icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

magua
9. sep 2011

@lubikan ahoj, podla mna je dobre ist najprv do posilky, tam sa znicit a potom si dat este relax v bazene... krasne tam zrelaxujes a este aj spalis nejake tie kalorie navyse...

magua
9. sep 2011

@zuzana84 jasne, to by mohlo na zaciatok stacit, daj si kardio napr. 20 min a potom brusko a stehna a nakoniec sa nezabudni ponatahovat, strecing je tiez dolezity, svalovica nebude taka silna :D drzim palce... podla mojich skusenosti prve vysledky budu uz o 2 tyzdne... 🙂

lubikan
9. sep 2011

babyy tak mam za sebou 2 hodiny tancovania,skakania..uuf..taka som spotena...ale jakto,ze vzdy hned po plavani,tancovani mam par dekov naviac 😕 😅 ????

a co je najlepsie papat po aktivnom pohybe?

kesika
9. sep 2011

@lubikan Ahoj, to je normálne, telo je ešte pripravené trénovať, tak sporí vodu. Poriadne pi, nech nemusí držať zásoby v tele

lubikan
9. sep 2011

@kesika ahaa..no moze cakat na trenovanie kolko chce,ked ja uz nevladzem 😀 😀 ..idem sa radsej napit 😀

kesika
9. sep 2011

@lubikan Syry s plesňou sa moc pri diéte neodporúčajú, lebo majú veľa tuku. Ak syr, tak max. do 20% tuku.

zuzana84
10. sep 2011

@magua uz aby bolo o dva tyzdne... 😀 😀 😀 😀 😀

zuzana84
10. sep 2011

@lubikan ked som chodievala do fitka, vzdy mi "skusenejsi" vravievali, ze do 15 min. po cviceni si mam dat banan. Uz sa nepamatam preco, nechcem ta zavadzat, ale nosievala som ho so sebou do fitka, a cestou domov schrumala. 😅

zuzana84
10. sep 2011

Dnes rano som si na trhu kupila cerstvu kvasenu kapustu, mnam, zboznujem ju len taku surovu. Myslim, ze by nemal byt problem s jej konzumaciou, ci? 😒

lubikan
10. sep 2011

@kesika ......ja som este nenasla syr,ktory by mal menej ako 40 % tuku... ☹

@zuzana84 ...kapusta sama o sebe ma malo kalorii a kvasena je este zdravsia.... 😉 .......ten banan asi pre rychle vyrovnanie hladiny cukru,ci?....aby si nedostala vlci hlad...sa mi zda...

zuzana84
10. sep 2011

@lubikan moze byt 🙂

kesika
10. sep 2011

@lubikan Skús sa pozrieť v Kauflande, myslím, že sa volal Kleopatra light, má do 20%. Aj v Lidli majú Eidam 20%

kosta123
12. sep 2011

My sme mali včera oslavu tak som po 2t pekne zhrešila,lebo mi svokra napiekla moje obľúbené koláče,,ach jaj a večer výčitky v posteli.
Myslíte že aerobic pomáha chudnúť,alebo je len tak na kondičku??

zuzana84
12. sep 2011

@kosta123 Aj ja som bola vcera na oslave, a dala som si z torty, taaaaakeeeeee som mala vycitky svedomia... ☹ Ale nevadi, jeden prehresok, hadam nie je koniec sveta. A ozaj, vcera som sa vazila, sice az pred obedom, ale stratilo sa aj druhe kilo, tesiiiiiiiiiiiiim. Takze to fakt funguje, trocha si davat pozor, co clovek zje a a ide to. A teraz som prave na odchode do fitka, ide sa makat.... 😀

zuzana84
12. sep 2011

Fitko dnes za mnou... a mam z toho asi takuto naladu: 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kesika
12. sep 2011

