Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@damiankad no neviem, ja som chodila zumbovat 100-kilova na pomaly najslávnejšiu zumbu v BA, čiže nebolo to, že by som sa schovávala niekde v dedinskej skákarni.... a nemám pocit, že by niekto zazeral na mňa... ale možno to aj preto, že ja som takéto nikdy neriešila. Ako nie som sprostá, netrepala som sa dopredu, aby všetky za mnou videli môj kufor, ale v pohode som stíhala vzadu, ja som sa netrápila s ničím, mám väčšie prsia, dve podprsenky som vždy dala (šak skáčeme, nechcem o ne prísť, nie?) a keď bolo najhoršie, chytila som si ich, nech sa skludnia 😀 😀 😀 A tá čo povie že zumba je len pre chudé, lebo tučné nestíhajú je dobrá chudera, čo tam nechodí pre vlastné potešenie, ale prepŕdať sa a taká mi môže byť u...
@adky drzim palce na pondelok, buduca pani porodna asistentka 😉
@damiankad ja som si robila humus, z ciceru, povaris cicer, pridas tam tahini ( co su vlastne rozmixovane sezamove jadierka s olivovym olejom - to je ta kaloricka cast), pridas trosku cesnaku, sol, korenie a hotovo. Je to chutne a zdrave, len si nesmies davat hrubu vrstvu 😉
@yennn ved to, ze ked este nemas modelkovsku postavu a radis niekomu pravidelne jest, vyznie to tak smiesne....ved oni su stihle vdaka nizkemu prijmu a ty asi "zeres" do nemlatom, ked si takaaaa menej stihla 😀 a ze budu mat z takeho stravovania zdravotne problemy, problemy s oplodnenim a podobne, ani nehovorim. Tak ale po lete budeme ake kocky, no nie? A o taky rok a pol budeme este vacsie 😉
@yennn no, tak kde zacat.. tym, ze este kojim a mala mi vela veci neznasa, tak mam jedalnicek obmedzeny.. alebo teda som rezignovala a stravujem sa dost stereotypne.. aj ked mozno by som uz mohla aj nieco skusit, ved pomaly budeme mat 9m.. tak teda:
ranajky - starsie pecivo alebo chlebik (snazim sa tmave, celozrnne, niekedy vsak zhresim a dam si fajnu bielu bagetku), k tomu maslo, dzem alebo sunka, syr, pomazanka, pripadne skoricove osie hniezda, tie milujem 🙂
desiatu vacsinou nemam, ked, tak dojem po malej trochu ovocia, alebo si vonku na prechadzke dam club keksiky..
obed pravidelne vzdy o inej hodine.. stale polievka zeleninkova alebo vyvar, k tomu masko (snazim sa obmienat aj biele aj tmave) s ryzou alebo zemiakmi, pripadne cestoviny so syrovou omackou.. sem tam parene buchty.. co ktora babka navari
olovrant nic
vecera neskor, aj o 20ej, obdobna ranajkam, pripadne si uvarim parku jednu.. a potom sa este zaklincujem pribinacikom...
