Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte a nemáte nejaký dobrý jedálniček aj pre baby pred pôrodom, doteraz som išla podľa tabuliek, som v 33 tt ale už trošku presahujem, pri prvom som pribrala v posledných mesiacoch až +25, zatiaľ mám plus 13 a to by vraj malo celkovo stačiť, a navyše už teraz ani do práce nechodím, takže predpokladám že aj to sa odzrkadlí na váhe. Takže poradte mi, ak máte niečo vytypované. Ďakujem
@kvetka58 no chuda Jenifer mať tak jej problémy 😀 😀 😀 teda nie žeby som potrebovala milenca 😀 😀 no ved aj ja sa chystám poobede na nákup už od rána behám s papierom a perom a zapisujem čo treba a nakoniec ostane papier doma a kúpim tie hovadiny čo aj ty 😀 😀 😀 a u nás zas pršííí 😠 😠 a hrmcuje 😠
Ahojte 🙂
U nás je konečne pekné počasie, tak poobede sa chystám s malou na prechádzku.
Ste mi narobili chuť na kávu, ale musím počkať až kým sa naobedujem, potom by som musela vypiť dve a to by neskončilo dobre 😀
@zizaka no ja ti neporadím,ja som počas tehu pribrala ukážkových 12 kg 4 som nechala v pôrodnici no ale potooom som za necelé 3 mesiace pribrala "8" takže ešte teraz nemám ani svoju popôrodnú váhu.Namiesto 8kg musím schudnuť 16 a ja som jedla všetko,ale mne ked som bola tehotná vôbec nechutilo sladké tak asi preto som nepribrala veľa. 😉
@zizaka v podstate ten istý jedálniček alebo režim, ktorý dodržiavame my, čo sa snažíme teraz schudnúť, platí aj pre tehulky - pravidelná 5x denne strava, pitný režim (viem, to sa v tehu dosť ťažko počúva 😉 , na raňajky chlebík celozrnný s niečím, k tomu zelenina. Desiata ovocie. Obed polievka na predzasýtenie 😝 plus masko, trochu prilohy a hodne zeleniny. Olovrant jogurt alebo znovu nejaka pečivovina so šunkou či syrom (ako raňajky), k tomu zelenina. Večera zeleninový šalát alebo nejaká dobrá polievočka (nezasmažená). Druhá večera ak treba nejaké vajíčko / syr / šunka alebo zelenina. Snaž sa obmedziť sacharidy poobede (sladkosti, ovocie, chleby, ryža, zemiaky, cestoviny) a na večer už isto... nespotrebovaný sacharid sa premení v noci na tuk 😉 Držím palce a hlavne sa nestresuj váhou, ak sa ti dá zdravotne, choď sa poprechádzať. Doobeda papaj nejaké fajné ovocie čo teraz dozrieva, mňam mňam. Vyhni sa zmrzline alebo keď tak len 1 kopček, nie 15 😀 a najmä (ale to už vieš) - tehulky už dávno nemusia papať za dvoch 😀 😀 😀
Ahojte!! 😉 🙂 A zas som tu sama???BOJIM BOJIM 😅 😅
@mia258 tak sa budeme báť spolu dobre? 😀 a čože chystáš nejakú oslavu? No ja som sa včera do večera celkom dobre držala a potom som na prechádzke stretla kamarátku a išla som k nej na návštevu a slaným tyčinkám som akosi neodolala.Mne tiež dieťa spinka a poobede idem na predstavenie staršia dievka vystupuje z divadelného tak sa teším.
@mia258 jáj moja tak sa snažíš aby bolo všetko ok no držím palčeky aby sa mamine páčilo 😉 No ona je herečka jak vyšitá velmi ju to baví a som aj rada že ma nejakú záľubu a nefláka sa mi kade tade.Inak sen mojho muža je ísť do Fran.lebo jemu sa tam narodila mamina a žila tam 2 roky tak by chcel vidieť tie miesta.

@janca13 aj ja hovorim mnam na kavu 🙂 🙂 🙂 V Bielefelde som.