Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@katusradus ja som nikdy nebehala ale tak ked dam dole to koleso okolo tela čo mám tak zase prestanem neznášam behať 😀
@yennn aj si myslím,že málo ved aj som hladná idem radšej spať robila som bublaninu tak aby ma nepokúšala papa
@debbie ty mAš bežiaci pas doma??? lebo ja nie, a chodim do fitka... ale asi je to riadne drahe čo???? a ja ani nemam ho kde umiestniť sakriš 😒 Ja zas neznašam bicyklovanie, bolia ma z neho kolena... asi každy si musi najsť to svoje, čo mu vyhovuje
@katusradus ty si taka rohlikova kralovna 😀 😀 😀 ku všetkemu rohlik... moj tato je tiež taky on by ani k obedu nepotreboval zemiaky či ryžu a stačil by mu rohlik... ja by som zas nemohla.. a moj svokor tak to je zas chlebovy kral, ten ku všetkemu chlieb 😅
Dievcence, idem si pozriet zufale manzelky 🙂
Tak dobru nocku.
@adky Adka, to nieje dobre pit tolko vela vody,maximum je tak tie 3 litre,lebo telo vodu neprijme,prebehne cez oblicky a ty ju vycikas a mozes zostat dehydrovana..potom moze nastat aj to ze budes mat hyperaktivny mechur...neboj viem o com hovorim,ja som tiez stale smedna,ale musim sa brzdit lebo vodu je najlepsie pit po duskoch,resp.slamkov,vtedy z nej aj telo nieco ma..ked pije niekto narazovo vela vody alebo v rychlosti,nastava presny opak a telo sa dehydruje...ja musim koli tomu navstivit lekara,ale nemam cas...ja som tiez stale smedna a to niekedy vypijem aj 5 litrov,moj muz somnou nechce nikde chodit lebo,ze stale pistim,ze mi treba cikat,ale poviem ije to doporazenia...chcela som len poradit.. 😉
ok idem aj ja dať si ten sladký sníček jeden bez obáv si zamlsám 😀 😀 😀
Dobre ranko dievcence 🙂 Ktore cvicite, po telocviku telu treba dat bielkovinu, nie mrkvu, lebo stracate aj svalovu hmotu. Strudlu som slubila najprv nafotit pri peceni a potom posielat mailom kvoli tomu, ze sa mi to sem s foto asi nepodari vlozit, jedine, zeby som vydumala to ulozit inde a hodit link, asi ako yennn tabulku. Ale kto uz robil strudlu a potrebuje len mnozstva, tak to by som sem mohla hodit aj dnes, ak chcete, ale kto strudlu nerobil, bude potrebovat troska vysvetlovania... Dobre som sa v noci divila, som myslela, ze bude malej zle z tej kapusty, co som jedla na obed a nic, cucala ako mysicka, raz si asi poprdkala, tak asi to mliecko dobre filtrujem 🙂
Ahojte baby, velmi sa vam ospravedlnujem, ze som sa neozvala, mame teraz zdravotne problemy s deckami, takze nebol vobec cas, no a ked som uz chcela napisat, uplne nam zblbol internet na par dni. Takze momentalne, bohuzial, nemam ani pomyslenie na chudnutie, lebo sa toho vali na mna nejak vela. Ale pozitivne je, ze moja vaha aspon ostala rovnaka ako som uviedla pred 2 tyzdnami.
Asi nebudem mat cas ozyvat sa este nejaku dobu, tak ma kludne vyhodte z tabulky, aby som vam nekazila priemer. Dufam, ze sa to u nas da zase vsetko do poriadku a ja sa konecne dostanem aj k tomu chudnutiu a potom sa vam ozvem, ak ma este budete chciet 😉
baby, aku rybu budete robit na stedry vecer, teda ak jedavate na vianoce ryby? Najlepsie, aby to aj drobci mohli, aby tam neboli kosti a dalo sa to jest, nie velmi kaloricke...
