Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@sevzuz ved im do leta ukazes 😉 a vsetci sa ta budu pytat ako sa ti to podarilo 😉 hlavne nebud smutna a chod si za svojim cielom. Myslim si, ze clovek by sa mal zdravo stravovat vacsinu zivota, ak nechce minut v dochodku cely dochodok na lieky 😉
to s tym cvicenim mi hovorila jedna trenerka, vraj ak chces chudnut 3-4 krat za tyzden, denne mozes cvicit asi casom, ked budes chciet spevnit telo, rysovat na konci. Myslim si, ze prijem nemusis menit, moze zostat rovnaky. Ale nie som odbornik, tak to tak prosim ber. 😉
Tak ahojte babulky idem čoto preštudovať ,pozrieť o čom ste tu debatili, dovaram si zeleninkovú polievku mm šiel s malou gumy prezuť tak odpočívam a liečim sa už niesom slabá ako prvé dni tak už to je ok aj von chodíme na chvilku na slniečko malá je už ako tak fit ...
@sevzuz neboj nic...urcite to na tebe vidno...a urcite si ta uz ludia aj trosku prezerajku...mozno sa im zdas ina....ale ak to este nie je do oci bijuce tak nechcu nic hovorit...kolko si uz schudla??? ale su aj taki co nepovedia lebo tisko zavidia🙂 pockaj do konca...prejdes zmenou z husenicky na motyla a im aj bez slov budu padat sanky..🙂 inak aj ja mam svoj,,program,, do vianoc...) 😉 😉 😉 tak kolko si to uz zhodila??
@sevzuz inak o tom cviceni si myslim ze nemoze byt na skodu..🙂 robis telu dobre ked cvicis...vaha mozno ide hore trocha ale telo pevnie a to ono samo od seba nezmeni takze centimetre moze ist len smerom dole...a z tuku sa pomaly robi kraaasny sval🙂 ja som za cvicenie trebars aj kazdy den ked mas z toho radost...tiez ked mozem cvicim kazdy den....pol hodinka nie je vela tak preco nie...
Hotovo , spapané plná síl idem variť pre ostatok rodinky 😀 ,nik tu nieje .... ☹
@debbie no ved asi to vyuzit pojdem toho trenera, lenmije trapne ist do fitnescentra,tak som myslela ze ci tam nahodou nechodis ked si z TT okresu ☹
@macekovam no uz som dala dolu 5 kg ale na cm je to 6cm z bokov, 6 z 6cm z pasu a 3cm z poprsia 😵 😵 😵
ja viem, jasom bola tiez taka ze som zavidela a cakala kedy to pride aj na mna a prislo to.
ja ti neviem s tym cvicenim teraz som znizila vydaj na 1500KJ a od dnes to znova skusim zvysit a uvidim ci to v priebehu troch dni pojde alebo nepojde dolu a podla toho v pondelok zmenim sposob chudnutia.
este chcem zacat robit denne tie cviky na brucho take kratke zdvihacky.
@sevzuz na tom že ideš do fitka ti nema byť nič trapne , trápne sa môžu cítiť tý čo lamentujú a nenajdu si čas na to aby tam šli, neboj nik ti nič neurobí , radi poradia a to preto že su na to školení ale aj z dôvodu lepšie pomôcť ako nechať trápiť sa a nedajbože niečo horšie . No nečakaj že ti tam dajú zázračné rady ako schudnuť kilo za dva dni... všetko chce čas a tvoje výsledky su fakt ok a super , ale poradiť si zadara chod aj čoto nové sa naučíš a uvidíš akú energiu získaš ... 😀 😀 😀 tá je na nezaplatenie..
A čo papam, nevidno to ..treba ťuknuť na zvačšenie ale pre info. miešný šalátik z čerst.zeleninky, syr balk.pôvodu ako feta 18% , a knockenbroty dva ... zálievka citron+pár kvap.ol.ol 😀 😀 😀 😀 mnááááááááááááám milujem to a hlavne som chorá a toto je to pravé vitamínkovééééé 😉
BABY ja sa tak tesim na leto ako sa budem dobre citit a ako budem dobre vyzerat a ako si toto leto uzijem so svojim "certikom". 😵 😵 😵 😵
Minule leto som mala l. zo seba neskutocnu depku a boli sme na dvoch dovolenkach a citilia som sa na nich uplne na prt ako velryba ☹ ☹ ☹ , Vsetko umocnilo to ze bratranec srodinkou boli s nami na dovolenke a jeho zena min. rok schudla 13kg a citila sa skvele bola so sebou spokojna a o to viac som bola ja depkovana. boli sme s vahou takplus minus na rovnako, a predstavte si po tych dovolenkach som sa dokazala este pol roka prezierat 😠 😠 😠 😠 vobec ma to nenakoplo skor zdeprimovalo.
