Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Dobre ranko dievcata 🙂 teda uz pomaly den, my sme dnes hore uz od 5.30 a stihla som uz ja byt vygruntovat...uz len prach poutierat 😀 A aj krpca som ulozila snad na pol hodku aspon do postielky hajat...
@nanika dakujem, tak idem rychlo na to, kym maly spinka...lebo to uz nebude dlho trvat. No do 100 kg kupovat nemozem 😀 moj mm ma okolo 106kg 😀 Nechcem za nu vyhadzovat zbytocne vela, tak snad netrafim vedla 😀 lebo aj kuchynsku musim niekde splasit...Ananas som mala cerstvy..ale nakoniec som pridala mrkvu...a bola zelena tak ...
@nanika je moja energetická denzita ok? : 466 kJ/100 g, 111 kcal/100 g Ci robim nieco zle?
a toto s moje hodnoty zo vcera, KJ mi trosku vybehli:
Příjem Bílkoviny Tuky Sacharidy
Doporučený: 7000 kJ 25% (102.9 g) 30% (55.6 g) 45% (185.3 g)
Skutečný: 7575 kJ 24% (105.4 g) 27% (53.3 g) 49% (170.3 g)
Inak nechapem, dnes som sa rano postavila na vahu..sice som uz trosku predtym pila...ale nejako sa nepohla ☹ a to mam zelene semaforiky ☹ , ale dufam, ze do pondelka este co to pusti... 😅
Kazdy den sa chystam si pocvicit, som pozerala tie linky, co ste sem dva dni dozadu dali a su super a ani netrvaju dlho...ale vecer som uz ako matoha a zaspavam uz o osmej pred telkou :( ale musim sa hecnut, aspon ze brusaky dam denne...a prechadzky v manduce mame s malym, ale cvicenie je cvicenie 😅
@jajuska1411 dakujem 🙂 nakoniec som sa tam sama nejako prehrabala..ale tam mi to vyslo nejako divne 😀 ze nadvaha len 5kg...ale je jej viac, prilepsil mi o dve kila...a tie KJ, co mi tam dal....ze cez 9000...tak to uz sa mi zda uplne prehnane 😅
@elina313 nevadi, aj tak dakujem, vsak ja chapem, ze nie vzdy ste tu, ved ani ja 😉
@livia333 joj, ale to neznamena, ze ked budes mat samaforiky zelene, ze je to zaruka, ze budes chudnut. Ale obcas to zabera 🙂 Ak si mala predtym chybu vo vyzive, ze privela sacharidov a malo bielkovin. Okrem toho, musis brat vahu v globale za tyzden, nie den po dni 🙂 Ja mam oproti pondelku -500g a to uz mam pomaly po ms, takze teoreticky, kedze som mala v pondelok vodu zadrzanu, je to bieda. Ale zasa, ak si ho udrzim do pondelka, budem rada aj tak. Hlavne by som nerada stupla nad 75 tento mesiac, inak mi je to dost jedno 🙂
@nanika vsak hej...ja som sa zase nechala uniest 😀 a to na vahu nelozim, hoci denne okolo nej chodim...no musim co najrychlejsie splasit tu digitalnu, nech viem skutocne na com som...vsak ja beriem v globale vahu...ale minule tyzdne to bolo vzdy nejake to kilecko..odhliadnuc od posledneho tt, tak som asi rozmaznana 😀 😀 😀 ale cakala by som, ze pojde dole, lebo som cely tyzden poslusna a ziadny prehresok nemam zatial 😀 😅
Pockam si pekne do pondelka 😀 a potom sa budem nad sebou zamyslat, ak sa nic neudeje 😀
ahojte dievcata....tak korcule vcera neboli...sestra nesla ze sa hanbi.... 😅 no vyhovorky 🤐 ale nalozila som maleho na bicykel a pekne krasne sme sa isli odviest...dali sme si maly vyletik a skoro som dusu pustila...normalne som mala vacsinou pocit ze stojim.... 😀 😀 😀 😀 a ked som slapala do kopca tak ani nehovorim...vonku teplo ako v pekle a ja sa vyberiem bicyklovat..🙂 inak mne ide teraz vaha hore ale mam dovod...ms...takze plusko v pondelok iste ale dufam ze v stredu uz po nom nebude ani chyru .....ale cvicim denne takze som aspon s tym spokojna... 😎
ahojte, ufff tak som si prečítala pár strán dozadu, kde ste rozoberali Luckine @lucka527 schudnutie...Luci ja ťa veľmi obdivujem, si riadna kočka a kiežby som mala na to cvičenie také odhodlanie ako ty! jedálniček som si nečítala, lebo ja sa nedržím vlastne ani toho, čo sem baby píšu, ja jem všetko a váha mi hore nejde...takže už iba zhodiť 10 kíl a som spoko. nič si z toho nerob, že ťa tu takto odpísali, základ je, že vyzeráš ako vyzeráš a môžeš byť so sebou maximálne spokojná.
