icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
5. apr 2011

baby tak ste ma vcera tesili tymi vasimi vysledkami...take cisla ste sem nahadzovali ze som sa citila ako luuuuzer a tak som kaslala na chorobu a antibiotika a reku nebudem a nechcem kazit priemer...aj ked nechtiac a taaaak som si zacvicila....nie posilovacky ale kardio...pustila som si cd a saaaantila som o dusu...

vejula
5. apr 2011

@debbie
@yennn ste mile.. no ja viem že tohjo mate aj tak dosť na zapisovanie tak načo vam budem pridavať robotu... Navyše sa priznam že už na to važenie tak nemyslim takže sa kolkokrat vpondelok aj zabudnem odvažiť a potom mi je to blbe že nedam vahu načas...

vejula
5. apr 2011

inač aby som potešila všetky kočky tak ja mam tiež dni uplne že žravky, ale nie je to už každy den... Takže sa isto nenechajte znechutiť chvilkovymi zlyhaniami, je to uplne normalne, a vaše telo vam to bude tolerovať pokial si z toho nespravite každodennu zaležitosť 😉

debbie
5. apr 2011

@macekovam no len pekne odpočívaj nech sa ti organizmus zotaví , nejaš sa, a pekne užívaj antibiotika lebo ked to nedoliečiš , môže sa ti to ťahať dlhšie a to nestojí za to. Neboj bude času dosť dohnať to 😀

macekovam
5. apr 2011

@debbie ale ked ja tak v dobrom zavidim 😅 😅 😅 😅 doprajem ale aj ja chceeeeeeeeeeem🙂 ty si uz bola bicyklovat??

debbie
5. apr 2011

@vejula jasné že to telo dovolí, ked už si na svojej vahe ani nemaš dôvod to denne opakovať, ani stresy ani depky z vahy niesu, tak nájazd na skrinku so sladkostami minimalne ... 😀 😀 😀

debbie
5. apr 2011

@macekovam zlatík ved jasné že chceš to je úúúúžasné tam to začína 😀 ,ale počkaj až budeš fit uplne.Viem presne ako sa cítiš bezmocne že chceš a nemôžeš no uvidíš ked sa vyliečiš a začneš naplno tie mínuska 😀 . Nie nebola som ešte , mala spinka napapala sa, tak som hodila prať a pijem kavičku , mm je v práci , tak nema mi kto rozhadzať a zaplniť drez riadmi tak mam veget 😀 ked vstane idem na bicykel aj ked fuka ale nieje až tak zima , zastavím sa u našich s malou a nechám ju tam na pol hodinku zohriať ja si zabehať pôjdem a potom zase bicykel 😀 už nech mam po mrche som ako cisterna len ma smadí a wc no nič moc ☹

macekovam
5. apr 2011

@debbie teeeda takze takto riadne sportovo🙂 ja teraz ked fuka by som nemohla behat bo vietor a zima mi tahaju sople 😀 a potom musim dychyt ustami a hned som chora🙂 😀 😀 raz som tak aj v nemocnici bola...vonku uz mrzlo a ja ze idem von behat po schodoch...a taky zapal priedusiek som nachytala ze som tak skoro zgegla..

debbie
5. apr 2011

Baby našla som čajík čo mi chutí je tam písané Dovidenia celulitída,tak tomu neverím aleje velmi velmi chutný a vyplním ním skoro celý pitný režim na den 😀 .Bola som u našich a mamina mi ho urobila lebo som mala chut na čajík ani nevedela že aký to je... 😀 no taký fajný je ...kupený v coop j. 😉

debbie
5. apr 2011

@macekovam do fitka behať 😀 😀

macekovam
5. apr 2011

@debbie aha jasneee 😀 😀 ja som ze prirodou..🙂 a kolko spalis??? kolko bezis???a kolo km odbehnes??

