icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

mykky
5. sep 2011

No dnes našu tabulku pokazím +1kg. Ale nie je to mojou vinou 😉 bruško rastie, ináč chvalabohu ostatné stagnuje 🙂

z.vrablova
5. sep 2011

@babulka123 ... ahoj mojko.... potesilo ma to, ze tu vidim dalsiu znamu tvar.... 🙂 Pekne pocuvaj Matku, co ti radi, ranajky ok... desiatu jablcko spolu s nejakym pecivom (celozrnne), kusok bielkoviny (tvrdy syr do 30% tuku, sunka,...), obed super ako minule, olovrant podobny desiate, alebo si daj napr. biely jogurt s vlockami, lanovymi semienkami, alebo cottage s chlebikom a hlavne vela zeleninky s kazdym jedlom. Veceru ja mavam vacsinou varenu (mam dost chleba za cely den),... rybka (100-150g)so zemiakmi (100g), masko (100g) s ryzou (30-40g sucha vaha), celozrnne cestoviny (50g sucha vaha) s tvarohom (80-100g) a pod..... drzim palceky.... casom sa ti to udomacni v hlave a budes papat automaticky.
A kofola?
Ja som bola na tej v lete tiez zavisla.... ale tento rok som sa bez nej zaobisla.... vsade nosim sebou vodu (z vodovodu, cistu alebo s citronkou)..... a mam pre teba malu radu, mozno to stoji za pokus.... skus Kofolu Light.... ja som to minule ochutnala, a je to taky hnus, ze dovi-dopo..... je to mensie zlo ako original kofca... apon co sa cukru tyka.... var vela cajov, ovocne, bylinkove, zelene, cierne, kazdy den aj 1-2salky.... vodu bez bubliniek a kilecka ubudnu, a magicku 90tku zdolas... garantujem..... drzim palceky,... 🙂

tunylyk
5. sep 2011

no babulky mne po dvoch tyzdnoch pribudlo presne 500g,juj ale tuk tuk ze to zatial stupa veeelmi pomaly 😉

babulka123
5. sep 2011

@z.vrablova zuzi dakujem .. si poklad.. ja viem ze s matkou mi to pojde jednoduchsie..
inak co sa tyka desiaty a olovrantu .. kokos ved to su take kvanta ze to ani nezvladam jest.. este teraz som najedena z ranajok.. ale snad sa mi zadari aspon nieco .. dnes som si dala vonku aspon bebe dobre rano ...
casom sa dopracujem aj k tomu aby som to dodrziavala presne { myslim desiatu a olovrant.. } ale musim si zvyknut...

kosta123
5. sep 2011

Je tu niekto kto je všežravý na sladkosti ????? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ja sa začínam riadne obmedzovať v tom,,,už ani nič sladké nemám ku káve,,,3 deň ale potom mám iné stavy,,,,musím aspoň to ovocie začať jesť.

zuzana84
5. sep 2011

@kosta123 aaaaaaaano, jaaaaaaaaaa, pre mna je najvacsi uspech odolat sladkostiam. No ale musim sa pochvalit, ze uz treti ci stvrty den sa mi dari, aj co sa pravidelnej stravy tyka aj sladkosti... Ak uz mam velku chut na sladke dam si do ranajsich ovsenych vlociek malu lyzicku medu, a cudujem sa, ale staci mi to... zatial... 😀

kosta123
5. sep 2011

@zuzana84 - no to mi aj MM hovoril aby som jedla vločky,on to je stále ale mne to nechutí 😒

babulka123
5. sep 2011

@kosta123 skus si dat aspon bebe dobre rano .. je to sladke, ale su tam aj vlocky a tak .. mne to chuti..

