Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
tak ja sa ku vam teda pridavam...v tehotenstve som pribrala vyse 20 kg, z porodnice som isla ako keby som ani neporodila. Nakoniec sa mi nieco podarilo zhodit a stale mam 10 kg navyse k povodnej vahe. A to chcem otehotniet druhykrat, mam z toho co sa tyka vahy hruzu 😒
liana81 ha ha ha, mne mala spi mozno tak na rukach alebo sama asi pol hodinu a to sa troska povenujem synovi, teraz sa mi podaril od rana riad umyt, uzasne, muz bude mat radost, ked uz nic ine. A do kelu, stale som sa nenajedla, idem si to rychlo urobit a do druhej ruky malu. pa zatial
Ahojte baby
mohla by som sa k vam pridat?
Ja mam 2-rocnu dcerku a pred tehotenstvom som vazila cca 60 kg pri vyske 168cm. Do poslednych tyzdnov pred porodom som pribrala cca 10 kg ale potom som dostala preeklampsiu (ktorej jednym z priznakov je rychly narast hmostnosti) a za niekolko dni som pribrala dalsich 15 kg. Po porode som mala hned o 10 kg menej a po par mesiacoch (kvoli psychickym problemom kedze dcerka sa narodila predcasne) dalsich cca 10 kg. Ked sa jej zdravotny stav zlepsil a ako tak ustalil a mohli sme si ju vziat z nemocnice domov a ked som sa dala po tych sokoch ako-tak psychicky dokopy a zacla som znova jest - vaha isla hore... "Zbadala" som sa az ked som vazila znova ako pred porodom!!! 😝
Pustila som sa do chudnutia a celkom rychlo som zhodila asi 15 kg. Odvtedy som sa uz na hmotnost az tak nesustredila (len aby som nepriberala) - takze teraz zacinam znova. Chcem dat dole este aspon 10 kg - nech mam ako pred otehotnenim...
Snazim sa jest menej.. nejest sladkosti a pecivo... nejest po 18-tej hodine... vela pit... a 2-3x do tyzdna chodim cvicit.
ahoj maatkka, vitaj medzi nami, samozrejme že sa pridaj, hoď tu svoje miery potom 🙂
tak som sa dnes povazila a to kilo dole sa nevratilo .) takze mam stale o kilo menej huraaa ale to je nic este veeeela takych kilečiek musim zhodit
@vejula 😀 😀 😀 no mne zadok zatial netrci-nosim vsetko predlzene,dlhe tuniky,tricka,svetre,mikiny atd-vsetko do pol zadka 🙂
Spravne by sa mal pas merat asi takto: Postavis sa vzpriamene,ruky das pozdlz tela a tam ako sa ti ruka prehyna v lakti-v tom mieste je na bruchu pas u kazdeho cloveka (to sme sa ucili este v skole 😵 )
@lienka1 to ja uplne chapem, my tiez zvazujeme, ze kedy dalsie a tiez ma prve napadne moja postava ☹ ale to ani muzovi nemozem povedat, ze najprv musim schudnut, lebo zobere na mna byc 😝 Tak co - das aj ty miery? Alebo budes chudnut len tak popri 🙂
@maatkka prisla si prave vcas, dnes tu mame AKCIA!!! takze kazdy kto dnes pride, dostane zadarmo sancu sa zapojit, posles mi svoje miery? Nemam co doma porabat 😎 tak to zhromazdujem 😀 😀 😀
@tinika - das aj ty?
@adky - tak ja si este pamatam, ked som bola pubertiacka a mala som pas, tak bol presne na tom mieste ako hovoris 😀 😀 😀 Ale teraz vazne - so stiahnutym bruchom alebo nie? 😒
teraz mam 73,4 tak do vianoc snaaad 70? a do leta aspon 65
@tinika a kolko merias? Budeme ti evidovat aj ostatne miery (obvody)? Pozri 3,5kg je urcite realne, ja rubem podstatne vyssie 😝 mozno padnem na hubu, ktovie
Ale ja si napriklad "do leta" ciel nedavam, pre mna je to strasne daleko a uz som dost stara a (v tomto) skusena, aby som vedela, ze davat si tristvrte rocne ciele je pre mna totalne nerealne. Ved ked si to tak vezmem, ja som za rok a pol stihla:
- schudnut 24kg
- dochramat sa na lyziach
- otehotniet a porodit
- schudnut po porode
- a znovu pribrat
........