tak ženy...ja som sa rozhodla túto tému opustiť, nepáči sa mi prístup niektorých z vás, nechcem konkretizovať, hlavne jedna mi lezie neskutočne na nervy svojími radami a očierňovaním druhých, ako keby ona sama vyštudovala na nejakého poradcu zdravej výživy a k tomu trénerstvo a bohvie čo ešte... existujú milióny článkov a recenzií a všade sa stretnete s inými radami o chudnutí a ak niekto napíše niečo iné ako to má dotyčná naštudované, tak je oheň na streche... ja si budem radšej ďalej chudnúť svojim tempom, naďalej sa budem stretávať s @adky a vám želám, aby ste si splnili svoje ciele, aby sa vám darilo aj naďalej chudnúť a aby ste boli so sebou minimálne také spokojné ako Lucka 🙂
očakávam, že sa do mňa teraz pustite...ale mne je to jedno, napísala som svoj názor a o tom predsa verejné fórum je. tak čaute
@katkav ahoj, môžeš ma prosím vymazať z tabuľky? ďakujem a prajem veľa šťastia pri chudnutí 🙂
Tak a viete co baby, ja normalne nereagujem 🙂
@tutulka12 ahoj tutulka...ak ti leziem na nervy ja tak sa ospravedlnujem....inak sem prispieva len nanika hlavne...a myslim si ze radi naozaj na urovni...jej rady pomohli nejednej z nas....a keby nepisala tak by nam to mozno ani neslo...vies prispievame sem lebo si radime jedna druhej...tretej...stvrtej...a neviem...a neviem...ved aj tebe tu baby vzdy ochotne poradili ked si nevedela ako dalej ci nie???bola si jednou z nas a zrazu nie si...a odsudzujes nas... ☹ kazdy nazor a podelenie sa o dobru skusenost ktora nam tu moze pomoct ...by tu mal byt vitany...keby tu nebolinazory naniky a psychicka pomoc jennn tak neviem...tie moje su mozno zbytocne ale tiez ked chcem tak prispievam... 😎 ako kazda z nas...
@macekovam nie, ty mi na nervy nelezieš 🙂 ja viem, že si tu radíte a vôbec vás neodsudzujem. a strašne vám držím palce. mne sa iba nepáči, že sa tu prezentuje iba jeden druh chudnutia a ak napíše nejaká baba akú má ona skúsenosť s chudnutím, hneď sa do nej obujú aj napriek tomu, že sa jej podarilo schudnúť a spevniť postavu aj keď iným spôsobom ako sa tu prezentuje. niektoré z vás sú mi veľmi sympatické a som rada, že som vďaka tejto téme spoznala hlavne Aďku a samozrejme aj vás... ja odchádzam preto, lebo ja nespadám do kategórie tohto chudnutia, ja sa nestravujem racionálne ale jem na čo mám chuť a aj tak chudnem... takže sem nepatrím...
@tutulka12 vies ale tato tema ma svoje pravidla v chudnuti a sme tu tie ktore ich akceptujeme...preto posielame kazdej novej rady na chudnutie...ma ich kazda poskytnute rovnako...aby sme isli jednou cestou...aby sme sa nerozchadzali v nazore...o inych sposoboch chudnutia su tu zalozene ine temy...baby maju napriklad zalozenu 90 dnovka ...delena strava...a tiez ich navzajom nemiesaju....nasa cesta do ciela vedie pravidlami ktore mame rovnako dane...aby sme sa nerozchadzali v nazoroch...... 😎 o.k...uz to nebudem rozpytvavat.... si sa rozhodla....aj tebe stastne chudnutie...
