icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
14. jún 2011

@katkav ty mas naplanovany komplet den? A mas navarene na dva tri dni dopredu? A mas pre seba pripravene krabicky? Lebo ja toto teraz moc moc riesim... co malemu, co muzovi, co mne... a vacsinou na seba zabudnem ☹
Ako to robis?

daniela1974
14. jún 2011

@yennn no ja ju nejako extra neriesim v zmysle ze by som chcela mat hned 70 len som si myslela ze trolilinku z tych stehnisiek a lytisiek mi ostane v porodke 😢 . Ale nic okrem malej zo mna neodislo 😉 .
Tak teda este mesiac pockam, furt ale nechapem to moje brucho, mam pocit, ze som tehotna a 5 mesiaci s tym bruchom. Potom zacnem aj trocha sportovat ale aj tak ma podvozok tak teraz boli, ze by som na bicykel nesadla.
Jezisu 30 kil dole, to je sen.
Ja som v roku 2009 v lete mala 53 kilo a v lete 2011 97 (pred porodom) takze mna moji znami jednoducho nespoznali.

katkav
14. jún 2011

@yennn ale isiel tam aj karfiol aj zemiaky, len som to pisala tak rychlo a uvedomila som si to pred chvilkou, ze musim to ist dopisat, ja trdlo makove.

mia258
14. jún 2011

@yennn to vážne? 😨 ja teda polievková vôbec nie som, už ani nepamätám, kedy som nejakú naposledy jedla.
A do stobu si to mám nahadzovať ako: voda + zelenina? Normálne sa mi to zaráta do pitného režimu?
Musím teda nabehnúť na polievky, dúfam že dám 5 kíl do konca augusta dolu 🙂

katkav
14. jún 2011

@yennn nekrabickujem, idem von, predtym sa najem a o tri hodiny sme spat priblizne, alebo nieco zjem vonku. Napr. vcera som sa musela povinne prechadzat s malym a prislo 12 hodin, na mna hrozny hlad, tak som si dala taky maly kebab 😀 😀 to je dieta ako prasa, vsak?

tinockaaa
14. jún 2011

@daniela1974 ja som otehotnela ako 67 kilová a rodila som s 93 kilami, takže tiež 26 kíl prírastok. a to som si druhé tehotenstvo dávala pozor a pribrala som navlas rovnako ako pri prvom kde som jedla tie čipsy a čokoládu a zmrzliínu na dobrú noc. aaaaaaaaaaaaale nie to som chcela, malý má 14 mesiacov a ja som o pár deka pod svojou váhou ako som otehotnela. a to najmä vdaka babám tuto @yennn @katkav 😉 takže daj si teraz klud tak dva týždne ešte, pitný režim môžeš dodržiavať, ak kojíš tak vlastne musíš a potom skús nabehnúť na systém ako ti napísala Janka @yennn pôjde to, uvidíš, ja som svetlý príklad. 😀

mima1311
14. jún 2011

Caute baby ,som tu dlho nebola ,stale dake problemi ,uz som aj myslela pred 2 tyzdnami, ze skoncim v porodnici ,hlavne ze sa to zastavilo ...

@tinockaaa tak verim ze aj ja budem svetlym prikladom a pojdem v tvojich slapajach ...tiez sa desim ako
@daniela1974 ze mi vsetko ostane ,najhorsie su stehna ,je to hrozny pohlad ...ja mam zatial teho hore 18 kg ale dala som ich zopar hore aj tesne pred tehotenstvom ...tak roboty ako na kostole ....a tiez presne aj ja som pri prvej pribrala 25 kg a to som zila na cokoske a zmrzline a teraz stravu kontrolujem ,idem tak na 80 % lebo nemozem sa donutit pit a tie kila idu aj tak hore ako besne ....

debbie
14. jún 2011

@daniela1974 ahoj ja som pred porodom mala 55kg,prestala som fajcit a vaha sla hore na 67kg rodit som sla ako 104kilova a z porodnice som si niesla spolu s dcerou aj 96kg. Mala som CR a dlho som nemohla cvicit a skoda ze som tieto baby nestretla skor,teraz som uz konecne spokojna,vaha 68kg a ide to stale dole a trvalo to dlho ale o to je to trvalejsie. Neboj pojde to len si ver,motivacia je zaklad,drzim palceky.

martinex
14. jún 2011

ahojte dievcata,rada by som sa k vam pridala,kedze by som porebovala nejaku tu slaninku dat este dole. 90dnovkou som dala dole 9 kil,ale aj tak moja vaha je na zaplakanie,nehovoriac o mojom tele. mate nejake rady,tipy,triky ako nato...drzite nejaku dietku ci ako sa vam dari chudnut? dakujem za kazdu radu

kwetinka1
14. jún 2011

@janca13
@katkav
dakujem za podporu, ale uz musim nieco so sebou robit.