Takze ja som v planovani do leta trosku opatrna. Ale ty 3,5 kg uplne perfektne zvladas. Ak sa ti aj nechce davat si teraz ciel, nevadi. Slub mi, ze nas budes denne citat a ze budes prispievat. Nejde to, aby sme kazdy den boli vsetky uplne rovnako motivovane. Ale je super ze uz nas je tolko, ked jedna bude mat slabsi den / tyzden, tak sa spolocne namotivujeme a podari sa jej znovu nastartovat. Takze pisem 3,5 ale bud v poho. Aj ja mam silne reci, a ktovie ako to skonci. Podstatne je nevzdavat to! 🙂
BABY PRÚSER - ten excelovsky subor sa tu neda publikovat. Ani pdf - jedine jpg, uz som sa pytala adminov ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Napada vas niekoho sposob, ako to urobit? Uz ho mam pripraveny, je nas dost, bola by to skoda.
TAK SUP SEM S NAPADMI! 🙂
@yennn to by sa mala dat nahrat tabulka z excelu : http://www.google.com/google-d-s/intl/cs/spread...
Nahrala by si ju,kazdy tyzden by si ju aktualizovala a tu len hodila link 😎
Baby,ja budem happy ked do vianoc schudnem aspon 2 kila 😀 😀 😀 Nie zeby som si neverila,ale aj toto bude pre mna oooobrovsky uspech,chudnut nechcem rychlo aby nebol jojo efekt,skor pomaly-cvicenim a natrvalo 😎
tak ako ste sa dnes mali? Chudli ste? Ja som dnes nič sladké nejedla, i keď som zvykla stále poobede dostať chuť ešte na nejakú maškrtu ale chcem s tým skončiť.......takže som mala pevnú vôlu a na dnes som už dojedla, ešte si potom zacvičím brušaky, ale to moje brucho je otras 😒 😒 😒
@yennn resp. sti stihla dost za ten rok :ň ja som za rok stihla s mm kupit a prerobit byt, pri rozhodnuti o kupe som uz bola tehu 🙂 takze aj to vyslo a donosit a porodit 🙂) s velkym bruchom este po rebriku behat a domalovat byt, a tak ... po porode schnutnut na povodnu vahu hned po prichode z nemocky a potom to nabrat spat bez baba v brucu 😀 😀
@vejula ešte kojím. Ja som po pôrode rýchlo schudla, a mala som pocit, že to z kojenia, bohovsky som sa tešila. Ale došla som na tom, že to bolo z toho stresu, ktorý som prežívala, my sme mali rôzne problémy, aj s kojením...
A dnes už to kojenie ako chudnutie nefunguje. Nuž... máš dítku dávať výživu, tak nemáš čo byť ščíhla, né? 😀 😀 😀
Takze este raz - preto sme tu, a nie na inej stranke kde sa venuju kojeniu, lebo nas spaja napriklad aj toto - ze kojime. Samozrejme, nikdy nebudeme mat rovnake podmienky, ci startovaciu ciaru - niekto riesi genetiku, iny riesi stitnu zlazu, niekto ma namiesto 1 dietata hned dve ci viac.... uvidime, verim ze to pojde. 🙂 🙂 🙂 🙂
@adky 😀 😀 vyborny napad s tym meranim 😎 A pozriem ten link, co si mi dala. Je to tam sukromne? Ci asi o nic viac jak tu, co? 😉
@adky , @tinika - urcite je to velka vyzva, uz som to dnes pisala - KAZDE KILO SA RATA! Pre mna je dolezite zastavit priberanie, a potom ak pojdu kila dole, bude to super. Takze vase 2 - 3 kila, sem s nimi, tesime sa na ne 🙂
liana81 ja som sa dnes obetovala a dojedla som tu CarteD.or co som mala v mraznicke. Treba to vynicit 🙂 Ale teraz som sa vratila z obchodu s jogurtami, paradajkami, uhorkami, cukinami, cottage chees, 30% eidam, kuracia sunka.... Takze HURA DO TOHO !!! 🙂
ahojte. tak teda vy ste sa rozpisali 😉
miery som poslala yennn, a dufam,z e do silvestra sa mi podari schudnut 🙂 akurat ze ja uz nekojim 😒 nevadi?
@liana81 a dnes som nechudla 😀 ja akosi vikendy - to je bieda... a pondelok? no treba dojedat po vikendoch. a inak - aj som zacala cvicit - orbitrek a brusaky (teda na tej lavicke na brucho,,, neviem ako sa to vola presne)... som po CS, sice vyse roka 😕 😕 ale zajtra idem na sono,,, lebo uz vyse tyzdna mam bolesti. takze s cvicenim davam pause 😀

tak ja idem off, ale ešte sa tu neskôr určite ukážem....joj babenky, tak sa teším, že som vás našla, idem si predsa len zacvičiť na elipticali a potom niečo upratať kým maličká spinká ... čafte 😉