Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Uz treti den dodrziavam pitny rezim a zacinam byt na vode zavisla. 😀
A dnes cely den bez sladkeho ale blizo sa vikend tak dufam ze vydrzim v tomto tempe do pondelka. 😉
ahojte kedze by som to asi vsetko neprecitala tych 97 stran tak sa chcem opytat co vyhadzujete z jedalnicka...lebo drasticka dieta to asi nezvladam pri nasich doma
@lilithka26 ja viem,ale aj tak mam komplexy...ved na zumbe nebude nikto vediet ze moje telo je preto take ake je,pretoze mam dieta....nie,ja som aj rada,ze mam komplexy-aspon mam kvoli tomu pevnejsiu volu a zotrvam v tom co som zacala a dotiahnem toto chudnutie do konca,to teda ano 😎
@erika0802 vyskusaj sa mrknut napr. na stranku chudnutie-ako.sk , stravujeme sa racionalne,cize zdravo-nemastne neslane,nesladke-zo vsetkeho nezdraveho len trosicku,veela zeleninky,pretoze ta ta zasyti najdlhsie,chude masko,ovocie len jedno a len v prvej polovici dna,pretoze v druhej polovici dna ti ho telo nestihne spalit a ulozi sa na tuk,celozrnne pecivo,take veci ako tofu,cottage cheese, jogurty (ale nie nizkotucne,obycajne biele 3%-pretoze maju vela vitaminov ktore potrebujes pre chudnute),,,,snazime sa za den prijat okolo 7 tisic KJ v strave,ale nie kazdy ten prijem pocita-mame to uz v oku kolko smieme a kolko nie 🙂 a papame 5x za den v 3 hodinovych intervaloch-pravidelne jedenie je moc dolezite 😎
Vitaj medzi nami 😎 😀
@adky ja chodim na zumbu do materskeho centra, tak tam vieme, ze vsetky mame postavu po dietatku 😉 hlavu hore, mozno mas kila navyse, ale ked si trosku zdvihnes sebavedomie, aj chudnut vydrzis dlhsie a ked sa budes citit kazdym dnom stihlejsia v hlave, aj budes stihlejsie vyzerat navonok, uvidis. 😎
@yennn myslim ze kazdy bude suhlasit ak ten album bude vytvoreny u teba, kedze ty nas vsetky najviac motivujes 😉 .... takze : hore na stranke ides na "moj fotoblog", zvolis "pridat album do fotoblogu" a tam pri otazke "kto moze vidiet tvoj prispevok" zakliknes moznost "len pre priatelov". Potom pridas medzi svojich priatelov baby, ktore sa odfotili a iba tie budu mat pristup k tvojmu albumu. Pripadne ak sa bude chciet niekto pridat neskor, tak posle fotku a ty dotycnej potom umoznis pristup k albumu tym ze si ju pridas k priatelom.
Pripadne ak mate niekto iny napad, tak sem s nim 🙂
@erika0802 ale kludne mozes jest aj to co mate na obed doma-len polovicnu porciu ako maju ostatny alebo trosku prisposobenu tebe. JA byvam bohuzial este s mamou,v nedelu mali vyprazane kuracie rezne so zemiakovou kasou,tak som jej povedala nech mne len masko okoreni a oprazi na troche masielka,zemiakovu kasu som si dala,ale polovicnu porciu a k tomu 2 mensie maska a bolo to mnaaam 😀
Som narodena 4.5 😎
@adky tomu neverim, ze by si sa so svojou postavou teraz zmierila, ved vidim, aka si nastartovana, ako velmi chces zatocit s tymi nadbytocnymi kilami 😀 ale necham to na Teba, sama sa poznas najlepsie, sama vies, co na Teba zaberie....ja som napriklad velmi pozitivne teraz naladena a snazim sa zvysit si sebavedomie...hovorim si, kazdym kilom, co pojde dole, budem vacsia cica, budem moct nosit pekne veci, budem zdravsia 😀
@katkav ale mne prospieva ze som na seba zla a ze nie som so sebou spokojna,aspon nerobim prehresky,furt ked chcem nieco fajne zmlsnut od coho by som pribrala-staci kuknut na otrasne tucne fotky alebo do zrkadla a zaera to,za 4 tyzdne co tu chudneme som mala len 2x prehresok,ani to by nemuselo byt,ale aj ja som len clovek a mam prirodzene pudy k dobreeemu nezdravemu jedlu 😀
@adky Jasne 🙂 Samozrejme chcem vidiet ze bude vaha klesat len ma caka tazky vikend - navstevy a tym suvisiace pokusenia s jedlom. Takze budem trenovat sebazaprenie.
Ja chodim tiez na zumbu a chodia tam rozne zeny a dievcata od 15 rokov do cca 50 a od 50 kg do 100kg a mozno aj viac.
Ved skus sa ist s kocikom poprechadzat okolo miesta kde ma byt zumba v case ked tam budu zeny prichadzat a uvidis kto tam asi chodi 🙂
@zuzuh dobra rada-pred navstevou sa napapaj zeleniny rozneho druhu,zjedz hoc aj kilo-nema skoro ziadne Kj a veeelmy ta nasyti-budes mat plne brucho a mozno ta nebude az tak lakat zobnut si z niecoho nezdraveho,ale podla mna ak si das 5 tyciniek, 3 chipsy a zopar chrumiek tak sa nic nestane-vies,tak zobnut si zo zdvorilosti 😎
A vidiiis,to je dobry napad mrknut sa ake velke zeny chodia na zumbu,vyskusam 😀
kocky dnes sa hambim, som nesla na zumbu lebo mi bolo zle strasne od hladu, musela som sa najest a potom uz by mi bolo tazko tam skakat, v utorok som nejedla a pol zumby som mala krče strasne, neviem čo sa to so mnou dej poslednu dobu, ja ked sa nenajem je mi zle, resp. aj ked sa najem mam krce, začinam od znova zistovat, ake mliečne veci mozem a potom uz na radu kamosky opat lekar - vraj aj testy na celiakiu si mam dat urobit tak uvidime, ale ja sa syrov nevdzaaaam :(( a jogurtiky moje milovane :((
@adky moja, ja uz som z komplexov (viac-menej) vyrastla. Mam este vselijake, ale urcite nie kvoli postave 🙂 Ale pripis to veku, ved ja som kusok starsia od teba 😉
@lilithka26 mudra rec, som rada ze si odhodlana 😀
@tinika presne toto som mala ja-odkedy sami narodila vaneska,cize 15 mesiacov-krce,hnacky kazdy den...stale okolo siedmej vecer,ale niekedy aj rano,niekedy aj poobede.....po 15 mesiacoch trapenia som zasla za obvodnym,chcel ma poslat na tu sondu do zaludka-gastro-odmietla som,to je jedina vecna ktoru ma nikto nikdy v zivote nedostane,tak mi predpisal lieky buscopan-tie uvolnuju krce,potom nejake lieky na zaludocnu kyslenu a nejake na to aby ma po jedle nenafukovalo....do 2 dni mi to preslo a ja uz sa mesiac netrapim! 😀 ...inac mal podozrenie aj na salmonelozu,spravil mi testy-nastastie sa nepotvrdila

@lilithka26 dakujem urcite lepsie ked nie si v tom sam...nahlasila som uz tak sa tesim...dufam ze aj mne sa to podari...