@yennn si ma potesila, lebo ja polievky zboznujem a som ich schopna jest aj 5krat za den 🙂
@daniela1974 ja mam tiez brucho ak ked som bola v 6 - 7 mesiaci a to fakt neprehanam ☹ je pravda, ze som rodila cisarsky, ale zas donekonecna sa na to vyhovarat nemozem
@tinockaaa @debbie dufam, ze sa to aj mne podari. baby ja vas tak obdivujem

zacala som tym, ze chladnicku nemam plnu dobrot, ale tak neudrzala som sa a vcera priatel siel kupit mekac a ja som ho spolu s hranolkami zozrala o jedenastej vecer hladna ako vlk a tie vycitky co prisli, no nechcite vediet, tak dnes som sa uz len mrkvou napchavala o 22 hod. ale teraz som zas hladna a len chladnicku otvaram a snazim sa odolat. a bojim sa zatrajska, mame navstevu a to sa vzdy pripravuju same dobrotky. ako to zvladnut?

yennn
14. jún 2011

@mia258 neviem ako sa to nahodi do stobu, to ti neporadim, asi voda a zelenina. Jasne, ja ked si dam 3dl polievky, tak minimalne 2dl si zaratam do pitneho rezimu.
PS: ja chcem dat do konca augusta -7 takze neboj, nie si sama so svojim planom 😉

yennn
14. jún 2011

@martinex ahoj vitaj.
Ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera - zdrava strava, vela zeleninky. Plus k tomu pitny rezim 3 l . Sacharidy na vecer obmedzit (ovocie, zemiaky, ryza, cestoviny, chlieb) .. maximalne tak na olovrant. Jedalnicek pestry a zeleninovy. Ale na obed mozes aj prilohy (nieze das 200g 🙂 ) ... viac ma v tejto chvili nenapada. Mozno ta to sklame, lebo toto pisu vsade... ale toto tu mnohym naozaj funguje, tak sa toho drzime ako kliešť. Tak mozes vyskusat aj ty. Ak chces drzat diety, pokojne... aj ked tu ich velmi neodporucame. No berieme kazdu babulku, ktora ma chut a motivaciu a dobru naladu - to sa tu vzdy zide. 🙂
Keby otazky, píš.

yennn
14. jún 2011

@kwetinka1 no viem ze je to brutal, odolat mekacovym hranolkam, ale maju tam celkom dobre salaty kuracie, ked si k tomu das niektory z tych ich dressingov, isto spravis lepsie nez hranolky.
Dobrotam pre navstevu odolas lahko:
1.) naješ sa svoje normálne jedlo (olovrant alebo večeru podla toho kedy pridu)
2.) umyješ zuby
3.) dáš si žuvačku, najlepšie pepermintovú tá ti pokazí chuť na čokoľvek, ak máš chuť na sladké, daj melónovú či jahodovú 😀
A potom len so žuvačkou v puse a úsmevom na tvári obsluhuj návštevu, a pozeraj sa ako sa všetci ostatní napchávajú, predstavuj si že práve chudneš pol kila (namiesto priberania dvoch, keby si sa ponukla aj ty)... a večer budeš na seba hrdá. Voláme to s @adky naše sado-maso 😀

kwetinka1
14. jún 2011

@yennn dakujem za povzbudenie, dam vediet ako to zvladnem 🙂 to je vazne sado-maso. nastastie na sladke vecer velmi chut nemavam, to iba v priebehu dna 🙂 vecer bastim slaninku, syry a podobne mnamky. to je asi moj najvacsi problem. este mam napad, ze ked fakt nebudem vediet odolat, tak nacistim mrkvu. to mozem?
inak ako ste tu pisali o polievkach, tak som teraz dorobila koprovu a budem mat co jest 🙂
uplne mi sibe, kazde rano stojim na vahe a dufam, ze aspon par dekov pojde dolu....