och, ked som to tu teraz napisala a vidim to cierne na bielom, tak ci pana, ani sa nedivim, ze priberam, ked mam taku stravu.. zeny, pustite sa do mna 🙂))
Ahojte kocky...nebola som tu uz dlho, ale mala je taka aktivna, ze vecer si lahnem ako poleno a zaspim ani neviem ako 😀.... vcera mi sestra poradila tento jedalnicek http://www.pluska.sk/zena/chudnutie/ryzova-diet... ... no neviem... len som je povedal, ze do buducej soboty potrebujem dat dolu este 2-3 kila a v poho sa zmestim do siat na kamaratovu svadbu...aj si v nich pohode sadnem a nemusim sa bat, ze sa roztrhnu 😝 😀 inak co hovorite na tu hnedú ryžu, ryžu parboiled alebo indiánska ryža??? mate s tym niektora skusenost??? 🙂
@adky ahoj..jasne ze citim..panecku.,uz nenosim rifle velkost 33 ale uz konecne 29...a citim to na opasku ..uz ho musim nosit a to uz na 4 dierke 🙂 ale myslela som to takl ze tie cm idu pomalsie dole ako kila...mam teraz OP 80 a som nervozna kedy uz bude coraz menej..to je tým..ze ja som taka nedockava 😉
@yennn ja som csa tiez nepretrcala vpredu..lebo tam mali miesto ine a mne to bolo jedno kde som...ja som sa chcela len odreagovat...ale ked som dnes rano bola...ako kukali...ze ci som pochudla ..som nahodila leginy...a tielko...hm...tak aspon nachvilku mi stuplo ego...ze aj take vychrchliny si to vsimli 🙂 😉 a diskutovali hadam este aj pri obednej kave ze ako sa da jest a chudnut 😀 😀 😀 😀 😀
@adky ale urcite ti to je sudene, ked je to nieco, po com tak velmi tuzis, tak to urcite zvladnes, urcite ta prijmu a od oktobra sa budes silno ucit 😉 uz potom na skusky...
@dzanka25 no asi priberas, lebo malo papas a nejes pravidelne, tak si telo vsetko setri, ze keby nahodou daco, vsak musi tvorit predsa mliecko...mam pocit, ze sama papas malo mliecnych vyrobkov (okrem toho pribinacika 😀 ), mala by si pridat a skus jest kazde 3 hodiny, tak ako papa mala, uvidis, co to spravi 😉 ktore druhy zeleninky uz mala papa? skus si dat mensiu porciu prilohy a vacsiu zeleninky na obed. Urcite to pojde dole, ak sa nastavis na pravidelne papanie, telo prestane odkladat rezervu a zrazu ti budu gate volne. 😉
a ja som si naivne myslela, ze toto je tema pre tie, co chcu priberat po porode 😠 😖 🙄
@adky http://zdravie.pravda.sk/preco-nahradit-bielu-r... myslim, ze ma rovnako KJ...len mi nieco take sestra splietala, ze ju viac zasyti ako biela a lepsie sa precisti...ale musi vypit denne aspon tie 2l a nie menej...
@damiankad no ja to len chcem vyskusat...aj sestra kupuje len tu hnedu a nevie si ju vynachvalit...🙂 ale cenu som nevedela, dakujem za info 😀
@luciasek83 ahlasovane,krasna fotecka 🙂
@katkav mas uplnu pravdu.. ja som ra skusala jest kazde 3h, ale mi to dlho nevydrzalo, kvoli praci sa mi to stale rozhadzalo.. musim sa nakopnut teraz.. chcem sa opytat, to staci napriklad, ked zjem co ja viem, rano normalne ranajky, potom o 3h len jabko alebo jogurt a o dalsie 3h polievku? asi by som druhe jedlo mala zaradit tiez az o 3h, ci? akoze viem, ze sa pytam ako uplny vymetenec, ale vy tu mate skusenosti 🙂
@luciasek83 aj ja som zahlasovala 🙂 uz sa nezapojim ja take veci vačšinou presvihnem :(
@dzanka25 ranajky, o 3h ovocie alebo jogurt (vo vyssom leveli oboje, ale tym ta nebudem teraz zatazovat), o dalsie 3h polievku aj druhe (polievka doplni pitny rezim, nastartuje metabolizmus a pripravi zaludok na prichadzajucu stravu a druheho potom treba zjest menej, kedze polievka zaplni zaludok)... ako hovorievali nase stare mamy, polievka je zaklad. Potom olovrant chlebik so sunkou/syrom... napr. A o dalsie 3 h vecera

@adky hm tak to super potom..ja vacsinozu obedujem soju so zeleninou alebo so sampionmi,kuracinu(malokedy ja maso nelubim 🙄 )alebo sparenu brokolicu, cestoviny atd..ale obcas si tiez dam co mame doma...uvidim co zajtra vykuzlim ... 😅