icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

stardust
9. jún 2011

@janca13 aj ja hovorim mnam na kavu 🙂 🙂 🙂 V Bielefelde som.

janca13
9. jún 2011

@stardust tak to netuším kde je.Ja som za normálnych okolností bola schopná aj 4-5 vypiť. 🙂

zizaka
9. jún 2011

ahojte a nemáte nejaký dobrý jedálniček aj pre baby pred pôrodom, doteraz som išla podľa tabuliek, som v 33 tt ale už trošku presahujem, pri prvom som pribrala v posledných mesiacoch až +25, zatiaľ mám plus 13 a to by vraj malo celkovo stačiť, a navyše už teraz ani do práce nechodím, takže predpokladám že aj to sa odzrkadlí na váhe. Takže poradte mi, ak máte niečo vytypované. Ďakujem

kvetka58
9. jún 2011

@janca13 no ja nekojim tak ja mooooooooožem 😅 , no co nove? Jenifer Aniston si strazi milenca 😀 😀 😀
som na topkach vycitala 😅 ozaj a Chodur sa zasnubil 😀 😀 😀 same pikosky
inak ja idem dnes nakupovat, tak dufam, ze nenakupim ziadne hovadiny zase ktore bude treba skonzumovat 😅

stardust
9. jún 2011

@janca13 BI je na chvoste dvadsiatky najludnatejsich miest v Nemecku. Tych 4 alebo 5 vypitych salok kavy myslis na jedno posedenie alebo za cely den?

janca13
9. jún 2011

@kvetka58 no chuda Jenifer mať tak jej problémy 😀 😀 😀 teda nie žeby som potrebovala milenca 😀 😀 no ved aj ja sa chystám poobede na nákup už od rána behám s papierom a perom a zapisujem čo treba a nakoniec ostane papier doma a kúpim tie hovadiny čo aj ty 😀 😀 😀 a u nás zas pršííí 😠 😠 a hrmcuje 😠

janca13
9. jún 2011

@stardust 😀 😀 😀 za celý deň samozrejme,ale Ježiško mi doniesol kávovar,tak by som ich zvládla možno aj na jedno posedenie 😀 😀 no a to Bl si vygooglim 😀 😀 alebo sa opýtam muža

kvetka58
9. jún 2011

@janca13 vsak to chudatenko Jeniferka 😀 😀 😀
u nas len prsi a nehromcuje lebo keby hromcovalo tak vypinam PC 😅 no ja mam tiez popisane na papierikoch co vsetko treba nakupit, ak chces mozem ti dat opisat 😀 😀 😀

mia258
9. jún 2011

Ahojte 🙂
U nás je konečne pekné počasie, tak poobede sa chystám s malou na prechádzku.
Ste mi narobili chuť na kávu, ale musím počkať až kým sa naobedujem, potom by som musela vypiť dve a to by neskončilo dobre 😀

janca13
9. jún 2011

@zizaka no ja ti neporadím,ja som počas tehu pribrala ukážkových 12 kg 4 som nechala v pôrodnici no ale potooom som za necelé 3 mesiace pribrala "8" takže ešte teraz nemám ani svoju popôrodnú váhu.Namiesto 8kg musím schudnuť 16 a ja som jedla všetko,ale mne ked som bola tehotná vôbec nechutilo sladké tak asi preto som nepribrala veľa. 😉

janca13
9. jún 2011

@kvetka58 no radšej nie ja mám toho už toľko,že môžem aj román začať písať 😀 😀 ja neznášam nakupovanie a potom mám toho toľko že až 😝 😝 ja idem do obchodu až ked sa mi zo špajzky ozýva Luciin zúfalý výkrik BOZE MAMAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! 😀 😀 😀

kvetka58
9. jún 2011

@janca13
@zizaka no ja tiez ziaden jedalnicek nemam, pocas tehu som pribrala nejako vela celkovo 20 kil ale ked som prisla domov z porodnice som mala naviac len 10 kg , behom mesiaca islo dole dalsich 5 kil a zvysnych 5 ani za nic a s tymi sa teraz mordujem 😅

janca13
9. jún 2011

@mia258 juj tak to počasie ti závidím ,ale aj prajem.U nás je toho dažda už dosť.No ale nesťažujem sa,lebo chudáci tí čo ich vytopilo ☹

kvetka58
9. jún 2011

@janca13 😀 😀 😀 😀 esteze mas dceru 😀 😀 😀 no ja som si dnes popisala same zdrave veci, tak uvidime s cim sa domov vratim 😀

mia258
9. jún 2011

@janca13 u nás pršalo skoro dva týždne v kuse. Cez deň sme mali aj silné búrky a to sa otriasal celý dom, keď zahrmelo 😖

kvetka58
9. jún 2011

@mia258 a ja kukam jak blááázen, ze ked na Slovensku je pekne pocasie a ty racis byt ve Francii 😀
tak si to uzite lebo tu chčije uz od rana a ani neviem kolkaty den uz

mia258
9. jún 2011

@kvetka58 môžeš prísť na návštevu, aj keď neviem, koľko dní sa to slnko udrží 😀

janca13
9. jún 2011

@kvetka58 tak to si mala super že si tam nechala 10 🙂 a neskúšala si sa kontrolovať so stobom?mne vtedy išla váha super dolu .Tak som od dneska znovu nabehla na stob.

