icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

strasska
1. apr 2011

ahojte baby, mne to tento tyzden nejako nejde, normalne mi stahuje zaludok, ze co budem musiet v pondelok nahlasit. 😔
ale nevadi zajtra je opat den, idem do toho 😎

yennn
1. apr 2011

@jankaku a este k tomu, co ti poradila @nanika ohladne sladkosti - prepac nechodievam sem teraz casto takze neviem tvoju "historiu" ale ak mas nejake veeeelke zravky ohladne sladkosti, tak mozno radsej nez obmedzit na nulu, by stalo za to dat si zavazok. Ak niekto napriklad vedel spratat 5 cokoladovych tyciniek za doobedie, tak si povie ze zje uz len tri... a ked sa tyzden dari, tak zredukujem na jednu. Dalsi tyzden si poviem ok, ale uz len dooobeda. Dalsi tyzden si dam predsavzatie ze uz len kazdy druhy den doobeda....

yennn
1. apr 2011

@strasska este mas dva plne dni, takze cokolvek si porobila tento tyzden, do pondelka este vies zachranit ked sa budes spravat cez vikend slusne. A ak sa nepodari, nevadi, len pekne nahlas co treba - mne niekedy pomaha aj to. 😝

strasska
1. apr 2011

@yennn praveze som nic take strasne asi neporobila, len som nemala klasicky tyzden, ale som behala po Dr., tak mam taky blby pocit 😒 ale jasne, za nahlasim, sak ne som male deco 😀 inak niekedy v pondelok sa staviam na vahu so zatvorenymi ocami, lebo sa bojim co mi ukaze 😅 😅 😅
inak ked sa vazis kazdy den, mas odsledovanu nejaku pravidelnost, ze napr. v utorok mam menej ako pond, ale streda stvrtok mi to stupa, alebo ...

hella23
1. apr 2011

@yennn 🙂 ano schoval...najprv som si myslela, ze to je len 1.aprilovy zart...ale aj ked sa vratil vecer z prace, tak mi ju nechcel dat...len sa pousmial a povedal, ze v nedelu vecer ju uvidim...🙂 v co aj dufam :D
@strasska ja som na tom rovnako...ked sa v pondelok postavim na vahu, tak radsej ani oci neotvorim :D taka budem nervozna 🙂

nanika
2. apr 2011

@yennn aha kto sa tu zjavil. Ja to mam tiez odpozorovane, ze ked sa tu nezjavim, akosi mi ta strava nejde velmi dobre :( Tak tu cucim 🙂
@hella23 tu vahu by som potrebovala aj ja schovat 🙂
Vecer sme boli nakupovat, mm si nakupil cokiny, maval mi s nimi pod nosom a nukal ma a ja ze, ja potrebujem vazit v pondelok normalne, nemozem, nedala som si :(

nanika
2. apr 2011

Dobre ranko, vaha si ma celkom dnes vazi, ale zajtra sme pozvani na obed k nasim, takze nic moc, uvidime, ako to dopadne, chcem tam odniest krtkovu tortu a to je moc silne lakadlo :(

nanika
2. apr 2011

@macekovam nic ti neuslo, ja som pofotena, ale som leniva ich nahodit, ale dnes mam na sebe take fesne ruzove letne nohavice, co som kedysi podedila po mame :( tie som ledva v decembri zapla, tak odfotim aj to a snad niekedy nahodim, u mna na tych porovnavajucich teplakovych foto nie je teda ziaden rozdiel vidno :( Ale, pas mam dnesnym ranom 80! cm a rifle, ktore mam podedene po mladom, co som ich uz tak natesno nosila, su mi uz lepsie a zacali zasa odstavat pod zadkom, tak asi nejaky vysledok je, ale kedze sa vidim kazdy den, neviem to porovnat 🙂 Mozno mi to, aka vaha bola dnes rano, plus tie cm na pase budu vecsou motivaciou a u nasich sa fakt postrazim, to by bolo super 🙂 Ale nechcem prezradzat pred pondelkom, lebo sa mi to skaredo vypomsti cha cha cha ;) Ved poznate same 🙂

nanika
2. apr 2011

Inak, muz mi vcera povedal, ze na jednej strane je na mna pysny, ako som schudla, ale aj sa na mna hneva :( Baby, ja sa uz musim vazit len sama v kuchyni, aby som muza nedrazdila :( blbe, co? A zasa trpim samomluvou, tak radsej idem, vcera som pozehlila, na obed bude zasa pstruh so zemiakmi a musim aj nejaku zeleninku spravit a kym bude Ema hajat, tak aj troska popratat 🙂 Zatial pa

yennn
2. apr 2011

@strasska no, by si sa divila kolko dievcat mi radsej nenahlasi.... 😎

yennn
2. apr 2011

@nanika nechapem ako to myslis, ze sa na teba hneva, ze si schudla? Akoze teraz si krasna a sebavedoma a on bude musiet ta viacej strazit? 😀

