Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn kupila som si celozrnne cestoviny so spenatom, a vselijake zdrave veci, co som nasla v zdravo kutiku. Inak dnes sme mali dobry obedik, mozno trosku viac kaloricky, ale bolo to hrozne dobre, zeleninova polievocka a kuracie kari so zeleninkou a k tomu lievance z celozrnnej muky a spenatu. Mnam. Strasnu chut som na to mala. Snazim sa pit, ale niekedy zabudam. ☹
@adky neviem presne kolko gramov som zjedla, ale aj tie lievance boli robene na teflonovej panvici a mam olej v spreji, takze oleju tam tiez nebolo vela, skor to bolo pecene na sucho 😉 mozno budem na zaciatku trosku hresit, ale postupne sa prestavujem na zdrave papanie a na pravidelne jedenie. Snad sa mi vaha za par tyzdnov odmeni. 🙂
Caute babulky, kupila som si bravcovu panenku 😝 a idem zajtra varit toto:
(zdroj: Časopis Diéta 03/2010)
BRAVCOVA PANENKA SO ZELENINOU A TYMIANOM (1290kj / 309 kcal , bielkoviny 30g, sacharidy 19g, tuky 8g)
Ingrediencie: 2 platky bravcovej panenky, 1 cela mrkva, por, 1 mensia cibula, cesnak, stava z citrona, bylinkova sol a cerstvy tymian
Postup: Do zapekacej misy vlozime brav.panenku. Osolime ju troskou bylinkovej soli, pridame na kolieska pokrajanu cibulu, cesnak, vacsie kusky mrkvy a poru, a zalejeme stavou z 1 citrona. Navrch polozime vetvicky tymianu a podlejeme troskou vody. Pecieme v predhriatej rure na 180 st. cca jednu hodinu.
Tip: Ak nebudete mat doma dostatocne mnozstvo zeleniny, mozete pouzit na mesiaciky nakrajany ruzovy zemiak v supke alebo jablko
inak baby ja vobec nechudnem, co je divne, lebo vzdy zacala vaha krasne klesat ked som si upravila stravu. Ale neviem ci to nie je tym ze uz 4 dni meškam a som nafuknuta ako balon, uz nech je tu ta červena potvora a snad aj splasnem 😒
@yennn to znie fajn a aj jednoducho, len nemám rada tymian 😖 mne to pripomína sirup proti kašlu 😅
inak sa chcem opýtať varíš aj pre muža rovnaké, alebo varíš oddelene? to je u mňa veľký problém
@lilithka26 jasne ze som mala na mysli normalne doma fotenie 🙂
Aj ked .... vies ze uz som sa pohravala s takou snobskou myslienkou, ze ked schudnem nejakych peknych (2-ciferne cislo) kil, tak ze by som sa mohla načančať a dať sa odfotit profesionalovi, nejake pekne fotky si spravit na pamiatku, aby som navzdy pamatala aka viem byt pekna, ked som stihlejsia 😀
@michele11 k tvojmu ranajsiemu prispevku,
1.) ak to myslis naozaj vazne, ze netusis kde je chyba, lebo sa fakt snazis, tak potom by nebolo zle zapisovat si presne co jes, o kolkej a trebars to tu vecer alebo na druhy den hodit, niekto sa na to pozrie, vzdy niekto pride s niecim mudrym, spolu snad nieco vymyslime.
2.) S tym pitim je to zasadny problem, musis sa proste donutit. Uvidis ze do tyzdna, dvoch sa par kil pusti len tym pitnym rezimom. Proste fakt si daj budik. Ja tiez nepijem od smedu (teraz v zime isto nie), a ver mi, pitny rezim dodrziavam uz stvrty tyzden, ale stale si robim ciarky! 😎
3.) Celkom ma prekvapuje ze este pijes cas s cukrom - aj ked s malom cukru. To su vsetko kalorie navyse, takisto tie chipsy. Viem ze si sa vyrazne obmedzila, a za inych okolnosti by si toho "požrala" ovela viac.... .ale ja osobne seriozne vazne verim v psychologiu chudnutia. Aj v to, ze ten organizmus, ako pises, ti snad este stale neveri, ze to myslis vazne 😉
4.) Okrem tekutin by si mohla na 2-3 tyzdne absolutne ale totalne vysadit cukor v akejkolvek podobe. Ci uz do caju (to by si mohla navzdy 😀 ) alebo sladke zuvacky, alebo sladku zeleninu, na ten cas by si mohla aj ovocie vysadit. Je to drasticke, ale sama som to skusala a vysledok nenechal na seba cakat, naozaj to stoji za to - nastartujes sa 😀
@katkav super, ten zdravy nakup ti chvalim. Len si davaj pozor, mnoho ludi si myli racionalnu stravu s dietnou. Racionalna strava - su tie zdrave veci, co si nakupila. Ale na to aby si schudla, potrebujes znizit svoj denny prijem... ale to isto vies 😉
@lilithka26 - ak ti 4 dni meska mrcha, tak jasne nad slnko, ze si naliata. Nezufaj, urcite ked pride (a snad pride 😝 ) tak hned pusti, uvidis. A tiez, musis byt trpezliva. Sama pises, ze vzdy isla vaha dole. Ja uz som to tu asi uz vysvetlovala - cim viac ma organizmus za sebou faz chudnutia, tym neochotnejsi je nabuduce. V duchu - aháááá, to tu uz raz bolo, aj som schudol a potom zase chceli aby som pribral, tak naco sa namahat. Musis byt trpezliva a dat mu najavo ze to myslis vazne, a on si povie, ze tak teda oukej. ...
