Rady na efektívne chudnutie bez počítania kalórií
Ahojte dievcata, od januara som sa rozhodla ze idem chudnut. Chodim do fitka 3-4x tyzdenne. Zacala som na 77kg (167cm). Problem mam ten ze za skoro 2 mesiace som schudla len 4kg. Pracu mam sedavu. Stravu som obmedzila, vylucila sladkosti. Zrejme niesom v kalorickom deficite. Pocitat kalorie a vsetko vazit nemam cas. Mate neake rady premna? Zatial sa riadim motom "nezer cica" ale asi toho robim malo.
Optimálne chudnutie je 0,5kg/týždeň takže to ideálne spĺňaš, len tak ďalej.
len vydrž ...výsledok sa dostaví... ešte pár kg a už to bude na tebe pekne vidno..
rýchle chudnutie nie je vhodné ani dobré ...
@rachel36a kaloricke tabulky som stiahla ale hned po registracii namna vyskocil cennik tak som to odinstalovala. Ale tak ci tak neskor som sa zamyslela ze asi kaloricke tabulky nebude najidealnejsie lebo tam vsetko treba vazit :/
@januska12323 dakujem velmi si ma potesila 🙂 samozrejme som rada aj zato "malo" len by som rada stihala viac do leta :D
@deti95060810 dakujeeem potesila si ma 🙂 uz teraz sa v kutiku duse tesim ze do 40tiek nohavic sa zmestim samozrejme. Len do leta som dufala ze stihnem viac.
Kalorické tabuľky sú zadarmo...platíš len ak chceš rozšírené...nic tk nemení na tom, zd chudneš optimslne
Keď sa ti nechce počítať proste jedz prvé jedlo čo najneskôr, ja sa najem až o 15:00 prvý krát a potom okolo 20:00. Schudla som zo 60 na 54 kg za skoro mesiac, cvičiť som ešte nezačala len nebol cas ale už chcem aj to
@rachel36a skusim tie tabulky. Aspon priblizne zadat. Vies mi prosim ta este povedat ze napriklad polievky ako tam zadat? Lebo rozpocitat ingrediencie na polievku by bolo asi dost narocne. A ked napriklad si robila maso na masle ..to treba aj to maslo tam zadat?
@soraya25 och dakujem ja chcem schudnut a nie sa tyrat.
Ja si ukladam vlastne recepty, ale keď som leniva a nájdem približný recept hotový, tak sj zapisrm ten
Autorka, chválim ta tvojou poslednou odpoveďou 🙂 rozumná žena...
Každopádne, tie kalorické tabuľky by som skúsila, aspoň na mesiac aby si sa cca vedela orientovať co na koľko kcal, možno budeš prekvapená. Ale pamätaj, kt sú dobrý sluha ale zlý pán. Všade musíš mat balans.
A teda chudnutie je aj o konzistentnosti. Bud konzistetna, pokračuj a uvidíš, výsledky sa určite dostavia ☺️
@lucia13022023 dakujem 🙂 a dakujem aj za podporu 🙂 skusila som uz dnesok naklikat, tak niesom az tak mimo ako som si myslela akurat tuky som presvihla o 10% ..ale vlakniny naopak splnam len na 30% :/
Idealna rychlost chudnutia ak nechcete jojo efekt. Pomaly ale isto - cez leto clovek aj tak je menej a vypoti vsetko 😄. Chvalim progres
@ladybarbora ja tak neznášam túto vetu 🤣 ja v lete vždy priberiem najviac.. ako že človek je menej. Veeeed to samé maškrty nástrahy, grilovačky,terasky, aperol prosecco zmrzlina k tomu dovolenka All in 10dni 😅🫣za mňa leto najviac riziko 😁
@simik411 grilovane masko, zeleninka 😋 ja som cez leto cely den vonku a v takom teple nikomu nechuti
Namiesto váženia sa, si rob radšej foto vždy v rovnaký deň a rovnaký čas. Napríklad, každý pondelok ráno o 7 si sprav fotku v rovnakom oblečení, s rovnakým postojom. Tiež je dobré merať obvod pása, stehien, rúk krajčírskym metrom. Váha ti klesať nemusí lebo sa ti tuk premení na svaly. Preto môžeš vážiť rovnako ale zmena tam bude. 🙂)
Nemusíš sledovať kalórie. Idem podľa rad z knihy Glukozova revolucia. Od 10 januára , schudla som 5-6kg, nemám žiadnu speci diétu, trochu cvičím a ci je hlavne konečne po 2,5 sa mi upravili pečeňové testy , a to nezaberali ani tbl
@nelka421 tuk sa na žiadne svaly nemení. Tuk sa odbúrava a svaly sa budujú. A je sakra ťažké u ženy vybudovať svaly - ja cvičím 6x do týždňa náročný silovo-kondicny tréning a za rok som vybudovala kilo svalov. Čiže toto je jeden z najväčších mýtov aký existuje, že ženám neklesá váha, lebo im rastu svaly.