zuzana84
5. sep 2011

@kosta123 ja som vlocky priam neznasala, ale nasla som si taky recept, ktory som si prisposobila svojej chuti, a je to mnam mnam, ranajkujeme to spolu s dcerkou, zatial nenamietala... 🙂

ruthke
5. sep 2011

Cau baby,
velkost mojho zadku a 6 mesacna krasna dcerka nasvedcuje tomu ze patrim do tejto temy, vezmete ma medzi seba? Ako to tu funguje?
Som fakt uz zufala, 20 kil tuku naviac, myslela som, ze sa to po porode pomalicky samo dostane do normalu, ale prd. Stale nosim tehotenske rifle, a v obchodoch ma s milym usmevom pustaju v rade dopredu (vyzeram stale 5 mesiacov tehotna).
Radsej si tu radu vystojim...O mesiac ideme na svadbu muzovho brata, pred rokom sa mu zenil druhy brat, a ja tam teraz dokvitnem v tych istych tehu satach ako na svadbe pred rokom :( Ach jaj.
Velke predsavzatia koncia tatam, vecer ked ulozim malu mam energiu akurat na to, aby som vyliezla na gauc so sladkostami, a samozrejme- slubujem si, ze uz od ZAJTRA...

martinex
5. sep 2011

@ruthke ahoj..neboj ide to,len to chce trosku sebazaprenia a rezimu... ja mam tiez pol rocneho chlapa s ktorym som pocas tehu nabrala "krasnych" 25kil... a ostalo mi k dnesnemu dnu uz len jedno jedine 😵
naprv som drzala 90dnovku,tou som si nakopla chudnuci proces a teraz ficim proste na zdravom a vyvazenom stravovani..a cuduj sa svete,chudnem dalej,pritom sa v pohode najem,viac ako predtym a pekne kilo za tyzden ide dole..... 😉

kosta123
5. sep 2011

@babulka123 - no to mám veľmi rada hlavne orieškové to si viem dať ku káve alebo na olovrant či desiatu.
@ruthke - si to pekne napísala som sa zasmiala,,lebo som na tom rovnako.

@martinex - obdivujem ťa držať taku dietu,,,ja nemám rada niečo kde mám napísané,,,,teraz jedz toto teraz toto.... 😒 😒

babulka123
5. sep 2011

@kosta123 moja zlata.. martinex poznam osobne uz nejaky piatok a poviem ti ze tato baba ked sa zapre tak to stoji za to .. som rada ze je tu somnou a mam niekoho kto ma taha dopredu..

martinex
5. sep 2011

@kosta123 vies co ta 90dnovka je super v tom,ze prave nemas napisane co jest...su len zakladne pravidla,v ramci ktorych sa mozes pohybovat....
@babulka123 dakujem moja,ja si velmi cenu tvoju podporu.... co by som bez teba robila 😵

babulka123
5. sep 2011

@martinex co ty ale ja.. dnes som si chcela velmi kupit jednu bundu v operative.. marek mi povedal ze ci doma nejaku nemam.. hovorim ze vsetky su mi male a ze ich nezapnem.. ale jednu som zapla ale troska ma tlaci ... tak som si povedala ze do zimy to bez problemov zvladnem... takze som usetrila.. heheheh.. len ma v tom nenechaj

tinika
5. sep 2011

@tunylyk 🙂) mne tento tyzden ani gram .) a to som sa s ranajkami uz vazila 🙂 tak dufam, ze takym pomalym tempom to dokopem do konca, bo pri prvom som dlho nepriberala a potom uz to slo 1-2kila za tyzden ku koncu tehu

martinex
5. sep 2011

@babulka123 neboj moja,nenecham...zmakneme to a o chvilu kupujeme velkost 38 :D

tunylyk
5. sep 2011

@tinika mne sa paci to,ze mi to ide pomaly,ja som pri oboch chalanoch pribrala cca 7kg za cele tehu,no horor zacal potom,ja priberam po porode,ale tentokrat kileckam figu borovu ukazem,pekne a hlavne pravidelne budem aj nadalej papat,lebo najest sa 2x za den urcite nestacilo 😝 normalne nechapem,ako som takto fungovala,chudnutie pri kojeni na mne nefungovalo,pritom este stale kojim,3roky nonstop 😉 uvidim,co mi v stredu na poradni povie dr.,ked sme obaja s mimcom ok,tak este do porodu potiahnem,lebo Matusko je mlieckovy zavislak a ine ako moje nechce,ale tebe sa to uz krati,ja som este len niekde v polovici

