Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@janicca áno kniha ...Antónia Mačingová ..Najedzte sa do štíhlosti. Zhubňete jednou provždy...ak si do dáš do vyhľadávača , vyhodí ti nejaké internetové obchody kde si to môžeš kúpiť..je tam ešte jedno vydanie myslím aj s Cd ale pre veľký záujem je to už vypredané...túto knihu som kúpila v normálnom kníhkupectve aj to v českom jazyku hoci vraj je Košičanka ...ale ja ti napíšem jednotlivé jedálničky....sú to 4 týždne..skúsim ti napísať zatiaľ prvý týžden
@minewka ja sa takto naviem dokonale ovládať keď to na mňa príde, musím si dať na to čo mám chuť, lebo pojem hlúposti a nakoniec aj tak to po čom so túžila ...aj ja mám ,,problémy,, so štítnou žľazou...spomalená funkcia... euthyrox 75 a čo sa týka toho cvičenia vo vákuualebo v teple..treba to vyskúšať a uvidíš či to zvládaš...ja som najprv išla len do toho podtlaku, v teple som nebola,...pocit po cvičení bol normálny ale myslím že následky som začala cítiť až potom a trvá to..ono to rozprúdi lymfu odplaví zadržiavanú vodu a toxína po kožou...zmenšuje sa objem... aj saunu už znášam horšie ako pre rokom ..ale nevzdám sa je zatiaľ ..nebudem v saune 15 min ale 5 min a ochladenie a budem to opakovať dovtedy pokiaľ budem vládať..perfektne sa mi vyčistí pokožka a zrelaxuje aj telo
A s pohybom bez detí je to ťažké ,to viem aj ja , ale keď mám tu možnosť beriem veci a utekám pokiaľ si to nerozmyslia 😀DD
ahojte baby 🙂
tak ako to ide ?darí sa ?vidím že áno ?
@romcag tak super že 4,5 kg to je paráda ...a nemyslíš vážne že do posilky by si sa hanbila ??? 😅 ved to všetko robíš pre seba a pre svoje telo 😉
@golio dik za ten rozpis vyzerá to celkom fajn a celkom chutné,zajtra sa ráno odvážim a idem na to 🙂 medzi obedom a večerou nič nie je ?a či ?
@janicca ja som tiez do posilky sla (aj som si povedala),ze az bude dole 10 kg..a dobre som urobila,chut este vacsia a aj lepsia kondicka po -10 kg...
dnes mam na prt den,malo som pila,som akasi bez nalady,nevyspata..aj doma je dusno a zjedla som kopu suseneho ovocia,celeeeeeee Tofifee a velmi silne kakao som vypila a kocky,ja voobec nemam vycitky 😠 😅 😅 ...hihi,no co uz...rano zacinam fitkom,juuj tesim sa,a som zvedava,kolko toho dam 🙂
dnes rano bola vaha 64,7kg 🙂 ..rano sa radsej neodvazim a ako som sominala,vahu nesiem do pivnice,aby ma to nelakalo a mala som motivaciu.....inak,mam co robit,lebo do leta chcem byt ze eno nuno... 😀
a co je najlepsie,motivovala som svoju maminu,ta ma nieco cez 80-90 kg a tiez ma za sebou tyzden obmedzovania...sa dozrala,ze ked som to ja zvladla a "zvladam",comu nikdy neverila,ze preco nie ona... 🙂
tak mam spojenca
ahojte, tak ja mam volu na bode mrazu a po porode som pribrala uz 6 kil :/ nestiham kludne jest a hadzem do seba vsetko čo je po ruke :( a kde to este si chystat niečo speci ine ako pre deti a muza
@lubikan tak ja som teraz ako také male pivo ale nikdy som nemala problem ist cvičit taká aká som ...eeee vlastne 90 kg som získala po porode tak že taketo kg nosím prvý krát 😝 moja nemaj výčitky svedomia jednoducho si to potrebovala a hotovo ...bože keby som ja mala 64,7 kg tak sa asi opijem 😀 😀 😀
@tinika zatial ani ja nemam tu správnu iskru čo sa týka chudnutia jednoducho ma to musí chytit ale dufam že zajtra ma to chytí za ten správny koniec 🙂 to ti verím pri dvoch detoch ešte niečo špecialne pre seba chystat tak to je o držku 😅 ako píšeš ja tiež za jazdy a za pochodu všetko do seba ladujem.....
