icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
19. okt 2010

@yennn co si,ja mam taku supersku vahu,ze sa postavim na vahu,odvazim,cislo sa ustali a moja vaha ostane stat-nahnem sa po fotak na postel a odfotim,cize sa vazim bez neho 😀

sssimi
19. okt 2010

@adky A ty kde máš tých 100 kg??? Musíš mať teda fakt riadne ťažký foťák....... 😉

Ja som dnes so sebou nespokojná. Jedla som len 3x. Ráno návšteva, poobede sme boli na návšteve a nejedla som....
Normálne ma to štve, že si takto klamem telo. Zas bude domotané.... Ale tak zase raz za 2 mesiace mi to možno prepáči 😅

yennn
19. okt 2010

@marthuska dakujem za kompliment, ale ja tu nebudem posielat foto mojej vahy 🙂 Budete mi musiet verit 🙂

@adky paradajky vyzeraju super, normalne asi zajtra spravim, a to paradajky nemusim. Napadlo ma dat tam este aj lanove semiacka. Kalorickejsia varianta by bola s orechami 🙂

@jankacz urcite este potom mozes jest, ale rozok uz by som asi nedavala. Neviem to presne, suvisi to s cvicenim - takze asi by som dala nejaku bielkovinu na budovanie svalov. Mozno sunku, alebo syr... skus pozriet www.chudnite-ako
A este zalezi kedy ides spat. Moze ti travit aj s kojenim, jasne.

yennn
19. okt 2010

@lusia_99 tak super, blahozelam vidis si sikulka. Aj s tou vodou, uvidis za chvilku ani nespomenies, ze na vodu nemas chut, alebo ze bysi nebola smadna. 🙂

@sssimi z toho si vobec nic nerob, telo si to ani nevsimne, ak zajtra rano nabehnes znovu na rezim. Asi si dnes uz moju spravu neprecitas, ale naozaj na to nemysli - akoby sa ani nestalo, rano vstanes a bude vsetko ok 🙂

adky
19. okt 2010

@sssimi na bruchu 😀

yennn
19. okt 2010

@adky AKY JE TO POCIT MAT O VYSE 5 KIL MENEJ NEZ PRED DVOMA TYZDNAMI????
Podel sa s nami - a prehanaj, nech sa mame na co tesit 😀 😀 😀 😀

sssimi
19. okt 2010

@yennn čítať až zajtra 😀 Ja? Nočný vták?..... Bodaj by som si to až zajtra čítala 😀 😀 😀
@adky poznám 100kg ženy, ale tebe by som 100 nepovedala. Máš ťažké kosti alebo veľa svalstva pod slaninkou.

mimini
20. okt 2010

Ahojte kočandy, tak ja mám po pondelkovom vážení nulový úbytok, ale viem kde sa stala chyba, meškal menzes a z môjho možného tehotenstva som bola úplne na nervy tak som sa napchávala čokoládou. Včera som bola u dr. a nejak sa mi rozhádzali hormóny, ideme to teraz dávať do poriadku a potom sa mi snáď začne viac dariť v chudnutí. Dnes sa vraciam na starý režim 5x denne jesť a hodne piť a samozrejme žiadna čokoláda.
A inak ten piatkový spining bol fajn, čakala som totalnú svalovicu, no bolel ma len zadok od sedadla, dnes by som mala ísť zas, ak bude voľne miesto ( som sa zabudla zapísať 😖 )
Všetkým chudnúcim držím palce a idem si vás dočítať, kým mi malý vstane

adky
20. okt 2010

@yennn Ake 5 kila? Uz skoro 6 😀
Pocit? Bajecny,rifle ma netiskaju,su mi volne,zrkadlo je aj nadalej neuprosne,ale moja laska povedla,ze mam mensiu prdel 😀 😀 😀 - toť najväčšia pochvala akú za posledných 6 rokov vypotil 😀 😀 😀 No nenakoplo by Vás to ďalej? 😀 😀

adky
20. okt 2010

@sssimi kosti neviem,ale svaly mozu byt......ked napnem napr. nohy-cele tvrde,nic makke.....aaaaale brucho? O nom pochybujem ze ma dajaky sval 😀