@katusradus no,do pudingu ide cukor a ked prijmes cukor v druhej polovici dna tak ho telo nestihne spalit a premeni na tuky...a ake jogurty papas? Najlepsie su biele (ale nie nizkotucne-tie nejeme,nemaju tolko vitaminov ktore potrebujeme pre zdrave chudnutie) a do neho si mozes nasypat bud semiacka alebo ovsene vlocky alebo kukuricne lupienky, alebo nejake cerealie 🙂 Inac je vsetko podla mna super-aka je to ta paprika so syreckom? To ma zaujalo 😎
A z tej vody mi nie je na grc-za 3 tyzdne som si zvykla 😀
@jankasz uf diky za radu-vcera som to o jeden liter presvihla,ale bola som stale smadna-ze by to co pises? Myslela som ze s vodou sa to neda prehnat,aj ked som bola v nemocnici (kvoli tromboze-mala som hustu krv) tak mikazali pit tolko vody (aby som sa preriedila) az kym nebudem mat leskly jazyk,hocikedy to bolo aj 5 litrov za den 😅 tak preto nechapem 😕 Vcera som nevedela rozoznat ci som smadna alebo ma pali zaha-bolo to divne 😨
@adky no a ten puding by som mohla doobeda?samozrejme s troškou cukru,jogurt kupujem už iba normálny biely a jem ho s musli, tú papriku robím ako s vajcom,ale so syrečkom-trošku ol.oleja cibulka nakrájaná paprika,sol udusím a dám syr hotovo neviem čo je dietnejšie či syr alebo vajcia máme vela papriky tak musím zúžitkovať už mám v sebe skoro liter vody 😉
@katusradus podla mna mozes doobedu ked je v nom len kustik cukru.....a vajicko je dietnejsie ak ho ne panvicu netrepnes so zltkom,ale spravis si omeletu alebo prazenicu len z bielka-ma ooovela menej kalorii ako zltko aj ako syr 😎
http://www.nanicmama.sk/dietne-kolace/pudingovy... toto je fajn len mi tam tie piskotky nesedia kaloricky, hm mozno miesto piskot nasypat cosi sypanych musli, nie zapekanych. Mozno to bude kaloricky vyssie, ale co do vyzivy hodnotnejsie 🙂
neviete kolko KJ ma kaiserka cerealna 50g?
@vejula no aby nebolo jablčku smutno,že ho papám samé ...tak aj teraz rohlík a jabko 🙂 ja by som chcela mať bicykel a kde ho dať ledva sa pomestíme v 2-izbáku volakedy som denne bicyklovala 10-20 km,ale to bolo veeeeelmi dávno ked som bola mladá
@adky no skúsim iba s bielkom aké to bude
@yennn no rozmyslala som nad tym svojim cielom, neviem ako mi telo velmi dovoli chudnut, ked este kojim, lebo som niekde citala, ze telo sa snazi udrzat nejake tukove zasoby, ked este baba koji. Idealne by bolo dat dole 7 kg, ale to asi nebude realne. Tak moj ciel je dufam, ze dam dole 7 kg, realnejsi je asi 4 kg. Snad aspon to pojde.
@katkav citala si spravne, telo sa snazi udrzat si nejake tukove zasoby, ked baba este koji. Povsimni si ale to slovko "nejake" 😀 Nase telo nie je blbec a dobre vie ze 30 ci viac kil nadvahy nepotrebuje k zdraviu a ani ku kojeniu. Ak by si mala 70 kil, tak sa mozes obavat ze telo bude robit fóry kvoli kojeniu, ale priznajme si, 70 nemame. Ja tiez kojim, a pozri, myslim ze sa neda povedat ze by moje telo robilo s chudnutim nejake obstrukcie. 😝 Takze pisem ti 4 kila, ale nieze ich neschudnes, lebo budem zlá 😎
Ak sa do toho pustis na plny plyn, 4 kila pri nasej vahe idu dolu len za prve 2-3 tyzdne...

@katusradus je jedno kolko to potrva, dolezite je ze to bude navzdy. Ved ty si si dala do silvestra ciel 85 co je necele 3 kila, ak sa do toho zahryznes, tak to zmaknes lavou zadnou. Mozno aj 4. Potom budes mat 84. Na silvestra zhodnotime kto ako uspel, kto s cim mal problem, komu to ide pomalsie a pod.
A zvolime si dalsi ciel - navrhnem nie do leta (lebo kopec casu na flakanie 😝 ) ale zase do 31.3. - no a ty si tam mozes zase na dalsie 3 mesiace "naordinovat" nejakych 8-10 kil, znie to rozumne?
Cim pomalsie chudnes, tym to bude trvalejsie 🙂