Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky no vidis, tak pekne mi nahlasis ranajsiu vahu a bude zase peknucka sedmicka 🙂
No nemam to zmaknute, lebo som to pocula len raz, ale ktosi to tu pisal, ze vravel bukovsky..... ze ked drzis dlhodobo dietu, alebo teda zdravo sa stravujes, bez prehreskov, tak vraj raz za nejaku dobu (nebola specifikovana 😝 ) sa treba riadne napraskat, aby sa metabolizmus znovu restartoval (asi ze sa spamata, ze "aha? asi treba zacat makat?" 😀 ) a ze taketo prejedenie sa - jednorazove, je vlastne pomoc organizmu, a clovek z toho nepriberie, naopak - moze schudnut, lebo sa metabolizmus zobudi.
Ale co je na tom pravdy neviem, a hlavne - urcite som to opisala skreslene, lebo vravim, som to pocula len raz...
Teraz som skusila najst na internete, tak nasla som ze tu sa o tom diskutuje
http://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewtopic.php...
Ahojte kocky...mrzi ma ale uplne vas zanahavam...cele dni travim vonku s malou a ked spinka tak som v zahrade a staram sa aj o nu 😀 vahu hlasim len-400g...na vahu som sla s malou dusickou, lebo som si tento vikend fakt dopriala, ale som rada, ze mam minus 🙂
a po dnesku to ho mam fakt dost...boli sme so svagrinou a moj mm sa nezdrzal a musel pustit z pusinky, ze chudnem a pomalicky sa to aj dari...a ona na to ma fajnovo pourazala, ze vyzeram ako vagon.... 😅 no ale berem s rezervou, lebo vidim, ze moj mm je na mna hrdy a mi povedal, ze je vdacny, ze som si vas nasla a berem si z vas priklad 😀 vsak ja jej ukazem, ked dam dolu este par kil 🙂
gratulujem vsetkym babam k minusom a aj plusom, lebo pocas tychto sviatkov sa naozaj tazko odolava vsetkym tym dobrotam ☹
@tinika tak tá moja je presný opak. Keď kojím je zle, lebo vraj načo keď môžem dať UM. Čokoláda je u nej na prvom mieste, vraj na nej vychovala deti, tak prečo nie aj ja... 😒
@hella23 aj podľa mňa ti len závidela, že robís niečo pre svoje zdravie a teda aj pre rodinu 😉
Mne dnes priateľova sesternica šepakala, že prečo ešte chudnem, keď ona už s diétou skončila 😀 že už mám skončiť aj ja, aby som nebola chudšia ako ona, lebo potom by žiarlila 😵
@mia258 ta fotka je super...to moja mala robi posledne dni kazdu hodinu 😀
:D a tak mne ide hlavne o moje zdravie, lebo s takou nadvahou ma ani lekari moc slovne nesetria...v auguste som mala 86 kil...do januara som to stiahla na 76kil a odvtedy sa moja vaha az do konca marca nezmenila... az ked som nasla tuto temu na koniku, vtedy som sa rozhodla, ze treba znovu zacat a dotiahnut to do konca 😀 berem si priklad z kazdej jedne babulky z tejto diskusie 🙂
@hella23 no, nech sa radsej rusen s vagonom neporovnava 🙂
U nas, ked bola sestra 62 kg na posledy, tak sa velice vytrcala, ze ako ona strasne pribrala a jej hovorim, keby si pribrala coby len kg, tak by si na seba tie naprane rifle teda neobliekla, tak sa potom zacala vykrucat, hladat neviditelne faldy na bruchu, ze aha, aka je tam tucna. No, som od nej o 15 kg tazsia, tak vam pravdu poviem, ze ma take reci urazaju a stvu 😅 😝 😠
ahojte dievcata...tak sviatky konecne za nami....okostovanie udeneho a kostovanie salatu....mi pripisalo strasne gramy az kilogramy naviac....hanbim sa..a preto som vecer cvicila aby som si aspon trosku ocistila svedomie....nechodim sem a zle robim....pomaly sa zacinam vzdalovat svojmu cielu....aspon ze som na to prisla .... 😠 😠 😠 😠 takze tento tyzden zasa pekne po poriadku s jedlom,pitim a tiez cvicenim......vsetkym co ste schudli gratulujem a co ste pribrali ...no musime zabrat🙂pekny dnik vam vsetkym... 🙂
ahojte baby ja som to pototo na celej ciare,slane slade vsetko nakopu...ja uz nechcem ziadne sviatky 😖 od dnes znovu idem na zdravu stravu tak verim ze pondelok bude zase minusko 😉
@yennn to je o niecom uplne inom. Bukovsky to ma na akv rozpisane, mozes sa prejedat, ale len zdravymi vecami.