Ja som sa dnes celkom držala,,,dosť divné nato že je nedela ale neboli sme u svokry takže som sa tam zase nenapchala 😀 😀 a ešte som skočila na 2h do fitka.Hneď mi je lepšie.
@janicca ja mam tiez 2 deti a da sa to chystat si zvlast...ja nemam s tym problem,ani ma to nezatazuje...
inak dnes varil MM a skoro mi vlasy dupkom stali..v poslednej dobe to varenie jeho,hroznee cosik...sami bujon,presolene,+ sojova omacka..no nechapem ☹ ☹ ☹ 😠 😠 😠 😠 ..........rano to lejem do WC
znie to ako vyhovorky ze? ale je to fakt lebo doma sa na cvičiene neprinutim, je to nuda, ja potrebujem niekam ist a sa prinutit a mam to za rohom tak skusim chodit pravidelne na tu zumbu čo po prvom porode, hoci z toho sa brucha nezbavim .(
Ahojte baby, ja som už v tejto téme raz bola, potom som sa vrátila do starých koľají a vzdala to, lenže pred vianocami som našla foto spred 6tich rokov a skoro som odpadla, dobrých 15-20 kg menej a tak som si vstúpila do svedomia a začala, 2x do týždňa cvičenie vonku (zumba, bodywork-skoro som na prvý krát umrela 😅 ), vytiahla som svoj stepper, takže sa chystám ešte doma každý deň aspoň 10 minút zo začiatku a tiež som sa začala stravovať podľa antonie mačingovej. mám za sebou prvý týždeň a už vidím výsledky, naozaj nehladujem, ešte sú tie jedlá aj chutné, za prvý týždeň zišli dole 2kg a cítim to aj na oblečení 😵 , hlavne sa lepšie cítim sama...
tentokrát som pevne odhodlaná to dať dole, tak dúfam, že to zvládnem 😀
a tu je link http://www.lahkechudnutie.sk/clanok/antonia-mac...
@nikolka4 to si musíš kúpiť knihu, tam to asi nenájdeš tak presne 😕 hlavne sa spýtaj,či ju niekto nemá aj z tvojho okolia, ja som si ju kúpila a keď som sa chválila, že ju mám, tak som zistila, že ju má aj sestra aj kamarátka založenú v knižnici , oni podľa nej nepostupovali, lebo sa im to zdalo veľa varenia, ale mne to nepríde také strašné, včšinou mužovi a malej dorobím len niečo k tomu, čo mám ja a hlavne sú to také jedlá, príprava pomaly do 30 minút
napríklad dnes mám druhý týždeň a na obed cestoviny s duseným kalerábom a na večeru zeleninový boršč, tak to môžu kľudne jesť aj moji
@ellysa a nemozes sem napisat aspon recepty na 1 tyzden?a vazne sa da za 28 dni cize ani nie mesiac tak schudnut nevrati sa ti to spat?
