Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@jojina11 dychat by si mala dole nadych ale pekny plynuly a hore vydych zasa plynulo pocas celeho zvyhania..a pekne to zroluj tym vydychom aby si vsetko vydychla..a tym ,,dotlacis,, aj bruho..nikam sa neponahlaj...staci ti aj 30 bruchacov...ked len das denne len aby to bolo dobre...neskor si pridas..a este podstatne...zle ti moze byt aj z toho ze sa netahas horee bruchom ale namahas si krk...hlavu maj len tak polozenu na rukach...a tahaj sa bruchom..
@macekovam mám beta peréza a takú babu/ trvá to len nejakých najviac *3O min a to necvičim celé patrí to k zumbe/ takže najprv je tam strečink pár minút, potom tam sú cviky na nohy, klasika striedanie pravá, ľavá , potom ľah na chrbte, pokrčené nohy v kolenách a zdvihy pánvy hore, dole,,ďalej na brucho brušáky len také mierne ruky za hlavou a nohy pokrčené v kolenách a dvíhanie sa ku kolenám 30x, potom obmena na šikmé brušnú , ja to volám ,že nakríž vytáčanie ku kolenám, a posledný je ľah na chrbte, nohy hore pokrčené v kolenách a priťahovanie k trupu a spustenie k podlahe, no a nakoneic zasa strečing
neviem ako som to napísala, hádam aspoň trošku zrozumiteľne, všetky cviky sa opakujú po 30x
@yennn
@macekovam dík za radu, no jedla som predtým asi pol hodinu jogurt, a možno je to fakt s tým namáhaním krku, ja mám na krčnej chrbtici výrastky, a možno tým, že viac namáham, a robím to ešte aj zle, tak sa to takto prejaví,
Jani ja po cvičení sa musím naliať vodou, lebo asi by som padla a moja mama byu od strachu dostala porážku 😀
@macekovam ja nie som odbornik ja som sa snazila dychat co najplynulejsie,teraz ked beham na "orbitreku" sa to neda zmerat, je vysoko pravdepodobne 😉 😉 , ze mas pravdu, ja dycham a pravudlene a odvtedy mi nic nieje, 😅 😅
@jojina11 brusaky som robila tiez tak ze som sa dvihala krkom a to mi potom byvalo paradne zle 😝 😝
ja som mavala po cviceni vzdy migrenu a potom som zistila ze treba dychat, clovek ked sa velmi snazi tak zabudne aj na zakladne zivotne potreby ☹ ☹ ☹
babyyyy inak ja uz na sebe vidim uspech z cvicenia a stravy mne sa nenormalne spevnilo a zmensilo brucho 😅 😅 😅 😅 😵 😵 😵 😵
a dokonca ked si lahnem na bok tak mi uz nepada ale pekne drzi, ako "tehotenske" minibrusko 😀
jupiiiiiiii
@nanika, @katkav, @yenn.... zvolavam vsetky baby, ktore chudnu!!!! Tie, ktore ste tu, nebudem pisat... Dievcata, hladala som recept na obed a nasla som super blog. Hor sa vsetky na www.janinblog.com a pozrite na babu, ktora akoze schudla 16 kil za mesiac. Do pozornosti davam najma brucho, na ktorom kricia hrube strie a na "schudnutom" obrazku uz zazrakom nie su. Je velmi fajn, ze existuju aj taketo stranky, aspon nas vsetky rozumne zeny stale utvrdzuju v tom, ze sme mudre, krasne a budeme aj stihle. Keby tak clovek vedel kazdej mladej kocke, ktora si to kupi, poradit, aby neblaznila a neutracala peniaze, aj tak to nepomaha.... Ono sa asi treba osobne popalit, aby sme to pochopili. Ja som kedysi tiez vyskusala vselico a viem, ze nic, ale absolutne nic nepomohlo - ani o kilo. Takze kuknite a dajte vediet, co si o tom myslite.
@debbie krce v boku teda to pichanie je zo zmeny dychania a tiez zo zmeny tempa napriklad ked som chcela pridat do kopca to nebol dobry napad 😖 😖 hned na kopci ma zacalo pichat v boku...teraz to uz nerobim...zasadne nerozpravam,sledujem dych ak treba...cestou hore sa idem na istotu...teda aby mi dych nedosiel a dole uz mozem experimentovat....a v zavere sprint...tolko teoria prax tento rok este nebola 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale bude aj to 😀 😀 arada ked ta zacne pichat v boku...predklonit..,dychat pravidelne 2 nadych a 2 vydych popripade spustit ramena a akoby roztahovat a stahovat ruky...a malo by zabrat...ked s niekym bezim a zacne mu to tak ho to takto prejde a este aby som nezabudla..NEOBZERAT SA POCAS BEHU 😉 😉 😉
@katikatika ja neviem, ale takýmto veciam neverím, možno to má efekt, ked to užívaš ,ale čo potom, ked prestaneš, ja si myslím, že úpravou životosprávy a cvičením sa dajú tiež dosiahnuť pekné výsledky a toto mi pripadá ako tá reklama na ten pás na cvičenie, pri ktorom môžeš ležať na gauči a ono to za teba chudne akože nemusím nič robiť
podla mna je zoralates pre zaciatocnika tazky...ale zasa ked vydrzis....tak ma perfektne vysledky...naozaj netreba sa dat odradit...ked aj hned to brucho nedas...staci sa v prvych dnoch naucit spravne zakladnu polohu a kazdy den si postupne pridavat...
@katikatika 😀 😀 😀 za mesiac urcite nie...su tam rozne strie v roznych stadiach...jedny su tmave a ine blede...ak chudla mesiac tak ta tmava stria na to ,,tucnom,,obrazku urcite nestihla vyblenut 😉 😉 😉 n achudom obrazku je stria fuc...bud ten zazrak ma ucinok aj na chudnutie aj na strie alebo niekto klame 😀 😀 😀 😀 no kde tak asi bude pravda????
@katikatika no jasi skor myslim ze tiefaldikysu tam dorobene 😠
ja takym veciam neverim, ked takeste prirodnym na precistenie,ze zeleny jacmen a podobne "haluze".
ale nikdy som si neskusala kupovat tabletky a napoje, bolo mi luto penazi, a asi som to vtedy ani nemyslela vazne,len som o tom hovorila, skutocne presvedcenie a odhodlanie prislo az teraz 😉
a ja okrem brusakov neznasam posilnovacky, jabudem radej behat, skakat, tancovat, potit sa na orbitreku, ale posilnovacky neznasam 😝
@katikatika ale to brucho..myslim tu zmenu naozaj mozes aj za mesiac dosiachnut...tomu verim...ked sa chce...

@sevzuz ja som začala včera trošku cviky na brucho a tak , nemám ani svalovicu ani nič podobné, len mi je príšerne zle, dík za radu, budem sa snažiť