icon

Problémy s chudnutím pri nízkom príjme kalórií

annieway
16. júl 2025

Vie mi niekto poradit ako schudnut? Vysku mam 165 cm a mam 55 kil. Nikdy som nemala problemy s chudnutim iba teraz. mam 33 rokov a chcela by som sa dostat na vahu 50 kg. Cele dni nic nejem iba malo ovocia a ked uz citim hlad tak ochutnam obed(iba ochutnam). Tyzdenne raz si doprajem normalne jedlo, napriklad naposledy som mala ryzove rezance ktore som ale nedojedla. Vaha mi vobec neklesa, ba stúpa. Chodim skoro kazdy den na prechadzky (nemozem cvicit) a denne spravim cca 100 brusakov. Nejem vobec cukor a riez nejem lepok. Co robim zle?

anonym_fc144f
16. júl 2025

@annieway robíš zle to že nič neješ. Niečo si o tom naštuduj 🙃 100% ješ pod svoj bazál

jogy1984
16. júl 2025

Otrasný jedálniček. Žiadne bielkoviny

lucia13022023
16. júl 2025

Všetko 😅 máš 33 ci 13?

denkabemommy
16. júl 2025

@annieway máš príliš vysoký kortizol (stresovy hormón, ktorý blokuje chudnutie) z toho, že nič neješ. Súčasne poruchu príjmu potravy, smer psycholog a poriadny vyštudovaný výživový poradca 🙂

anonym_4b3205
16. júl 2025

Okrem toho, ze si zarabas na riadne problemy tak nechudnes preto , lebo telo nie je hlupe a snazi sa udrziavat zasoby, kedze vie, ze mu nic nedoprajes.

januska12323
16. júl 2025

@annieway rozum šiel na dovolenku? Začni jesť lebo si zarobíš na problémy.

anonym_55d19e
16. júl 2025

Kedy sa ludia naucia ze cislo na vahe nie je podstatne? Kedy bude cielom a motivaciou mat zdrave a silne telo a nie 50kg za cenu dokazeneho metabolizmu, travenia, menstruacie, znicenych vlasov atd?
Ze ochutnam obed🤦‍♀️

ha_ha
16. júl 2025

@annieway Načo chceš pri výške 165 cm a hmotnosti 55 kg chudnúť? Máš ideálnu hmotnosť. Ak nie si spokojná s postavou, uprav ju cvičením. A jedz normálne.

patus_2
16. júl 2025

@annieway máš 55kg pri 165cm, to je ideál. Chudnúť nemusíš, radšej spevní telo. Cvičiť nemôžeš, ale brušáky robíš? Začni jesť normálne, tvoj bazalny metabolizmus je okolo 1300 kcal/deň. Ak toto nepríjmeš, tak telo nemá z čoho fungovať a všetko čo zjesť, si odkladá. Začni jesť napr. 1700kcal, stiahni KT, zapisuj, aspoň prvý mesiac. Potom kontaktuj dobrého trénera, ktorý ti prispôsobí pohyb tak, aby rešpektoval aj tvoje obmedzenia. Nepotrebuješ 50kg ale ochabnuté a nevykonne telo, ale kludne aj 60kg a pevné, pružné a silné telo...

biba_18
16. júl 2025

čo robíš zle? všetko. začni normálne jesť a cvičiť...

sense
16. júl 2025

Čo robíš zle? V podstate všetko. Pri tej výške a váhe chudnúť nepotrebujes. Treba správne jesť, dostatočne piť a spať, a cvičiť. A prečo nemôžeš cvičiť? Robiť brušáky ak nemôžeš cvičiť ti aj tak nepomoze
Osobne si ale myslím že keby naozaj ješ celé dni len ovocie a nič viac tak schudnes.... To by inak anorekticky neboli kosť a koža pri znižovaní prijmu

balerina2025
16. júl 2025

@annieway robis zle to, ze nejes spravne. a ked mas velmi nizky prijem kalorii, telo sa ich bude snazit ukladat. 55kg pri tvojej vyske je uplne normalna vaha. asi by som si skor prestavila myslenie.

simsalabim
16. júl 2025

@annieway treba mysliet aj na buducnost, ako sa taketo (ne)stravovanie prejavi na tvojom zdravi? Napr kosti budes mat v akom stave? Zacni normalne jest a spevni telo cvicenim. Hmotnost je len cislo.

balerina2025
16. júl 2025
@anonym_55d19e

Kedy sa ludia naucia ze cislo na vahe nie je podstatne? Kedy bude cielom a motivaciou mat zdrave a silne telo a nie 50kg za cenu dokazeneho metabolizmu, travenia, menstruacie, znicenych vlasov atd?
Ze ochutnam obed🤦‍♀️

@anonym_55d19e presne vaha je len cislo, ja som mala 72kg a behavala a vyzerala ovela lepsie nez ked som mala 65 kg a bola mlandrava. lenze to ludia nechapu, ze sval je tazsi nez tuk.

ika11123
16. júl 2025

@annieway celé zle toto 😪

taktotedanie
16. júl 2025

@annieway nenasla som v prispevku jic co by si robila spravne

simona92101
16. júl 2025

@annieway si sa zblaznila?nic nejes,nemas ziadny prijem zdravych tukov ani bielkovin,telo sa nastavilo do setriaceho rezimu a aj to malo co prijmes uklada na horsie casy.nastav si denny prijem kcal podla toho,aky mas vydaj a bazal,stiahni si kaloricke tabulky..lebo toto co robis ti akurat tak dokasle zdravie,odpadnes od vycerpania a zarobis si na riadny problem

snowflakenel
16. júl 2025

Spomaleny metabolizmus? Telo si uklada aj z mála