icon

Problémy so znížením váhy

27. feb 2025

Ahojte, hanbím sa za to ale mám 28 rokov, 172cm a cca 89-90kg. Ale vraj na to nevyzerám…
Celý život som bola pri sebe, chutilo mi papať, v17tich som rapídne schudla nejedením a prehnanym cvičením už to hraničilo s anorexiou. Vtedy na cca 65kg. Potom som asi 2x za život pribrala na pôvodnú vahu a zas schudla.
Cvičím v podstste nepravidelne stále, ale od januara som sa rozhodla že začnem eeriozne samozrejme si občas doprajem sladké aj pizzu,ale snažim sa 3x tyždenne mať nejakú aktivitu- chodím na skupinovky silové cvičenie aj beh, posilka.na jar chcem túry. Do toho mám pracu kde celý deň stojim na nohách , dochadzam, málo spím. Snažím sa rozumne jesť zas aby to nehraničilo zas s PPP. Ale za januar šli dole 2 kg, ktoré som nabrala počas oslavy na začiatku februara a teraz som sa zas snažila zas šli dole 2kg ale príde mi to málo…nie je možné že zjem a pohybom pri 90kg vydam len cca bazál a nič viac.
Čo sa s tym dá robiť? Keď sa musím extremne obmedzovať pri 90kg čo by bolo pri menej? Alebo vážiť jedlo a kálorické tabuľky a zas sa dostať do PPP? Som z toho celkom dosť demotivovaná a strácam chuť potom makať 🥲
Nemohla som si zničiť metabolizmus dietami? Alebo štítna? Mám viacero priznakov ale pred 3 rokmi som mala TSH ok

Strana
z2
nyusika
27. feb 2025

@missviolet ved ja netvrdim, ze to vobec nie je mozne...len ze je to nie bezne

renesance80
27. feb 2025

to je aká sebatyrania ???

stanislava0010
28. feb 2025

Dobrý deň neviem či to tu patrí ale chcela by som sa spýtať či niekto pozná pána doktora Majerčáka Košice on vraj pomáha ženám pri nadmernej váhe.
Ďakujem každému za odpoveď 🙏

Strana
z2