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...
@adky vaha ti mozes skocit nevysvetlitelne oboma smermi. Ovplyvnenie metabolizmu na dlhsie obdobie s takymito stravovacimi sviatocnymi sokmi nic nema. Cize by si musela dlhsi cas striedat den nestrazeneho jedenia zdravych potravin a nasledne s dajme tomu zeleninovymi dnami a to by malo pomoct, ale len tym, co vaha stoji, neviem, aky to moze mat efekt na cloveka, co mu vaha ide dole aj tak.
baby tak ja hlasim vahu -1kg 🙂 mne sviatky ani tak problem nerobili...dokonca ani vcerajsi pobyt u svokry, zo zakusku, kt. urobila som si ani nedala...hoci tam davala parizsky krem...ale som z neho asi objedena...co ho poslednou dobou robi stale 😝 , ale cez tyzden som mala zopar prehreskov...vecer som futrovala s mm trubicky...asi 2x 😠 aj to len preto, ze ma tym provokuje...to sa skoro kazdy vecer pozabudol a spytal sa ma, ci si dam... 🙄 no ale snazim sa drzat.
Babule vsetkym vam gratulujem, ze ste sa tak skvele drzali cez sviatky a take plusko vie cloveka aj dobre nastartovat.
Inak ja budem mat prehreskov tento vikend...budeme krstit a mam objednane zakusky, kt. sme mali aj na svadbe...nasa cukrarka pouziva iba maslo...a tie zakusky nielenze fantasticky vyzeraju, ale aj tak chutia.... tak to bude vikend...ale budem sa snazit drzat sa...slubujem :D
Inak cez vikend nam nas pes pripravil riadny adrenalinovy sok...sme isli na prechadzku na Devin...a kedze mame dvoch psov, tak oni chodia vsade s nami...teda ja ich taham zo sebou vsade, kde sa len da. Ta starsia je mala kacica...a neskutocne zboznuje vodu...a ta druha ju ma rada tiez, ale s mierou...Aby som to skratila...usla nam k Morave a skocila do nej 😖 a isla si plavat...ked som to videla, ako ju zacal unasat prud...tak som si myslela, ze odideme domov uz bez nej...Po privolani sa aj snazila plavat smerom k nam, lenze proti prudu to bolo tazke...tak ja som utekala po chodniku s malym v kociku a vyrevovala...mm utekal pri brehu a reval na nu...potom som videla, ze mm uz nevladze, tak som ho sla prestriedat, ze ju musime predbehnut...lebo ak sa dostane uz do Dunaja je po nej....tak sa mi to aj podarilo, som utekala pred nou cez tie vsetky konare a neviem co vsetko ako srna...a volala ju...tak zacala s prudom plavat smerom ku brehu ku mne...a nakoniec sa mi ju podarilo vcas este vylovit...tak som sa uz davno nebala...mm jej dobre vyprasil rit...lebo to ja neviem...a potom uz posluchala na slovo..samozrejme, ze bola uz iba na voditku, lebo ona by bola schopna tam vliezt zase... 😅
toto je ta starsia: http://addycechline.wbl.sk/Italia_2009/IMG_1804... , aby ste mali predstavu co to za psa je...
a tu je aj ta mladsia hlucha: http://addycechline.wbl.sk/bonny/img_2571.jpg
@adky ja som na tom podobne. V sobotu som hlásila 53,8 a ďalšie tri dni som sa v jedle vôbec neobmedzovala a dopriala som si zo všetkého. Teraz som sa postavila na váhu - po raňajkách (inokedy sa vážim nalačno) a 53,7. 🙂 Čakala som, že tam bude aspoň 55 kg. Ale je to super a oddnes už poslúcham.
