Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Ahojte babenky, prajem krasne ranko 🙂
@mirmaj blahozelam k nadhernemu ubytku, mas moj obdiv...my sme vcera tiez boli na oslave mojho otca, tak som neodolala smotanovej torte, ale inak som sa drzala...no na vahu som este nemala odvahu sa postavit 🙂 🙂 🙂
@elen58 blahozelam ku splneniu marcoveho ciela - si uzasna 🙂
@pandrholka aj tebe blahozelam, tiez krasny ubytok...ide ti to jedna radost 🙂
a ostatne...kazdej, ktore schudli srdecne blahozelam...ktore ste pribrali, tak nesmutte, je tu novy tyzden a s nim nove odhodlanie bojovat s kileckami navyse 🙂 🙂 🙂 dakujem vsetkym za toto forum, ste skvele baby 🙂
ps: v sobotu som si kupila nohavice na leto - vylepsila som si takto naladu - brala som do kabinky skusat c. 46 a ono to bolo volneeeeeeeee, tak som si zobrala 44 a bolo to ok a ked este do leta nejaky ten gram schudnem, tak to budu este velke...manzelovi,ked som vysla z kabinky hovorim, bola som si po dalsie nohavice, tak sa spytal vacsie ☹ a ja nieeeeeeeee, mensie,, tak sa usmieval so mnou a dostala som veeeeeeeeelku pusu priamo v obchode,maly iba cumel na nas jak puk, ale iba chvilku, lebo mal iny objekt svojho zaujmu (dostal gumaciky mcqueena) 🙂 🙂 tolko moj nakupovaci viken 🙂
najhorsie bude sa naucit ranajkovat ... to ja neranajkujem teda iba obcas ......
baby ako vas tu citam az mam slzy v ociach ake ste uzasne a ako vam to ide ,mne to moje chudnutie nejak neide opät len 400 g a to som sa fakt snazila,asi je to tym ze riesim nejake problemy a odzrkadluje sa ta moja psychika aj v ubytku,tiez vsetkym blahozelam a tesim sa s vami
ahojte všetky, takže ja dnes - 0,5 kg , takže dobre nie? 🙂 viem, že do konca marca je len kúsok, cieľ si posuniem, lebo ja idem len tak slimačími prískokmi 😀 , ale nevadí, všetkým ,ktoré ste schudli z celého srdca gratulujem , ktoré stojíte a ktoré máte tento týždeň plusko nevadí, na budúci týždeň to bude určite lepšie, som o tom presvedčená 🙂
dočítam vás ,ked malá pôjde spinkať, teraz nie je čas, pekný deň všetkým 🙂
Babenky všetkym vam dakujem a nebojte aj vy sa tam dostanete kam chcete tomu verim,ešte mame tyžden nato a ked sa niekomu nepodari tak si ho splni o mesiac pozdejšie,ved sa nič nedeje ako sa hovori pomaly dalej zajdeš 😀 ja to mam tak normalne na fore som 4mesiace takže tak ako to ma byt v priemere 2kg mesačne ale je pravda že som sa naštartovala až februari mam dojem predtym to bolo všeliake,aj ostatnym babenkam gratuluuuuuuuuuuujem k ubytkom ,a čo stoja alebo čosi malo pribrali nič to svet sa koli tomu nezruti a nabuduce to bude ovela lepšie.Prajem vam pekny dnik 🙂 🙂 🙂
Dobré ránko. Moja dnešná váha je 58,2, takže ďalšie kilečko dolu. 🙂 Ale čo ma teší viac, včera som si kúpila jarný kabát č. 34/36 😵 Vyhliadla som si ho už pred mesiacom, ale nemohla som ho vôbec zapnúť. A včera tam bola dokonca rezerva. Všetkým o niečo ľahším gratulujem a ostatné - nevešajte hlavu, dnes je prvý jarný deň, slniečko svieti a o týždeň to bude určite lepšie. 😉
Dobré ránko babenky, konečne som není pluskova a som - 800 g 🙂 , blahoželám všetkým mínusovým a tým čo stoja alebo pribrali držím palčeky do ďalšieho boja s kilečkami a jasné že držím palčeky aj tým mínusovým 😀 😀 😀 . Inak ja idem krásnym slimačím tempom dole s váhou a cieľ do konca marca nesplním, ale už to je víťazstvo že som už tretí mesiac naštartovaná a váha ide dole, lebo doteraz s každou diétou som musela seknúť na tretí resp. štvrtý deň, a to buď kvôli migréne, žlčníku alebo žalúdku i napriek môjmu odhodlaniu. Ja viem, nedržíme diétu ale sa zdravo stravujeme 😀 . Majte krásny dník, tu je krásne slnečno. Kočky musím sa pochváliť , včera sa mi narodil synovček Adamko 🙂 .
