Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
ja dnes idem segedín chlapom
len neviem čo budem jesť ja 😅 😅 😅
Já mám dnes pečeného lososa s bramborovou kaší.
@sylvar to ťa teda obdivujem - tých 4000kj by mne bolo strašne málo. Aj máš nejaký pohyb? Aby si si úplne nespomalila metabolizmus.. Inak v cez víkend, keď som zabehla tých 16km, tak som len za ten beh spálila 4000 KJ..
@llluckaaa mňaaaaaaaaaaaaam
@miskap2111 že 16km Ja odpadnem
@lubica69 🙂 v pohode.. Pred 3 týždňami som dala polmaratón: 21,1km - to som bola fakt na seba hrdá. 🙂
@miskap2111 hodně chodím, cvičím...a jím, na co mám chuť 😉
a běžet!16km tak bych umřela, jednou jsem s kamarádem běžela 5km a půlku jsem šla, pač jsem myslela, že mám infarkt!
@miskap2111 ako klobúk doleeeeeeeeeeeeeeeeeeee
potřebuju zhubnout ještě stehna, teď mi nějak váha dolů nejde, asi mám ještě dost tukových zásob 🙂 a břicho teda taky, ruce...ale to nevím jak !
@miskap2111 to jsi jako hustá!!!
@sylvar podľa fotky máš super postavu. Ale chápem, že keď my, ženy chudneme, tak pomaly nikdy nie je dosť. 🙂 Asi ti to ide pomalšie aj práve preto, lebo tých tukových zásob už máš málo a keďže máš veľmi malý kalorický príjem, tak telo si chráni posledné zásoby - že keby bolo ešte horšie. 🙂
@sylvar úplne súhlasím s @miskap2111 ...aj podľa mňa si telo drží všetko do zásoby, lebo dostáva málo...
@miskap2111 - ten link je dobry..ja som zacala s nim asi pred mesiacom...ma tam 10 dnovy kurz chudnutia...podla mna velmi rozumne na zaciatok chudnutia..aby si clovek vytvoril navyk...islo o super na zaciatku, len som mala problem zjest tie kvanta potravy a cez vikend sa nejako udrzat v casovych intervaloch...ale potom prisla choroba a PN, takže mam len malo pohybu..
ale chystam sa znova od buduceho tyzdna..je zacnem kombinovat cvicenie + jedlo...
len sa musim este poriadne naucit si robit jedalnicky...mne to vychadza strava denne cca. 6800kJ, 5x denne jedlo B 20g, S 37g a tuky 11g....
len neviem si poriadne spravit jedalniecek..cakam kym deti pojdu do skolky a zakusnem sa do toho...
holky, já dala dolů cca 7kilo, jsem malinká 161 cm a teď mám 59-60kg, ještě bych potřebovala něco dolů, spodní břicho, boky...je možné, že jsem o zkrouhla moc a prostě mi to už dolů nejde, těch 7 jsem zhubla při příjmu +- 6000KJ, záznam 15.10. mám 65kg
hlad nemám 😉
@sylvar Aha, tak to jsi o 7 cm menší než já, takže ti bude stačit i nižší příjem. Já když hubla, tak jsem se snažila držet přibližně na 6500 kJ. Na Stobu mi vyšlo, abych jedla jen 5100 kJ a to mi přišlo taky hodně málo 😒
Ale podle fotky mi nepřijde, že máš 60 kg. Já mám teď taky 60 a vypadám znatelně oplácaněji ☹
@sylvar
http://www.chudnutie-ako.sk/bmi/
inak daj si svoje hodnoty tu a uvidis...
@sylvar - ked som tam zadala tvoje udaje /vek a pas som si tipla 😉 / tak denny prijem jedla /aby si si udrzala vahu bol cca. 9100kJ..to je 2x tolko, ako mas teraz....
ja by som asi odporucila posilnit ruky...aby sa to opticky zmenilo ..teda pomer vrchnej casti ku spodnej...cvicenim vyrysujes svaly a odburas este ten zvysny tuk
toto je este z tej stranky....
(Ženy, ktoré majú široký zadok a malý obvod pása sú možno so svojou postavou nespokojné, ale tento druh obezity nepredstavuje zdravotné riziko. Spravidla sa tejto obezity (na zadku a stehnách) ani nedá zbaviť - je daná geneticky. Ženy, ktoré sa svojich širokých bokov márne snažia zbaviť diétami riskujú, že časom začnú priberať aj na bruchu. Ich telo sa tuku na nohách a zadku proste nevzdá. Diétami si však poškodia metabolizmus. Výsledok: pár rokov blbnutia proti veľkému zadku a dáma má zadok ešte väčší a ako bonus k tomu aj obrovské brucho.)
@mima595 podľa tej stránky mne vyšlo tiež veľa kj, a hlavne ten pomer S/B/T sa mi nezdal, hlavne tuky... ono je to individuálne... mne podľa výpočtu bazálneho metabolizmu vyšli dosť iné hodnoty...
všeobecne čo to kde čítam a počúvam, nemalo by sa ísť pod 1200kcal... a to je cca 5000KJ a to je myslené pri takmer nulovom pohybe...
@sylvar nepozerala si niekedy na prima love reláciu zhubni nebo priber?? skús to mrknúť 😉
@mimikyky - a kde si si robila ten vypocet bazalneho metabolizmu??
mas link?? ja sa akože nechcem pustat do velkych diet alebo uprav stravy, lebo ja sa u dlhodobo liecim na znizenu cinnost stitnej zlazy, takže tieto hodnoty beriem dost opatrne, som rada, že som akotak liekovo zastabilizovana a nechcem sa dostat na operaciu..takže ja moje chudnutie riesim..zvysenym pohybom, pitim vacsieho mnozstva cistej vody, snazit sa jest pravidlene 5x denne /sice to 5 jedlo je už take...rosku jogurtu, alebo 5 lyziciek albo dojedeny zeleninovy salat/ hlavne nejest vecer..slanosti a medzi jedlami a viac zeleniny....
@mimikyky Souhlasím, pod 5000 kJ by se jít nemělo. A pokud když už, tak ze závažných důvodů (třeba když někdo potřebuje zhubnout kvůli operaci) a pod dohledem lékaře.
Jinak doporučená energetická hodnota na hubnutí se často počítá jako bazální metabolismus vynásobený indexem tělesné aktivity a pak se odečte 2000 kJ.

@dnika2 ja som robila minulý týždeň, tuniak vo vlastnej šťave, 1vajko natvrdo, a 1varený zemiak v šupke,menší a trocha horčice...a bola mňam