@tutulka12 jéééj to je úžasné, že Ti to ide takýmto spôsobom @macekovam ja si nemyslím, že tu chudneme všetky rovnakým spôsobom, iba nás oslovila myšlienka a tak sme sa k nej viaceré pridali, mne napr. veľmi vyhovuje tento štýl... nedelenia stravy - osobne by som to možno vydržala 2 dni a potom koniec ☹ , žiadna diéta... áno pošmyknem sa a nie raz, ale kočky ste tu úžasné, žiadne hádky ani ataky... ja si myslím, že sem patrí každý, koho cieľom je schudnúť, poradiť sa, alebo dobre poradiť a nemyslím, že sme tu skupina "Racionálne stravovanie"
Každý nekonfliktný k nám patrí 😀 😀 😀 😀
pamätám si, keď som do skupiny koncom min. roka prišla, tak som sa zastrajála, že budem držať 90-dňovku - @yennn mi povedala, my tu diéty nedržíme, ale ak Ti to bude vyhovovať tak to skús .... a vydržala som pri tom 3 dni 😀 a pridala sa k stravovaniu, ktoré si tu kočky radili... ale nikto ma neoznačil, že patrím do inej skupinky... a za to som vám kočky všetkým - ale najmä @yennn @adky @jojina @katkav @nanika vďačná, lebo len vďaka vám som sa dokázala vrátiť a ísť za svojim cieľom... RADA patrím do našej skupinky, aj keď som chcela začať úplne inak 😀 😵
Ahojte !!Tak na úvod hlásim že som ZELENA už 4.den 😀 😀 😀 a ide mi to čoraz lepšie a už sa dosť dobre orientujem v tom čo môžem a čo nie.No a ja som tiež rada že táto téma existuje,pretože mne sa za 1 mesiac podarilo to,čo sa mi nedarilo 19.mesiacov a to dať normálnou cestou dolu aspoň 2kg,pretože ešte kojím a schudnúť nejakou jednotvarnou diétou by bolo možno jednoduchšie a rýchlejšie ale všetok "bordel" z mojich tukov by popapala moja princeznička.Vždy nájdem podporu a odpovede ked som v koncoch za čo som babám nesmierne vdačná a lutujem len to,že som sa sem nepridala už dávno !!!!!! 😉
@macekovam ahoj Matka som tu, ale iba na chvilku, mame doma svokrovcov, chystame sa ist jest slavnostny obed, svokor ma dnes narodky. Za chvilku idem uspat malickeho. Vcera mi bolo perfektne na zumbe, aj ked mam pocit, ze som skoro dusu vyplula a tomu instruktorovi sa to hopsa, ked nema prsia 😉
@zuzuh skus si dat v sebekoucinku - vazeni - mereni a tam si to prepis, potom ti to bude podla toho pocitat normalne v jidlokoucinku. 😉
@elina313 ani ja nepatrim medzi tie, co by chudli uplne drasticky, doprajem si na co mam chut, ale snazim sa jest zdravsie ako predtym a viac pit....nemyslim si, ze by sme odtialto niekoho vyhanali, ved kazdy si moze chudnut svojim stylom, skusit 90-dnovku, delenu stravu, len vacsina z nas chudne tak, ze sa snazime papat trosku zdravsie a viac hybat, takze partacky, co robia 90-dnovku alebo delenu tu asi nenajdu. 😉 som rada, ze sme ta trosku znova nastartovali. 😎 😎
ozaj kočky... čo hovoríte teraz na tú reklamu na Alli ???
@nanika hej, že či ste za takýchto pomocníkov... ja kojím, takže ja si netrúfnem...ale vy čo nekojíte, vy si kúpite ?
Nani, ešte jednu otázku ak mám príjem tých 7000 KJ čo si mi radila celkovo mi to sedí, ale uleteli mi sacharidy na 154 % to je zlé ? ja viem, že sa pýtam asi hlúpo, ale fakt sa v tom tak nevyznám a nemám čas pátrať...
No robila som brušák a som sa rehotala sama na sebe 😀 😀 ty kokos ja by som potrebovala jedného čo by ma zdvíhal 😀 😀 😝
@elina313 hovorili o tom v telke sa mi zda, neviem konkretne, ako to funguje s tymi sacharidmi, lebo priznam sa, toto konkretne na tej reklame zaujalo aj mna. Ale na tie tuky povedal nejaky odbornik, ze to moze zaberat, ked uz urcity pocet kg si schudla uz sama, cize ako taka barlicka. Lebo ked to vezmes z tohoto hladiska, ono ta pri nadbytocnom tuku prezenie, cize to ma taky skor vychovny charakter. Ale jest ta to nenauci. Ak obmedzis tuk, nema z coho brat a ten efekt to mat nebude. Aj ked som citala zaujimave veci, ako si niekto po stvorceku cokolady skoro os....l paty 🙂 Kupovat to nebudem, aspon dufam 🙂

@jajuska1411
@livia333 jééééééj no super, vidím, že sú tu aj rýchlejšie... super, že si tu vypomôžeme... ja som tu teraz tiež na skok a bubák už z postielky ...mááááám ( to je že mama prečo si ma nevšímaš...) tak idem kočenky a krásne ráno a dník... dnes poobede ďalšia prechádzka...