@sanym no myslim ze vaha pod 60 kil je skvela ,mozzno nie manekinovska ale "skvela" ja sa uz k tekej asi nedopracujem ,moja vaha bola 55-57 kg na vysku 165cm a citila som sa vtedy skvele, az mam pocit podla niektorych fotiek ze som bola vychudnuta, teraz snivam o 65kg a snad niekedy aj 60,nizsie to uz asi bude len sen,ale aj tych 65 neviem,neviem,...neverim si a to je asi problem ☹
ahojte babulky, tak sa hlasim zase po dvoch tyzdnoch. Chcem vam vysvetlit, preco sem uz tak casto nechodievam, totizto maly Adusko, ktory sa predtym bol schopny hrajkat uplne sam aj polhodinu v kuse, a v pondelky som tu mohla vysedavat aj cely den... si to rozmyslel a uz ma vobec k pocitacu nepusti. Nie je to vyhovorka, ked vidi ze si sadam za pocitac, tak zacne mraucat, dobehne a zacne ma odtlacat zo stolicky prec. To iste mi robi ked chcem ist do kuchyne a nieco varit, ci umyvat riady. Som uplne hotova, cely den tu mam bordel v kuchyni a nemam nic navarene. Nezriedka sa za posledne dva tyzdne stalo, ze som chcela ist vari ale nedalo sa, tak ja som skoncila na obed s rožkami (!) a on s hippkou. Pytate sa preco teda nevarim vecer ked zaspi? No lebo som uplne mrtva. Nebola som zvyknuta ze mi takto visi na sukni, musim stale pri nom sediet a hrat sa s nim. Unavena som z toho , nechapte ma zle, ja nie som zla matka, ale je to nova situacia a stale neviem ako to mam urobit. Aj na pocitac by som mohla ist vecer, ale som tak grogy ze dokazem akurat si lahnut na gauc.... takuto sa nepoznam ☹
Tento tyzden som brala antibiotika, o polnoci, bolo mi z nich zle, ked som ich brala nalacno takze som k tomu este aj jedla. Plus kedze som musela cakat do polnoci na lieky, cely tyzden som nevyspata a unavena... podla toho vyzera aj moj elan a chudnutie, a samozrejme moja vaha.
A este .... moj manzel asi prave v tejto chvili odpocitava s maskou na tvari 10-9-8-7-6....... myslela som ze to budem znasat pohodovejsie, ale strasne sa bojim, nehty mam okusane az po lakte ...
Ale nech nie som len same negativum - citam ze sa vam babulky krasne vsetkym dari, a ze sa vam podarilo splnit si marcove ciele, srdecne blahozelaaaaam 😀 😀 😀
@yennn moja, tento stav poznam, nas maly bol taky isty, vysporiadala som sa s tym velmi tazko - asi po mesiaci a to takym sposobom, ze ked prisiel mm z prace, tak preberal stafetu on a tahal do vecera, ja som poprala, poupratovala, navarila a ked ostal cas, sli sme na prechadzku spolu apod. Drzim palce, nech je manzelovi lepsie a nech to dnes dobre dopadne (aj ked presne neviem o co ide, ale tusim o operaciu, ked odpocitava). S tym spankom ti takisto rozumiem, pretoze zo soboty na nedelu som sa konecne cca po 2 tyzdnoch vyspala...(prerabka spalne, moja choroba, maleho teploty a choroba a nasledne tlacenie sa ku nam do postele) 😒 😠 😠 😠
Dobre ranko 😉
Hlasim stagnaciu,ani - ani + . Mam presne 82,8 ako pred tyzdnom 😝 Vcera rano som mala 82,3 ale bola oslava,mamka mala 45 a ja som si planovane dovolila prehreskovat ....a tak to aj dopadlo 😀 Nevadi,najblizsie ma uz ziadna oslava necaka,takze zhodim 😎
Ahojte kočky. Ak možem, rada sa k vám pridám. Moja váha sa motá okolo tej 82,sú vybité baterky na váhe,takže čím skor zaobstarám nové a nahlásim presne. už sa mi podarilo schudnút tri kilá zdravým stravovaním, ale už niečo vyše mesiaca sa váha nepohla a aj ja strácam motivaciu a polavila som. Odo dnes si zas vážim jedlo a zapisujem, to mi velmi pomohlo. Ale taktiež potrebujem podporu a pomoc v ťažkých chvílach, preto som sa rozhodla pridat k vám. Tak snád sa opät naštartujem a dostanem sa na vytúžených 60.
