Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte tak vidím nik tu nieje ...škoda ☹
@jojina11 tak ja sa uz konecne normalizujem, dnes uz nabieham na normal stravu. Tu stale fuci ako blaznive, zateplneny barak, plastove okna a normalne v obyvacke pocut meluzinu :( Nemozem ist ani s deckami von, ja to prezijem, ale ich by odfuklo. Muz nebude cely den doma, takze obchod nehrozi, idem dnes urobit palacinky, deti budu radi aj muz. Este mame trocha brokolicovej polievky zo vcera... Ja mam vahu ako vcera, takze by to malo byt ok, tolko by som mala v globale, aj keby som nebola chora, uvidime, ci atb nechytia vodu.
@damiankad ahoj moja, verim, ze sa ti aj Katka na to pozrie, kde to naratavas? Sedi ti to kaloricky, aj pomer BTS? Ja si myslim, ze je tam malo bielkovin, ked tak kukam, jedine mi tam mozno sedi ta zelenina, bude aj malo sacharidov a tuk zrejme skoro ziaden. Tu nejde o to, co je spravne, ci nie. Kazda sa stravujeme podla svojich moznosti. Ale ked sa naucis stravovat priblizne vyvazene, nebudu ta pokusat chute na sladke, na slane a obcasne najazdy na chladnicku, mam to odskusane 🙂
Ano, pred ms sa zadrziava voda, vtedy sa radsej ani nevazit, zbytocne to cloveka demotivuje, taky treti, stvrty den to pusti, uvidis 🙂
@mia258 chudatenko moje, to ma mrzi, mas to doma teda na porazenie. Neboj, bude aj lepsie 🙂 Ak sa da, naozaj si navar do velkeho hrnca a potom to postupne spasaj. Ak vies, ze mas take sproste obdobie, na ratanie sa vykasli a drz sa od oka, hlavne nech nie si hladna a nejes sladke. Treba si nakupit do chladnicky rychlo konzumovatelne veci, acydko, kludne aj ochutene, nejaky jogurtik, cottage, nejake natierky, proste nieco, co len otvoris, nagebris na chleba, alebo vyjes s lyzickou, alebo vychlipes, kludne aj hrncekovu polievku. A nic nekazis, klud, kazda z nas ma obcas take nestastne obdobie na stravu 🙂
@damiankad no odbornicka nie som, ale neviem, ci som slepa, alebo tam desiata nie je 😉 aky mas interval medzi ranajkami a obedom? 2-3 hodiny ako ma byt? To co spominas ako svoj olovrant by mohla byt desiata, lebo ovocie je lepsie papat doobeda. Na olovrant mozes mas kusok chlebika, zeleninku, nejaky kusok syra. Ozaj ako pisala nanika ti tam zrejme chybaju aj nejake tuky. Pouzivas aspon nejaky olivovy olej na ten salatik a ma pravdu aj v tom, ze zrejme ti tam chybaju bielkoviny. Bielkoviny sa v tele dlhsie rozkladaju, tym padom je telo dlhsie zasytene. Je super, ze mas v strave kopu zeleninky, ale ta sa zmeni na vodu a mohla by si byt casom hladna. Tak by bolo dobre pridat tam trosku bielkovin, aby si takto vedela papat dlhodobo a nebola hladna a kilecka ta opustali.
PS> Prosim ta skus si to jeden den nahodit na www.stobklub.cz a uvidis, ci nejes pod priemer, lebo sice je tvoj jedalnicek uplne super zdravy, neviem, ci bude tak vyvazeny ako by mal byt a ci nie je pod hranicou toho, co by si mala denne prijat. Ak jes totiz primalo, vaha bude stat, pripadne by mohla ist hore a to predsa nechceme. 😀 😎
Urcite by si pri chudnuti nemala prijat menej ako 5000 Kj, ak kojis malo by to byt 7000 Kj, vsak uvidis, co ti vyrataju podla vahy a vysky 😉
nikde nikto 😉 pekny vikend vsetkym teda 😉 idem dalej umyvat okna 😉 a upratovat 😉
baby viete poradit ako do toho stobklubu davat varene veci ako polievky prip nieco ine varene?