martinex
15. jún 2011

@yennn dakujem, no ja na diety moc nie som,sak aj tak kojim,cize by to ani neslo,ale nieco take ako delena strava som mala na mysli,alebo proste nejaka zmena ktora bude uz na furt 🙂 musim sa vratit do svojho povodneho tela 😵

z.vrablova
15. jún 2011

@martinex ... ahoj moja... vitam ta v tomto fore... 😉
Zrejme budu so mnou mnohe suhlasit, ze delenou stravou, ci inou dietou si metabolizmus skor pokazis ako napravis... pri kazdej diete by sa mal kazdy zamysliet, ci by takyto sposob stravovania zvladol na cely zivot, kedze po schudnuti nezelanych kg vacsinou nasleduje JOJO ak zhodene kg nedokaze udrzat.
Ja som typicky priklad niekolkych desiatok diet a prejedla som sa na trojciferne cislo... ! Zatial som v teme novacik, avsak po 2 mesiacoch mam dole takmer 10kg a 15cm v pase (bez cvicenia - teda s obcasnym plavanim). Pravidelna strava, pitny rezim a zakladne pravidla, o ktorych uz pisala @yennn. Na zaciatku je najdolezitejsie naucit si zostavit si jedalnicek podla zakladnych principov... mne to trvalo dobrych par tyzdnov, kym som do toho vosla... Musela som navysit denny prijem, aby som sa vyhla rychlemu chudnutiu a chudla podla zasady 0,5-1kg tyzdenne... Ked mas viac otazok IP... 😉 Drzim palceky... 😉

martinex
15. jún 2011

@z.vrablova dakujem zuzka, citala som si tie linky co si mi dala a uprimne povedane som z toho debil,fakt neviem kolko coho,ako to ratat...a budem mat nato vobec cas? vies najradsej by som bola,keby som to zvladla od oka nejak odhadnut...

z.vrablova
15. jún 2011

casom to zvladnes aj od oka, urcite... ja teraz takto fungujem az do vecere... vecer si len doplnit chybajuce kJ, bielkoviny, tuky a sacharidy... poslem viac v IP

martinex
15. jún 2011

dakujem moja, snad to nejak nastudujem a od pondelka sa do toho pustim 😉

adky
15. jún 2011

@yennn ach to nase sado-maso ....uz dlho som ho neprevadzkovala 😒 Keby som dokazala tak odolavat ako niekedy,bola by som s chudnutim uz mozno ja vo finale ..... musim niekedy pozbierat silu,lebo ten pocit a to ako som na seba potom hrda (ked odolam) je uzasny 😎

janca13
15. jún 2011

ahojte 🙂 😉 no musím vás pochváliť,že je tu konečne čo čítať 🙂 ja som mala včera deň "BLBEC" 😠 celý deň som snorila a stále som mala na niečo chuť no a večer som dostala ms 😠 o 4 dni skôr,takže ma zastihla nepripravenú no a večer som si zobrala keksík a s tááákou chuťou som sa doň pustila 😝 😝 😝 a môj muž mi ho zobral a že či som si ho odvážila a odvážil mi ho a zapísal do zošita 😀 😀 😀 a potom mi povedal,či mi to nie je ľúto že sa už toľko obmedzujem a kontrolujem a už som niečo aj schudla a teraz to 1 keksom pokazím.Tak som ho odložila a pýtam sa a "ty si si všimol že so už schudla?" no a mm že "NIE" ale určite si, lebo nenosíš stále tie šedé nohavice a modré tepláky(a to mal pravdu lebo tieto som vláčila 19 mesiacov a odmietala som si niečo kúpiť,lebo som mala pocit,že už by som neschudla 😝 😝 😝 😝 😝 no a občas som si obliekla tehu gete 😅 ale to sa mi dievka smiala že v nich som ako OBELIX) no ale tá mužova odpoved ma neuspokojila tak som mu povedala"ZLA ODPOVED MAS KOPACKY"a keksik som zožrala 😝 😝 😝 😠 ale dneska je už ok. polievočka z jarnej zeleninky rozvoniava,aj šalátik a mäsko 😎 😎