lusia_99
20. okt 2010

dobre ranko 🙂 tak som po ranajkach 1 celozrny rozok so sunkou a syrom a zeleninka....teraz zapijam cajikom-spalovac tukov 😀 len netusim co varit....poobede ideme na hostinu mama mala narodeniny tak sa snad nerozeriem....nejako odolám 😅

lusia_99
20. okt 2010

a som este zabudla..kupila som si L-karnitin aj psyllicum 😅 tak uvidime ci nieco zabere..podam podrobne info potom 😉 a uz idem lebo tu mame bordel jak v tanku v celom byte...tak šup,šup...zapnem vežu a spalujem kalorie 😀

nanika
20. okt 2010

Ranko, dnes som sa sem skoro ani nedostala, aj to citam s jednym okom na reprize panelaka...
@adky ides dievca, obavam sa, ze zachvilku pri mojej vahe prefrcis bez obzretia a stratis sa niekde v nedohladne 🙂 Dnes nebudem vacsinu dna doma, obed si dam, este sice neviem co, ale vcera som kupila horne kuracie stehna, cakam aj muza k obedu, zeleninu wok uz nie prosim... tak co s tym, asi to upeciem na plechu a uvarim ryzu...

adky
20. okt 2010

@nanika bola by som rada keby som vsetkymi kilami len tak prefrcala 😀 Ale nie,uz teraz citim,ze s ato zacalo spomalovat na vahe,ale zas na druhej strane-zacalo sa to odzrkadlovat na postave.Uz bolo na case-ved tahame 3 tyzden,konecne je aj nieco vidiet a nenamyslam si to len 😀
Ja budem mat dnes rybku,mnam 😀

adky
20. okt 2010

@lusia_99 ajajaaaj oslavy narodenin su zabijak 😀 To poznam,zvladne ich len velmi silna osoba,s obrovskou a nenormalne pevnou, pevnou volou 😝
Ked som chudla pred 3 rokmi a chodila na oslavy tak o mojej snahe uz vedeli a vzdy ma cakal namiesto chlebickov šopský šalát 😀 😀 😀

adky
20. okt 2010

@yennn super,vyskusaj-potom daj vediet jak šmakovalo 😀 😀

marthuska
20. okt 2010

bre ranko, my sme v noci nespali, tak dospavame teraz, vy ste toho popisali...
@adky podla mna mas aj o 100g menej, sto pro, sak sa v pondelok odvaz bez ponoziek 😀
inak dievcence, ste isto citali o trikoch ako vazit menej pri vazeni 😀 treba si spravit peeling, ostrihat nechty a podstrihnut vlasy 😀 (kebyze si spravim na hlave boba tak hned schudnem aj 1 kg, mam vlasy po pas) 😀 toto mam ako tajny tromf, ked vaha nebude spolupracovat 😎

marthuska
20. okt 2010

@adky recept je famozny

acim
20. okt 2010

Ahojte, som tu nova, a pravdu vam poviem, som rada, ze je tu tato tema, lebo vsade som sa docitala, ze zeny po porode chudnu a ja som si naivne myslela, ze to bude aj moj pripad. Kedze som kojila o 106 🙂 Ale po poriadku.
Pred porodom som mala 58 kg pri vyske 162 cm. Rodit som isla ako 75 kg a z porodnice som sa vracala so 64 kilami, tak som bola cela natesena, ze ostatnych 6 kil zhodim velmi rychlo. No lenze caste nocne vstavanie, sama doma na vsetko, a hlavne veelka chut na jedlo po piti caju pre dojciace matky zo mna urobilo 68 kg osobu, cize som sa pekne vykrmila 😝 . Mala bude mat coskoro 10 mesiacov a mna sa tie kila drzia zubami nechtami, vobec sa neprejedam, povedala by som, ze jem presne rovnako ako pred porodom, takze nechapem 😒
Svoj najvacsi problem ale vidim:
1. v sladkostiach, kazdy den si musim dat aspon malicky keksik, alebo kusok cokolady
2. ziadny aktivny pohyb, samozrejme okrem bezneho pobehovania okolo malej a denodennych 2 hodinovych prechadzok, v lete dokonca 5 hodinovych
Budem rada, ked sa tu mozem zapojit 😀