mykky
5. apr 2011

Ahojte žienky. Čítam tu, aké ste hrrr.... do toho chudnutia 😉 a mňa to nejako opúšťa. 😒 Niekedy som cvičila aj 5x týždenne, no teraz iba 2x a odrazilo sa to aj na mojích číslach. Keď som sa včera pozerala na nový graf, tak som sa na seba hnevala, aká som zdochlina. Neviem či to je tou "jarnou únavou" alebo čím... ☹ No včera som poumývala všetké oká a dnes podlahu. Celý deň niečo robím, ešte som neleňošila, ale to nieje cvičenie a leto sa blíži....pomoooooc 😲 😲 😲

debbie
5. apr 2011

@macekovam no behať sa mi nie vždy da,ešte nemam chrbat ok, ale riešim to rýchlou chodzou do kopca asi tak 35min. mam - 450cal

macekovam
5. apr 2011

@debbie pytam sa lebo ja som mala mechanicky teda magneticky a tam som vlastne stale isla len do kopca a ech som robila co sa dalo vzdy mi napisalo ze za 30 min len tusim 150kcal...co sa mi zdalo straaaasne malo na vynalozene usilie...a kolko km prejdes??

debbie
5. apr 2011

@macekovam no mavam 17%sklon ,rýchlosť 6,5km/h , 3,5km a min. toto som mala včera 😀 a ked beham je to menej cal a neda sa mi kôli bolesti

mia258
5. apr 2011

Ahojte 🙂
Netrúfam si vás dočítať 😀 Píšete ako o život, ale aspoň nie je nuda 😉

Ja som sa vrátila s malou z obchodu. Odkedy sa snažím žiť zdravšie, tak mi nakupovanie trvá 3x dlhšie, kým si pozriem zloženie, kJ, hmotnosť, atď. Predtým som všetko len nahádzala do košíka... 😒
Ale malá mi nie a nie zaspať, tak sa asi oblečieme zasa a pôjdeme trošku na prechádzku. Tuším ste písali že je zlé počasie, tak u nás pekne slniečko už od rána 😵

Už ste robili jarné upratovanie? @mykky asi by som si od teba mala brať príklad, ja som chcela začať v sobotu ale nejako mi to nevyšlo 🤐 tak možno sa k tomu konečne dokopem tento víkend.
Ale upratovanie tiež spaľuje nejaké kJ, nie? Ale ak ťa to nebaví (o čom nepochybujem 😅 ) tak sa na jednu podlahu/okná vykašli a miesto toho sa venuj zumbe alebo niečomu, čo ťa baví. Neporiadok ti (bohužiaľ) nikam neutečie 😀

mary11111
5. apr 2011

Ahojte baby, ja mam po 2 porodoch este lepsiu postavu (170/58) ako na vysokej - moje max. bolo asi 70kg. A pritom jej vsetko na co mam chut, ale snazim sa jest pravidelne 5/6x dene. Myslim, ze som si nastartovala metabolizmus. Predtym som jedla menej ako teraz, ale nepravidelne (2/3xdenne). A cvicim 2x tyzdenne kalanetiku (pokym sa da) doma, lebo deti mi nema kto postrazit. Pijem vacsinou cistu vodu, caje a obcas pivo, vino.

debbie
5. apr 2011

@macekovam ok idem ,mala je hore a už si zasadla na šerblík tak idem pobaliť veci na bicyk a ide sa . Predebatíme to večer ak tu budeš 😉 pa

macekovam
5. apr 2011

@debbie nooo..ja ked beham tak prirodou...kopec rovina a tak...a beh 7 km bol uz celkom rychly....km je to 4-5...a ked som behala na tom pase tak to bolo len 150 kcal...nejake divne....ale aspon si budem viac ratat🙂aj ja idem..papapapapapa

michaelapillarova
5. apr 2011

@akika722 Ahoj moja. Hlavu hore, vsetko bude dobre. Mne skoro dva mesiace vaha nesla dole, uz som tiez myslela, ze asi neschudnem viac. A tie nase polovicky su asi rovnake. Je to ine ako ked sme spolu len chodili ako teraz, ked spolu zijeme. Pripada mi to ako ked som bola dieta a mama na mna kricala, ked som nieco neurobila. Moj manzel je dobry a nechcela by som ineho, ale tiez ma svoje muchy, asi aj ja podla neho. Tiez je cela domacnost na mna, pratanie, zehlenie, varenie, umyvanie. Co urobi tak zavesi, pozbiera pradlo, odlozi riad a s malou ostane doma, ked chcem niekam ist, ale to este s nou neostal sam cely den, mna najviac stve, ze ked navarim nieco , tak mi povie, ze to nie je ako vari jeho mamka, to ma vie nazlostit. A este mala v noci vstava na mlieko a to uz ma dnes 17 mesiacov, tak som ju uz chcela oducit od nocneho krmenia, ale on s tym nesuhlasi, si mysli, ze je hladna, tak som mu povedala, ze dobre, nech pije mlieko , ale vstavat a robit mlieko bude on. Tak vstava v noci a robi. Ja som vyse roka vstavala aj 3krat aj viac za noc , ked som kojila, ale to uz asi zabudol.