@nikolka4 za prvý týždeň zišlo dole 2 kg, ja potrebujem dať dole aspoň 15-20 kg 😅 , no to bude práce určite na dlhšiu dobu, v lete by som chcela zasa otehotnieť, ale pribratia počas sa nebojím, mala som pri malej tehu cukrovku(po pôrode som mala menej kg ako pred ním-len som to dožrala 😠 ), takže dietu budem musieť držať aj pri ďalšom tehu
ahojte
tak je fajn že sme sa takto pekne rozbehli a myslím že nam to pojde lepšie ked sa budeme navzájom porovanavat a povzbudzovat 🙂 ...ja som ráno začala jogurtom obed bol len kura s polievky a čistý vývar ...musím zbehnut do obchodu nejaku zeleninku pokupit nech si možem pripravit riadny jedálniček 🙂 ráno som sa vážila že 89 😅 tak že na to čo som cez sviatky a po návštevách pojedla je to clekom ok ......DIEVČENCE NEZABUDNITE PRI SPRÁVNOM CHUDNUTÍ JE 70% ÚPRAVA STRAVY TAK ŽE ŽIADNE PREŽIERANIE A SAMOZREJME TREBA PRIDAT ZDRAVÝ POHYB 😀 🙂
@jajuska1411
@nikolka4 vrátiť sa to samozrejme vráti,ak sa vrátim k starému prežieraniu, ona odporúča v knihe 28 dňovku, potom tri mesiace zdravé stravovanie (podľa jej knihy), potom znova 28 dňovka a potom? keď sa dosiahne požadovaná váha 5 dní zdravá strava 2 dni si dopriať na čo je chuť, čo mi príde ako super kompromis 😀
Prvý týždeň podľa antonia mačingovej
1.piť 3-4 l vody (vlažná prevarená)-ale ja pijem normálnu
raňajky sú každý deň rovnaké nastrúhané jabĺčko, mrkva,hrozienka, škorica, mleté orechy, med
Pondelok:brokolica s cesnakom+strúhaný syr,šalát z červenej repy+strúhan7
Utorok:Fazuľové struky s cesnakom+strúhaný syr,šalát z červenej repy+ vajíčko na tvrdo
Streda:šalát z repy+syr,mrkvový perkelt+syr
Štvrtok:mrkvový perkelt+syr,prekladaná cuketa
Piatok:fazuľové struky s cesnakom+syr,prekladaná cuketa
Sobota:prekladaná cuketa, brokolica s cesnakom+vajíčko
nedeľa:šalát z repy+vajíčko,mrkvový perkelt+strúhaný syr
medzi jedlami doobeda sušené slivky a orechy, poobede biely jogurt,oriešky, škorica, med
tak rano som si zacvicila- myslim ze kndicka sa zlepsuje len keby tie kg isli rychlejsie dole. a z tolkej vody sa citim ako by som bola znova tehotna furt som na zachode 😖
tak kniha už objednaná 🙂
a recepty:
brokolica s cesnakom:
brokolicu uvariť/upariť do chrumkava,do hrnca nalejeme olivový olej,osolíme ho a pridáme na plátky nakrájaný cesnak(3strúčiky),opražíme do zlata,poprášime zomletým rozmarínom, odstaviť zo zdroja tepla a zmiešať s brokolicou
Fazuľka: presne ako brokolica
cviklový šalát: cviklu variť cca 2 hodiny (uvarte si viac,aby ste šetrili čas v týždni),3 ks nakrájať, alebo nastrúhať,pridajte 3dcl zaváranej mrkvy/hrášok, 4 kyslé uhorky nastrúhané, alebo nakrájané na kocočky,poliať olivovým olejom, soľ, korenie, nechať odstáť
Mrkvový perkelt:očistenú na tenké kolieska nakrájanú mrkvu pridáme k cibuli, ktorú sme osmažili na osolenom olivovom oleji,chvíľku osmažíme, pridáme mleté korenie,pol ČL rozmarínu, rasce alebo koriander,primiešame asi 2-3 PL sojovej omáčky, trochu pomiešame, podlejeme 2 dcl vody a necháme dusiť pod pokrievkou, kým neostane len lak
prekladaná cuketa:cuketu(asi dve stredné) nakrájať na kolieska 0,5-1cm,do 0,5 dcl olivového oleja pridáme, soľ, korenie, sušenú bazalku a 1 PL sojovej omáčky, do toho nakrájať na plátky cesnak-podľa chuti, túto zmes vyliať na pekáč, na to poukladať cuketu, dať na 15 min zapiecť na 200 stupňov, posypať syrom a nechať dozapekať
spapať môžete koľko chcete

tak ahoj , som tu po dlhšej dobe, hlásim - 6 od decembra. Cez Vianoce som neschudla ani nepribrala, neviem či je to dobre alebo zle.