marthuska
20. okt 2010

@acim vitaj a zabludila si velmi spravne 🙂 poradime ti urcite. fantasticke je, ze vies, co robis a ako robis a co by sa dalo zmenit. pondelok je den vazenia. dnes je sice streda, nevadi, dnesne udaje posle Yenn, isto si si asi citala par stranok dozadu. ak nie, spytaj sa, je nas tu dost, velmi radi ti odpovieme poradime 🙂

yennn
20. okt 2010

@sssimi tak dufam ze si rano vstala tak ako sme sa dohodli, vcera ziadne prehresky neboli a ficime dalej? 🙂

@adky uz 6 ?? Pocuj, ty sa ako casto vazis, sme sa dohodli ze raz tyzdenne 😉 Robim tie tvoje paradajky, ale priznam sa ze trochu som obmenila. Najprv ma napadlo tie vlocky nie namocit, ale prave naopak - oprazit. Pridala som lanove a sezamove semiacka. A potom kedze vlocky boli suche 😝 tak som tam tresla jedno vajce 😝 😝 Tak som si povedala, ze moc dietne to nie je, ale kedze ja a zelenina nie sme kamaratky, tak najprv sa naucim jest veci takehoto tipu vôbec, a potom budem zdietnovat recepty 😀 😀 😀 Prave som vytiahla z rury, takze dam vediet. A pre maminu som spravila aj tu papriku, ked vravis ze bola dobra 😉

marthuska
20. okt 2010

http://jurajtabak.blog.sme.sk/c/220656/10-rad-a... inak aj ostatne jeho clanky su ok

yennn
20. okt 2010

@lusia_99 drzime palce na oslavu a daj vediet ako si dopadla. Je nesmierne dolezite sa nastartovat bez prehreskov a naplno. 🙂

@adky aj sado-maso stylom zvladnes oslavy. Ked si nepovies ze musim si odriekat, ale chcem 😝

@acim vitaj u nas 🙂 Ak sa chces zapojit do chudnutia, tak citaj, motivuj sa s nami, inspiruj sa receptami, prispievaj, pytaj sa. Ak sa chces zapojit "oficialne" 😝 - citala si o nasej tabulke? Mame pondelok den vazenia, ja to vsetko zaznamenam (panboh ma ochranuj, co som si to na seba vymyslela? Nejak nas pribuda 😀 😀 😀 ) , a tabulku uverejnime. Ak chces, budem potrebovat tvoju vysku a vahu (162 cm a 68 kg ?) , ak chces, daj aj rozmery (prsia, pas, zadok, stehno). Ale hlavne mi napis, ak to s chudnutim myslis vazne, ako by si si predstavovala svoju vahu na silvestra - to je nas prvy (kratkodoby) milnik. V januari zhodnotime ako sa nam darilo a stanovime dalsi ciel do 31.3.2011 - to ty uz budes mat vahu naporádku 😀 😀
Neboj nieco s tym spravime. A ako sa stravujes? Ako si na tom s pitnym rezimom??

marthuska
20. okt 2010

@yennn som rozmyslala, ze by som ti pomahala s tabulkou, ale ako?

lusia_99
20. okt 2010

tak som nakukla na chvilku dnes amm volnejsi den. drobec zaspal mam upratane navarene tak trosku relaxujem...uz som po obede mala som fazulovu polievku s fliackami 😝 a psyllium 😀

adky
20. okt 2010

@yennn nooo,tiez super napad-len to vajco je dost kaloricke 😀 A co-chutilo? 😀

adky
20. okt 2010

@marthuska ze by moje ponozky mali 20 kil? 😀 😀 😀 😀

adky
20. okt 2010

@lusia_99 supeer,len tak dalej a kila budu miznut ako mavnutim carovneho prutika 😀

sssimi
20. okt 2010

@yennn jansé, pekne som nabehla na svoj režim a už valí aj vodu. Tak snáď dnes zvládnem aspoň 2,5 litrika 😉

lusia_99
20. okt 2010

@adky dufam...po tolkych zbytocnych pokusoch kedy som to hned po pár dnoch vzdala to dufam konecne vyjde.....ved mam VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAS 😉