idris
5. apr 2011

babule kde ste všetky ???
a k tým polovičkám čo máme doma, môj mm je super len ako male dieťa stále musím povedať kde čo je, čo treba spraviť, kedy má koncert- skúšku, ktoré lieky na čo a podobne.... a na systém riady, učíme sa keď si dojedol umy lebo nebudeš mať z čoho jesť 😀 😀 😀 no na výzor si nepotrpí ale viem že by sa nenahneval keby som bola chudšia 😅 😅

akika722
5. apr 2011

@michaelapillarova všetci su blby 😀
@idris Evi on ťa ma určite rad taku aka si...no...sice neviem aky je "doma"poznam ho skoro 25rokov ale z ineho pohladu 😀 ako ticheho chlapa kt,nevie povedať nie...no Števo je stale horši 😠
dnes som mala na haku,vzala som Paťka k susede..maleho som nechala s mm 😅 v ramci chudnutia to nieje,ale stiahli sme vinko a mam všetko na haku..a hlavne..po 2 tyždnoch meškania maaaaaaaaaaaaaaam kraaamy 😀 😀 😀 huraaaaaaaaaaaaaaa...brucho boli ako svina ale som radaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀 😀 😀

idris
5. apr 2011

@akika722 aká radosť z krámov :D :D a stále je taký tichý 😀 😀 no čakám kedy sa Milka rozkecá aby som mala s kým pokecať xexe.... no hlavne že si sa odreagovala 🙂 🙂

akika722
5. apr 2011

@idris nooo..2 tyždne meškali..nebolo mi všetko jedno 😅
ja len nechapem po kom je taky tichy 😀 ved sme ukecama rodinka 😀 😀 😀 on je unikat 😀 😀 😀
nooo..všetka hluposť mi na dnes vyprchala z hlavy 😀

idris
5. apr 2011

@akika722 to neviem ani ja po kom je 😅 😅 ale keby sme obaja ukecaný tak to by nepasovalo

akika722
5. apr 2011

@idris to hej 😀 ved napr..ja a števo...obaja ukecany a tvrdohlavy 🙄 😅

monika.c
5. apr 2011

ahojte dievcata 🙂
@akika722 moja nezufaj,neboj bude lepsie 😉 a k tym chlapom,baby my mame teraz take hrozne obdobie s mojim muzom,ze hroza 😒 normalne pomyslam,ze to tu zabalim a pojdem na sk,len stale este vaham a myslim si,mozno naivne,ze moj muz pride k rozumu a ze si konecne uvedomi,co by stratil mojim odchodom na sk 😢 niekedy ich fakt nechapem,mne to niekedy pripada tak,ako by si chceli stale nieco dokazovat alebo prechadzaju okolo 40 druhou pubertou?no neviem,viem len jedno,ze som mala toho najlepsieho muza na svete a co sa stalo posledny rok a pol,netusim a velmi ma to trapi ☹ ale tak chudnem dalej a robim to hlavne pre seba a nie pre druhych 😉
@macekovam si zena cinu,ja by som to riesila presne tak ako ty,len ja mam momentalne zviazane ruky a preto stale len rozmyslam a pokusam sa zachranit co sa da,ak sa este vobec nieco da 😒

akika722
5. apr 2011

@monika.c ani moj taky nebol.asi je vela debility vo vzduchu a zasiahla našich mužov 😅 😅 😅

cicimon
5. apr 2011

baby chcem sa spytat - aj si vazie porcie jedla alebo len pocitate KJ? resp vie niekto kolko cca by mala vazit jedna porcia napr obedu?

sevzuz
5. apr 2011

@cicimon jedna porcia obedu by mala vazit 30% poctu prijatych KJ za cely den. Cieza ak masprijat 7000KJ tak jedna porcia obedu by mala vazit cca 2100KJ, ak dobre ratam. ALe podstatne je aj co jes celkovo cez den aby si mala vyvazeny prijem Bielkoviny 20%,Tuky 32%,a Sacharidy 48% (pri dennom prijme 7000KJ 😉