To pisem ako motivaciu do chudnutia 😅
@debbie mne to pride trapne kvoli tomu ze sa tam medzi tymi "muskulaturami" budem citi trapne, tlsto, neisto ☹
ja viem ze im to tak nepride mozno a podstatne je ze som zacala a chcem zo sebou nieco robit, teoriu ovladam 😀 😀 😀
akurat vcera som pozerala ten syr balkanskeho typu v Lidl a nevedela som sa rozhodnut ci je to pre mna vhodna potravina ☹
kupim dnes 😉
a som rada ze sa uz citis lepsie buduci tyzden budes uz aj chodit cvicit, inak ja som rada ze ked som bola chora tak som to nevzdala a pokracovala dalej, aj to je poriadna skuska pevnej vole takato choroba 😠
@nanika Jem tak ako doteraz, vela ovocia a zeleniny, ale uz aj maso a kedze som kvoli komplikaciam bola na PN odzaciatku a mam malo pohybu, (a aj teraz na MD), tak mi je jasne, z coho tie kila mam. Hlavne sa potrebujem dostat znovu do kondicie, lebo uz fakt tu vahu nevladzem nosit.
@nikietka vydrz este chvilku, uz to budes mat za sebou a potom len davaj pozor, aby si jedla pravidelne a kvalitne, ani malo, ani sa prezierat a ked si najdes nejaky system, ako to doma zvladnut, aj kg pridu na rad, neboj. Zatial ti to ide skvele, inak by som ti nevedela poradit, ides presne, ako mas 🙂
@grenka zatial je to asi 12 kg od januara. Vyjadrujem sa k poslednemu chudnutiu, lebo tu na fore som bola aj minuly rok, ale nedopadlo to dobre :( Ale restart pomohol a teraz to ide. Nic, len pravidelna strava, viac zeleniny, celozrnne veci, pravidelny pitny rezim a priznam sa bez mucenia, troska brusakov, po novom aj drepy a kliky. To je vsetko 🙂 Ak chces troska to mat rozpisane, mozem ti poslat IP, takto sa tu snazime stravovat vsetky, ziadne diety, ani hladovanie.
To cvicenie mozes kludne zaviest, ale postupne a nie do vyplutia duse. A na stravu mozes ist uz 100% a da sa chudnut 🙂 Ci kojis, ci si tehotna 🙂
@nikietka ja ta len upozornujem na riziko, ktorym sme si mnohe presli a to ti nikto nepovie. Po porode nevies, kam z konopi a mozes skoncit, ako napriklad ja, len na suchych zemliach. Budes jest malo, nekvalitne, mlieko neosidis, lebo do mlieka das vsetko co treba a ty budes chradnut. A telo si povie, a do kelu, ona mi najest neda, ideme setrit a priberies aj keby si bola na jednom rozku denne. Takze praveze po porode sa to moze zacat na teba lepit este viac :(
@nanika tak dufam, ze to zvladnem, nechcem chudnut rychlo, malo by sa vraj tak,ako sa priberalo. A mne priemerne vyslo do 500g tyzdenne. Prezijem vsetko,len nech to po case zide, sportu sa nebojim,ale kondiciu musim dat do povodneho stavu, lebo klby a chrbtica nepustia. Boli to priserne uz teraz...
ahojte baby, prisla som mrknut. citam ,ako pekne idete dole s vahou, ja sa toho asi nedozijem.... jem ako treba a stale sa citim taka napuchnuta...
@katikatika kramy? vela soli? Neboj, ak jes, ako treba, tak to pusti 🙂
Ahojte dievcence 🙂, tak tiez sa k vam pridam, hoci ako citate v profile, mam dva mesiace pred porodom 🙂. Po prvom porode pred dvoma rokmi som sa tiez pustala do chudnutia, nakolko mi tehotenstvo nadelilo gulatych 20 kg, v porodnici som im zanechala 10, dalsich 5 islo dole akosi samo, akoby dojcenim. No ked som dojcit prestala a stale som si hovorila, ze tych +5 kg musim este pustit, tak sme druhykrat otehotneli 🙂. A tak sa do toho pustim opat, o par mesiacov. Ale co citam vase prispevky, tak mate moj obdiv. Ste velke "snazilky", co sa zhadzovania kil tyka, drzim vam prsty... Ked vy budete uz krasne stihle, ja budem este "nabublana" z druheho porodu 🙂), a tak ste mojou motivaciou, aby som ich pustila aj ja 🙂 🙂.
Krasny den vam zelam 🙂
@nanika kramy su uz het, solit nesolim vela, len mam taky pocit, ze priberam - a odvazit sa nechcem, aby ma neporazilo.
@katikatika tak pockaj do pondelka, nech ta neklepne. ale ja mam tiez obcas pocit naliatia, ale potom skocim na vahu a nic, tak neboj, mozno je to len podvedomie, chce ta rozvyklat 🙂

@sevzuz nie, drz sa na tych 7000 kj, to je ok 🙂 Uvidis, co to urobi, skresavat mozes aj neskor 🙂