes od rána perno, malá je strašne urevaná, žeby zuby? 😀 /už si z tejto vety robím srandu,/ nakúpené, idem niečo uvariť, v peci oheň pukoce, tak nezamrzneme, inak u nás riadna kosa, tečúca voda v potoku zamŕza,
dnes som si dala záväzok že popracujem na mojom roz&hádzanom pitnom režime, a @nanika s tou výdržou no neviem neviem, to si písala o mne? 🙂
@yennn ďakujem a podobne, dnes dávali v teleráne, som zvedavá, či mm nezabudne, lebo ja by som veru hej, pretože nemám vôbec pojem ako utekajú dni, všetko je strašne rýchle a veru niekedy mám v týždni riadny chaos, neviem ani aký je deň, nieto ešte dátum
@debbie pani riaditeľky sú už také, pani dôležité, u nás je len taká mini triedka, ževraj 5 detí, apani riaditeľke ani nevadí, keby som malú dala do škôlky už teraz aj ked je taká maličká a s plienkami,len aby ich nezavreli, držím palce ,nech ti Vanesku vezmú
@akika722 tak sa drž moja , nech sa čím skôr vrátiš do normálu a nech už máš upratané všetko tak, ako má byť
@macekovam júj závidím, ja idem pomaličky hore,v nedeľu čakám mrchu, tak asi už nabalujem
@michaelapillarová no jaká kočka, super kočica si bola riadna, veď sa ani nedivím, že si ťa všimli 🙂