Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@kvetka58 Kveti, nie je zasa taka stiplava 🙂 Na nejake ocistne kury som prilis pazrava a ja sa snazim tak zdravsie jest cely mesiac, nielen na spln 🙂 Neviem, ci take veci zaberaju. Dokonca som sa sledovala par mesiacov a pri rovnakom stravovani mi vaha pri pribudajocom mesiaci nestupala a pri ubudajucom neklesala, isla som cely mesiac rovnako. Skor mi robi sarapatu ovulacia, nasledne PMS a ms 🙂
@katkav ja som ten program ešte nevidela ale ked už o nom viem tak kuknem, pozeram na prime "jste to co jite"
je naozaj zaujimave, ze takmer vo vsetkych pripadoch tí ludia mali veľmi nízky príjem stravy a tie stoly keď ukazujú ako sa stravujú, kde je všetko nagyndžené v kope tak to je naozaj dobrý odstrašujúcí príklad a v zapetí ukážu farebný stôl plný zdravých vecí 😀 no ešte neviem či by mna niekto presvedčil vyzliecť sa do prádla a nechať sa odfotiť to je pre mna vyšší level veru
@kvetka58 ked si odhodlana schudnut, tak viem, ze tie fotky na zaciatku su desne, cloveku je to velmi blbe. Ale postupne ako chudnes, tak ti je luto, ze si sa nenafotila viac. Ja mam z mojho 90 kg vrcholu len grupe fotku z vianoc, teraz to lutujem, je to prima varovanie, kam sa clovek vie vyzrat 🙂
@kvetka58 vcera bola napriklad sranda v tom, ze sa kocka vazila po piatich dnoch a mala ubytok "len" 500 gramov a ten trener sa jej pytal, ci robila vsetko ako mala, ci jedla tak ako mala, lebo trening mal na starosti on a daval jej teda riadne do tela a nakoniec z nej vyslo, ze nejedla tolko, kolko mala, ale menej, lebo neznasa ranajky a nevie ich do seba dostat a potom ked uz zacala jest ako mala, tak jej to islo lepsie. Vela ludi si mysli, ze musia jest ako modelky, alebo ako vtacik, aby schudli....ved kedysi sme pocuvali, ze je chudy ako z koncentraku, urcite nic neje, tak si to clovek tak nejak spaja, malo jedla = malo kil, ale to nie je zdrave.
@nanika aha tak diky za info nabudúce hodím do vozíka aj tu mexickú a keď mi nebude chutiť nenápadne vložím do chladničky svokrovi 😀 aj keby on vedel, že to zo soje je, tak to do úst nedá ale však malé písmenka ....
a jaku kravinu som naposledy spravila kupila som Ricottu tak na to sa nechytá ani tvaroh bez tuku, čo už je iný humus 😝 😝 😝 som si myslela,ze to je nieco podobne, ze obmenim trosku chut aby som len ten tvaroh nehutala
a teda to radsej nic ako tu spominanu " fajnotu" brrrrrrrrrrr
@katkav inak ja som si vsimla,ze ked si poviem ze dnes budem zdravo jest, tak just mam najvacsie chute na sladkosti a same dobroty, takze ja si nemozem nic planovat lebo vtedy to zrovna nevyjde a co sa splni tyka mne vtedy najviac šmakuje 😀
Inak, u nas, ked sa zjavi francuzska alebo cicerova, tak mi ju pubertiak zje 😅 Neviem, ci vie, co je 😀 Tie pazitkova a mexicka, akoby mi v nich nieco chybalo, neviem co 🙂 Ale mexicku a cicerovu mam najradsej na topinke 🙂
Ricotta: Kdyz do ricotty zamichas cukr, vznikne mnamina. Kdyz ricottu rozslehas se zloutkem a pridas cukr, vznikne z toho mnamina i pro deticky 🙂
p.s. ma to jen jednu chybu. Ricotta neni jako ricotta, pokud si chcete na Ricotte pochutnat,chce to original 😢
ahojte babulky🙂 ja som bola vcera komplet cervena a ked som nahadzala do stobu co som zjedla ze 4600 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 no strachota......vcera komplet na cervenu som slapala.... 😝
inak spomynate ze bol spln....takze kedy zaciname cuvat???? nech sa na to pripravim🙂 a podporim viaaac moje chudnutie??? do pondelka este stiham 😀 😀
Ahojte baby prepacte, ze vam sem leziem. Ale mam rovnaky problem ako vy. Teraz po druhom porode, my vobec nejde chudnut a to co sa mi aj podarilo zase zacinam naberat. Zostava my este schudnut 15,5 kg ☹ Ja sice este plne kojim, ale som strasne rozozrata 😖
Neviete mi dat niake rady? Skusali ste niektora stravu podla krvnych skupin???
@nanika dakujem, to potesi 🙂 dnes si dam pauzu od korcul, dnes bude doma len rotana a brusaky.
zajtra mi drzte palce, idem na kontrolny glukozovy test ku diabetologicke ☹ musim tam byt uz o 7 hod. som zvedava ako tak skoro zvladnem maleho a psa 😀 bude sranda 😀
@matiniki5 ahoj februarovka 🙂
Ahojte,
alfa bio pomazanky uplne milujem, my ich ladujeme cela family a mam rada vsetky. teraz som nasla aj nieco na sposob syra v crievku, ale ovela chutnejsie...musim to pohladat 🙂
a vcera sme boli na nakupoch, lebo mi je uz vsetko velke a uz som si kupila nohavice 42 😵 😵 😵 😵 😵
vecer som ani zaspat nemohla 😀
@mia258 tak to som rada že ti chutili 🙂 🙂 aj ja som si ich narobila viac a šupla do mraziaku a na budúce ich skúsim zo sojovej drte ,budú viac bielkovinové a dám vedieť aké boli.A včera som robila kapustnicu so sojou ale nič moc 😝 😝 to neskúšaj 😀 😀 radšej nahradím soju kuracinkou.

@nanika
@ivana82 ste tu rozoberali tie sojove natierky, ja ich tiez poznam a najviac mi šmakuje ta oranžova s pažitkou mľask 😝 momentalne mam načatu tu modrú droždovú to mi tak rýchlo dole krkom neide ale myslím si, že si zvyknem, mexicku som ešte neprobobala lebo ja nemam rada štipľavé, teda ja len predpokladám, že je štipľava, kedže je mexická
inak kočky, vy si robite nejaké očistné kúry počas splnu? ...sa hovorí, že sa vtedy 2 x toľko priberá, no lepšie by bolo, keby sa vtedy 2 x tak chudlo 😀