Co sa tyka toho tymianu - ten som si tam vlastne ani nevsimla. Mna velmi zaujal recept, viem ze bravcove by sa pri chudnuti nemalo, ale snad panenka nie je az taky hriech a este k tomu na zelenine.. Tymian neries, ten mozes nahradit cimkolvek - rozmarinom alebo provensalskym korenim 🙂
Baby,mam pre Vás fantasticky recept,prave som ho dorobila a už aj stihla ochutnať 😀
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Neviete niekedy čo si natrieť na celozrnné pečivo? Mala som taký istý problém,už od začiatku chudnutia mám šialenú chuť na cesnak-len som nevedela ako a do čoho ho správne pripraviť aby to bolo diétne a chutné.....včera mi na stránke chudnutie-ako.sk poradili a tak som vyskúšala a vrelo odporúčam:
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
CESNAKOVÁ NÁTIERKA:
Potrebujete: 3-4 strúčiky cesnaku (podľa veľkosti a chuti), 1 lyžička pikantnej mletej papriky, asi pol lyžičky mletej rasce,štipka soli, polovica údeného tofu,polovica taveného roztierateľného tvarohu (ja som mala 250g balenie-čiže polovica 125g)
Príprava: Tofu,cesnak nastrúhajte do misky,pridajte koreniny a tvaroh-a všetko vydličkou poriadne pomiešajte. Nátoerka je hustá asi ako bryndzova-ak chcete riedšiu-pridajte trochu acidka.
Kalorické hodnoty na 100g mi vyšli zhruba na 1100 Kj,takže ak si na pečivo natriete zhruba 20-30g -je to úplne super hodnota Kj 😎
PS: výborne chutí s paradajkami,ale určite aj s inou zeleninkou 😎 Recept je asi skôr pre nekojacie mamičky...tie ktoré kojíte-vynechajte cesnak 😀 .... už to nebude cesnaková nátierka,ale bude mať aj tak výbornú chuť-skúšala som ochutnať predtým než som dala cesnak a mňaaaam 😀
Prikladám obrázky: (ja som nemala pikantnú mletú papriku tak som dala mleté chilly a mletú sladkú papriku 😀 )
PS: maminky čo kojíte-teraz ma napadlo-môžete dať do tej nátierky trebárs pažitku-určite by to bolo tiež super,až nabudúce vyskúšam 😝 😀
PS 2: ešte som zabudla-tofu a cesnak strúhajte na jemno-na malích dierkach na strúhadle 😎
@adky aj ja som zvyknuta na hydinove, ale vraj z kuracich prs rastu prsia (u mna to fakt vidno 😀 😀 😀 😀 ) - a pri tom mnozstve kuraciny v kombinacii s materskou dovolenkou mam obavu ze za chvilku zacnem kotkodakat 😀 😀 😀
Bravcove nie je moc dietne, ale panenka je absolutne najdietnejsie, takze raz za dva tyzdne neuskodi, rovnako ako chude hovadzie - ktore mnohi dietologovia odporucaju 🙂
Inac ja som tiez mala olej v spreji, ale to bol asi vadny vyrobok (aj ked drahy jak hovado, taliansky na olivovy olej z talianskej predajne original) - a jak to bolo natlakovane, tak mi to vybuchlo. Bolo tam asi pol deci oleja olivoveho, ale nedokazete si predstavit, aku malovku mi to spravilo - po celej kuchyni, aj v chodbe... takze som to bola oplieskat o hlavu, vratili mi 18 euro a ja spokojne zijem bez neho dalej 😎
@lilithka26 tak ja mam v tomto obrovsku vyhodu, nikdy predtym som si to neuvedomila, az ked som zacala citat vase prispevky. Moj muz totiz robi v Poluse, a tam sa aj stravuje, takze si vies predstavit tu "dietu" 🙂 a kedze ma 40 na krku, tak je velmi uvedomely a zalezi mu na zdravi, tak vobec neprotestuje ked varim zdravo. Isto potesi sa dobremu gulasu, ale vobec si ho nepyta, ani nic ine. Proste to co dam na stol, spapa. Takze az vdaka vam si uvedomujem co mam doma 🙂
PS: ja som predtym robila v Aupark tower, takze vies preco vyzeram tak ako vyzeram 😖
@yennn dakujem za tip, skusim. Ja som sa tiez pekne vyzrala, ked som robila v IBM-ke, tiez som ficala na fast foodoch. Na zaciatku ked sme pracovali na Panenskej, tak to bolo v pohode, nosila a varila som si zdravu stravu a pekne mi vaha isla dole a ked sme prisli do IBM-ky na Vajnorskej, tak som ficala na tom, co tam mali v ponuke, takze nic moc, plus carrefour a ich ponuka bagiet a majonezovych salatov. Idem proste od extremu k extremu, ale teraz uz musim nastartovat organizmus iba na zdrave stravovanie, ine nesmie prijat ani akceptovat, ja ho znova prevychovam 😀

@michele11 jeeeej,si zlata 😀 Na recepty sa tesiiiim 😀
Aj ja sa tesim na nakupy.....strasne rada nakupujem a konecne budem nakupovat aj pre seba! nie len pre malu-ta nestiha vynosit.....a pre seba so nic nekupovala,pretoze naco-aj keby som si kupila oblek zo zlata-aj tak by som so 110 kg vyzerala otrasne 😔
Ale to sa zmeniiiiii 😀 resp. uz sa to meniiii.....sak mne splaslo brucho a padaju mi gate 😀 😀 😀 😀