janca13
15. jún 2011

@mia258 ja som si polievky nahadzovala tak,že som si dala na naberačku asi toľko zeleniny,fazule,zemiakov(skrátka podľa toho aku som varila)koľko si dávam na obed a to som si nahodila do stobu a varila som polievku pre celú rodinu .Potom som si to zapísala do zošita a už som to viac nemusela hladať.My musíme mať polievku každý deň a prestala som ich zahuscťovať v krajnom prípade nastrúham zemiak a tým to zahustím a vodu som ja vôbec nenahadzovala.Skrátka každý deň 3l musím vypiť a ostatné mám k dobru ako navyše.No vari sa v tom vyznáš 😉 b

kvetka58
15. jún 2011

ahojte kočenky, nezabudnite, ze dnes je spln, takze dat si pozor na vsetky maskrty dnes sa z nich dvojnasobne pribera 😝 😝 😝

macekovam
15. jún 2011

@janca13 ahoj..ale ja si myslim ze to nebola az taka zla odpoved..muz si ta vsima 😎 😎 😎 a odsledoval to...naaahodouuuu 😀 😀 😀

daniela1974
15. jún 2011

@tinockaaa jej Ty si zlata, fandim Ti, mne by stacilo 70 kilo a nie 53, to som vyzerala ako mrtvola.

Ja kojim ako divoka a jedine co pijem su jablkove striky sladke to je ale nie velmi, mam z toho vela mlieka.

Inak sa stravujem ako sa da, niekedy aj cely den nic lebo nestihnem, ja viem ze je to zle ale musime si s Emmkou najst nejaky zabehany system.

Dakujem za podporu 😉 😉 😉 .

daniela1974
15. jún 2011

@debbie skoda ze tu neni smajl s vypulenymi ocami dala by som ich desat snad tento 😕 😕 😕 😕 ale je nejaky divne smutny no neviem

ja sa nechcem ukazovat ani v robote lebo tie supy by hned fotili moje mega telo, a som rada ze som tu na mk nasla Vas - nas - lebo uz dva tt premyslam ci je to mozne a realne co sa mi s telom stalo.

Nastastie moj muz nepovedal ani pocas tehotenstva ani teraz ani tuk o mojej vahe dost mu je to jedno, teraz neviem ci sa mam tesit ze mu jedno ze vyzeram ako hroch no ale udajne "pusinku" mam furt peknu, no co uz. Hlavne sa asi boji, co mi povedal viac raz, aby mi nezacalo uplne slahat a aby som neschudla na 50 kilo a nezacala akoze ZIT a podobne, takze asi chce mat doma tucneho kamosa a nie krasnu zenu.
Pekne mi zahrabava najprv tehotenstvo a teraz mlieko, aj sa cudujem co sem pisem 😀 😀 😀 😀 😀 .

yennn
15. jún 2011

@martinex podla mna ani nemusiš rátať... ja som velmi pekne chudla aj bez ratania, ratat som zacala zo zvedavosti, na par dni, a vysli celkom zaujimave cisla najma pri niektorych jedlach (tam som napriklad pochopila ze cestoviny sa nejedia tak, ze si nalozis cely tanier a ku tomu jednu rajčinku 😀 😀 😀 )
Ked to nepojde, das menej. Delena strava je ozaj dieta, ale casom uz nie velmi vyhovuje, lebo ked uz budeme stihle, a budeme sa chciet zdravo stravovat, do zdravej stravy patria aj prilohy 🙂

janca13
15. jún 2011

@macekovam ahooj 🙂 no ved to je ok že si to všimol ale mal povedať že už nemusím a to by si videla ten úbytok ... 😀 😀 😀 ale to bola výhovorka ten keks sa na mňa táák usmieval 😀 😀 sviňucha jedna 😠 😠

martinex
15. jún 2011

@yennn to si ma potesila,nerada by som sa stala otrkom cisel a pravdupovediac pri dvoch detoch sa mi do toho vooobed nechce. nastastie mi este ostalo trochu zdraveho rozumu,cize myslim ze ked pekne vynecham vsetky fajnotky ako kysnute cesto,vyprazane a podobne tak to pojde.len tazko mi je odolat ked chalani tlacia langose a ja si mam tak nieco "dietne" 😵 no chce to len sebazaprenie a ked pojdu kila dole,bude aj motivacia 😉

yennn
15. jún 2011

@adky neboj moja, ja by som bola tiez uz niekde uplne inde s vahou, mať väčšiu kontrolu... Tak ale tebe to ide krásne, uplne ukazkovo. Nemozes 3/4 roka fičať na 100% to by nebolo ľudské 😀 😀 😀