icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

liana81
4. okt 2010

tak ja idem off, ale ešte sa tu neskôr určite ukážem....joj babenky, tak sa teším, že som vás našla, idem si predsa len zacvičiť na elipticali a potom niečo upratať kým maličká spinká ... čafte 😉

lienka1
4. okt 2010

tak ja sa ku vam teda pridavam...v tehotenstve som pribrala vyse 20 kg, z porodnice som isla ako keby som ani neporodila. Nakoniec sa mi nieco podarilo zhodit a stale mam 10 kg navyse k povodnej vahe. A to chcem otehotniet druhykrat, mam z toho co sa tyka vahy hruzu 😒

yennn
4. okt 2010

@pink_lady takze mam si ta oficialne zapisat? 😀
ziaden natlak 😉

nanika
4. okt 2010

liana81 ha ha ha, mne mala spi mozno tak na rukach alebo sama asi pol hodinu a to sa troska povenujem synovi, teraz sa mi podaril od rana riad umyt, uzasne, muz bude mat radost, ked uz nic ine. A do kelu, stale som sa nenajedla, idem si to rychlo urobit a do druhej ruky malu. pa zatial

pink_lady
4. okt 2010

@yennn ano zapis 😉

sssimi
4. okt 2010

@liana81 18.5 sa mi narodila

maatkka
4. okt 2010

Ahojte baby
mohla by som sa k vam pridat?
Ja mam 2-rocnu dcerku a pred tehotenstvom som vazila cca 60 kg pri vyske 168cm. Do poslednych tyzdnov pred porodom som pribrala cca 10 kg ale potom som dostala preeklampsiu (ktorej jednym z priznakov je rychly narast hmostnosti) a za niekolko dni som pribrala dalsich 15 kg. Po porode som mala hned o 10 kg menej a po par mesiacoch (kvoli psychickym problemom kedze dcerka sa narodila predcasne) dalsich cca 10 kg. Ked sa jej zdravotny stav zlepsil a ako tak ustalil a mohli sme si ju vziat z nemocnice domov a ked som sa dala po tych sokoch ako-tak psychicky dokopy a zacla som znova jest - vaha isla hore... "Zbadala" som sa az ked som vazila znova ako pred porodom!!! 😝
Pustila som sa do chudnutia a celkom rychlo som zhodila asi 15 kg. Odvtedy som sa uz na hmotnost az tak nesustredila (len aby som nepriberala) - takze teraz zacinam znova. Chcem dat dole este aspon 10 kg - nech mam ako pred otehotnenim...
Snazim sa jest menej.. nejest sladkosti a pecivo... nejest po 18-tej hodine... vela pit... a 2-3x do tyzdna chodim cvicit.

liana81
4. okt 2010

ahoj maatkka, vitaj medzi nami, samozrejme že sa pridaj, hoď tu svoje miery potom 🙂

tinika
4. okt 2010

tak som sa dnes povazila a to kilo dole sa nevratilo .) takze mam stale o kilo menej huraaa ale to je nic este veeeela takych kilečiek musim zhodit

adky
4. okt 2010

@vejula 😀 😀 😀 no mne zadok zatial netrci-nosim vsetko predlzene,dlhe tuniky,tricka,svetre,mikiny atd-vsetko do pol zadka 🙂

Spravne by sa mal pas merat asi takto: Postavis sa vzpriamene,ruky das pozdlz tela a tam ako sa ti ruka prehyna v lakti-v tom mieste je na bruchu pas u kazdeho cloveka (to sme sa ucili este v skole 😵 )

yennn
4. okt 2010

@lienka1 to ja uplne chapem, my tiez zvazujeme, ze kedy dalsie a tiez ma prve napadne moja postava ☹ ale to ani muzovi nemozem povedat, ze najprv musim schudnut, lebo zobere na mna byc 😝 Tak co - das aj ty miery? Alebo budes chudnut len tak popri 🙂

@maatkka prisla si prave vcas, dnes tu mame AKCIA!!! takze kazdy kto dnes pride, dostane zadarmo sancu sa zapojit, posles mi svoje miery? Nemam co doma porabat 😎 tak to zhromazdujem 😀 😀 😀

@tinika - das aj ty?