@zuza80 ahoj presne takto stagnujem aj ja .... drzim sa zdravej stravy uz 7 tyzdnov ...ale zistila som ze jem velmi malo,tak idem odznova na to,drzime palce 😉
@yennn Janka drž sa ,no nemaš to lahke ja to nepoznam kedže su dvaja tak ked nemam na nich čas tak sa krasne vyhraju spolu 😀 vieš doležite je aj ked nestihaš sem tolko chodit ,aby sa ti darilo chudnut aj tak ,ja som tu tiež neni varena-pečena ako sa povie ale napriek tomu sa snažim niečo dočiatat a ide to aj ked stale neprispievam.Proste sa teraz vyskytla taka situacia a doležite je to zvladnut a uvidiš časom bude lepšie 😀 😀 😀
@yennn ahoj myslim si ze si skvela mama....to ze nenavaris a radsej sa pohras s malym len o tom sveci 😉 😉 😉 😉 ja tiez mam stale teda vacsinou bordel doma....a ked upracem tak maly s oblubou povyhadzuje veci spat a mam bordel ako v tanku...koli nemu som si musela kupit aj ohradku ktoru som pri malej vobec nepotrebovala....okrem toho mam v zarubni dve skoby a na ne ked chcem zavesim hojdacku a tam ho hojdam....okrem toho ked potrebujem davam ho do choditka aj napriek tomu ze uz vie chodit 😅 😅 tak toho az tooolko nedostane....noaco...ked mi to pomoze v tom aby som mohla co to porobit tak preco to nevyuzit... 🙂 🙂 🙂 😕
@ivana82 dakujem za privítanie a podpora je presne to, čo potrebujem. motivácia je velká, chceme íst na dovču k moru, tak aby som sa mohla obliect do plaviek a nevyzerala pri tom ako slon. no a hlavne viem, že nie je zdravé byt takýto tlstý.
@katulkaaaaaa tiež si počítaš príjem? ja jem každé 2-3 hodky, chodím na zumbu a včera som konečne oprášila aj eliptical. tak snád sa znova rozbehneme 😉
@zuza80 praveze nepocitam ale dnes zacnem,lebo urcite nieco robim zle ked jem len zdrave veci a nechudnem....som si skusala bmi na chudnutie-ako,a vyslo mi ze az 9400kj by som mala prijat...a ja myslim ze tak polku z toho ja zjem len,ja cvicim doma na orbitreku plus cvicenie na brucho hlavne
@katulkaaaaaa tak tú stránku mám aj ja preštudovanú a tiež si držím tých výpočtov čo mi tam vyšli. ja by som mala prijat 7000 a zo začiatku som bola na necelých 6000kj. posledné týždne to moc nedodržujem, váha sa zastavila, ale hore nevyskočila, pretože sa snažím pravidelne jest, aj ked teda dost často mám aj sladké.ale verím, že ked si to zas budem počítat, tak aj chut na sladké prejde, pretože ked mám všetkého dost, tak nemám potrebu mlsať.
@elen58 ďakujem. ked to tu tak čítam, tak mi to pomáha, mám chut bojovat a nevzdat sa. snád mi to vydrží 🙂 včera som behala po obchodáku a tolko krásnych vecičiek tam majú a ja nič neoblečiem 😢 a to ma znova naštartovalo. takže ked ma chytí depka, vybehnem do obchodov a pozriem si, čo by som si chcela kúpit 😀

@nanika , v skratke som uz 3 roky po porode , som ako skrina a chcela by som sa strasne zmensit ... tka idem na to podla rad.... len mam trosku problem s vazenim, to poviem otvorene ,ze nie je pre mna ...ale asi ked chcem schudnut tak nemam inu cestu 😉