Za mňa je to akurát nemôžeš za dva mesiace schudnúť 10 kil ak chce chudnúť zdravo a udržať si to
Ahoj, obmedz múku na minimum, ozaj to funguje.
@ladybarbora Mýliš sa, že v takom teple nikomu nechutí. Mne chutí stále rovnako, hladná som stále, či je leto alebo zima, aj maškrtná, akurát sa mi v tom teple nechce toľko variť…
Mne fungoval vždy len prerušovany post. Neviem sa obmedziť v tom co jem. Proste keď mam chuť na sladké musím si dat. Keď chcem mekec alebo pizzu musím si dat. Viem obmedziť jest napríklad len raz do dňa ale neriešim co jem. Nedodrzujem ho časovo, proste nejako to samé príde ze sa najem niekedy pred obedom a potom už nejem. Mne tie zdravé varianty pravidelná strava veľa malých porcií nikdy nefungovali. Keď som bola v strese zvládala som jest max raz do dňa ale dala som si čokoľvek. Vtedy váha išla rapídne dole. Ono časom sa aj žalúdok stiahne a začneš jest menšie porcie a nie si tak hladna. Mne tie zdravé formy chudnutia nikdy nezabrali. Bud som mala neskutočnú chuť na niečo nezdravé alebo som cvičila a bola som len viac hladná lebo som vydávala viac energie.
@monica14 mala som piesok v zlcniku. Spustil to pôrod, vyššia váha kvôli tehotenstvu a nadbytok estrogénov. Po 2 pôrodoch tbl vždy zabrali. Po treťom už nie Ale môj stravovací režim bol hrúza. Vďaka knihe som sa do toho trosku viac dostala a pochopila ako vsetko funguje , resp nefunguje pri zlej strave. Piesok je aj ťažšie vyplavovany ak človek malo pije. Najprv mi ho napr na ultrazvuku nebolo vidieť. Iba na magnetickej
Ahoj, ja som zacala od januara s Kalorickymi tabulkami, dala som si hned platenu verziu.. Lebo ked si uz za nieco zaplatis, tak to chces realne vyuzit (taky psychologicky tah) 😅 a dodnes uplne bez cvicenia mam dole 6kg.. cvicit zatial nemozem, neskor zacnem… a teda papam vsetko, aj sladkosti (bez tych by som umrela 😂) prve tyzdne boli narocne, co sa tykalo nastavovania stravy a zapisovania… ale teraz je to uz pohodka… dokonca minule sa mi stalo, ze som si vsetko jedlo zapisala az vecer, a mala som vsetky kolecka zelene 🥰 uz teraz mi to vazenie vobec nepripada take otravne ako na zaciatku… hlavne ked vidim vysledky.. pre mna je to zazrak! Takze urcite odporucam kazdemu!
@keitlinka wauuu tak to gratulujem 🙂 ja zatial mam snad vsetky kolecka zlte/cervene :( dcerka mi ochorela tak sa mi to mepodarilo tak odsledovat :( ak by som ta mohla poprosit poslala by si mi priklad aspon 1 dna? Netusim ako docielit vsetko zelene :/
@janci27 dávam jedlo do 3 dávok, vynechávam zobkanie. A prakticky asi robím všetko, Ocot zvyčajne ráno, predckazdyn jedlom povacsine schrumem zeleninu, ak môžem tak za obedom si zacvičim, a tak viac si uvedomujem ze pečivo, zemiaky a ryža.su cukor a snažím sa obmedzovať. Ale to co som písala ako prvé mi podla mňa pomohlo najviac

Pomsle chudnutie je optimálne a udržateľné...ja som za 9 mesiacov schudla 18kg...aj chceš zistiť ck jes správne, tak sj stiahni kalorické tabuľky...