@hella23 @nanika tak ja sa radsej nepriznam doma, ze som zavisla od vahy - ako... niezeby si to muz nevsimol, ze kazde rano na nu tukam. Ale tak keby mi mal vziat vahu a fakt schovat .... 😀 😀 Ale dobreze by som to potrebovala. Ja som si kazdy den zapisovala vahu, ale som sa uz minuly tyzden rozhodla ze to nebudem robit, ale zatial sa mi nepodarilo sa na nu rano nepostavit 😖

nanika
2. apr 2011

@yennn ja neviem, ci je dobry napad, aby som vahu schovala, ja na nej bud stojim, alebo klesam a stravovanie nemenim, zeby ma to nutilo si bud pridat, alebo ubrat, tak to asi necham tak. Neviem, mozno to mm myslel tak, ze sme zacali chudnut spolu a on to vzdal a ja nie, hoci mi do nemoty opakoval, ze bez neho neschudnem. No a ja stale ficim 🙂 A on je tak zdravo ziarlivy, ze si pofrfle, ked si cetujem s byvalym kolegom, alebo idem na stretavku z roboty byvalej, ze moj amant 🙂 Ale inak ok 🙂
Inak s tou vahou to je taky ritual, ze rano posadim emu do stolicky vysokej, idem na zachod, do kupelne, vratim sa, odvazim, uvarim kavu a sup do obyvacky vas pocitat. Nechcem si ho narusovat 🙂

nanika
2. apr 2011

@strasska nemas mat z vahy zly pocit, je to len vaha, jedna protivna vec na baterky, ty si tu pan, nie ona 🙂 Tak bude v pondelok plus a co, aj v utorok vyjde slnko a Misko povie mamka, nie? 🙂

katkazabor
2. apr 2011

ahojte baby davno som tu nebola... tento tyzden nemam dobry.mam ms a take divne chute ako nikdy v zivote-.takze som mala aj to co by som nemala mat..bojim sa strasne pondelka kolko bude vaha 😝 dnes uz iba poctivo a riadne sa zatat ako predtym...nech to zvladnem.hned mám viac motivaciu ked si vas tu citam a hlavne teba nanika!!!! a ten pstruh musim vyskusat mnammm 😀
tak do noveho tyždna sa musim polepsit na sto percent 🙂 drzim vsetky palceky

nanika
2. apr 2011

@katkazabor to nic, tie chute prejdu, radsej si vzdy do predu kup dajme tomu tu tmavu cokoladu a pekne si ju spapkaj, jednu postupne po tie dajme tomu prve tri dni. Ono je to dost o psychike. Ty to sladke nepotrebujes, ale telo potrebuje viac energie, lebo ma ms, ty mu ju nedas, tak pyta sladke. Takze radsej si par dni pred ms troska navys, mozno by stacil aj jeden jogurtik plus jablcko - takych 500-700 kj a uvidis, nebude to take zle. Ale potom radsej tej cokolady skor tak sybolicky, skus si odsledovat a potom ta tie zerky na ms neprekvapia 🙂 Ja viem, lahko sa mi hovori, ja som mala ms pred 10 mesiacmi ha 🙂

Ak mas silu, tak sa polepsi, som rada, ze to beries sportovo, ved sa nic nedeje, ak by bolo na vahe plus, nevadi, buduci pondelok bude potom o to vacsie minus 🙂 Drzim palceky 🙂

No, zda sa, ze ja tu mam dnes sluzbu hec 🙂

mia258
2. apr 2011

@nanika dozvedela som sa od svokry, že kokosový olej sa využíva aj na pečenie chleba/bagiet 😕 na vyprážanie ale hlavne na holenie, vrásky, opálenie a na suchú pokožku 😀

katkazabor
2. apr 2011

@nanika joj dakujem ti v¨za velmi pozvbudive slova..a za super rady...som rada ze sa mam na koho spolahnut..budem teda praktizovat s tou cokoladkou..bude v pondelok asi plusko este som nebola na vahe od utorka tak ma mstrach...dnes len zdrave veci 😀

nanika
2. apr 2011

Tak troska aby ste sa pobavili? Robili ste niekedy krtkovu tortu? Asi sme ju robili vsetky, co? Ulakomila som sa na nie Dr. Otkera, ale nejaku inu znacku, ze Ruf. Tam je tak perfektny navod: Zopakujme si, vsetko si zamiesame, dame do vytretej formy, upecieme, potom sa to vydlabe, naukladaju banany pozdlzne prekrojene na pol, potom plnka sa zmiesa s vodou, vmiesa sa tam vyslahana slahacka, nalozi na banany, posype vydlabanym. V navode CR: ....Banany nakrajet na platky, rozpulit a polozit na vydlabane dno....V mise smichat prasek na pripravu kremu a vodu, slehacku naklast na korpus a nasypat na ni drobenku. Tak, co nam vznikol za kolac? bananiky na platka, na tom slahacka a omrvinky, mnamka 🙂 A tym kremom to budeme asi zajedat 🙂 Navod SR je obdobny, okrem toho, ze banany sa nekrajaju na platky, ale supu 🙂 Genialne 🙂

nanika
2. apr 2011

@katkazabor od kedy mas ms?