@adky - tak ja si este pamatam, ked som bola pubertiacka a mala som pas, tak bol presne na tom mieste ako hovoris 😀 😀 😀 Ale teraz vazne - so stiahnutym bruchom alebo nie? 😒

tinika
4. okt 2010

@yennn no nechcem byt potom zdeptana ak sa mi to nepodari, tak si davam taky "realny" ciel d ovianoc schudnut 3,5kg asi aj to je velky ciel 🙂

tinika
4. okt 2010

teraz mam 73,4 tak do vianoc snaaad 70? a do leta aspon 65

yennn
4. okt 2010

@tinika a kolko merias? Budeme ti evidovat aj ostatne miery (obvody)? Pozri 3,5kg je urcite realne, ja rubem podstatne vyssie 😝 mozno padnem na hubu, ktovie
Ale ja si napriklad "do leta" ciel nedavam, pre mna je to strasne daleko a uz som dost stara a (v tomto) skusena, aby som vedela, ze davat si tristvrte rocne ciele je pre mna totalne nerealne. Ved ked si to tak vezmem, ja som za rok a pol stihla:
- schudnut 24kg
- dochramat sa na lyziach
- otehotniet a porodit
- schudnut po porode
- a znovu pribrat
........
Takze ja som v planovani do leta trosku opatrna. Ale ty 3,5 kg uplne perfektne zvladas. Ak sa ti aj nechce davat si teraz ciel, nevadi. Slub mi, ze nas budes denne citat a ze budes prispievat. Nejde to, aby sme kazdy den boli vsetky uplne rovnako motivovane. Ale je super ze uz nas je tolko, ked jedna bude mat slabsi den / tyzden, tak sa spolocne namotivujeme a podari sa jej znovu nastartovat. Takze pisem 3,5 ale bud v poho. Aj ja mam silne reci, a ktovie ako to skonci. Podstatne je nevzdavat to! 🙂

yennn
4. okt 2010

BABY PRÚSER - ten excelovsky subor sa tu neda publikovat. Ani pdf - jedine jpg, uz som sa pytala adminov ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Napada vas niekoho sposob, ako to urobit? Uz ho mam pripraveny, je nas dost, bola by to skoda.

TAK SUP SEM S NAPADMI! 🙂

vejula
4. okt 2010

@yennn kojiš ešte???? lebo mne sa zda že možno aj to kojenie ma za nasledok neuspech v odburani prebytočnych kg. Viem že niektore kočky prave vtedy chudnu u mna je to naopak 😖

adky
4. okt 2010

@yennn teraz sa pomeraj s vypulenym bruchom a o tyzden so stiahnutym 😀 😀 😀 😀
Hned ta ten rozdiel navnadi do dalsieho chudnutia 😀

vejula
4. okt 2010

@adky 😀 😀 😀 dobry napad

adky
4. okt 2010

@yennn to by sa mala dat nahrat tabulka z excelu : http://www.google.com/google-d-s/intl/cs/spread...
Nahrala by si ju,kazdy tyzden by si ju aktualizovala a tu len hodila link 😎

adky
4. okt 2010

@vejula 😀 😀 😀 😀

adky
4. okt 2010

Baby,ja budem happy ked do vianoc schudnem aspon 2 kila 😀 😀 😀 Nie zeby som si neverila,ale aj toto bude pre mna oooobrovsky uspech,chudnut nechcem rychlo aby nebol jojo efekt,skor pomaly-cvicenim a natrvalo 😎

