icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
9. máj 2011

@sevzuz ja viem, ze papas, ono sa to okolo 4 mesiaca troska rozbehne opacnym smerom, myslim ta chut do jedla 🙂 U teba to fakt 100% plati s tym rozbehnutym metabolizmom. Ja som to niekde citala, ze telo si musi maknut najma tie prve mesiace a preto to moze mat taky efekt.

nanika
9. máj 2011

@ivanka85 tuky v prvom rade ak chybaju ries uz v strave, cize si daj plnotucne potraviny. Zasa to maslo, rovna sa cholesterol, lepsi by bol olej, cize rastlinny tuk 🙂

janca13
9. máj 2011

DObré ránko!!NO tak ja nič tá moja stará mršina sa vôbec nepohla 😠 😠 😠 teda možno kebyže mám digi váhu tak tam aj nejaký ten gram je no neva,ale mne sa to vôbec nezdá,lebo včera som v pohode zapla nohavice do kt. som sa vtrepala len ked som si lahla a tak zapla zips a včera v pohode 😅 tak neviem a zajtra mám mesiac čo som tu s vami a žeby len 2KG???Akože viem že je to zdravé chudnutie a ešte ked aj kojím tak by som viac nemala ale ja by som tiež chcela 1,70.NO možno nabudúce 😉 BLAHOZELAM KU KRASNYM MINUSKAM!!! 😉 😉

sevzuz
9. máj 2011

inak baby zavidim vam ja mam najvacsi problem s mnozstvom tukov vzdy prekracujem 😠 😠 😠 snad sa v druhom trimestri nejako zrovnam😉

@nanika ja si to inak vysvetlit neviem, preto kocky podme na to vsetky budtte tehulky a rozbehne sa vam metabolizmus 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

z.vrablova
9. máj 2011

minus 1,5 😀 😀 😀

macekovam
9. máj 2011

@nanika jasne ...ved kym neschudnes je to asi o.k...kazdy sa musi nejako sledovat...a zelene semafory ti len ukazu ci to robis dobre alebo zle....ved su na to... 😉 a pevne nervy...mal by zacat sportovat aby to mohol odventilovet... 😀

katkav
9. máj 2011

@macekovam perfektne 😉 gratulujem.
Inak kocky mna vzdy tak na tajnasa potesi pri srdiecku, ked niekomu pomoze ten stobklub, vtedy si hovorim, ze super, ze som tu stranku nasla, lebo pomohla okrem mna aj inym 😉
Dnes som isla s vahou hore, 600 gramov, tak si dnes aj ja povazim, lebo mam pocit, ze asi zase jem menej. Ale vcera som ficala na makovych rozkoch s dzemom, malo pila, tak viem v com je problem. 😉
@sevzuz ja ti to chudnutie nezazlievam, urcite sa to v dalsom semestri otoci a ber to tak, ze kocky, ktore ozaj vracaju o dusu by taktiez schudli v tom prvom trimestri 😉
@fabula no vidis to, ze to ide 😉 si sa predvcerom stazovala, ze nic 😉

macekovam
9. máj 2011

@sevzuz trvalo to mesiac...ta stagnacia a plus minus...ale brala som to tak ze to tak ma byt...cvicila som akurat vaha nic alebo+...ale potom nanika poradila zvysit bielkoviny a je dobre🙂

sevzuz
9. máj 2011

@macekovam je super ze @nanika, popri tom vsetkom co zvlada ma este chut nam radit, mne tiez velmi pomaha,som rada ze ju tu mame, ale mna si velmi povzbudila aj ty a tiez @katkav
to je super ze su tu kocky ktore aj ked im to momentalne nejde kilo dolu za tyzden, dokazu ochotne poradit ostatnym, ze nemate taky blok co by bezny clovek mal ze nechudnem ja nebude ani nikto iny!!!!!

katkav
9. máj 2011

@sevzuz ano, pribrala som, tak uz nikomu nikdy neodpisem a budeme tucne ako ja vsetky 😀 😀 😀 😀 😀
co som male decko? vsak viem, ze vaha pocas tyzdna kolise, zajtra tam ten prirastok uz nemusim mat....plus nie vsetky sme rovnako stare, rovnako stavane, kazda mame metabolizmus rozhadzany (alebo extremne nastartovany ako ty 😀 ) inak, kazda mame iny ms cyklus, niektore maju pms, takze aj kazda chudneme inym tempom. Niekedy vaha strajkuje, niekedy na nu clovek neveriacky pozera 😀 a ved sme tu preto, aby sme si poradili, nech tymi nadbytocnymi kilami poriadne zatocime, no nie? nech maju nasi chlapi doma sexice a nie slonice 😀 😀 😀 (tym som nechcela nikoho urazit, len sa mi to rymovalo 😀 )

katkazabor
9. máj 2011

dobre ránko dievčatá,čítam tu zase riadne úbytky.super gratulujem vám.Ja tento týžden - 800 gramov.mohlo to byt aj lepsie ale aj tak som rada.tak všetkym este raz gratulujem a držte sa.ja som strasne unavena posledne dni.mne mala nechce vobec spavat ani na obec ani vecer tak som uz vycerpana az niekde na dne  😝

katkav
9. máj 2011

@katkazabor kocik ju neuspi?