ahojte všetky, aj u vás v noci pršalo?:my sme sa nevyspali, malá je chorá, horúčkujeme, tak som dnes musela k doktorke, a vo štvrtok zasa so synom na kontrolu, s jedlom sa budem snažiť a uvidíme 🙂
ahojteee🙂 tak ja mam napriek nedelnemu prezieraniu, nedodrzaniu pitneho rezimu a pipijania fanty minus 700gramov 😅 😅 😅 😅
tesim sa🙂
idem Vas docitat
Ahojte dievčata všetkym vam prajem pekny dnik,počasie teda žiadna slava už 2den prši ale ved aj to raz musi prestat a vyliezt slniečko ,inak dnes už začinam dodržiavat stravu,sice v chladničke je ešte kopec dobrotiek ale už toho stačilo,po 2 dnoch prežierania toho mam akurat dost.Dnes ma čaka navšteva u kaderničky idem sa dat trošku vylepšit aj to trba 😀 😀 😀
Ahojte dievčatá aj ja vám prajem pekný deň 🙂Baby ja som tak rozmýšlala,že prečo je to tak ked sa povedia SVIATKY tak si hned predstavím že sa riadne musím nafutrovať,aj si dlho predtým vravím že nebudem 😠 ved predsa dobre viem ako chutí udené mäso alebo zákusok aj tak to vyhrá nad jogurtom s ovocím kt.mi ale tiež veľmi chutí.No a dneska ráno ked som otvorila chladničku a uvidela som tam tie zákusky a mäso tak to už so mnou nič neurobilo(teda našťastie)už je skrátka po sviatkoch tak už mi to ani na chuť nejde.Teda dúfam,že nie som jediná a už sa budem kontrolovať,ale zbytočne som kvôli 3dnom prišla o krásne mínusko na váhe 😠
@hella23
@nanika no nič si nerobte z tých blbých rečí ,ja ked som pred asi 3 rokmi tiež dosť schudla tak som počúvala dokonca že vyzerám ako chorá,ale ked schudla aj dotyčná tak tá už tak samozrejme nevyzerala takže asi tak a just by ma tie rečičky posúvali dalej a dalej,takže už nech aj mne niekto také čosi povie 😀
@janca13 presne ja počuvam len chvaly ale mam akože kamošku a ona cely život len športuje a stale vypada tak isto,ked ma videla po dlhej dobe tak mi tiež zo záááááááááááááááááávisti povedala že čo zo sebou robim že vyzeram ako chora a ja jej nato že čo by si ty zato dalo keby sa ti podarilo zhodit tolko čo mne a tym som ju uzemnila,nie som zakerny človek ale od kamošky človek čaka pochvalu a nie toto ,proste su ludia ktory sa nevedia s nami tešit 😀 😀 😀
Mozem sa k vam pridat do tabulky? Ja som zacala dietovat minuly tyzden v nedelu, tak som sa vazila v nedelu a mam dole 2,5kg...
Sviatkovalo sa celkom spokojne, co sa jedla tyka... denny prijem som presvihla v sobotu o 500kJ a v nedelu az o 1100kJ... nastastie som uspesne odolala sladkemu a slanemu, pitny rezim ok, ochutnala som okrem mojej udenej hydinovej sunky aj z udenej bravcovej sunky...:-/ a o nieco viac chleba ako inokedy... som so sebou spokojna, ja si velke prehresky este dovolit nemozem...
Brucho nafucane, tesne pred mrchou, na vahu sa preto nejdem ani stavat, odvazim sa az opat v nedelu... 😉
@adky... uzasny uspech, tesim sa s tebou, ze aj napriek prejedaniu sa, ubytok...
Vsetkym blahozelam k ubytku... a dakujem za podporu...

no dievcence uz mam svoju vlastnu vahu doma,tak mozem hlasit aktualny stav 82,1 😀 😀 stale moooc,ale ked som si to porovnala s vahou,ktora bola 1.4,tak je to cca 2kg menej,neviem to presne,ta predosla vaha bola menej presna,taka stara s lietajucou palickou 😀 😀 na zaciatok myslim fajn,dufam,ze to pojde pekne dalej,dnes sa priznam prehresok asi taky,ze som jedla len 3x,proste kus dna na ceste a teraz uz nedohanam 😀