@kosta123 Ahoj, aerobic je na kondičku, lebo tam spaľuješ viac cukry ako tuky. Skús bicykel, plávanie, rýchlu chôdzu... a udržuj sa v tepovej hladine, kde spaľuješ tuky. Pri aerobicu ju určite prekročíš 🙂

kesika
12. sep 2011

@zuzana84 Ahoj, vždy sa strašne poteším, keď sa ti podarí ďalší týždeň, akoby si chudla aj za mňa 😀 Moc držím palečky, len tak ´dalej! A z jedného prehrešku nevešaj hlavu. Si človek, nie stroj. A koláče vymysleli na to, aby sme ich jedli. Akurát sa nimi nesmieme ládovať stále. 😉

zuzana84
12. sep 2011

@kesika si velmi zlata, velmi pekne dakujem... chcela by som v blizkej buducnosti este jedno babo, ale najprv chcem dat cosi dole, pretoze potom by to slo este horsie... 😖 Dobre teda, a uz nemam vycitky z kuska torty 🙂

kosta123
12. sep 2011

@kesika - no to je škoda,lebo ja mám aerobic celkom rada a inak ma nič iné nebaví a nemám ani kedy kedže som sama doma skoro až do večera.

kesika
12. sep 2011

@zuzana84 Ja som zhodiť nestihla, ešte stále mám 5 kíl navyše, ale to, čo som zhodila za tie tri týždne sa drží a plus šli dve kilá dole, lebo mi je celé dni nanič 😖 Takže až odrodím, hor sa znova do toho 🙂

kesika
12. sep 2011

@kosta123 Pokojne sa choď zničiť, ak ťa to baví a robí ti to radosť. Ja len, že kilá dáš dole aj jednoduchšie 🙂

kosta123
12. sep 2011

@kesika - kokos som nasraná,,,doma mi neváži váha tak som sa bola po 2t odvážiť u kamošky a ani gram dole ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ nechápem a pritom sa stravujem úúúplne inak ako kedysi,,,,strašne ma nafukuje tieto problémy mám asi 6r.iba počas tehotenstva a asi rok po pôrode som to nemala a nedávno to zase začalo,,,,u Dr. mi nikdy nič nezistili,,,,,skúšala som sa sledovať,,ale je to jedno či si dám rožok,jogurt,nektarinku...raz ma nafúkne a inokedy aj týždeň nič.Vyzerám ako tehotná ☹

kesika
12. sep 2011

@kosta123 S tým nafukovaním neporadím, treba veľa vlákniny a zakysané mliečne výrobky. Jesť pomaly a pravidelne.

lubikan
12. sep 2011

@kosta123 a ten espumisan si neskusala?

no ja som si dnes dala do tela...tancovanie,skakanie....aj posilnovacie cviky na stehna...hodinu a pol...

ja uvazujem ze si kupim stepper...myslite,ze je dobry?

tak som si v Kauflande kupila ten eggcheese..a dobre to je....ale drahe celkom.....som to ani skoro nenasla...

kosta123
12. sep 2011

@lubikan - jooooj toľko liekov som ja už pojedla ale nič 😒 😒

babulka123
13. sep 2011

magicka hodnota 90 kg prekonana... dnes rano 89,8 po navsteve wc / hehehehe/ 89,4 jupiiiiiiiiiiiiiiii

kaul
13. sep 2011

@babulka123 joooooooj, ja som mala v osmom mesiaci 93 kil a potom som urcite este pribrala, ale radsej som sa ani nevazila, ale urcite som mala stovku. Kazdemu som vsak tvrdila,ze som rodila pri 93 kilach. a najhorsie bolo, ze mesiac po porode som tych 93 kil mala zase. kruty boj. a teraz sa morim s 90 - dnovou dietou ☹

lulusha
13. sep 2011

@lubikan ahoj, ja som si tiez kupila stepper a viac-menej na nom cvicim kazdy den 20 minut- co som si vsimla, kondicku mam lepsiu a aj mi idu dolu (kilo)gramy 😀 pomalicky, ale idu... rychlejsie ani nechcem aby isli, kedze kojim a nechcem si otravit maleho 😝
ja som bola parkrat na tzv. kruhovom treningu pre zeny a poviem vam, je to super! posilovacie stroje sa striedaju so stepperom a po troch kolach som bola dost vystavena, ale zaroven spokojna a stastna 🙂 skusim chodit pravidelne a uvidime, co to prinesie za efekt 😉

zuzana84
13. sep 2011

@kesika to mi je luto, ze ti byva tak zle, este chvilu musis vydrzat a ono to prejde. A co sa tych kg tyka, vobec nepochybujem o tom, ze ich das dolu jedna radost... 😉

zuzana84
13. sep 2011

@babulka123 gratulujeeeeem, tak vidim, ze aj tebe sa dari, tesim sa s tebou 😵 😵 😵