zuzana84
5. sep 2011

@ruthke vitaj, ja som tu tiez relativne nova. Zaklad je hlavne vydrzat. V polovici augusta som zacala, sice som to po tyzdni porusila, pretoze sme boli strasne rozlietani, rozbehani, rozvyletovani a tak to velmi neslo. Ale ten tyzden pravidelnej vyvazenej stravy mi ubral jedno kilo, tesila som sa mu ako mala. A teraz asi stvrty den pokracujem zas, zatial sa dari, stale si opakujem, ze to zvladnem, vydzim a urcite sa to podari. O par dni sa skusim odvazit, a dam vediet ako na tom som... Drzim ti palce. 😉

tinika
5. sep 2011

@tunylyk no krati krati sak uz dni počitam hihi ja som schudla na porodnici na povodnu vahu ale ked som prestala kojit tak to začalo ist zase hore

dusko14
5. sep 2011

...ahojte. Mám 5,5 mesačného drobca. Neviete, či môžem držať 90dňovú dietu aj počas kojenia? Lebo už teraz mi hrozne padajú vlasy a obávam sa, že po diete si môžem rovno kúpiť parochňu 😀 .

martinex
5. sep 2011

@dusko14 ahoj. ja som ju drzala od maleho 2mesiacov...vlasy mi tiez padaju,ale to z kojenia..kym budem kojit,budu padat 😀

zuzana84
5. sep 2011

@dusko14 @martinex ja uz nekojim a este stale padaju... 😀 😀 😀

martinex
5. sep 2011

@zuzana84 mne pri prvom prestali padat,tak verim ze sa to opat zopakuje...som mala tak krasne vlasy... ateraz mije do placu,ked tano zbieram chumace vlasov z vankusa

dusko14
6. sep 2011

@martinex ja som si veru aj poplakala. Mala som kučeravé husté vlasy. Teraz sa mi kojením vystreli a ostala ich taká polovica. ....ale to sa dá prežiť, len nech sú drobce zdravé 😀 . Tak sa asi dám na dietu. Najhoršie to bude bez sladkosti. Neskutočne mi chutia a teda ich aj dosť papkám 🙂

martinex
6. sep 2011

@dusko14 tak aspon vies preco tie kilecka na tebe drzia...ja som praveze neni na sladke,cize som musela dlhsie patrat kde je moj problem 😵 tak drzim palce

janca13
6. sep 2011

@dusko14 no moja ked kojíš tak by som asi (teda ja osobne) 90 dňovú nedržala (tiež som na nej kedysi fičala a tam idú kilá dosť rýchlo dolu čo mi teda lichotilo ale pre bábo nič moc ) pekne skús 5-6 X denne papkať,veľa piť veľa zeleninky a bielkoviny a kilečka pôjdu aj tak dolu a mliečku to určite neublíži 😉 nech sa rozhodneš akokoľvek,držím palce 🙂

svetlana30
6. sep 2011

netusim, kde je moja silny vola:/ potrebujem po porode zhodit 15kg:/ dnes zacinam ryzovu kuru. maly ma 7 mes. a uz nekojim. neviem, neviem ako vydrzat a zatat sa. uz zacinam dietovat po x-ty krat:/

katushka16
6. sep 2011

ahojte,máte niektorá skúsenosti s Dukanovou dietou?

zuzana8
6. sep 2011

ahojte babenky, mala som tiež také Vaše starosti, keď som otehotnela mala som 50kg, pred pôrodom som mala +18kg a to som poriadne ani nejedávala. v nemocnici išlo dole iba 5kg.Prvé mesiace som nejak nevnímala, ale keď mala malá okolo 6m. tak som začala priberať a to som vôbec netušila z čoho, bola som z toho vyplašená...moje telo ma nejak neposlúchalo, neviem či to boli hormónmy, lebo už ani mliečko som nemala...hľadala som na nete nejaké info, ako schudnúť, bola som zúfala... a prešiel rok od pôrodu a začalo to samo...ručička na váhe sa postupne posúvala na nižšie hodnoty, aj keď som žiadnu diétu nemala..takže moja rada je, len vydržať, ono to pôjde samo... nemám už tých 50kg, ale som spokojná s 53kg.