katkazabor
9. máj 2011

@katkav kdeze ved ona nechcela byt v kociku skoro nikdy a nie este spat

nanika
9. máj 2011

@katkazabor mojka, poznam, mne v posledne dni tiez tak podivne spi, ale dari sa mi ju presvedcit aspon na satku a potom ju prelozim do kocika a na logiu, ale dnes nezabera absolutne nic, nebude ani hore, ani spat, ani na zemi, ani v satke, ani v kociku, aj na rukach sa hadze...

katkav
9. máj 2011

@katkazabor aha, tak to je tazko nieco radit a auto nema rada? tam sa tiez dobre spinka 😉 mozno jej len idu zubky

katkazabor
9. máj 2011

@nanika no ma asi take obdobie.mala dobry rezim ale zase sa to nejak pokazilo.ale dava to riadne zabrat.hadam sa zase nejak ukludni a bude dobre  🙂

katkazabor
9. máj 2011

@katkav ano v auticku zaspi to hej.ale ja som najradsej ked spinka vp ostielke tak ako ma 🙂 a zubky no neviem ma ich uz 16 uz len posledne stolicky ale je taka nervoznejsie tak ozaj neviem .dakujem baby za trosku povzbudenie a za rady 🙂

macekovam
9. máj 2011

@sevzuz ja som nikdy nemala problem poradit ked som vedela ze je nieco dobre a pomoze to aj inym babam...zato vo svojom okoli( nie najblizsom) mam ludi ktorí z teba budu tahat vsetko len aby ta vycucali a na oplatku ti nedaju nic...len beru a ked ty potrebujes pomoc alebo radu tak ze oni nevedia...a popri tom tiez vedia pomoct....mne nevadi predstava ze aj ina zena moze byt krasna......ale inym zenam( v mojom okoli) asi vadi ze ja by som mohla byt krajsia ako dnes 😉 😉 😉 a mne to lichoti lebo vidim ze sa boja lepsie vyzerajucej Martiny🙂 😎 😎 😎 😎 z toho mam velku radost...a pritom som im nijako neublizila...skor vzdy len pomohla 😉 a nevadi mi robit to aj nadalej 😉

katarinasifrova
9. máj 2011

no ja zasa nic moc -300g este, ze mam digitalnu vahu 😀 😀 😀

livia333
9. máj 2011

@yennn nic si z toho nerob, prerabka robi svoje...ja tu nasu mam cerstvo v pamati ☹ stres a nervozita spravia svoje. Urcite to rozchodime, neboj.
@macekovam Matka uzasne 🙂 gratulujem a len tak dalej, tento tyzden budes tiez mojou velkou motivaciou
@nanika ty si tu myslim si velkou oporou a prikladom pre nas vsetky, tak nevesah hlavu, mm by sa mohol trosku zobudit a nerobit ti doma stres 😠 ja viem, ze skuskove je skuskove...ale netreba to prenasat na manzelku 😠 posli ho ku nam, ja v tom mam uz prax, u nas je doma teraz tiez dost "oblacno" vlastne bolo skoro cely vikend...ale nakoniec sa to vzdy nejako urovna a mm uznal konecne vcera, ze mam pravdu 😀 Nikdy som ziadnemu chlapovi nevylepila, ale mam strasne chutky 😀 😀 😀 takze ho kludne posli, ked si nevazi aku uzasnu zienku to doma ma...zivot s muzmi je niekedy riadna makacka a sebazapretie 😠 ☹

@katkazabor ja mam podobne ditko...kocik velky nepriatel, neskusala si satku al. ergonomicky nosic? Ja mam Manducu a satku tiez a su to moji obrrr pomocnici...nosime sa len v tom, ked doma nechce pospat, nalozim a ideme von.

a na zaver idem farbu priznat 😢 🤐 😖 hlasim +500g, ale slubujem, ze tento tyzden s nimi riadne zatocim 😀 toto plusko ma neodradi, kedze viem, z coho to je...jedine inak co mi nerobi ziadny problem je pitny rezim, ja este aj v noci vycuckam liter vody, ked sa budim na kojenie. Ale toto je snad vsetko, co tak zvladam na 100% ☹

chcem vsetkym pogratulovat za krasne ubytky a dufam, ze sa k vam o tyzden budem moct pridat aj ja.