@cicimon ked si pridavas jedlo, tak bud sa pozri, ci v receptoch nie je nieco podobne ako si robila, inak si mozes vytvorit vlastny recept a tam dat napriklad nejaku polievku, co robievas, bude sa ti to potom na dalsi krat lepsie nahadzovat. Ale je to dost pracne v tych vlastnych receptoch, odvazit vsetko, co do polievky ide a potom si odvazit porciu, ked uz ides papat 😉
ahojte babulky...tak sa snazim celkom....aj cvicim a ta vaha bud stoji alebo ide hore...uz som bola taka nastvana...a tak som si dnesny jedalnik hodila na floru a zistila som ze asi MALO jem.....ale ja mam pocit ze sa doslova obzieram....neviem...napriklad doteraz mam prijem 4365 KJ...ale zasa ked sa tak zamyslim doobeda jem takto...ze celkom aj dost...a potom na olovrant uz mam len jogurt...a na veceru schrumnem mrkvu a nejaky kusok syra alebo sa napijem mlieka...takze vcelko by to aj mohlo byt malo 😕 😕 😕 a k tomu si este vecer zacvicim...no neviem neviem...
@macekovam no asi to ozaj bude malo, lebo pod tu hranicu tusim 5000 Kj by sa nemalo klesnut, plus ak cvicis, tak ti telo spali dalsie kj, takze ma mozno telo pocit, ze sa musi branit, musi setrit, aby nezlyhali nejake organy 😉 skus si trosku navysit prijem. Mozno si daj nejaky knackerbrot k olovrantu, na veceru sprav trosku vacsi salatik alebo tak 😉 uvidis, ze sa to rozbehne. Ved aj ja som nechapala, ze preco mi to nejde, vsak nejem 😉 a ked som zistila, ze jem primalo a pridala viac stravy, tak to zacalo ist. 😎 nesmies nechat svoje telo hladovat, lebo potom sa hneva a setri 😀
ahojte, mna sa vaha cely tyzden drzi, dokonca asi aj nieco pribudlo a to si myslim, ze poslucham a dokonca rano aj zumbujem...tak som zvedava na pondelok 😕 😕 😕
asi si budem musiet zacat aj ja jedlo vazit ☹ ☹ ☹ ☹
@cicimon ☹
@macekovam ja som sa tiez necitila hladna, ked som jedla primalo, som si myslela, ze mozno jem privela a preto vaha stoji a ked som si prvy den poriadne vazila, tak som len kukala, ze kurnik sopa, co mam este pojest, aby som sa priblizila k tomu odporucanemu dennemu prijmu, vsak hladna nie som 😉
baby, akurat ma napadlo, ci sa budeme 25.4. vo velkonocny pondelok normalne hlasit do tabulky. Predpokladam, ze vacsina z nas bude od Velkeho piatku niekde mimo....Vo velkonocny pondelok asi tiez nikto nebude sediet pri PC, takze neviem ako to spravime. Ja zase od utorka nebudem mat pristup na net, tak ak by sa to robilo v utorok, niekto ma bude musiet zastupit 😉 Ved nieco vymyslime, vsak @yennn?
Baby som doma, uf, ja sa budem musieť vyhýbať rodine... však to je hroznéééééé, zmrzlinka, koláčik ku kávičke a čo ja viem čo ešte...no dnes som všetkému neodolala, ale zase som to ani neprehnala...
🙂 😉 😀 pokračujem ďaléééééééééj
jááááááááááj a ešte mi ségra povedala, že schudla 5 kg... že to jak nasere :D musím aj ja !!! hi hi
Ahojte kočky, fíha nik tu nebol ☹ no ešteže som neprekonávala závažnú krízu 😀
Tak krásnu nedeľu všetkým 😉
Babule....ja mam dnes vynimocny den !!! 😀 😀
Dnesnym dnom,mam dole 30,2 kg .....uuuzasne cislo,mam pocit ze uz by sa opat patrilo porovnat fotky-pred chudnutim a aktualne 😀
Skoda,dnesny den mohol byt este uzasnejsi....vaha mi ukazala presne 80,0 ....keby len o jedno deko menej,mam 7 na zaciatku a asi sa rozpustim od stastia 😀
@katkav
@nanika baby,v´daka za rady...nuž bielkoviny...hm maso....stym sa nekamaratim....ale obcas daku kuracinu zjem...a ten jedalnicek vsak to bol len jeden den,,,mam kazdy den iny...a desiata? tu tiez moc nejem medzi ranajkami a obedom nebyvam hladna a obed neposuvam....lebo zrovna od 12stej do tej pol4 som s drobcom von.-..heh a na desiate by som nevydrzala:Dna obede uz ano:D

@nanika no mne dnes išla váha hore, ale v nedeľu čakám menzes, tak nejako veľmi to neriešim, načo aj, uvidím čo bude v pondelok, len som viac nervoznejšia a všetko mi vadí. no musia mať všetci so mnou trpezlivosť 🙂