liana81
4. okt 2010

tak ako ste sa dnes mali? Chudli ste? Ja som dnes nič sladké nejedla, i keď som zvykla stále poobede dostať chuť ešte na nejakú maškrtu ale chcem s tým skončiť.......takže som mala pevnú vôlu a na dnes som už dojedla, ešte si potom zacvičím brušaky, ale to moje brucho je otras 😒 😒 😒

tinika
4. okt 2010

@yennn meriam len 159cm no ja mam vyssi ciel ale sa tu potom nechem hambit 😀 😀 ja som v zivote este neschudla viac ako 3 kila 🙂) tak mam pred sebou velku vyzvu 🙂

tinika
4. okt 2010

@adky ahoj kocka tak aj tu sa vidime .)

tinika
4. okt 2010

@yennn hihi dobre plany mas a ja som si zaznačila miery na začiatku cvičenia tak po 3m. si odmeram 🙂

tinika
4. okt 2010

@yennn resp. sti stihla dost za ten rok :ň ja som za rok stihla s mm kupit a prerobit byt, pri rozhodnuti o kupe som uz bola tehu 🙂 takze aj to vyslo a donosit a porodit 🙂) s velkym bruchom este po rebriku behat a domalovat byt, a tak ... po porode schnutnut na povodnu vahu hned po prichode z nemocky a potom to nabrat spat bez baba v brucu 😀 😀

yennn
4. okt 2010

@vejula ešte kojím. Ja som po pôrode rýchlo schudla, a mala som pocit, že to z kojenia, bohovsky som sa tešila. Ale došla som na tom, že to bolo z toho stresu, ktorý som prežívala, my sme mali rôzne problémy, aj s kojením...
A dnes už to kojenie ako chudnutie nefunguje. Nuž... máš dítku dávať výživu, tak nemáš čo byť ščíhla, né? 😀 😀 😀

Takze este raz - preto sme tu, a nie na inej stranke kde sa venuju kojeniu, lebo nas spaja napriklad aj toto - ze kojime. Samozrejme, nikdy nebudeme mat rovnake podmienky, ci startovaciu ciaru - niekto riesi genetiku, iny riesi stitnu zlazu, niekto ma namiesto 1 dietata hned dve ci viac.... uvidime, verim ze to pojde. 🙂 🙂 🙂 🙂

@adky 😀 😀 vyborny napad s tym meranim 😎 A pozriem ten link, co si mi dala. Je to tam sukromne? Ci asi o nic viac jak tu, co? 😉
@adky , @tinika - urcite je to velka vyzva, uz som to dnes pisala - KAZDE KILO SA RATA! Pre mna je dolezite zastavit priberanie, a potom ak pojdu kila dole, bude to super. Takze vase 2 - 3 kila, sem s nimi, tesime sa na ne 🙂

liana81 ja som sa dnes obetovala a dojedla som tu CarteD.or co som mala v mraznicke. Treba to vynicit 🙂 Ale teraz som sa vratila z obchodu s jogurtami, paradajkami, uhorkami, cukinami, cottage chees, 30% eidam, kuracia sunka.... Takze HURA DO TOHO !!! 🙂

missy97231
4. okt 2010

ahojte. tak teda vy ste sa rozpisali 😉
miery som poslala yennn, a dufam,z e do silvestra sa mi podari schudnut 🙂 akurat ze ja uz nekojim 😒 nevadi?

tinika
4. okt 2010

@yennn tak ja uz som priberanie zastavila tak sa vytesujem aspon z toho 🙂 a drzim palce vsetkym

missy97231
4. okt 2010

@liana81 a dnes som nechudla 😀 ja akosi vikendy - to je bieda... a pondelok? no treba dojedat po vikendoch. a inak - aj som zacala cvicit - orbitrek a brusaky (teda na tej lavicke na brucho,,, neviem ako sa to vola presne)... som po CS, sice vyse roka 😕 😕 ale zajtra idem na sono,,, lebo uz vyse tyzdna mam bolesti. takze s cvicenim davam pause 😀