inak mne sa vcera podarilo mierne prekrocit tuky, rano som bola pazrava a dala som 150 fety 😅

macekovam
9. máj 2011

@katarinasifrova ahoj..kazdy gram sa pocita 😉 😉 😉 😉 a vedie k cielu.... 😉 pekne 😉

livia333
9. máj 2011

@macekovam krasne si to napisala 🙂 tusim hovoris o mojej "kamaratke", ja som tiez taky clovek, co by za druhych aj dusu vyplul, ale ked pride rad na mna, ze ja by som nieco potrebovala ci povzbudit al. utesit ci pomoct..tak sa nedockam ...ale aj to clovek posilni, treba sa na to tak pozerat, vsetko ma svoj zmysel a nic nie je nahoda 😉 Aj to, ze som tu navas nadabila 🙂

katarinasifrova
9. máj 2011

@macekovam dakujem 🙂 ja som uz v podstate rada, ze od kedy som tu s vami, tak tam nie je plusko 🙂

macekovam
9. máj 2011

@livia333 moja🙂 dakujem ti za podporu z tvojej strany🙂 a co sa tyka chlapov...mas pravdu. my ked mame zle obdobie tak si poviem ze ked prezijem cistec uz na zemi tak potom ma caka uz len krasna cesta do raja...... 🙂 😎

macekovam
9. máj 2011

inak babulky viete co som rozmyslala vcera v spche??? ze by sme mohli mat aj temu v sukromke taku...ze tie ktore od nas odchadzaju lebo su uz v cieli by pri odchode do tek temy dali jednu foto zo zaciatku chudnutia a druhu z konca s cielovou vahou..viem ,mozno si poviete ze mame uz tem habadej ale toto podla mna ma vyznam...budeme ako ti looosers 😀 😀 😀 😀 😀 😀 mam vas vsetky velmi rada...a den zacinam tym ze pozriem ci uz niekto nieco napisal a tak....co mate nove...ako sa vam dari a tak...a tiez hladam nove rady o ktore sa tu s nami ochotne delite...neviem co vy na to??? ale rady by som si aj po rokoch ozivila spomienky na vas...moje spasitelky 😎 😎 😎

katarinasifrova
9. máj 2011

@macekovam no mne sa ten napad paci 🙂

nanika
9. máj 2011

Baby, ema este stale nespi, ten recept napisem, az ked zalomi, este som v nocnej koseli, neumyta, neocesana, dufam, ze nepride postarka. Taktiez som slubila sem hoditu tu sojovu vec z tesca, myslim na to. Tak a idem dalej uspavat, alebo sa na to vybodnem a bude u nas revu :(

yennn
9. máj 2011

@nanika @livia333 kocky dik za podporu, uz sa mi hodne psychicky ulavilo, takze verim ze to bude dobre, vcera som vypila asi tolko vody, co za posledny tyzden nie, takze sama sa tesim ze upracem (ako vravis) na vsetkych frontoch a verim ze to bude dobre 🙂
PS: aby som neposkodila tabulku - tak som si to priberanie rozlozila spätne za posledne tri tyzdne, pretoze tam som si pisala stagnaciu... a tak to aj v reali je... Ale verim ze nabuduci tyzden bude tučné mínusko 😉 Ledaže by organizmus nechcel pustit, aby ma potrestal

adky
9. máj 2011

Ahojte,konecne sa mozem aj ja pochavlit minuskom 😀 A este akym 😀 Mam -1,2 -super,vytesujem sa ako mala,konecne minus,konecne opat 7micka ... mam 79,3 kg 😎

nanika
9. máj 2011

chcela som to povodne hodit do receptov, ale neviem, ci je to zdravy recept, tak radsej nie. Uvadzam ho komplet, je to s masovymi gulkami, ak sa masko zameni napriklad za morcacie a do omacky sa da biely jogurt, pozor nie nizkotucny, tak by to malo byt ok. Na jednu porciu, toto je na 4 porcie, autor uvadza 2235 kj v tej tucnej verzii. Ak je to pre rodinu, tak by som urobila aj gulky, lebo zelenina je hladna, ja by som to ochotne zjedla aj bez guliek, len spargla, omacka a par zemiakov, ale urcite by sa k obedu patrilo pridat aj bielkovinu 🙂

Spargla s masovymi gulickami a bylinkovou omackou
2 kg bielej spargle, sol a trocha cukru
Masove gulky: 200g miesaneho mleteho masa (bravcove, hovadzie), mala cibula, 1 PL kapar (nikdy som to tam nedala), 2PL struhanky, male vajce, sol, cierne korenie, 400ml vyvaru masoveho
Bylinkova omacka: 40g masla, 30g hladkej muky, 250g smotany na slahanie, 2 zltky, sol, cierne korenie, viazanicka petrzlenovej vnate, par kvapiek citronovej stavy

Sparglu ocistime, osupeme, orezeme konce, umyjeme, varime cca 12-15 minut vo vriacej osolenej a ocukrenej vode.
Mlete maso dame do misy, cubulu ocistime a nakrajame, kapary nasekame. Vsetky suroviny okrem vyvaru zmiesame a urobime mensie gulky, tie potom uvarime vo vyvare do makka. Z masla a muky urobime zaprazku, zalejeme vyvarom z guliek, vymiesame a za staleho miesanie prilejeme smotanu, niekolko minut nechame pobublat. Zltky rozmiesame v troche teplej vody a zahustime nimi omacku. Dochutime solou, korenim a citronovou stavou. Petrzlenovu vnat umyjeme, nasekame a primiesame do omacky. Podavame s varenymi zemiakmi.