kvetka58
9. jún 2011

@mia258 dakujem za pozvanie, uz startujem odrazadlo, to by bolo spalenych KJ 😀 😀 😀

mia258
9. jún 2011

@kvetka58 to by si spojila príjemné s užitočným 😀

kvetka58
9. jún 2011

@janca13 ja som na stob nabehla vcera ale mrcha mi pridala za posledne dni pol kila ale dnes sa mi zda, ze to je uz ok a dufam, ze v pondelok nahlasim 60,...

@mia258 no to ano len neviem ci by som trafila 😀 a hlavne, ze kedy dorazila, pochybujem ze moje dieta bude dovtedy hajat 😀 😀

janca13
9. jún 2011

No dobre baby idem ja niečo porobiť pokiaľ spíme
@kvetka58 ty si uži nákupy 🙂 🙂
@mia258 a ty si uži slniečko 😎 😎

mia258
9. jún 2011

@kvetka58 veď ju šupni do kočíka a ideteee 😅
@janca13 vďaka, ja už idem tiež, nech sa mi obed nepripáli 🤐

kvetka58
9. jún 2011

@janca13 dakujem a podobne

@mia258 niekedy nabuduce sa stavime 😀 😀 😀
aj ja idem cosi porobit, navarene mam , viem co sa deje vo svete tak mozem ist upratat cafte kocenky

yennn
9. jún 2011

@zizaka v podstate ten istý jedálniček alebo režim, ktorý dodržiavame my, čo sa snažíme teraz schudnúť, platí aj pre tehulky - pravidelná 5x denne strava, pitný režim (viem, to sa v tehu dosť ťažko počúva 😉 , na raňajky chlebík celozrnný s niečím, k tomu zelenina. Desiata ovocie. Obed polievka na predzasýtenie 😝 plus masko, trochu prilohy a hodne zeleniny. Olovrant jogurt alebo znovu nejaka pečivovina so šunkou či syrom (ako raňajky), k tomu zelenina. Večera zeleninový šalát alebo nejaká dobrá polievočka (nezasmažená). Druhá večera ak treba nejaké vajíčko / syr / šunka alebo zelenina. Snaž sa obmedziť sacharidy poobede (sladkosti, ovocie, chleby, ryža, zemiaky, cestoviny) a na večer už isto... nespotrebovaný sacharid sa premení v noci na tuk 😉 Držím palce a hlavne sa nestresuj váhou, ak sa ti dá zdravotne, choď sa poprechádzať. Doobeda papaj nejaké fajné ovocie čo teraz dozrieva, mňam mňam. Vyhni sa zmrzline alebo keď tak len 1 kopček, nie 15 😀 a najmä (ale to už vieš) - tehulky už dávno nemusia papať za dvoch 😀 😀 😀

janca13
10. jún 2011

Ahojte!! 😉 🙂 A zas som tu sama???BOJIM BOJIM 😅 😅

mia258
10. jún 2011

Ahoj @janca13 aj ja som tu, kým mi malá spí 🙂

Dnes a zajtra budem vyvárať a vypekať, dúfam, že to zvládnem.
Včerajší večer som síce nemala najlepší, ale celý týždeň sa držím lepšie ako tie predchádzajúce, tak dúfam že aspoň čo-to do pondelka zíde dolu.

janca13
10. jún 2011

@mia258 tak sa budeme báť spolu dobre? 😀 a čože chystáš nejakú oslavu? No ja som sa včera do večera celkom dobre držala a potom som na prechádzke stretla kamarátku a išla som k nej na návštevu a slaným tyčinkám som akosi neodolala.Mne tiež dieťa spinka a poobede idem na predstavenie staršia dievka vystupuje z divadelného tak sa teším.

mia258
10. jún 2011

@janca13 dobre 😀
No zajtra mi príde mama prvý krát na návštevu, tak musím niečo pripraviť.
Jeej, aj ja som chodila do divadelného, keď som bola malá 😀 A bolo to skvelé, držím jej palce 😉

janca13
10. jún 2011

@mia258 jáj moja tak sa snažíš aby bolo všetko ok no držím palčeky aby sa mamine páčilo 😉 No ona je herečka jak vyšitá velmi ju to baví a som aj rada že ma nejakú záľubu a nefláka sa mi kade tade.Inak sen mojho muža je ísť do Fran.lebo jemu sa tam narodila mamina a žila tam 2 roky tak by chcel vidieť tie miesta.