nanika
2. apr 2011

@mia258 na holenie, ci po holeni? 🙂 Akoze kozmeticku stranku veci som pochopila, len este pridavam, ze na vlasy 🙂 Len ked si predstavim, ze by som na nom robila snicle, tak to mozem robit steaky z argentinskej svieckovej, ako minut min. 8 eurovy kelimok na par reznikov 🙂 Aj ked ktovie, ako by to chutilo, asi troska zvlastne 🙂

jankaku
2. apr 2011

@nanika ahoj nanika odpisala som ti o tom kreme 😉 ..mam este zopar otazok ked ta tu vidim a ak mas cas...ja neviem ci dobre jem este v tom ze na obed to mam takto okolo 12h mam polievku-to jem s malym, potom ho dam spat a o 15h si dam druhe...to asi nie je moc dobre vsak? velke jedlo o 15-to akoby som mala na olovrant lebo veceru mam o 18h a potom uz nic...mozno aj preto sa mi nedari zhodit ☹
A co ten kokosovy olej to nejako pomaha? Ja som uz skusala aj jablcny ocot...sice mi to zahnalo hlad, ale ked som prestala zjedla som asi 30 kg sladkosti ☹
A co sa tyka ms o ktorej tu pise aj @katkazabor tak ja mam strasne chute prave vtedy teda ked ju mam uz ani nie ale tyzden predtym otras...sladke, slane, jedno cez druhe...vtedy mam aj nafuknute brucho, cela som naliata...otras 😝 kebyze mam vtedy ist na nejaku spolocensku akciu tak mam aj zlu naladu navyse, lebo ked sa vidim je to hruza 😝

jankaku
2. apr 2011

@yennn ja viem ze sa to da...ale v pripade sladkosti to je u mna najvacsi trest sa tomu vyvarovat ☹

macekovam
2. apr 2011

ahojte baby...pridala som aktualne foto do sukromky do cvicime- zmensujeme sa🙂 pridate sa??? dufam ze ano🙂naberte odvahu a sup sem s foteckami..kazdy uspech sa pocita🙂 😎

nanika
2. apr 2011

@jankaku to sa neda takto povedat, ratas, ci nestihas? Kedy vstavas, kedy chodis spat? Ono podla spravnosti by mali byt tie tri hlavne jedla oddelene menej kalorickou desiatou, vecera nemusi byt poslednym jedlom, ak chodis spat o dajme tomu dvanastej, stihas este jednu-dve male vecere - jogurt, uhorku, kalerab, cottage, proste co ti uz na noc nezatazi zaludok a stihnes spalit 🙂 Ale hlavna vec je ta pravidelnost a dostatocny kaloricky prijem, treba rozbehnut metabolizmus a byt v tom poctiva kazdy den 🙂

nanika
2. apr 2011

@macekovam uz stahujem fotky z fotaka 🙂

katkazabor
2. apr 2011

@nanika myslis teraz ci po porode..? 🙂 teraz mam od stredy a dnes skoncila konecne!!! na buduce sa musim viac ovladat 😀

katkazabor
2. apr 2011

no a moj najvacsi prolem je pravidelnost jedenia.ako to robite ze jete pravidelne...ved mne to vobec nevychadza.teraz este chodim aj s malou plavat tak mam cely den taky rozhodeny ze rano len ranajky o pol 10 som uz na plavarni koncim o takej pol 12 a potom rychlo s malou ku nasim dat ju spat a az potom ja jem..takze ziadna desiata..spavat chodim neskoro aj o pol noci proste sa mi nechce skor ale veceriam o tej 6 neskor mi uz netreba.potom mi to nevychadza 5 krat za den...

nanika
2. apr 2011

@macekovam no? vidno na mne cosi? :(

nanika
2. apr 2011

@katkazabor no, ked si to moc neprehnala, tak plus nebude, neboj 🙂

nanika
2. apr 2011

@katkazabor brani ti nieco vziat si na plavaren jogurt? Zalezi na tebe, ale aspon mrkvu by som si vecer este ocistila, ked uz nemas hlad, nech zaludok pracuje 🙂